Inkakultur og dyreliv langs Sør-Amerikas vestkyst

Valparaiso, Chile - Lima, Peru

Seil langs vestkysten av Sør-Amerika og opplev fascinerende arkeologiske severdigheter og mystiske, tapte kulturer. Vi besøker Sacsayhuamán-festningen, Ollantaytambo og fantastiske Machu Picchu, før vi avslutter eventyret i Lima.

  • Se noen av de viktigste og mest fascinerende gamle stedene i Sør-Amerika
  • Utforsk mystikken rundt inkariket og andre tapte kulturer
  • Besøk en rekke spennende byer, nasjonalparker og vakre øyer
  • Se Nazcalinjene, Machu Picchu og andre høydepunkter fra inkariket

Oversikt

Utforsk noen av de mest fascinerende ruinene fra inkariket. Dette var det største imperiet i førkolumbiske Amerika. Vi seiler langs kysten for å få med oss noen av høydepunktene. Reisen starter i Valparaíso, Chile, før vi reiser nordover til Humboldt Penguin National Reserve for å kikke nærmere på pingviner, skilpadder, delfiner, hvaler og fugler.

Se dyrelivet og landskapet på Ballestas-øyene eller Nazcalinjene

Bli med på en utflukt til en av regionens vakreste naturområder – Ballestas-øyene. De vulkanske øyene huser et rikt mangfold dyreliv og fantastiske landskap. Du har også muligheten til å bli med til de berømte Nazcalinjene. Disse utrolige linjene har vært et mysterium i over 80 år. De ligger i en peruansk region cirka 320 km sørøst for Lima, i nærheten av den moderne byen Nazca. Totalt finnes det over 800 rette linjer, 300 geometriske figurer og 70 dyre- og plantemotiv.

Fantastiske Machu Picchu

Du går i land i Lima hvor enda flere spennende eventyr venter. Utforsk utrolige inkaruiner, som Sacsayhuamán-festningen og inkabyen Ollantaytambo, før vi tar deg med til utrolige Machu Picchu.

Prisen inkluderer:

• Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
• 1 overnatting i Lima og 2 overnattinger på Hacienda Urubamba etter seilasen, frokost inkl.
• 3- retters lunsj og middag på dag 1,2 og lunsjboks på dag 3
• Flyreise på økonomiklasse Lima-Cusco-Lima
• All transport som er beskrevet med engelsktalende guide
• Inngangsavgifter
• Vind- og vanntett jakke
• Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
• Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
• Gratis kaffe og te

Ikke inkludert:

• Internasjonale flyreiser
• Reise- og avbestillingsforsikringer
• Bagasjeservice
• Valgfrie utflukter og tips

Vennligst merk:

På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

19. mars 2019

Avreisehavn Valparaíso, Chile
Dag 1
day01_valparaiso-chile_1200x600_valparaiso.jpg

”Stillehavets juvel”


Sted: Valparaíso, Chile

Denne ekspedisjonen starter i den vakre, fargerike og poetiske byen Valparaíso. For å få den beste utsikten over byen, bør du ta en tur i en av kabelbanene. Disse banene gir deg fantastisk utsikt over både havnen og husene. Spaser rundt i Valparaisos trange gater, gå opp de endeløse trappene og oppdag nye ting rundt hvert et hjørne. Husk også å besøke havnen og fiskebryggene. Kjøp eller smak dagens fangst og hils på de livlige fiskerne. Vi anbefaler et besøk til det UNESCO-listede historiske kvartalet før du går om bord MS Fram.

Dag 2
day02_islachanaral-chile_1200x600_humbolt_penguins_shutterstock_223714084.jpg

Humboldtpingvinens hjem


Sted: Isla Chañaral

Vi seiler nordover og ankommer øya Isla Chañaral. Sammen med Isla Choros og Isla Damas, utgjør disse tre øyene Humboldt Penguin National Reserve – et fantastisk naturreservat du kan se frem til å besøke. Området har et rikt og variert dyreliv, men de mest kjente innbyggerne er humboldtpingvinene. Reservatet huser også viktige kolonier sjøløver, sjøoter, magellanpingviner og delfinarten tumlere. Om sommeren kan man også noen ganger spotte skilpadder, delfiner, hvaler, albatrosser og skarver (flyvedyktige pelikanfugler). Sistnevnte er én av mange fuglearter som holder til i området. Se også peruanske dykkpetreller, rødfotskarver og guanoskarver. Dette er alle fugler som er vernet.

Dag 3-5
day03-05_atsea_r7d1067.jpg

Forelesninger på havet


Sted: Til havs

Lær mer om Sør-Amerikas historie mens vi seiler videre. Spennende forelesninger tar for seg gamle sivilisasjoner og kulturer. Inkasivilisasjonen blomstret i Peru fra rundt år 1400 f. Kr. Inkariket strakk seg 4000 km fra Ecuador til Sør-Chile. Det var Amerikas største imperiet noensinne, og verdens største den gangen, før spanske erobrere tok over i 1532. Uanfektet av det ofte harde andinske miljøet, erobret inkaene stammesamfunn og utnyttet de varierte landskapene av sletter, fjell, ørken og tropisk jungel. De var kjent for sin unike stil og arkitektur, og konstruerte imponerende bygninger alle stedene de erobret. Selv den dag i dag kan du la deg imponere av de fantastiske steinterrassene og de små samfunnene på fjelltoppene. Delta i de interessante forelesningene om bord for å lære enda mer om den eldgamle interessante kulturen.

