MS Roald Amundsen
13 dager

Galápagosøyene og forskjellige kulturer i Sør-Amerika

Pris fra
kr 53 380
Frokost, lunsj og middag inkludert
MS Roald Amundsen
13 dager

Galápagosøyene og forskjellige kulturer i Sør-Amerika

Pris fra
kr 53 380
Frokost, lunsj og middag inkludert
Galápagosøyene og forskjellige kulturer i Sør-Amerika
Avgang
3. april 2022
 • Besøk et utvalg unike, karakteristiske lokalsamfunn langs Stillehavskysten av Sør-Amerika
 • Opplev fantastisk dyreliv på de biologisk mangfoldige Galápagosøyene

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2022.
  Les mer

Bestill TRYGT

13 dager igjen!

Bestill på dine egne premisser

Uansett hvilken grunn du måtte ha for å avbestille reisen din, refunderer vi beløpet uansett årsak.

Økonomisk sikkerhet

Motta refusjon, også for depositumet som tidligere ikke var refunderbart.

Rask refusjon

Dersom du avbestiller reisen, får du pengene tilbakeført på konto innen 14 dager.

Les våre vilkår

Reiseplan

Vi starter ekspedisjonscruiset i UNESCO-byen Valparaíso, før vi seiler nordover til de vakre kystbyene La Serena, Iquique, Arica og Paracas. Fra Callao flyr vi til Quito, hovedstaden i Ecuador, og deretter til Galápagosøyene. Med øya Santa Cruz som base, utforsker vi ytterligere to øyer i øygruppen, og får oppleve det utrolig mangfoldige dyrelivet her.
Dag 1
Valparaíso, Chile

3. april 2022

Estimert tid for avreise er 16:00

Den pulserende byen på toppen av åsen
Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Bilde: shutterstock

Det hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt, MS Roald Amundsen, venter deg i Valparaíso i sentrale Chile. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst. Du får også muligheten til en

Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Bilde: shutterstock
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Bilde: Camille Seaman
Dag 2
La Serena, Chile

4. april 2022

Nykolonistisk og elegant
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Bilde: Camille Seaman

La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

Dag 3
Til sjøs

5. april 2022

Slapp av om bord
4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Bilde: Andrea Klaussner

Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien til de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Bilde: Andrea Klaussner
Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Bilde: Shutterstock
Dag 4
Iquique, Chile

6. april 2022

Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Bilde: Shutterstock

Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader. Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillhavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den nærliggende salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet, og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

Dag 5
Arica, Chile

7. april 2022

«Byen med den evige våren»
Bird stands on beach in Arica at sunset.
Bilde: Shutterstock

Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota. Du vil også få muligheten til å se geoglyfer i Lluta-dalen og Lauca nasjonalpark på en valgfri utflukt.

Bird stands on beach in Arica at sunset.
Bilde: Shutterstock
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Bilde: Andrea Klaussner
Dag 6
Til sjøs

8. april 2022

Frisk sjøluft
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Bilde: Andrea Klaussner

Når vi seiler videre nordover mot Peru, kan du få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyte sjøbrisen og utsikten fra dekk og alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta med deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

Dag 7
Paracas, Peru

9. april 2022

Fugler og brandy
Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Bilde: Shutterstock

I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

Overfor Paracas havn ligger en mystisk geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres (utenomjordiske?) opprinnelse.

Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Bilde: Shutterstock
Beautiful building from below, in Lima.
Bilde: Shutterstock
Dag 8
Callao / Lima, Peru / Quito, Ecuador

10. april 2022

I høyden
Beautiful building from below, in Lima.
Bilde: Shutterstock

Vi legger til kai i Callao, og kjører den korte turen til Lima flyplass for flyreisen til Quito, hovedstaden i Ecuador. Etter ankomst og transport til hotellet, vil du ha resten av dagen på egenhånd til å utforske byen. Middag serveres på hotellet.

Quito ble opprinnelig grunnlagt av Quitu-stammen i det første millennium, og ble etterhvert integrert inn i Inkariket før byen ble grunnlagt på ny i 1534 av den spanske erobreren Sebastian de Benalcásar. Ta en spasertur i byens historiske sentrum for å se de vakkert restaurerte bygningene og kirkene fra kolonitiden som ligger som perler på en snor langs smale, brosteinsbelagte gater. Du vil forstå hvorfor Quitos historiske sentrum beskrives som den største, minst forandrede og best bevarte historiske bydelen på det amerikanske kontinent. Det er også derfor bydelen var et av de første stedene som fikk plass på UNESCOs verdensarvliste i 1978.

