Fra inkarikets mysterier til frodige Costa Rica

Lima, Peru - Puntarenas, Costa Rica

Seil med vårt nyeste ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, og opplev alt fra inkarikets ruiner og mysterier, spennende kultur til rolige dager på havet. Ekspedisjonen starter på land med høydepunkter fra inkariket, og fortsetter på havet fra Peru for å utforske den sør-amerikanske kysten mot frodige og tropiske Costa Rica.

 • Lær om eldgamle sivilisasjoner og utforsk fascinerende ruiner
 • Kombiner eventyr på havet med spennende opplevelser på land
 • Opplev fantastisk natur og kultur, tropiske strender og byer
 • Besøk fascinerende steder som Machu Picchu, ruinbyen Ollantaytambo og Sacsayhuamán-festningen

Oversikt

Tapte byer og spektakulære ruiner

Inkariket var det største amerikanske imperiet i førkolumbisk tid. Denne ekspedisjonen starter på land. Fra Lima i Peru besøker vi noen av de mest imponerende inkaruinene, som ruinbyen Ollantaytambo, fantastiske Machu Picchu, Sacsayhuamán-festningen og Cusco – en gang selve hjertet av inkariket. Deretter går vi om bord MS Roald Amundsen og fortsetter ekspedisjonen til havs. Fra Trujillo kan du bli med på en utflukt til det eldgamle Chimuriket og se verdens største amerikanske festning lagd av leire i førkolumbisk tid. 

Coiba og Costa Rica

I Manta får du se hvordan ekte panamahatter blir laget – et virkelig flott håndverk. Å krysse ekvator er også litt av en opplevelse. Ekspedisjonens store finale er utforskningen av den uberørte øya Coiba i Panama, og en gåtur gjennom regnskogen i Costa Rica hvor du får se eksotiske fugler, aper og fossefall.

Prisen inkluderer:

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • 1 overnatting i Lima og 2 overnattinger på Hacienda Urubamba, frokost inkl.
 • 3- retters lunsj og middag på dag 2,3 og lunsjboks på dag 4
 • Flyreise på økonomiklasse Lima-Cusco-Lima
 • All transport som er beskrevet, med engelsktalende guide
 • Inngangsavgifter
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Vennligst merk:

På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 30. mars 2019

Avreisehavn Lima
Dag 1
day01_lima_church_lima_peru_shutterstock_168392744.jpg

UNESCO-sted og eldgammel historie


Sted: Lima

Nord for Lima besøker vi byen Caral, som regnes som Amerikas eldste by. I sør får du oppleve ruinbyen Pachacamac. Lima er stedet der de spanske erobrerne etablerte det peruanske visekongedømmet i 1542. Her bygde de store kirker, klostre, herskapshus og balkonger. Området står på UNESCOs verdensarvliste. Nyt museer med flotte kunstverk, arkeologiske områder, strender, strandpromenaden og utsøkt mat. Du har tid til å utforske byen på egenhånd før du overnatter på et av hotellene i byen.  

Dag 2
day02_adobestock_97830242.jpg

Inkaenes arkitektur


Sted: Lima/Cusco

Morgenen etter flyr du fra Lima til Cusco. Nyt en god lunsj før vi besøker Sacsayhuamán-festningen, en av de mest imponerende inkaruinene i området. Sacsayhuamán oversettes til ”fornøyd falk”. Det ble sagt at falken voktet imperiets hovedstad. Fra åsen der festningen ble bygd får du, passende nok, se Cusco fra et fugleperspektiv. Det tok mer en sytti år å bygge festningen, med arbeidskraft fra 20 000 menn.

Festningen ble, som mange andre byggverk på denne tiden, bygd helt uten mørtel (materiale som fester murstein sammen). Allikevel sitter steinene så godt festet sammen at selv ikke et gresstrå kan trenge seg gjennom. Håndverket er et fantastisk eksempel på inkaenes sofistikerte konstruksjonsteknikker og arkitektoniske ferdigheter. Om ettermiddagen fortsetter vi videre til Hacienda Urubamba i Sacred Valley for middag og overnatting.

Dag 3
day03_adobestock_62846316.jpg

Høydepunkter fra inkariket


Sted: Ollantaytambo og Machu Picchu

Etter frokost venter en ny dag med flere høydepunkter. Først besøker vi Ollantaytambo. Denne ruinbyen har samme navn som den massive klippen som ruver over byen. Festningen her var dalens viktigste forsvar, og det var her inkaene hadde sin største seier mot spanjolene under erobringskrigene. Det store byggverket ble laget av rosefarget granitt og var en gang et blomstrende kompleks av bad, templer og militærbygg.

Etter besøket i Ollantaytambo, fortsetter vi til jernbanestasjonen i nærheten. Her hopper vi på et tog til Machu Picchu. Det blir servert brunch mens vi nyter utrolig utsikt. For Machu Picchu er virkelig et fantastisk syn! Dette er også et svært mystisk område, da inkaene ikke etterlot seg noen skriftlige kilder. Utforsk byens ruiner og se for deg den livlige hverdagen som en gang eksisterte her.

I utgravninger har arkeologer funnet skjeletter, gjenstander og ullklær, men ikke noe gull. I Machu Picchu finner vi også de imponerende sammensetningene av stein uten bruk av mørtel. Etter vi har utforsket ruinene, kan du nyte en kopp te på Machu Picchu Sanctuary Lodge før vi drar tilbake til Hacienda Urubamba og tilbringer en ny natt der.

Dag 4
day04_adobestock_111206271.jpg

Inkaimperiets sentrum


Sted: Cusco/Lima

Nyt en god frokost før vi tar deg med til Cusco, en gang selve hjertet av inkaimperiet. Besøk den flotte katedralen i barokkstil, som ble bygget på grunnmuren av et inkapalass på 1400-tallet. Mange av steinene som ble brukt til å bygge katedralen ble plyndret fra Sacsayhuaman-festningen i nærheten.

Videre fortsetter vi til Koricancha hvor vi beundrer det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo, som ble bygget på grunnmuren til Solens Tempel, et av inkaimperiets viktigste templer. Den buede murveggen på vestsiden av kirken anses å være et av de største eksisterende eksemplene på inkaenes steinkunst. Etter atter en dag med spennende eventyr flyr vi deg tilbake til Lima. Her står MS Roald Amundsen klar for å ta deg med ut på havet. 

Dag 5
day05_at_sea_at-sea_horizon_shutterstock_278833904.jpg

Se spennende dyreliv


Sted: Til havs

Tilbring litt tid på dekk mens vi seiler nordover langs kysten av Peru. Trekk inn den friske sjøluften og se etter dyreliv. Du kan også delta i ekspedisjonsteamets interessante presentasjoner og samtaler. Vi seiler med den næringsrike Humboldt-strømmen, som renner nordover langs Sør-Amerikas vestkyst – fra den sørlige tuppen av Chile til nordlige Peru. Kikk etter lekende delfiner, fugleliv og annet dyreliv. 

Dag 6
day06_trujillo_peru_chan-chan_inca_shutterstock_401843140.jpg

Tilbedere av månen


Sted: Trujillo

Hvis du synes kolonial arkitektur og design er spennende, er Trujillo virkelig stedet for deg. Byen ligger i vakre, grønne omgivelser med flere flotte åser. Som de fleste peruanske byer, er byens sentrum (Plaza de Armas) omringet av katedralen og rådhuset. I gamlebyen har de bevart flere koloniale herskapshus, som er åpne for turister. De fleste av husenes fasader har særegne gjerder lagd av smijern og er malt i pastellfarger.

Du kan også bli med på en utflukt til et spennende arkeologisk område fra før inkaenes tid. I nærheten av Trujillo ligger hjertet av det eldgamle Chimuriket (700-1400 e. Kr). Disse stammene grunnla hovedstaden sin ved elvebredden av Moche River og kalte den Chan Chan (”sol-sol”). Dette er et svært vakkert sted, som ble UNESCO-listet i 1986. Vi tar deg også med til andre flotte steder i dette området, blant annet til det imponerende Moche Huacas del Sol y de la Luna (Månens Tempel og Solens Tempel), som er 1500 år gamle.

Dag 7
day07_at_sea_at_sea_reading_book_shutterstock_292448078.jpg

Utsikt fra bassenget


Sted: Til havs

MS Roald Amundsen har basseng og to boblebad på øvre dekk. Hvorfor ikke nyte utsikten fra et av disse? Eller fra en komfortabel sitteplass i Explorer-baren? Forelesningen fortsetter også, så du har masse å velge i om bord. 

Dag 8
day08_manta._ecuador_shutterstock_276160430.jpg

Besøk panamahattens hjemsted


Sted: Manta, Ecuador

Manta er en travel, velstående havneby, prydet av høyhus og strender. De nærliggende fiskelandsbyene og en uvanlig tørr tropisk skog, gjør Manta til et ettertraktet reisemål og et flott utgangspunkt for spennende dagsturer. Vi anbefaler at du blir med til Montecristi hvor de lager ekte panamahatter. De tradisjonelle stråhattene er håndvevde, og det kan ta flere måneder å lage de beste hattene. En ”superfino” panamahatt kan, ifølge ryktet, holde på vann og når den rulles sammen, få plass gjennom en giftering. 

Dag 9
day09_at_sea_swimming-pool-shutterstock_428921581.jpg

Vi krysser ekvator


Sted: Til havs

Nå har du mest sannsynlig funnet ut hvordan du selv best nyter en dag på havet. Kanskje du ønsker å lese ferdig boken du har tatt med deg, eller se gjennom alle bildene du har tatt så langt. Når vi krysser ekvator, kan du se frem til en helt spesiell seremoni: ”Ekvatordåpen”. 

Dag 10
day10_isla_de_la_coiba._panama_shutterstock_77821597.jpg

En enestående øy


Sted: Isla de la Coiba, Panama

Nasjonalparken Coiba er en av Panamas naturskatter, og også en av landets største øyer. Øya har blitt UNESCO-listet på grunn av sine fantastiske korallrev og sitt biologiske mangfold. På Coiba finner du øde, hvite sandstrender og fantastiske muligheter for å snorkle, se på dyreliv og gå turer. Det er også verdt å merke seg at denne øya har ruiner av et fengsel som en gang ble etablert her.

Dag 11
day11_golfito._costa_rica_costa-rica_toucan_shutterstock_243060160.jpg

Eventyrdag!


Sted: Golfito, Costa Rica

Nyt en dag med fantastiske opplevelser hvor du får utforske enda flere flotte områder. Byen Golfito er omringet av skogkledde åser som gir deg fantastisk utsikt. Bli med i land og besøk denne fredelige byen, hvor du kan slappe av i vannkanten på strender som er ypperlige for svømming og surfing. Nasjonalparken Piedras Blancas ligger i nærheten, med fine turstier gjennom regnskogen. Blir du med inn, har du muligheten til å se fossefall, aper, flaggermus og eksotiske fugler. 

Dag 12
day12_puntarenas._costa_rica_shutterstock_504269221.jpg

Eventyret avsluttes


Sted: Puntarenas, Costa Rica

Når vi ankommer Puntarenas, er eventyret over. Kanskje ønsker du å tilbringe noen ekstra dager med fantastiske solnedganger, fersk sjømat, sjarmerende arkitektur og en flott havnepromenade før du flyr hjem. Costa Rica har som du skjønner mye å by på!

Ankomst 10. april 2019

Sted Puntarenas, Costa Rica
Om bord Fly og hotell

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030