Dag 6
day06_sanmartin-peru_shutterstock_127750193.jpg

Nazcalinjene, Ballestas-øyene eller Tambo Colorado


Sted: San Martin, Peru

Puerto General San Martin er inngangsporten til de berømte og mystiske Nazcalinjene. Linjene ble skåret ut i perioden mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr. Fordi de er såpass vanskelige å oppdage fra bakkenivå, ble de ikke oppdaget før på 1930-tallet – da fra fly som fløy over området. Det finnes to typer kategorier blant disse linjene: Dyre- og plantemotiver og geoglyfer. Blant dyre- og plantemotivene finner vi en edderkopp, kolibri, ape og en 300-meter stor pelikan. Geoglyfene er geometriske figurer som består av enorme rette linjer, triangler, spiraler, sirkler og firkanter. De lengste rette linjene strekker seg 15 km over sletten. Dette mysteriet av et syn må ses fra luften, så vi anbefaler at du blir med på en utflukt så du får se hvor imponerende disse linjene faktisk er! Du kan også bli med på en utflukt til en av regionens vakreste naturattraksjoner. De vulkanske Ballestas-øyene huser et stort mangfold dyreliv og dramatisk natur. En annen interessant og lærerik utflukt er turen til Tambo Colorado. Disse inkaruinene er restene av et av de mange administrative sentrene i inkariket, men det eneste som ble utelukkende bygget av adobe – et naturlig bygningsmateriale som består av soltørket leire. Ruinene har ikke tak, men veggene har røde (derav navnet Colorado som betyr rød), hvite og gule flekker.

Dag 7
day07_callao-lima,peru_pachacamac_lima_peru_shutterstock_135292439.jpg

Et spektakulær festning


Sted: Callao/Lima

Callao ligger rett utenfor Lima, og er en viktig handelsrute for både import og eksport i Peru. Her avslutter vi sjøreisen og gjør oss klare for nye eventyr på land. Vi flyr deg fra Lima til Cusco. Her kan du nyte en god lunsj før vi besøker Sacsayhuamán-festningen – en av de mest fantastiske inkaruinene i området. Sacsayhuamán oversettes til ”fornøyd falk”. Det ble sagt at falken voktet imperiets hovedstad. Fra åsen der festningen ble bygd får du, passende nok, se Cusco fra et fugleperspektiv. Det tok mer en sytti år å bygge festningen, med arbeidskraft fra 20 000 menn. Festningen ble, som mange andre byggverk på denne tiden, bygd helt uten mørtel (materiale som fester murstein sammen). Allikevel sitter steinene så godt festet sammen at selv ikke et gresstrå kan trenge seg gjennom. Håndverket er et fantastisk eksempel på inkaenes sofistikerte konstruksjonsteknikker og arkitektoniske ferdigheter. Om ettermiddagen fortsetter vi videre til Hacienda Urubamba i Sacred Valley for middag og overnatting.

Dag 8
day08_ollantaytamboandmachupicchu_1200x600_inca_machu_picchu_peru_shutterstock_86247328.jpg

Høydepunktene fra inkariket


Sted: Ollantaytambo og Machu Picchu

Etter frokost venter en ny dag full av nye opplevelser. Først besøker vi Ollantaytambo. Denne ruinbyen har samme navn som den massive klippen som ruver over byen. Festningen her var dalens viktigste forsvar, og det var her inkaene hadde sin største seier mot spanjolene under erobringskrigene. Det store byggverket ble laget av rosefarget granitt og var en gang et blomstrende kompleks av bad, templer og militærbygg. Etter besøket i Ollantaytambo, fortsetter vi til jernbanestasjonen i nærheten. Her hopper vi på et tog til Machu Picchu. Det blir servert brunch mens vi nyter utrolig utsikt. For Machu Picchu er virkelig et fantastisk syn! Dette er også et svært mystisk område, da inkaene ikke etterlot seg noen skriftlige kilder. Utforsk byens ruiner og se for deg den livlige hverdagen som en gang eksisterte her. I utgravninger har arkeologer funnet skjeletter, gjenstander og ullklær, men ikke noe gull. Også i Machu Picchu finner vi de imponerende sammensetningene av stein uten bruk av mørtel. Etter vi har utforsket ruinene, kan du nyte en kopp te på Machu Picchu Sanctuary Lodge før vi drar tilbake til Hacienda Urubamba for enda en overnatting.

Dag 9
day09-10_lima-cusco_peru_cusco_sacsayhuaman_shutterstock_274972637.jpg

Inkaimperiets sentrum


Sted: Cusco/Lima

Nyt en god frokost før vi tar deg med til Cusco, en gang selve hjertet av inkariket. Besøk den flotte katedralen i barokkstil, som ble bygget på grunnmuren av et inkapalass på 1400-tallet. Mange av steinene som ble brukt til å bygge katedralen ble plyndret fra Sacsayhuaman-festningen i nærheten. Videre fortsetter vi til Koricancha hvor vi beundrer det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo, som ble bygget på grunnmuren til Solens Tempel – et av inkaimperiets viktigste templer. Den buede murveggen på vestsiden av kirken anses å være et av de viktigste eksisterende eksemplene på inkaenes steinkunst. Etter enda en dag med eventyr, flyr vi deg tilbake til Lima. Denne byen bugner av kultur og historie, med flotte museer og fantastiske spanske kirker. I de velstående forstadsområdene Barranco og Miraflores finner du flotte herskapshus. Nyt ettermiddagen i Lima, og sjekk ut noen av de fantastiske restaurantene og det livlige nattlivet før du tilbringer natten på et hotell.

Dag 10
day01_lima_church_lima_peru_shutterstock_168392744.jpg

Fly hjem


Sted: Lima

Nyt en god frokost på hotellet før du flyr hjem.

28. mars 2019

Sted Lima
Om bord Fly og hotell

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030