Inkahistorie, høydepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen

Inkahistorie, høydepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen

Inkahistorie, høydepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen

Inkahistorie, høydepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen

Reiseinformasjon 15 dager MS Roald Amundsen , MS Fridtjof Nansen
Avgang
3. oktober 2023
Pris fra
kr 47 904
Frokost, lunsj og middag inkludert

Vi drar ut på et ekspedisjonscruise som starter med å seile gjennom det menneskeskapte underverket innen ingeniørkunst, Panama-kanalen, før vi besøker byer og resortbyer i Ecuador, Peru og Chile.

Været langs Stillehavskysten kan noen ganger påvirke planene våre. Hvis det skjer vil vi at du skal vite at det simpelthen er en del av det å være på en ekspedisjon. Vi tar stolthet i å gi deg den tryggeste og mest spennende opplevelsen vi kan avhengig av det som skjer den dagen.

Panamakanalen, strender og bananer

Reisen starter med en overnatting i Colón. Dagen etter seiler vi gjennom hele Panamakanalen. Vel ute på den andre siden seiler vi sørover med kurs mot Manta og den nærliggende håndverksbyen Montecristi, der panamahatten først ble skapt og fortsatt flettes for hånd den dag i dag. Senere ankommer vi Puerto Bolivar, kjent som verdens bananhovedstad. Her kan det hende du får sjansen til å besøke en lokal plantasje, et naturreservat og en forsteinet skog.

Inkahistorie, gamle mysterier og steder på UNESCOs verdensarvliste

Lima er Perus pulserende hovedstad, kjent som «Kongenes by». Du kan besøke byens historiske sentrum, og nyte deilige måltider laget fra flere hundre år gamle oppskrifter – mat som passer for kongelige. Kysten av Ballestasøyene nær Paracas har et rikt dyreliv, og du kan til og med besøke de mystiske nazcalinjene herfra. Deretter besøker vi de vakre resortbyene Arica, Iquique og La Serena ved kysten, før vi avslutter cruiset i fargerike Valparaíso.

Inkahistorie, høydepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen Inkahistorie, høydepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Inngangsporten til Panamakanalen

  Byen Colón ligger ved inngangen til Panamakanalen på Atlanterhavskysten. Byen tilbyr førsteklasses hoteller, et kasino, varme kilder, et blomstrende kunsthåndverksmiljø og gode restauranter med lokale delikatesser. Hvis du ønsker å virkelig utforske byen eller bli med på et førprogram til den vakre jungelhytten ved elven Chagres, bør du sette av mer tid og ankomme noen dager i forveien.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Inngangsporten til Panamakanalen

 • Dag 2
  Panamakanalen

  Koblingen mellom to verdenshav

  Vi reiser fra Colón tidlig om morgenen for å starte prosessen med å seile inn i Panamakanalen. Dette komplekse nettverket av kanaler tok over hundre år å bygge, og det strekker seg over 80 km gjennom naturlige og menneskeskapte skipsleier. Vi venter i spenning på vår tildelte tidsluke for å seile inn i den første av en rekke slusekamre. Panamakanalen er en bragd innen moderne ingeniørkunst, med slusekamre som effektivt løfter skipene mer enn 26 meter over havnivå Hvis været tillater det, vil ekspedisjonsteamet være ute på dekk for å peke ut interessepunkter langs kanalen, og snakke om historien bak dette ambisiøse prosjektet.

  Rundt halvveis gjennom den 12 timer lange gjennomseilingen av kanalen vil skipet seile inn i Gatúnsjøen. Dette er en av de største kunstige innsjøene i verden, og den ble skapt ved å demme opp den nærliggende elva Chagres. Regnskogen rundt er derimot nærmest uberørt når det kommer til utbygging, og et bredt spekter av Mellom-Amerikas dyre- og planteliv lever her uforstyrret. Langs kystlinjen kan du være heldig å se krokodiller og alligatorer. Ta en titt inn i trærne for et glimt av aper og dovendyr.

  Etter et par sluser og innsjøer til, vil skipet passere under broen Puente de las Américas og komme ut i Stillehavet. Med passeringen fra ett verdenshav til et annet har du nå opplevd kulminasjonen av århundrer med planlegging, hardt arbeid og oppfinnsomhet. Det vil være noe du ikke lett glemmer.

  Dag 2
  Panamakanalen

  Koblingen mellom to verdenshav

 • Dag 3
  Til sjøs

  Velkommen til Stillehavet

  Du kan bruke noe av dagen ute på dekk, der du nyter landskapet og holder utkikk etter marint dyreliv som hval, sjøløve og sjøfugler. Hvis du ønsker å føle deg nærmere vannet, kan du ta en dukkert i det endeløse bassenget eller de to utendørs boblebadene, og fortsatt nyte utsikten.

  Dette er også en god anledning til å gå innom vitenskapssenteret for foredrag med ekspedisjonsteamet, og lære mer om det du vil oppleve de neste dagene. Velg et vitenskapsprogram du kan fordype deg i, vel vitende om at du vil bidra til pågående forskning som skjer rundt i verden. Når mørket faller på og det er en klar natt, kan du også bli med ekspedisjonsteamet ut på dekk for å titte på stjernene.

  Når du blir sulten kan du glede deg til de tre restaurantene våre som tilbyr varierte måltider, eller du kan finne en komfortabel sitteplass i explorer-salongen og baren og nyte noe godt å drikke med nye venner.

  Dag 3
  Til sjøs

  Velkommen til Stillehavet

 • Dag 4
  Manta, Ecuador

  Laget i Montecristi

  Vi krysser ekvator tidlig om morgenen. Du kan bli med på en tradisjonell seremoni om bord der vi søker Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige vil han kanskje vise seg før vi når vår første anløpshavn i Ecuador.

  Hovedutflukten denne dagen går til håndverksbyen Montecristi, som ligger i innlandet, åtte kilometer fra tunfisk-havnebyen Manta. Byen ble etablert i det 16. århundre av manteños som flyktet fra de hyppige piratplyndringene på kysten. Montecristi i Ecuador er faktisk fødestedet til den tradisjonelle panamahatten, til tross for navnet. Den misvisende benevnelsen stammer fra da president Roosevelt brukte en av disse hattene på et besøk til Panamakanalen i 1904, og gjorde dem populære verden over. Du vil se mange butikker over hele byen som selger dette autentiske produktet i alle størrelser og farger – perfekt håndvevet fra bladene på jipijapa-treet av lokale håndverkere.

  I tillegg til å lete etter den perfekte hatten, kan du bruke tiden til å titte på produktene i salgsbodene på den vakre plazaen, beundre arkitekturen på kirken eller studere den varierte gatekunsten. Et fremtredende murmaleri på plazaen skildrer General Eloy Alfaro, en Montecristi-innfødt som har vært president i Ecuador to ganger. Kanskje du også har tid til å gå opp til toppen av åsen der det er et museum og et storslått mausoleum til ære for Alfaro, som var kjent som Viejo Luchador eller «Den gamle krigeren».

  • Inkludert Høydepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 4
  Manta, Ecuador

  Laget i Montecristi

 • Dag 5
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Verdens bananhovedstad

  Det som har gjort Machala kjent er Puerto Bolivar, en viktig ecuadoriansk havn for eksport av kaffe, kakao, reker og en overflod av bananer, som de lokale innbyggerne kaller oro verde – «grønt gull». Som en del av en valgfri utflukt kan du besøke en lokal bananplantasje, og også Buenaventura naturreservat mot sør der du kan prøve å få øye på kolibri, parakitt og brølape. Bosque petrificado de Puyango ligger i nærheten med en av de største samlingene av forsteinede trær i verden. Det antas at de er rundt 100 millioner år gamle, like gamle som Andesfjellene.

  I Puerto Bolivar kan du fråtse i deilig, fersk sjømat på en av de mange havnerestaurantene, og nyte utsikten over til øya Isla Jambeli og de mange mangrovetrærne. Machala har all sjarmen du kan forvente av en liten kystby, inkludert vennlige lokale innbyggere, pene plazaer og uvanlige monumenter dedikert til sverdfisk og bananeros. Restaurantene er i utvikling, og har beveget seg mot den hippe, moderne kokekunsten som Ecuador og Peru i stadig større grad er kjent for.

  • Inkludert Bytur i Machala
  Dag 5
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Verdens bananhovedstad

 • Dag 6
  Til sjøs

  Til sjøs

  Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekk eller salongen.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien i de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem. Det vil også være en fotograf om bord, som i tillegg til å ta bilder av reisen vår sammen, vil være tilgjengelig for å hjelpe deg med noen grunnleggende tips innen ekspedisjonsfotografi.

  Dag 6
  Til sjøs

  Til sjøs

 • Dag 7
  Salaverry, Peru

  Gamle kongeriker

  Salaverry er utsatt for vinden og bølgene i Stillehavet, og kan være en havn det er vanskelig å nå. Hvis alt går etter planen, vil det imidlertid være et godt utgangspunkt for å utforske Trujillo, den tredje største byen i Peru, i tillegg til en rekke arkeologiske funnsteder spredt rundt i regionen.

  Trujillo ligger i en fruktbar dal som vannes av elva Moche. Byen byr på en fargerik barokk-katedral fra 1600-tallet, 10 kolonikirker og mange neoklassiske herskapshus, for ikke å glemme en av de lengste mosaikkmurene i verden på det lokale universitetet. Det er imidlertid mer enn sannsynlig at fokuset ditt vil være på andre ikke riktig så moderne ting.

  Byen Chan Chan ble oppført av Chimúriket som holdt til i regionen rundt 900 e.Kr. De omfattende ruinene i det 20 kvadratkilometer store komplekset inkluderer Tschudi-tempelfestningen og Huaca Esmeralda. På den andre siden av Trujillo ligger Mochican-pyramidene som var tilegnet solen og månen, og daterer tilbake til flere hundre år før Chan Chan. Huaca del Sol er den største adobestrukturen på kontinentet, mens Huaca del Luna er mer detaljert med mange pastellfresker som fortsatt er synlig.

  • Inkludert Marinera-danseshow om bord
  Dag 7
  Salaverry, Peru

  Gamle kongeriker

 • Dag 8
  Callao / Lima, Peru

  Kongenes by

  Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstripe mellom Stillehavet og Andesfjellene, og betjenes via havnebyen Callao. Lima er den største byen i landet – en moderne, uryddig metropol der tradisjoner og trender slår seg sammen i en spennende cocktail av kultur og kokekunst.

  Det historiske sentrum er en del av verdensarven, og her er det mye arkitektur fra kolonitiden, for eksempel Plaza Mayor og klosteret San Francisco. På den annen side er leirruinene fra de representative pyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca påminnelser om den tapte inkasivilisasjonen. For mer prekolumbisk arkeologi, finnes det minst fire forskjellige museer å velge mellom. De kunstneriske blant oss vil også sette pris på det fargerike og bohemske området Barranco, som er komplett med murmalerier, kreative kaféer og to av Limas museer for moderne kunst.

  Den ultimate opplevelsen av Lima må imidlertid være maten. Kokekunsten med sin opprinnelse fra hovedstaden har lagt listen høyt over hele verden, og det er ikke mangel på internasjonalt anerkjente og prisvinnende restauranter du kan glede deg til å besøke. Et av Perus mest klassiske gastronomiske høydepunkter er ceviche, fersk fisk marinert i limejuice og andre smakstilsetninger. Denne retten kan nytes på mange steder rundt om i byen, fra eksklusive spiserier i Miraflores til mer jordnære cevicherías ved fiskebryggen i Chorrillos.

  • Inkludert Panoramatur i Lima
  • Inkludert Strandrydding i Callao
  Dag 8
  Callao / Lima, Peru

  Kongenes by

 • Dag 9
  Paracas, Peru

  Utenomjordiske linjer og landskaper?

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

  Overfor Paracas havn ligger en mystisk lokal geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres (utenomjordiske?) opprinnelse.

  Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

  Dag 9
  Paracas, Peru

  Utenomjordiske linjer og landskaper?

 • Dag 10
  Til sjøs

  En kjølende strøm

  Når vi seiler videre nordover mot Chile, kan du få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyte sjøbrisen og utsikten fra dekk samt alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

  Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta på deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

  Dag 10
  Til sjøs

  En kjølende strøm

 • Dag 11
  Arica, Chile

  Der regnet aldri kommer til

  Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

  Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesana-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota. Du vil også få muligheten til å se geoglyfer i Lluta-dalen og Lauca nasjonalpark på en valgfri utflukt.

  Dag 11
  Arica, Chile

  Der regnet aldri kommer til

 • Dag 12
  Iquique, Chile

  Humberstone: en forlatt by i ørkenen

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillehavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den nærliggende salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

  Dag 12
  Iquique, Chile

  Humberstone: en forlatt by i ørkenen

 • Dag 13
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  Vi nærmer oss slutten på sjøreisen. Nyt nok en dag slik du ønsker om bord på skipet. Benytt deg av de mange fasilitetene om bord, eller bli med på foredrag som forbereder deg på det som ligger foran deg.

  For totalavslapning finnes det ikke noe bedre sted enn velværesenteret. Kjenn muskelklutene forsvinne under en massasje, eller nyt en peelingbehandling. Og hvis det varme været ikke har åpnet opp porene dine, kan en økt i badstuen gjøre akkurat det. Du kan også ta på deg badetøyet og lene deg tilbake i boblebadet ute på dekk, eller finne ditt øyeblikk av zen under en guidet meditasjonstime. Uansett hva du velger, kan du være sikker på at det er stressfritt og oppfriskende.

  Dag 13
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 14
  La Serena, Chile

  Kirkenes by

  La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

  I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte offentlige hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

  Dag 14
  La Serena, Chile

  Kirkenes by

 • Dag 15
  Valparaíso, Chile

  UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»

  Estimert ankomsttid er 10:00

  Sjøreisen kommer til veis ende når vi ankommer havnebyen Valparaíso. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst. Denne fargerike og uvanlige byen fascinerer, og kanskje du ønsker en dag eller to ekstra for å utforske den? Herfra kan du også bli med på etterprogrammet vårt til Påskeøya som er kjent for de mystiske, gigantiske hodestatuene.

  Dag 15
  Valparaíso, Chile

  UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
3.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Skip

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: