Galápagosøyene og forskjellige kulturer i Sør-Amerika

Galápagosøyene og forskjellige kulturer i Sør-Amerika

Galápagosøyene og forskjellige kulturer i Sør-Amerika

Galápagosøyene og forskjellige kulturer i Sør-Amerika

Reiseinformasjon 13 dager MS Roald Amundsen, MS Fram
Avganger
2. april 2023
9. april 2023
Pris fra
kr 55 419
Frokost, lunsj og middag inkludert

Vi starter ekspedisjonscruiset i UNESCO-byen Valparaíso, før vi seiler nordover til de vakre kystbyene La Serena, Iquique, Arica og Paracas. Fra Callao flyr vi til Quito, hovedstaden i Ecuador, og deretter til Galápagosøyene. Med øya Santa Cruz som base, utforsker vi ytterligere to øyer i øygruppen, og får oppleve det utrolig mangfoldige dyrelivet her.

De pulserende byene i Sør-Amerika

Eventyret starter i Valparaíso, der du går om bord i hybriddrevne MS Roald Amundsen. Vi seiler langs kysten av Chile, og stopper ved tilbakelente La Serena og kystbyen Iquique, som begge har flotte strender og vakker arkitektur. Deretter står ørkenklimaet i Arica for tur, før vi opplever de rødbrune klippene i Paracas, Peru. Vi går i land i Lima, og flyr til hovedstaden i Ecuador, Quito. Her utforsker vi bydelen fra kolonitiden, som står på UNESCOs verdensarvliste, og tar Teleférico for spektakulær utsikt over byen.

Dyreliv uten sidestykke

Etter andre natt i Quito går turen til Galápagosøyene, kjent over hele verden for sitt makeløse og biologisk mangfoldige plante- og dyreliv. Vi ankommer Puerto Ayora på øya Santa Cruz, der Charles Darwin Research Station ligger og flere forskjellige arter av kjempeskilpadde holder til. De neste to dagene blir fylt med opplevelser når vi utforsker ytterligere to øyer i øygruppen, og opplever et unikt dyreliv med dyr som landiguan, blåfotsule og de mange finkene som inspirerte Darwins evolusjonsteori basert på naturlig utvalg.

Galápagosøyene og forskjellige kulturer i Sør-Amerika Galápagosøyene og forskjellige kulturer i Sør-Amerika
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den pulserende byen på toppen av åsen

  Estimert tid for avreise er 16:00

  Det hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt, , venter deg i Valparaíso i sentrale Chile. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst. Du har også alternativet å ankomme noen dager tidligere for å utforske mer av ‘Valpo’ ved å legge til en natt i Santiago de Chile etterfulgt av en Byrundtur i Valparaiso og transport til skipet eller å bli med på vårt Før-program til Atacama-ørkenen, den tørreste ørkenen i verden.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den pulserende byen på toppen av åsen

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

  La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

  I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

  Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

 • Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien til de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

  Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique, Chile

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader. Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillehavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den nærliggende salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet, og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

  Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique, Chile

 • Dag 5
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

  Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

  Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota. Du vil også få muligheten til å se geoglyfer i Lluta-dalen og Lauca nasjonalpark på en valgfri utflukt.

  Dag 5
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

 • Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

  Når vi seiler videre nordover mot Peru, kan du få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyte sjøbrisen og utsikten fra dekk og alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

  Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta med deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

  Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

  Overfor Paracas havn ligger en mystisk geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres (utenomjordiske?) opprinnelse.

  Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

  Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

 • Dag 8
  Callao / Lima, Peru / Quito, Ecuador

  I høyden

  Vi legger til kai i Callao, og kjører den korte turen til Lima flyplass for flyreisen til Quito, hovedstaden i Ecuador. Etter ankomst og transport til hotellet, vil du ha resten av dagen på egenhånd til å utforske byen. Middag serveres på hotellet.

  Quito ble opprinnelig grunnlagt av Quitu-stammen i det første millennium, og ble etterhvert integrert inn i Inkariket før byen ble grunnlagt på ny i 1534 av den spanske erobreren Sebastian de Benalcásar. Ta en spasertur i byens historiske sentrum for å se de vakkert restaurerte bygningene og kirkene fra kolonitiden som ligger som perler på en snor langs smale, brosteinsbelagte gater. Du vil forstå hvorfor Quitos historiske sentrum beskrives som den største, minst forandrede og best bevarte historiske bydelen på det amerikanske kontinent. Det er også derfor bydelen var et av de første stedene som fikk plass på UNESCOs verdensarvliste i 1978.

  Ikke bli overrasket om du føler deg litt tungpustet når du utforsker byen. Med sin beliggenhet på 2850 meter over havet, er Quito den nest høyeste hovedstaden i verden, etter La Paz i Bolivia som ligger 650 meter høyere opp.

  Dag 8
  Callao / Lima, Peru / Quito, Ecuador

  I høyden

 • Dag 9
  Quito, Ecuador

  Utsikt fra midt i verden

  Når du har nytt frokosten din, vil vi ta deg med til det sjarmerende kvarteret i kolonistil og nyte en sightseeing-rundtur i området. Med start fra Plaza San Francisco, vil vi besøke kirkekoret og verandaene til Fransiskanerordenen. Vi vil deretter vandre gjennom de vakre gatene til jesuittkirken La Compaña med det fantastiske interiøret i bladgull.

  En reise til Equador ville ikke være komplett uten et bilde med én fot på den nordlige halvkule og den andre på den sydlige halvkule. Fortsett med buss til Ciudad Mitad del Mundo (Byen midt i verden), som ligger bare 8,3 miles (13,5 km) nord for Quito, som står i ære for landmålingsekspedisjonen som etablerte breddegrad null i det 18. århundre. Avhengig av tiden tilgjengelig vil du kunne besøke områdene rundt den lille landsbyen. Du vil også ha mulighet til å besøke Intiñan Museum, som tilbyr et område for økologisk og vitenskapelig oppdagelse som transporterer besøkende tilbake til eldgamle tider og lar dem lære om verdenssynet, vanene og tradisjonene til oldtidskulturer.

  Lunsj serveres på El Crater-restauranten som har utsikt over Pululahua-vulkanen.

  Om ettermiddagen vil du returnere til hotellet ditt i Quito.

  Middag serveres på hotellet, og kvelden tilbringes på egenhånd.

  Dag 9
  Quito, Ecuador

  Utsikt fra midt i verden

 • Dag 10
  Quito/øya Baltra/øya Santa Cruz

  Ankomst på øya Santa Cruz

  Vi starter dagen med frokost på hotellet, før vi kjører til Quito flyplass for flyet til Galápagosøyene (via Guayaquil). Ved ankomst på Baltra flyplass, vil den lokale representanten vår transportere oss til Itabacakanalen, der en liten ferge tar oss over til øya Santa Cruz.

  Vi kjører gjennom et landlig jordbrukslandskap omgitt av vill natur og et mangfoldig plante- og dyreliv. Hvis du er heldig, får du øye på et par av de berømte finkene som inspirerte Darwins evolusjonsteori. Høylandet er et av de beste stedene på øya for å observere kjempeskilpaddene i deres naturlige habitat. De er enkle å få øye på når de vandrer rundt og spiser gress og blader, og stamper ut i de små gjørmepyttene som regnet har skapt. De yngre skilpaddene er gjerne mindre med mer skinnende skall, mens de større og eldre har værbitte og godt brukte skall som har fungert som rustning gjennom et langt liv – over 100 år i det fri. Nyt lunsj i høylandet.

  Etter at du har funnet deg til rette på hotellet i Puerto Ayora, går vi til nærliggende Charles Darwin Research Station. Her finner vi interessante utstillinger om historien og utviklingen til Galapagosøyene, og hvordan denne naturarven beskyttes. Du kan også se de stedegne kjempeskilpaddene her, og stasjonen er det eneste stedet på Galápagosøyene der de fleste forskjellige artene holder til på ett og samme sted.

  Ettermiddagen har du på egenhånd til å utforske den lille, vakre byen Puerto Ayora og de mange lokale kunst- og håndverksbutikkene. Se de fargerike murmaleriene på kirkene rundt i byen, eller ta en kort spasertur til Tortugabukta for å se etter marine iguaner, krabber og hvittippet revhai blant mangrovetrærne. Middag serveres i restauranten på hotellet.

  Dag 10
  Quito/øya Baltra/øya Santa Cruz

  Ankomst på øya Santa Cruz

 • Dag 11-12
  Øya Santa Cruz

  Øyhopping på Galápagosøyene

  Etter frokost starter vi utforskingen av øyene som har blitt synonyme med evolusjonsteorien og kalt naturens laboratorium for naturlig utvalg. Spekteret av forskjellige dyr på øyene er overveldende. Her finnes det mange stedegne arter og underarter, fra det vakre til det rare og alt midt imellom. Over to dager vil vi besøke to av seks mulige øyer, der vi drar til én øy hver dag med båt. Hvilke øyer du vil besøke kommer an på parkmyndighetene som regulerer og tildeler besøkende én måned i forveien.

  Vil det bli Bartolomé som er kjent for den dramatiske vulkanske pluggen Pinnacle Rock med en sjelden koloni av Galápagos-pingviner ved basen? Eller kanskje det blir North Seymour, der en stor bestand av den morsomme blåfotsulen, svalestjertmåken og den flotte fregattfuglen holder til? Santa Fe er kjent for å ha noen av de vakreste buktene i hele øygruppen, med strender fulle av sjøløver som nyter freden og roen. Eller kanskje det blir South Plaza, der en voksende koloni av iguaner streifer omkring blant opuntia-kaktustrærne.

  Uansett hvilke to øyer du får sette fot på og utforske, er det bare å glede seg! Du vil gå på fotturer på land og lære om øyas geologi, menneskets historie og det eksepsjonelt mangfoldige dyrelivet rundt deg. Etter to dager her vil du forstå hvorfor Darwin var så imponert over øyene, og hvorfor de inspirerte teorien hans som endret verden.

  Dag 11-12
  Øya Santa Cruz

  Øyhopping på Galápagosøyene

 • Dag 13
  Øya Santa Cruz/Øya Baltra/Guayaquil

  Vi returnerer til fastlands-Ecuador

  Etter frokost på hotellet er det tid for å finne veien til Baltra flyplass og flyet vårt til Guayaquil, og herfra videre til flyet ditt hjem.

  Med dette er ekspedisjonen over. Du har reist fra mesterverket innen ingeniørkunst, Panamakanalen og dens komplekse slusesystem, til Galápagosøyene der Darwins radikale biologiske teori rundt naturlig utvalg oppstod, og der unike dyr som ikke finnes noe annet sted i verden holder til.

  Dag 13
  Øya Santa Cruz/Øya Baltra/Guayaquil

  Vi returnerer til fastlands-Ecuador

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
2.
9.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Landprogram Galápagosøyene etter sjøreisen

 • Fly i økonomiklasse fra Lima til Quito og Quito til Baltra
 • To netter i Quito, inkludert frokost og middag
 • Tre netter på hotell på Santa Cruz/Galápagos, inkludert helpensjon
 • Fly i økonomiklasse fra Baltra til Guayaquil
 • All transport, utflukter og måltider som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsgebyr til Galápagos nasjonalpark

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
  À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Skip

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: