Fra regnskogen i Costa Rica til det eldgamle inkariket

Puerto Limon, Costa Rica - Callao, Peru

Seil langs vestkysten av Sør-Amerika og opplev fascinerende arkeologiske severdigheter og mystiske, tapte kulturer. Vi tar deg med til det gamle Chimuriket, pyramider og templer, Sacsayhuamán-festningen, Ollantaytambo og fantastiske Machu Picchu.

 • Seil gjennom Panamakanalen
 • Besøk noen av de viktigste og mest fascinerende gamle stedene i Sør-Amerika
 • Utforsk Chimuriket, Sacsayhuamán-festning, Ollantaytambo og Machu Picchu
 • Besøk en rekke spennende byer, nasjonalparker og vakre øyer

Oversikt

Inkariket var Amerikas største rike i førkolumbisk tid. Vi seiler langs kysten av det gamle riket fra Chile, via Peru og Ecuador, til Colombia.

Vi starter i vakre Costa Rica og seiler sørover til Bocas del Toro og nasjonalparken Bastimentos. Her kan du dykke og padle kajakk blant mangrover og korallrev, og gå turer i regnskogen blant spennende dyreliv. Deretter venter litt av en opplevelse når vi seiler gjennom Panamakanalen! Vi utforsker også den eneste kystnasjonalparken i Ecuador og et lite kystsamfunn i Panama, kjent for å være et svært bra fiskeområde.

Tapte byer og en stor festning

Et annet høydepunkt er et besøk til det eldgamle Chimuriket, som består av den største amerikanske festningen lagd av leire – fra førkolumbisk tid. I Lima venter enda flere eventyr: Utforsk utrolige inkaruiner, som Sacsayhuamán-festningen, inkabyen Ollantaytambo og fantastiske Machu Picchu.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • 1 overnatting i Lima og 2 overnattinger på Hacienda Urubamba etter seilasen, frokost inkl.
 • 3- retters lunsj og middag på dag 1,2 og lunsjboks på dag 3
 • Flyreise på økonomiklasse Lima-Cusco-Lima
 • All transport som er beskrevet med engelsktalende guide
 • Inngangsavgifter
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Vennligst merk:

På denne turen anbefales det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

4. november 2018

Avreisehavn Puerto Limón
Dag 1
day01_puertolimon-costarica221007(1).jpg

“Pura vida”-livsstilen


Sted: Puerto Limón

Puerto Limón i Costa Rica er et spennende reisemål for eventyrlystne oppdagelsesreisende, og også stedet der ekspedisjonen din starter. Selve byen har fascinerende arkitektur og fargerike utendørsmarkeder. På hovedmarkedet i sentrum kan du kjøpe alt fra treskjærings-gjenstander til tradisjonelle suvenirer. Byen er kjent for sine cashewnøtter så vi anbefaler at du smaker den spesielle cashew-vinen, en av Puerto Limóns spesialiteter, før du går om bord MS Fram som står klar til å ta deg i mot.

Dag 2
day02_bocas-del-toro---panama-231007-(17).jpg

UNESCO-sted og biosfærereservat


Sted: Bocal del Toro

Bocas del Toro, (“oksens munn"), er et uberørt område med blant annet den UNESCO-listede nasjonalparken La Amistad International Park og marineparken Isla Bastimentos National Marine Park – Panamas første nasjonale marinepark og biosfærereservat. Bocas del Toro består av ni øyer og hundrevis av små holmer. Nyt den fargerike, karibiske atmosfæren i byen, før vi tar deg med til Basteminos-parken. Du kan snorkle, dykke, padle kajakk blant mangrovene og korallrevene, eller gå tur gjennom regnskogen for å se eksotisk dyreliv.

Dag 3
day03_adobestock_15621569.jpg

Der to hav møtes


Sted: Panamakanalen

Vi seiler inn i Panamakanalen. Kjenn på den spennende følelsen av å seile inn en kanal, og opplev kanalens komplekse låssystem når MS Fram løftes 25 meter opp, fra ett hav til et annet. Panamakanalen er et av de største og mest komplekse ingeniørprosjektene som noensinne er gjennomført. Den hadde en enorm innvirkning på handelen mellom de to havene, og erstattet den lange, brutale ruten via Drakestredet og Kapp Horn.

Dag 4
day04_33_san_blas_islands_panama.jpg

Et fiskeparadis


Sted: Puerto Piña, Panama

Puerto Piña er et lite kystsamfunn som ligger nær grensen til Colombia. Området er for det meste bebodd av afrikanskættede og Embrerá-folket. Piñas Bay er Panamas beste fiskeområde. Her har mer enn 200 havfiskere satt verdensrekorder, noe som er mer enn noe annet sted på jorden. Dette er et vakkert område med fascinerende kultur, så selv de som ikke er interessert i fiske vil kunne nyte oppholdet her. Artsmangfoldet er også utrolig. Her finnes det roosterfish, sverdfisk, billfish, tunfisk, dorado, snapper, snook, wahoo, barracuda og blå-, svarte- og stripete seilfisker. Arter som delfiner, haier, stråler og knølhvaler svømmer også i havet her. Den panamanske regjeringen er opptatt av å beskytte bukten og tillater ikke kommersielle fiskeskip. På den hvite sandstranden Playa Blanca kan du slappe av og sole deg. Farvannet har korallrev som egner seg perfekt til snorkling eller kajakkpadling. I jungelen er det flotte turstier for de som vil begi seg ut på en gåtur.

Dag 5
day05_adobestock_71906690.jpg

Vi krysser ekvator


Sted: Til havs

Ekspedisjonsdagene på havet er til for å nytes. Kjenn på en følelse av spenning og ro på samme tid. Fra skipet kan du nyte utsikten over fjerne horisonter og se for deg de tidligere oppdagerne som seilte samme hav en gang i tiden. Vi krysser ekvator, og på dekk kan du oppleve en helt spesiell feiring: ”Ekvatordåpen”.

Dag 6
day06_adobestock_102367444.jpg

Fargerike fugler og fisker på Silver Island


Sted: Isla de la Plata

Isla de la Plata er en del av nasjonalparken Parque National Machalilla, og er Ecuadors eneste nasjonalpark langs kysten. Øya har et svært rikt fugleliv og huser blant annet blåfotsulen, hekkende albatrosser og fregattfugler. Her er det også flotte turområder. Du kan også utforske det fargerike livet under vann. Hvis du vil snorkle, kan du svømme blant store stimer fisk – eller bare nøye deg med en forfriskende dukkert hvis det er mer fristende.

Dag 7
day07_ms_fram_023.jpg

Forelesninger på havet


Sted: Til havs

Lær om Sør-Amerikas historie, gamle sivilisasjoner og kulturer mens vi seiler videre. Inkasivilisasjonen blomstret i Peru fra rundt år 1400 f. Kr. Inkariket strakk seg 4000 km fra Ecuador til Sør-Chile. Det var Amerikas største imperiet noensinne og verdens største den gangen, før spanske erobrere tok over i 1532. Uanfektet av det ofte harde andinske miljøet, erobret inkaene stammesamfunn og utnyttet de varierte landskapene av sletter, fjell, ørken og tropisk jungel. De var kjent for sin unike stil og arkitektur, og konstruerte imponerende bygninger alle stedene de erobret. Den dag i dag kan du la deg imponere av de fantastiske steinterrassene og de små samfunnene på fjelltoppene. I forelesningene om bord kan du lære enda mer om det fascinerende inkariket.

Dag 8

Utforsk et eldgammelt rike, Solens Tempel og Månens Tempel


Sted: Salaverry

Den lille havnen i Salaverry er utgangspunktet for utflukten til det gamle Chimuriket (700-1400 e. Kr.). Stammene grunnla hovedstaden sin ved elvebredden til Moche River og kalte den Chan Chan ("sol-sol"), som dekker et område på 13 kvadratkilometer. Materialene de bygde med var blant annet leire, gjørme, småstein og halm, noe som resulterte i den største amerikanske leirfestningen. Dette er et fantastisk sted, og ble i 1986 oppført av UNESCO som en World Cultural Heritage Site. Vi besøker også Trujillo, en by som har beholdt mye av sin koloniale sjarm. På en utflukt til moche-kulturens religiøse sentrum, bygget på 400-tallet, kan du beundre The Temple of the Sun (Solens Tempel), som er verdens største leirstruktur, og The Temple of the Moon (Månens Tempel) – dekket av vakkert moche-design.

Dag 9
day09_antarktis-08-img_7747.jpg

Lær mer om bord


Sted: Til havs

Tilbring litt tid på dekk mens vi seiler lenger sør, langs kysten av Peru. Her kan du trekke inn den friske sjøluften og speide etter dyreliv. I forelesningene holdes det spennende presentasjoner hvor du kan lære enda mer om Sør-Amerikas vestkyst, både om natur, historie og geografi.

Dag 10
day10_adobestock_89153210.jpg

En spektakulær festning


Sted: Callao/Lima

Callao ligger rett utenfor Lima, og er en viktig handelsrute for både import og eksport i Peru. Her avslutter vi sjøreisen og gjør oss klare for nye eventyr på land. Vi flyr deg fra Lima til Cusco. Her kan du nyte en god lunsj før vi besøker Sacsayhuamán-festningen – en av de mest fantastiske inkaruinene i området. Sacsayhuamán oversettes til ”fornøyd falk”. Det ble sagt at falken voktet imperiets hovedstad. Fra åsen der festningen ble bygd får du, passende nok, se Cusco fra et fugleperspektiv. Det tok mer en sytti år å bygge festningen, med arbeidskraft fra 20 000 menn. Festningen ble, som mange andre byggverk på denne tiden, bygd helt uten mørtel (materiale som fester murstein sammen). Allikevel sitter steinene så godt festet sammen at selv ikke et gresstrå kan trenge seg gjennom. Håndverket er et fantastisk eksempel på inkaenes sofistikerte konstruksjonsteknikker og arkitektoniske ferdigheter. Om ettermiddagen fortsetter vi videre til Hacienda Urubamba i Sacred Valley for middag og overnatting.

Dag 11
day11_adobestock_55442816.jpg

Høydepunktene fra inkariket


Sted: Ollantaytambo og Machu Picchu

Etter frokost venter en ny dag full av høydepunkter. Først besøker vi Ollantaytambo. Denne ruinbyen har samme navn som den massive klippen som ruver over byen. Festningen her var dalens viktigste forsvar, og det var her inkaene hadde sin største seier mot spanjolene under erobringskrigene. Det store byggverket ble laget av rosefarget granitt og var en gang et blomstrende kompleks av bad, templer og militærbygg. Etter besøket i Ollantaytambo, fortsetter vi til jernbanestasjonen i nærheten. Her hopper vi på et tog til Machu Picchu. Det blir servert brunch mens vi nyter utrolig utsikt. For Machu Picchu er virkelig et fantastisk syn! Dette er også et svært mystisk område, da inkaene ikke etterlot seg noen skriftlige kilder. Utforsk byens ruiner og se for deg den livlige hverdagen som en gang eksisterte her. I utgravninger har arkeologer funnet skjeletter, gjenstander og ullklær, men ikke noe gull. I Machu Picchu finner vi også de imponerende sammensetningene av stein uten bruk av mørtel. Etter vi har utforsket ruinene, kan du nyte en kopp te på Machu Picchu Sanctuary Lodge før vi drar tilbake til Hacienda Urubamba for enda en overnatting.

Dag 12
day12_adobestock_53557178.jpg

Inkaimperiets sentrum


Sted: Cusco/Lima

Etter frokost drar vi til Cusco, en gang selve hjertet av inkaimperiet. Besøk den flotte katedralen i barokkstil, som ble bygget på grunnmuren av et inkapalass på 1400-tallet. Mange av steinene som ble brukt til å bygge katedralen ble plyndret fra Sacsayhuaman-festningen i nærheten. Videre fortsetter vi til Koricancha hvor vi beundrer det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo, som ble bygget på grunnmuren til Solens Tempel – et av inkaimperiets viktigste templer. Den buede murveggen på vestsiden av kirken anses å være et av de viktigste eksisterende eksemplene på inkaenes steinkunst. Etter enda en dag med eventyr, flyr vi deg tilbake til Lima. Denne byen bugner av kultur og historie, med flotte museer og fantastiske spanske kirker. I de velstående forstadsområdene Barranco og Miraflores finner du flotte herskapshus. Nyt ettermiddagen i Lima, og sjekk ut noen av de fantastiske restaurantene og det livlige nattlivet før du tilbringer natten på et hotell.

Dag 13
day13_adobestock_73207919.jpg

Fly hjem


Sted: Lima

Nyt en god frokost på hotellet før du flyr hjem.

16. november 2018

Sted Lima
Om bord Fly og hotell

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030