Ikke bli overrasket om du føler deg litt tungpustet når du utforsker byen. Med sin beliggenhet på 2850 meter over havet, er Quito den nest høyeste hovedstaden i verden, etter La Paz i Bolivia som ligger 650 meter høyere opp.

Dag 9
Quito, Ecuador

11. april 2022

Utsikt fra midt i verden
Sun statue at museum in Quito, Ecuador.
Bilde: Shutterstock

Etter frokost tar vi deg med til Inti Ñan Museum i byen som har fått det passende navnet «Byen midt i verden» (Ciudad Mitad del Mundo) fordi den hevder å ligge midt på ekvator. Her vil du se en rekke totempæler, og observere gravitasjonseffekter som kun forekommer ved ekvator. Du vil også lære om landlige tradisjoner, inkludert skikkene og ritualene til det Quechua-talende urfolket i Amazonas.

Vi tar Teleférico, en av Quitos mest populære attraksjoner, som kobler sentrum med åsen Cruz Loma på østsiden av Pichincha-vulkanen. Turen tar kun ti minutter, men tar oss opp til en høyde på 4050 meter med en utrolig utsikt over Quito, dalen rundt og de snødekte vulkanene. Det kan være kaldt her oppe, så ta med varme klær!

Når vi returnerer til Quito spiser vi lunsj i den sjarmerende bydelen fra kolonitiden, før vi tar en sightseeingtur i området. Middag serveres på hotellet, og kvelden tilbringes på egenhånd.

Sun statue at museum in Quito, Ecuador.
Bilde: Shutterstock
Square with some trees and people, surrounded by white buildings in Quito City, Ecuador.
Bilde: Shutterstock
Woman on Galapagos taking a selfie with giant land tortoise in the background.
Bilde: Shutterstock
Birds, sea lions and fishermen at a fish market in Santa Cruz in the Galapagos Islands.
Bilde: Shutterstock
Woman walking behind a giant tortoise on Galapagos.
Bilde: Shutterstock
Dag 10
Quito/øya Baltra/øya Santa Cruz

12. april 2022

Ankomst på øya Santa Cruz
Birds, sea lions and fishermen at a fish market in Santa Cruz in the Galapagos Islands.
Bilde: Shutterstock

Vi starter dagen med frokost på hotellet, før vi kjører til Quito flyplass for flyet til Galápagosøyene (via Guayaquil). Ved ankomst på Baltra flyplass, vil den lokale representanten vår transportere oss til Itabacakanalen, der en liten ferge tar oss over til øya Santa Cruz.

Vi kjører gjennom et landlig jordbrukslandskap omgitt av vill natur og et mangfoldig plante- og dyreliv. Hvis du er heldig, får du øye på et par av de berømte finkene som inspirerte Darwins evolusjonsteori. Høylandet er et av de beste stedene på øya for å observere kjempeskilpaddene i deres naturlige habitat. De er enkle å få øye på når de vandrer rundt og spiser gress og blader, og stamper ut i de små gjørmepyttene som regnet har skapt. De yngre skilpaddene er gjerne mindre med mer skinnende skall, mens de større og eldre har værbitte og godt brukte skall som har fungert som rustning gjennom et langt liv – over 100 år i det fri.

Etter at du har funnet deg til rette på hotellet i Puerto Ayora, går vi til nærliggende Charles Darwin Research Station. Her finner vi interessante utstillinger om historien og utviklingen til Galapagosøyene, og hvordan denne naturarven beskyttes. Du kan også se de stedegne kjempeskilpaddene her, og stasjonen er det eneste stedet på Galápagosøyene der de fleste forskjellige artene holder til på ett og samme sted.

Ettermiddagen har du på egenhånd til å utforske den lille, vakre byen Puerto Ayora og de mange lokale kunst- og håndverksbutikkene. Se de fargerike murmaleriene på kirkene rundt i byen, eller ta en kort spasertur til Tortugabukta for å se etter marine iguaner, krabber og hvittippet revhai blant mangrovetrærne. Middag serveres i restauranten på hotellet.

