Høydepunkter i Sør-Amerika: havcruise og fjellutsikt

Høydepunkter i Sør-Amerika: havcruise og fjellutsikt

Høydepunkter i Sør-Amerika: havcruise og fjellutsikt

Høydepunkter i Sør-Amerika: havcruise og fjellutsikt

Reiseinformasjon 13 dager MS Fram
Avgang
8. oktober 2024
Pris fra kr 66 900
kr 60 175
Frokost, lunsj og middag inkludert

13-dagers ekspedisjonscruise fra Lima til Valparaíso med Atacamaørkenenen, Machu Picchu og Den hellige dal

Høydepunkter i Altiplano

Se gravstedene datert før inkaene i Sillustani før du legger ut på reisen fra den spektakulære Titicacasjøen, jordens største høytliggende innsjø. Du krysser Altiplano til den historiske inkabyen Cusco, og går så om bord på det luksuriøse toget ved navn Hiram Bingham på ferden til de kjente ruinene i mystiske Machu Picchu.

Fra det moderne til det historiske

Når du setter seil går turen til Ballestasøyene, og her er det mange ville dyr og planter, eller du ser de gåtefulle nazcalinjene. I Chile kan du oppdage ørkenene i nærheten av Arica og Iquique, den klassiske arkitekturen til La Serena og den fargerike «stillehavetsjuvelen», Valparaíso.

Høydepunkter i Sør-Amerika: havcruise og fjellutsikt Høydepunkter i Sør-Amerika: havcruise og fjellutsikt
 • Dag 1
  Lima i Peru 

  Limas skatter fra UNESCOs liste 

  8. oktober 2024

  Start eventyret i stil fra Kongenes by

  Lima byr på en salig blanding av kosmopolitisk spenning og historisk arv, så det er den perfekte byen for å starte eventyret ditt. Se fargerike veggmalerier, travle kafeer og museer for samtidskunst i det lyse, bohemske området, Barranco.

  Gamlebyen i Lima er på UNESCOs verdensarvliste. Det er en juvel innen arkitektur fra den spanske kolonitiden, med kirker og klostre til elegante herskapshus. Du får også se Limas arv fra inkariket i ruinene av de seremonielle pyramidene, Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca.

  Lima er kjent som mathovedstaden i Sør-Amerika, og du kan velge fra gourmetrestauranter til spennende gatemat. Vi anbefaler å prøve Perus nasjonalrett ceviche, som er fisk marinert med limejuice, løk og chili.

  Dag 1
  Lima i Peru 

  Limas skatter fra UNESCOs liste 

 • Dag 2
  Sillustani-gravene 

  Besøk Sillustani-gravene   

  9. oktober 2024

  Fly til Juliaca og besøk Sillustani-gravene

  Dagen din starter med et fly til Juliaca. Vel fremme tar vi deg med til Sillustanis gravsteder. De er fra før inkatiden og omkranses av innsjøen Umayo.

  Gravene eller chullaene er tårnlignende strukturer bygget over bakken av det gamle Colla-folket, noen så høye som 12 meter og store nok til å huse hele familier. Gled deg over en pikniklunsj ved bredden av innsjøen på dette fredelige og gåtefulle stedet.

  Når dette arkeologiske vidunderet er godt befart, er neste stopp hotellet i Puno ved bredden av Titicacasjøen. Her sjekker du inn for de to neste nettene.

  Dag 2
  Sillustani-gravene 

  Besøk Sillustani-gravene   

 • Dag 3
  Titicacasjøen 

  Uro-folket på Titicacasjøen  

  10. oktober 2024

  Se de håndvevde øyene på Sør-Amerikas største innsjø

  Du kommer til å bli overrasket over hvor nydelig Titicacasjøen er. Vi besøker bygdesamfunnet i Llachón, som har spektakulær utsikt over innsjøen. Du får glede deg over en guidet kajakktur ut på det rolige og dypblå vannet. Vi arrangerer også en guidet tur før du får være med en lokal familie på en typisk lunsj.

  Så drar vi på en båttur for å komme oss ut til Uro-folket på de flytende øyene, der vannet reflekterer solen på veien. Disse spesielle øyene er vevd av sivet som vokser i innsjøen.

  Når dagen går mot slutt, slapper du av på hotellet i Puno og tenker tilbake på alt du har opplevd.

  Dag 3
  Titicacasjøen 

  Uro-folket på Titicacasjøen  

 • Dag 4
  Altiplanostien  

  Altiplanostien  

  11. oktober 2024

  Kryssing av det flotte Andesplatået

  Det blir en uforglemmelig tur med buss over Andesfjellenes nordlige høyslette, eller Altiplano som det er kjent som.

  Altiplano er et av verdens største høyplatåer og ligger på over 3658 meter over havet. Det enorme platået strekker seg inn i Bolivia, Nord-Peru og Sør-Chile. I løpet av denne hele dagen med eventyr drar vi gjennom et fantastisk landskap, og du blir garantert imponert over de enorme Andesfjellene.

