Høydepunktene langs kysten av Brasil

Belém, Brasil - Montevideo, Uruguay

Med en kystlinje på over 7000 kilometer, byr Brasil på noen av verdens mest eksotiske strender og spennende byer. Imøtekommende lokalbefolkning, eggende sambarytmer, fascinerende kultur, imponerende natur og spennende forelesninger bidrar til at dette blir et eventyr du sent vil glemme. Utflukter inn i regnskogen i Amazonas er en ekstrabonus.

  • Utforsk Brasils lange og varierte kystlinje
  • Opplev tropiske strender, regnskogen i Amazonas, UNESCOs kulturarv, sjarmerende havner og pulserende byliv
  • Den perfekte kombinasjonen av oppdagelser, avslapping og opplevelser
  • Spennende utflukter og aktiviteter

Oversikt

Denne reisen under den tropiske solen lar deg kombinere utflukter til regnskogen i Amazonas med tropiske strender og steder på UNESCOs verdensarvliste, idylliske øyer med spennende dyreliv og besøk til livlige byer. Eventyret starter i Belém, en by ved bredden av Para, et av de omfattende elvesystemene i Amazonas. Her, nesten på ekvator, er det tropisk klima og regnskogen rommer utallige dyrearter. Etter avreisen setter MS Midnatsol kursen sørover for på vei mot flere eventyr langs den vakre Brasilkysten.

Tropisk fryd

Etter en avslappende dag på sjøen, kommer vi til São Luís. Utforsk det UNESCO-listede området som består av fortryllende nabolag med brosteinsbelagte gater og pastellfargede herskapshus. Deretter kan du nyte livet i paradis når vi kommer til øyriket Fernando de Norhona. Dette sagnomsuste stedet har krystallklart vann, frodig og tropisk landskap og Brasils beste strender. Det sies at til og med haiene er vennlige her. Bli med på en eller flere utflukter eller utforsk stedet på egenhånd.

En fest for sansene

Tilbake om bord kan du nyte en hel dag på soldekket frem til neste stopp; Salvador. Denne byen trigger alle sansene. Opplev gullbelagte kirker, eksotiske dufter, smaken av afrikanskinspirert mat, og lyden av ropende gateselgere – alt mot en bakgrunn av brusende trafikk og den karakteristiske Bahian-musikken.

Senk skuldrene mens vi utforsker den sjarmerende byen Paraty, omgitt av øyer, skjermede strender og bratte jungelfjell. Tilbring nok en dag på sjøen før eventyret avsluttes i Montevideo i Uruguay.

5000,- rabatt på fly

Bestill senest 30. oktober og få 5000,- i rabatt når du bestiller flyreisen med Hurtigruten!

På utvalgte seilinger i 2018 gir vi nå 5000,- i rabatt på flyet om du bestiller dette gjennom Hurtigruten. Bestill senest 30. oktober for å benytte deg av tilbudet. 

NB: For bestilling, vennligst kontakt våre reisespesialister på 81003030 eller send en mail til [email protected]
Reise med rabatt på fly kan ikke bestilles på nett.

Fakta om kampanjen:

  • Bestillingsperiode: 18. september - 30. oktober 2017
  • Tilbud: Få 5000,- i rabatt på flyreisen
  • Tilbudet gjelder kun for nye bestillinger
  • Reiseperiode: Utvalgte seilinger til Island, Grønland, Europa, Svalbard, Nord-Amerika og Antarktis i 2018

Les mer om kampanjen og se betingelser her.

 

Inkludert i prisen:

• Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
• Vind- og vanntett jakke
• Turer med småbåter til land og aktiviteter
• Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
• Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:

• Internasjonale flyreiser
• Reise og avbestillingsforsikringer
• Bagasjeservice
• Valgfrie utflukter og tips

Reisen dag for dag

Reiseplan

Det er elementene som rår, også i tropiske farvann. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-og sjøforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

08. Oktober 2018

Avreisehavn Belém
Dag 1
shutterstock_336594500_Filipe-Frazao.jpg

Mangotrærnes by


Sted: Belém

Belém ligger ved elven Para, som er en avlegger av den enorme Amazonaselven. Før avreise kan du spasere rundt i byen for å oppleve det fantastiske markedet og de historiske bygningene langs de brede avenyene. Belém er kjent som ”mangotrærnes by” fordi det ikke fins gater eller parker uten mangotrær her. Byen ligger på 1° 27’S, altså nesten på ekvator. Amazonasområdet preges av det tropiske klimaet rundt ekvator og har regnskoger med et imponerende artsmangfold. Her ligger MS Midnatsol klar til å ta deg med på en ekspedisjon langs Brasils tropiske og mangfoldige kyst.

Dag 2
shutterstock_78961393_John-Copland.jpg

Cruise langs kysten av Brasil


Sted: Til sjøs

Nyt den første dagen om bord! Det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vårt holder foredrag som tar for seg områdene vi seiler i. Historie og de store oppdagerne, marinbiologi, oseanografi, klimaendringene og miljøutfordringene havet står ovenfor, er kun noen få av de fascinerende emnene du kan lære mer om. Nyt litt tid på dekket, solen og den varme temperaturen. Bruk også tiden til å betrakte kystlinjen og se etter eksotisk dyreliv mens vi seiler sørover.

Dag 3
shutterstock_419562145.jpg

Hovedstaden til Maranhão


Sted: São Luís

São Luís ligger på Ilha de São Luís, kun atskilt fra fastlandet av trange kanaler. Det historiske senteret står på UNESCOs verdensarvliste og inneholder mer enn 3500 koloniale herskapshus. Det er et fantastisk sjarmerende område med en unik atmosfære: brosteinsbelagte gater, pastellfargede hus og høy konsentrasjon av museer, gallerier og håndverksbutikker. Bli med på en valgfri utflukt til Lençóis Maranhenses nasjonalpark. Parken regnes som et av de vakreste stedene langs den brasilianske kysten. Med sine store, blendende hvite sanddyner er det lett å se hvordan parken fikk sitt navn. På portugisisk betyr Lençóis Maranhenses "sengetøy av Maranahão". De halvmåneformede sanddynene og den glitrende hvite sanden dekker 70 km kystlinje og strekker seg 50 km innover i landet.

Dag 4-5
K04_C57_R.jpg

Kunsten å slappe av


Sted: Til sjøs

Dager til sjøs er perfekte for total avslapning. MS Midnatsol gir deg rom til å finne ditt perfekte sted med utsikt over havet hvor du kan nyte en god samtale eller bok. Nyt synet av solnedgangen eller soloppgangen, se himmelen og havet blir badet i røde og oransje farger, se etter sjøfugl eller maritimt dyreliv som bryter havoverflaten . For de som ønsker mer aktiviteter, fortsetter forelesningsprogrammet til ekspedisjonsteamet hvor du kan lære mer om Brasil, natur, historie og geografi. Du kan også benytte deg av skipets treningsfasiliteter med utsikt over Atlanterhavet.

Dag 6
shutterstock_170342363_Michal-Staniewski.jpg

Velkommen til paradis


Sted: Fernando de Noronha

Spektakulære tropiske landskap, fantastisk hav, dramatiske fjellformasjoner, hvite strender med turkist vann og vakre solnedganger. Fernando de Noronha er et øyparadis og et beskyttet øko-eventyr, favorisert av naturforskere og marinbiologer verden over. Øya er nydelig og varm og det smaragdgrønne vannet er fullt av delfiner og skilpadder. Omtrent 70 prosent av øya er en fredet marinepark. Øya er også utpekt til å være et UNESCO-reservoar. Utforsk øya og finn deg en perfekt strand. For de som ønsker å være aktive, er stedet utmerket for aktiviteter både til vanns og på land, alt fra snorkling til fotturer.

Dag 7-8
Bottlenose_Dolphin_shutterstock_362888315.jpg

Herlige dager på sjøen


Sted: Til sjøs

Mens vi fortsetter sørover langs kysten av Brasil, kan du kose deg to hele dager til sjøs – og disse dagene er alt annet enn kjedelige. Gi kroppen tid til å våkne opp om morgenen, bruk litt mer tid på frokosten og nyt utsikten fra dekk. Få mer innsikt gjennom foredragene våre, før du tilbringer tid med gamle eller nye venner eller slapper av i ensomhet med en god bok på dekk.

Dag 9
Salvador_JornHenriksen2016_DSC8832.jpg

Hvor Brasils historie begynte


Sted: Salvador

Salvador er en godbit for sansene. Byen har fantastisk arkitektur, eksotiske dufter, smaker av afrikanskinspirert mat og lyden av den særegne Bahian-musikken. Salvador er delt inn i øvre og nedre byer, koblet sammen med en art deco-heis (Elevador Lacerda). Markedet på bunnen av Elevador Lacerda er kjent for sin lokalkunst. Det historiske sentrumet, 'The Pelourinho', ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1985, og er et kjent eksempel på imponerende portugisisk koloniarkitektur . Byen har også et forbausende antall kirker. Salvador var et betydelig sentrum for den atlantiske slavehandelen mellom det 16. og 18. århundre. I dag har nesten 80 prosent av byens innbyggere afrikanske røtter. Påvirkningen fra afrikansk kultur høres og smakes i byens musikk og mat.

Dag 10-11
Bird_Frigate_shutterstock_261089357.jpg

Frihet til å velge


Sted: Til sjøs

Når vi er til sjøs har du frihet til å velge mellom fullstendig avslapning eller spennende aktiviteter om bord. Som de tidligere sjødagene er valgene mange. Temperaturen på dekk er innbydende, mens ekspedisjonsteamet holder fascinerende foredrag inne. Her er det er gode muligheter til å dele bilder og opplevelser med andre eventyrere.

Dag 12
Paraty_shutterstock_275099336.jpg

Uforglemmelig skjønnhet


Sted: Paraty

Byen Paraty, som står på UNESCOs verdensarvliste, er en av Brasils mest tiltalende og utsøkte historiske perler. Med sitt koloniale sentrum inviteres du til herlige spaserturer på brosteinsgater omkranset av elegante hvite bygninger. Byen er omkranset av fantastiske strender, vulkanske fjellformasjoner, høye fjell og palmekledte åssider. På utfluktene våre kan du begi deg inn i jungelen, bli med på et elvecruise eller utforske sjarmerende fiskelandsbyer.

Dag 13-14
Bottlenose_Dolphin_shutterstock_144774718.jpg

Farvel sjøfarere


Sted: Til sjøs

Du har nå seilt langs nesten hele Brasils kystlinje, og eventyret tar snart slutt. Den siste kvelden om bord er det avskjedsmiddag.

Dag 15
Montevideo-shutterstock_230867338.jpg

Sofistikert og overraskende


Sted: Montevideo

Uruguays hovedstad, Montevideo, ligger ved munningen av elven Rio de la Plata. Her ligger havnen svært nær byens sentrum, så hvorfor ikke utforske byen på egenhånd når du først er her? Montevideo har et sofistikert og overraskende kulturelt mangfold til å være en så liten befolkning. Vi anbefaler et besøk til Ciudad Vieja (gamlebyen), den travle Avenida 18 de Julio, eller en av de hvite sandstrendene som omgir byen. Hvis du er klar for et avbrekk fra sol og varme kan du alltids bli med MS Midnatsol på neste neste tur. Da seiler vi enda lengre sydover – mot Antarktis.

22. Oktober 2018

Sted Montevideo
Om bord Opplevelser

Excursions on your voyage

Challenge your inner explorer and experience everything that Europe has to offer with our diverse range of optional excursions.

Forleng din reise

Hurtigruten Land Adventures

Complete your holiday in South America with a Hurtigruten Land Adventure before or after your sailing. Choose between multi-day tours including hotels in Belem and Montevideo.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030