Beautiful peninsula surrounded by blue water and mountains, Bartolome Island, Galapagos.
Dag 11-12
Øya Santa Cruz

13. april 2022 - 14. april 2022

Øyhopping på Galápagosøyene
Dag 11-12
Øya Santa Cruz

13. april 2022 - 14. april 2022

Øyhopping på Galápagosøyene
Beautiful peninsula surrounded by blue water and mountains, Bartolome Island, Galapagos.
Bilde: Shutterstock

Etter frokost starter vi utforskingen av øyene som har blitt synonyme med evolusjonsteorien og kalt naturens laboratorium for naturlig utvalg. Spekteret av forskjellige dyr på øyene er overveldende. Her finnes det mange stedegne arter og underarter, fra det vakre til det rare og alt midt imellom. Over to dager vil vi besøke to av seks mulige øyer, der vi drar til én øy hver dag med båt. Hvilke øyer du vil besøke kommer an på parkmyndighetene som regulerer og tildeler besøkende én måned i forveien.

Vil det bli Bartolomé som er kjent for den dramatiske vulkanske pluggen Pinnacle Rock med en sjelden koloni av Galápagos-pingviner ved basen? Eller kanskje det blir North Seymour, der en stor bestand av den morsomme blåfotsulen, svalestjertmåken og den flotte fregattfuglen holder til? Santa Fe er kjent for å ha noen av de vakreste buktene i hele øygruppen, med strender fulle av sjøløver som nyter freden og roen. Eller kanskje det blir South Plaza, der en voksende koloni av iguaner streifer omkring blant opuntia-kaktustrærne. En annen mulighet er den sørligste øya Floreana, som er kjent for sin flamingolagune. De grønne og røde iguanene som vanligvis finnes her kan også vise seg. Eller vil det bli den største av alle øyene, Isabela, som har et bredt spekter av mangrovetrær og flere villskilpadder enn noe annet sted på hele øygruppen?

Uansett hvilke to øyer du får sette fot på og utforske, er det bare å glede seg! Du vil gå på fotturer på land og lære om øyas geologi, menneskets historie og det eksepsjonelt mangfoldige dyrelivet rundt deg. Etter to dager her vil du forstå hvorfor Darwin var så imponert over øyene, og hvorfor de inspirerte teorien hans som endret verden.

Yellow and orange land iguane on Galapagos.
Bilde: Shutterstock
The Twins volcanos on Galapagos - forest above and below mountain wall.
Bilde: Shutterstock
Dag 13
Øya Santa Cruz/Øya Baltra/Guayaquil

15. april 2022

Vi returnerer til fastlands-Ecuador
The Twins volcanos on Galapagos - forest above and below mountain wall.
Bilde: Shutterstock

Etter frokost på hotellet er det tid for å finne veien til Baltra flyplass og flyet vårt til Guayaquil, og herfra videre til flyet ditt hjem. På vei til Baltra flyplass vil vi imidlertid ha nok tid til å legge inn ett siste stopp for å se «Los Gemelos» – et par synkehull som ofte har blitt forvekslet med vulkanske kratre i høylandet på øya Santa Cruz. Hold utkikk etter den vakre fuglen vermilion fluesnapper og den stedegne Galápagos-jorduglen som ofte ses i området.

Med dette er ekspedisjonen over. Du har reist fra mesterverket innen ingeniørkunst, Panamakanalen og dens komplekse slusesystem, til Galápagosøyene der Darwins radikale biologiske teori rundt naturlig utvalg oppstod, og der unike dyr som ikke finnes noe annet sted i verden holder til.

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!
Sjekk priser og tilgjengelighet

Hva er inkludert

Inkludert

Landprogram Galápagosøyene etter sjøreisen

 • Fly i økonomiklasse fra Lima til Quito og Quito til Baltra
 • To netter i Quito, inkludert frokost og middag
 • Tre netter på hotell på Santa Cruz/Galápagos, inkludert helpensjon
 • Fly i økonomiklasse fra Baltra til Guayaquil
 • All transport, utflukter og måltider som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsgebyr til Galápagos nasjonalpark

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
  À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Sjekk priser og tilgjengelighet