  Du får se de kjente oksene ved navn Pucara, der de stikker ut fra hustakene, og kose deg med lunsj ved Tinajanis eldgamle fjellformasjoner. Hold utkikk etter ville lamaer og alpakkaer langs fjellovergangen i La Raya og nyt synet av det arkeologiske komplekset Raqch’i fra 1400-tallet.

  Reisen din avsluttes med en komfortabel overnatting i Cusco.

  Dag 4
  Altiplanostien  

  Altiplanostien  

 • Dag 5
  Machu Picchu 

  Mystiske Machu Picchu     

  12. oktober 2024

  Oppdag inkaenes tapte by

  Du starter dagen med transport til Ollantaytambo i den hellige dalen. Så går du om bord på det luksuriøse Hiram Bingham-toget til Machu Picchu, og kan innta en herlig brunsj mens det fantastiske Andeslandskapet ruller forbi.

  Man antar Machu Picchu ble bygget rundt 1450, og det ble forlatt under den spanske erobringen. Det var skjult av jungelen i århundrer, men ble gjenoppdaget i 1911. Inkaene etterlot seg ikke noe skriftlig materiale, så mystikk omgir denne praktfulle festningen. Gå på stiene rundt ruinene, beundre det presisjonsbygde Inca-murverket, og kanskje støter du på noen av de koselige lamaene.

  Etter dagens eventyr kan du dra tilbake til Cusco for nok en avslappende overnatting.

  Dag 5
  Machu Picchu 

  Mystiske Machu Picchu     

 • Dag 6
  Cusco i Peru 

  Den kongelige byen Cusco 

  13. oktober 2024

  Utforsk sentrum av Inkariket

  Vær med på en guidet tur til Cusco, den kongelige byen og den arkeologiske hovedstaden i Sør-Amerika.

  Se noen av de beste eksemplene på inkahistorie og arkitektur, som Santo Domingo-kirken, som ble bygget på inkatempelet Koricancha, og Sacsayhuamn-festningen, en seremoniell bygning fra 1400-tallet som har panoramautsikt over byen. Andre høydepunkter inkluderer et besøk til Sulca Textiles museum og et stopp ved hovedtorget, der vi ser på den fantastiske katedralen som dateres tilbake til spansk kolonitid.

  Deretter blir du transportert til flyplassen og flyr til Lima for å møte skipet i Callao havn før du er i gang med eventyrets neste kapittel.

  Dag 6
  Cusco i Peru 

  Den kongelige byen Cusco 

 • Dag 7
  Paracas, Peru 

  Ballestas og Nazca   

  14. oktober 2024

  Oppdag ekstraordinært dyreliv og historiske mysterier

  Blant Perus mest interessante attraksjoner, finner du Nazcalinjene og Ballestasøyene, og begge er tilgjengelige fra Paracas.

  Byen er kjent som El Chaco, og har en rekke restauranter langs hovedkysten hvor du kan nyte tradisjonell jalea-stekt sjømat med salsa-criolla og yuca-rot. Like utenfor kysten ligger Ballestasøyene som er rike på dyreliv. Hold øye med humboldtpingviner, skilpadder, pelikaner, sjøløver, incaterner og knølhvaler mens du cruiser rundt øyene på dagens båttur.

  Ellers kan du utforske Paracas National Reserve, med sine overjordiske gule sanddyner og røde strender, eller fly over de mystiske Nazcalinjene som er risset inn i den peruanske kystørkenen – en opplevelse som står på ønskelisten til mange.

  Dag 7
  Paracas, Peru 

  Ballestas og Nazca   

 • Dag 8
  Til sjøs 

  Klar himmel og kjølig klima   

  15. oktober 2024

  Rikt marint liv fra Humboldtstrømmen

  Mens vi seiler til Chile, seiler vi gjennom Humboldtstrømmen. Kaldtvannsklimaet her skaper forhold som opprettholder en utrolig overflod av sjøliv, som store stimer av ansjos, makrell og sardiner. Ekspedisjonsteamet ditt kan fortelle deg mer om Humboldtstrømmens betydning for det marine økosystemet.

  Besøk Vitenskapssenteret for å finne ut mer. Ekspedisjonsteamet kan fortelle deg mer om hvilken betydning og innvirkning den har hatt på det marine økosystemet.

  Du får også god tid til å slappe av i boblebadet, trene i treningsstudioet og nyte den fantastiske utsikten og den friske brisen på dekk.

  Dag 8
  Til sjøs 

  Klar himmel og kjølig klima   

 • Dag 9
  Arica, Chile 

  Solrike Arica 

  16. oktober 2024

  Gled deg til gåturer i Arica, historie og lokal mat

  Arica har et konstant ørkenklima og er én av de tørreste byene i verden, noe som er uvanlig for et sted ved sjøen. Ikke rart at byen er populær blant solbadere og surfere.

  I de livlige gatene Calle 21 de Mayo og Bolognesi kan du prøve lokale godbiter og utforske El Agro-markedet. Ta en 15-minutters gåtur opp den utrolige El Morro-klippen for å få strålende utsikt, eller besøk San Marcos-katedralen, designet av Gustave Eiffel.

  Du kan se mumier og lære om Chinchorro-kulturen på det arkeologiske museet, strekke på beina på en tur langs Playa Corazones, eller utforske grottene i Anzota.

  Dag 9
  Arica, Chile 

  Solrike Arica 

 • Dag 10
  Iquique, Chile 

  Iquique og Atacama   

  17. oktober 2024

  Lær historien til UNESCO-listede Humberstone

  Seilingen går videre til travle Iquique, en flat by med promenader og palmetrær.

  Besøk de forlatte salpetergruvebyene Santa Laura og UNESCO-listede Humberstone i Atacamaørkenen. Når vi kommer tilbake til Iquique kan du utforske den stilige byen ved havet til fots, eller bare sette deg på en stol i en kafé og nyte tilværelsen.

  Mens du er der kan du kjøpe en deilig kopp kaffe eller en tradisjonell mango sour og chumbeque, som er en populær regional søtsak. Eller besøk La Esmeralda, en korvett med fire master fra 1800-tallet som har historisk betydning.

  • Inkludert Humberstone og Santa Laura
  Dag 10
  Iquique, Chile 

  Iquique og Atacama   

 • Dag 11
  Til sjøs 

  Slapp av til sjøs    

  18. oktober 2024

  Slapp av og la tankene dvele over reisen så langt

  Ekspedisjonscruiset nedover Sør-Amerikas stillehavskyst fortsetter mot La Serena i Chile.

  På dette tidspunktet i reisen vil du ha blitt venner med de andre oppdagerne på skipet, og merker kanskje at dere har like interesser og lidenskap for naturen. Slå av en prat med dem i Explorer Lounge & Bar, og mimre om de beste delene av ekspedisjonen så langt.

  Selvfølgelig kommer ekspedisjonsteamet til å fortsette å holde innsiktsfulle foredrag i Vitenskapssenteret, og du kan fordype deg i bøkene i biblioteket om bord hvis du vil lære mer om et bestemt emne.

  Dag 11
  Til sjøs 

  Slapp av til sjøs    

 • Dag 12
  La Serena, Chile 

  Fantastiske La Serena 

  19. oktober 2024

  Utforsk «Kirkenes by» og Serenastranden

  Vi legger til kai ved havnen i Coquimbo, og tar turen til Chiles nest eldste by, La Serena.

  Her finner du vakre sandstrender som strekker seg langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Byen er full av klassisk arkitektur, og det er ca. 30 restaurerte steinkirker å kikke på. Du kan også besøke det arkeologiske museet for å se flotte gjenstander fra før kolonitiden.

  Ta en fin spasertur gjennom byens velstelte offentlige hager, som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón, eller kjøp håndverk på La Recova-markedet. I den diskrete gaten Patio Colonial nær Balmaceda finner du rolige kafeer og spisesteder. Før du går om bord på skipet, anbefaler vi at du setter av litt tid til å utforske Coquimbo.

  Dag 12
  La Serena, Chile 

  Fantastiske La Serena 

 • Dag 13
  Valparaíso, Chile 

  Valparaíso er en UNESCO-perle    

  20. oktober 2024

  Valparaíso gir deg en fantastisk avsluttning på ekspedisjonen din

  Ekspedisjonscruiset på den søramerikanske stillehavskysten ender i Valparaíso. Denne UNESCO-listede byen, kjent som «Stillehavets juvel», er bygget i bratte åssider med utsikt over havet. Det er vel verdt å bruke tid på å utforske byen før du flyr hjem.

  Fylt med fascinerende inntrykk, er dette en fantastisk labyrint av svingete smug og barrierer, fargerike hus og mercados fullpakket med lokale råvarer. Ta alt inn under en taubanetur opp til Cerro Alegre og Concepción.

  Selv om cruiset ditt har kommet til slutten, kan du bli med på et valgfritt etterprogram.

  Dag 13
  Valparaíso, Chile 

  Valparaíso er en UNESCO-perle    

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
8.

Hva er inkludert

Landprogram: Titicacasjøen og Machu Picchu / Peru (før cruiset)

 • En natt på hotell i Lima, inkludert frokost
 • To netter på hotell i Puno og to netter på hotell i Cusco, inkludert halvpensjon
 • Pikniklunsj på dag 2 og 4, og fastsatt lunsj på dag 3, 5 og 6
 • Fly på økonomiklasse fra Lima til Juliaca og Cusco til Lima
 • All transport, utflukter og togturer som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsbillett som oppført i programmet

Cruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsfasiliteter
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån av turstaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Landprogrammet i Peru foregår i store høyder. Titicacasjøen høyde er ca. 381 meter og byen Cusco ligger på ca. 3399 meter. Det er derfor nødvendig med et visst nivå av fysisk form. Rekkefølgen på stedene vi besøker varierer gjerne.

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: