Mysterier og tapte kulturer langs den sør-amerikanske kysten

Å seile langs den sør-amerikanske vestkysten gir deg en unik mulighet til å utforske fascinerende arkeologiske områder og mystiske tapte kulturer. Vi starter i fantastiske Machu Picchu, før vi tar deg med til Sacsayhuamán-festningen, Nazcalinjene og nasjonalparker med spennende dyreliv. Ekspedisjonen avsluttes i Valparaiso.

 • Se Machu Picchu og Nazcalinjene
 • Oppdag noen av de mest fascinerende gamle stedene i Sør-Amerika
 • Utforsk mystikken rundt inkariket og andre tapte kulturer
 • Besøk en rekke spennende byer, nasjonalparker og vakre øyer
Seilt

Denne reisen har dessverre seilt, men her kan du finne liknende reiser til Sør-Amerika med Hurtigruten

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

10. november 2018

Avreisehavn Callao/Lima
Oversikt

Tapte byer i inkariket

Denne ekspedisjonen starter på land. I Lima, Peru, besøker vi noen av verdens flotteste inkaruiner, som ruinbyen Ollantaytambo, fantastiske Machu Picchu, Sacsayhuamán-festningen og Cusco – en gang selve hjertet av inkariket. Deretter går vi om bord MS Fram og fortsetter ekspedisjonen til havs.

Nazcalinjene og Ballestas-øyene

På en valgfri utflukt får du muligheten til å utforske de berømte Nazcalinjene. Disse linjene har vært et mysterium i over åtti år. De ligger i en peruansk region cirka 320 km sørøst for Lima, i nærheten av den moderne byen Nazca. Totalt finnes det over 800 rette linjer, 300 geometriske figurer og 70 dyre- og plantemotiv. Du kan også bli med på en utflukt til et av regionens vakreste naturområder – Ballestas-øyene. De vulkanske øyene huser et rikt mangfold dyreliv og fantastiske naturlandskap.

Vakre Isla Chañaral

Vi fortsetter sørover til Humboldt Penguin National Reserve – et fantastisk naturreservat . Her kikker vi nærmere på både pingviner, skilpadder, delfiner, hvaler og fugler, før ekspedisjonen avsluttes i Valparaíso, Chile.

Dag 1

UNESCO-sted og eldgammel historie

Callao/Lima

Callao ligger rett utenfor Lima, og er en viktig handelsrute for både import og eksport i Peru. Denne havnebyen huser sjarmerende herskapshus med flotte balkonger , museer, kirker og Kong Felipes festning. Nord for Lima besøker vi byen Caral, som regnes som Amerikas eldste by. I sør får du oppleve ruinbyen Pachacamac. Lima er stedet der de spanske erobrerne etablerte det peruanske visekongedømmet i 1542. Her bygde de store kirker, klostre, herskapshus og balkonger. Området står på UNESCOs verdensarvliste. Nyt museer med flotte kunstverk, arkeologiske serverdigheter, strender, strandpromenaden og utsøkt mat. Du har tid til å utforske byen på egenhånd før du overnatter på et av hotellene i byen.

Dag 2

Fugleperspektiv

Lima/Cusco

Morgenen etter flyr du fra Lima til Cusco. Nyt en god lunsj før vi besøker Sacsayhuamán-festningen, en av de mest imponerende inkaruinene i området. Sacsayhuamán oversettes til ”fornøyd falk”. Det ble sagt at falken voktet imperiets hovedstad. Fra åsen der festningen ble bygd får du, passende nok, se Cusco fra et fugleperspektiv. Det tok mer en sytti år å bygge festningen, med arbeidskraft fra 20 000 menn. Festningen ble, som mange andre byggverk på denne tiden, bygd helt uten mørtel (materiale som fester murstein sammen). Allikevel sitter steinene så godt festet sammen at selv ikke et gresstrå kan trenge seg gjennom. Håndverket er et fantastisk eksempel på inkaenes sofistikerte konstruksjonsteknikker og arkitektoniske ferdigheter. Om ettermiddagen fortsetter vi videre til Hacienda Urubamba i Sacred Valley for middag og overnatting.

Dag 3

Høydepunkter fra inkariket

Ollantaytambo og Machu Picchu

Etter frokost venter en ny dag med flere høydepunkter. Først besøker vi Ollantaytambo. Denne ruinbyen har samme navn som den massive klippen som ruver over byen. Festningen her var dalens viktigste forsvar, og det var her inkaene hadde sin største seier mot spanjolene under erobringskrigene. Det store byggverket ble laget av rosefarget granitt og var en gang et blomstrende kompleks av bad, templer og militærbygg. Etter besøket i Ollantaytambo, fortsetter vi til jernbanestasjonen i nærheten. Her hopper vi på et tog til Machu Picchu. Det blir servert brunch mens vi nyter utrolig utsikt. For Machu Picchu er virkelig et fantastisk syn! Dette er også et svært mystisk område, da inkaene ikke etterlot seg noen skriftlige kilder. Utforsk byens ruiner og se for deg den livlige hverdagen som en gang eksisterte her. I utgravninger har arkeologer funnet skjeletter, gjenstander og ullklær, men ikke noe gull. I Machu Picchu finner vi også de imponerende sammensetningene av stein uten bruk av mørtel. Etter vi har utforsket ruinene, kan du nyte en kopp te på Machu Picchu Sanctuary Lodge før vi drar tilbake til Hacienda Urubamba og tilbringer en ny natt der.

Dag 4

Inkaimperiets sentrum

Cusco/Lima

Nyt en god frokost før vi tar deg med til Cusco, en gang selve hjertet av inkaimperiet. Besøk den flotte katedralen i barokkstil, som ble bygget på grunnmuren av et inkapalass på 1400-tallet. Mange av steinene som ble brukt til å bygge katedralen ble plyndret fra Sacsayhuaman-festningen i nærheten. Videre fortsetter vi til Koricancha hvor vi beundrer det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo, som ble bygget på grunnmuren til Solens Tempel, et av inkaimperiets viktigste templer. Den buede murveggen på vestsiden av kirken anses å være et av de viktigste eksisterende eksemplene på inkaenes steinkunst. Etter enda en dag med eventyr, flyr vi deg tilbake til Lima hvor MS Fram står klar for å ta deg med ut på havet.

Dag 5

Nazcalinjene, Ballestas-øyene eller Tambo Colorado

San Martin, Peru

Puerto General San Martin er inngangsporten til de berømte og mystiske Nazcalinjene. Linjene ble skåret ut i perioden mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr. Fordi de er såpass vanskelige å oppdage fra bakkenivå, ble de ikke oppdaget før på 1930-tallet – da fra fly som fløy over området. Det finnes to typer kategorier blant disse linjene: Dyre- og plantemotiver og geoglyfer. Blant dyre- og plantemotivene finner vi en edderkopp, kolibri, ape og en 300-meter stor pelikan. Geoglyfene er geometriske figurer som består av enorme rette linker, triangler, spiraler, sirkler og firkanter. De lengste rette linjene strekker seg 15 km over sletten. Dette mysteriet av et syn må ses fra luften, så vi anbefaler at du blir med på en utflukt så du får se hvor imponerende disse linjene faktisk er! Du kan også bli med på en utflukt til en av regionens vakreste naturattraksjoner. De vulkanske Ballestas-øyene huser et stort mangfold dyreliv og dramatisk natur. En annen interessant og lærerik utflukt er turen til Tambo Colorado. Disse inkaruinene er restene av et av de mange administrative sentrene i inkariket, men det eneste som ble utelukkende bygget av adobe – et naturlig bygningsmateriale som består av soltørket leire. Ruinene har ikke tak, men veggene har røde (derav navnet Colorado som betyr rød), hvite og gule flekker.

Dag 6-7

Vi seiler sørover

Til havs

Nyt tiden på havet mens vi seiler sørover. Ute på dekk kan du puste inn den friske sjøluften og se etter spennende fugleliv, inne kan du blant annet tilbringe tid på Explorer-dekket. Sistnevnte er selve hjertet av ekspedisjonstilværelsen om bord. Her samles gjestene for å mingle, oppsummere, delta på spontane arrangementer og dele opplevelser fra reisen så langt. Ekspedisjonsteamet vil holde forelesninger, presentasjoner og workshops om interessante temaer relatert til områdene vi seiler i. Det er også store sjanser for at fotografen om bord vil holde en workshop hvor du kan få grunnleggende kunnskap om ekspedisjonsfotografering.

Dag 8

Humboldtpingvinenes hjem

Isla Chañaral

Vi fortsetter sørover og ankommer øya Isla Chañaral. Sammen med Isla Choros og Isla Damas, utgjør disse tre øyene Humboldt Penguin National Reserve – et fantastisk naturreservat du kan se frem til å besøke. Området har et rikt og variert dyreliv, men de mest kjente innbyggerne er humboldtpingvinene. I reservatet bor det også en viktige kolonier sjøløver, sjøoter, magellanpingviner og delfinarten tumlere. Om sommeren kan man også noen ganger spotte skilpadder, delfiner, hvaler, albatrosser og skarver (flyvedyktige pelikanfugler). Sistnevnte er én av mange fuglearter som holder til i dette området. Du kan også se peruanske dykkpetreller, rødfotskarver og guanoskarver. Dette er alle fugler som er vernet.

Dag 9

”Stillehavets juvel”

Valparaíso, Chile

Ekspedisjonen avsluttes i den vakre, fargerike og poetiske byen Valparaíso. Her kan du rusle gjennom byens trange gater, gå opp de endeløse trappene og oppdage nye ting rundt hvert et hjørne. Husk å besøke havnen og fiskebryggene. Kjøp eller smak dagens fangst og hils på de livlige fiskerne. Vi anbefaler også et besøk til det UNESCO-listede historiske kvartalet før du du flyr hjem.

19. november 2018

Sted Valparaíso, Chile
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • 1 overnatting i Lima og 2 overnattinger på Hacienda Urubamba etter seilasen, frokost inkl.
 • 3- retters lunsj og middag på dag 1,2 og lunsjboks på dag 3
 • Flyreise på økonomiklasse Lima-Cusco-Lima
 • All transport som er beskrevet med engelsktalende guide
 • Inngangsavgifter
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord Utflukter

Utflukter på reisen

Kom nærmere naturen og lær mer om destinasjonen med våre valgfrie utflukter. Utfluktene kan forhåndsbestilles når du bestiller din reise på nett. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Fly og hotell

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030