Oppdag Brasils grønne kyst - nordgående

Montevideo, Uruguay - Fortaleza, Brasil

Nyt en blanding av et avslappende tropisk paradis og tre av Brasils mest levende byer. Dette 14-dagers nordgående eventyret viser frem Sør-Amerikas unike kultur og tilbyr et episk program med utflukter, som gir deg muligheten til å virkelig utforske hver destinasjon.

 • Nyt en variert reiseplan i sambaens hjemland, og utforsk store byer og fantastisk natur
 • Opplev Brasils vakre kystlinje og Amazonas regnskogen
 • Velg blant et spennende og variert utfluktsprogram, inkludert kulinariske turer, by-sightseeing og aktive eventyr.
 • Få med deg fengslende foredrag fra vårt ekspedisjonsteam, som er eksperter på sine respektive felt som historie og geologi

Oversikt

Dette er en reise under den tropiske solen der du kan kombinere utflukter inn i Amazonasregnskogen med besøk til tropiske strender og storbyliv. Vi går om bord i Montevideo i Uruguay og reiser nordover langs kysten av Brasil til Fortaleza. 

Tropisk paradis og total avslapping

Første stopp er Rio Grande do Sul. Den sørligste delstaten i Brasil har det største kulturelle særpreget. Nasjonalparkene her er et paradis for fugleentusiaster, med skogkledde daler og store fossefall. Et besøk hos gauchoene, kveggjeterne, der du får oppleve cowboy-kulturen, er den perfekte starten på ditt brasilianske eventyr. Etterpå kan du dra inn i regnskogen for å se det utrolige plante- og fuglelivet og bade i krystallklare elver i Paranagua. På paradisøya Paraty får du tid til å slappe av på hvite strender, prøve deg på brettseiling eller dykking, eller lære mer om økologien i Atlanterhavsskogen. To deilige dager til sjøs etterfølges av et stopp i Ilhéus, der du kan besøke kakaoplantasjer eller dra på fugletitting. 

En fest for sansene

Det sies at Salvador er en fest for sansene: kirker med gullbelagte paneler, eksotiske og forlokkende dufter og smaker av den afrikanskinspirerte maten, lyden av gateselgerne som roper ut varene sine, og alltid den larmende trafikken og særegne bahianske musikken i bakgrunnen. 

Dette er en reise under den tropiske solen der du kan kombinere utflukter inn i Amazonasregnskogen med besøk til tropiske strender og storbyliv. Vi går om bord i Montevideo i Uruguay og reiser nordover langs kysten av Brasil til Fortaleza. 

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • En natt på hotell inkl frokost i Montevideo før reisens start
 • Transfer mellom hotell og skip i Montevideo med orientering
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Stimuler sansene dine på denne nordgående ekspedisjonen langs Brasils kystlinje, hvor du finner både vakre tropiske strender, livlige byer og imponerende natur.

16. mars 2017 eller 13. mars 2018

Avreisehavn
Dag 1
1200x600_Montevideo_©Shutterstock_day1-2.png

Opplev byens rytme


Sted: Montevideo, Uruguay

Eventyret begynner med en natt på hotell i Uruguays hovedstad, Montevideo. Her får du muligheten til å oppleve nattelivet og uforske byen.

Dag 2
1200x600_Montevideo-Uruguay-port_Travel-Bug Shutterstock.jpg
Bilde: Travel Bug / Shutterstock Bilde

Alle om bord


Sted: Montevideo, Uruguay

På grunn av sin plassering ved munningen av elven Rio de la Plata, og med havnen nær byens sentrum, kan Montevideo utforskes ytterligere om morgenen før vi seiler videre på MS Midnatsol på ettermiddagen.

Dag 3
1200x600_ Parrots_Scarlet macaw_Shutterstock Vladimir Melnik.jpg
Bilde: Vladimir Melnik / Shutterstock Bilde

Cowboy-kultur


Sted: Rio Grande do Sul, Brasil

Med sine storslåtte, skogkledde daler i nasjonalparkene og flotte fossefall er Rio Grande do Sul et paradis for fugleentusiaster. Brasils sørligste delstat er også den mest særpregede kulturelt, mye på grunn av gauchoene, med sin kvegdrift og cowboy-kultur. 

Dag 4
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Bilde

Tropisk gjennomreise


Sted: Atlanterhavet

En dag på havet i tropiske temperaturer er perfekt for å bli kjent med MS Midnatsol og de likesinnede passasjerene om bord. Bruk tiden på å slappe av på dekk eller få med deg engasjerende foredrag fra ekspedisjonsteamet.

Dag 5
1200x600_ Parrots_Scarlet macaw_Shutterstock Vladimir Melnik.jpg
Bilde: Vladimir Melnik / Shutterstock Bilde

Forbered deg på å bli imponert


Sted: Paranagua, Brasil

I Paranagua er det klart for villmarkseventyr. Dra på utflukter som

Serra Verde-ekspresstoget til Morretes, som fører deg mellom de spektakulære fjellsidene i Atlanterhavsskogen. Du kan også dra til regnskogen i Salto Morato for å se på fugler, ta et bad i krystallklare elver og se imponerende fossefall.

Dag 6
1200x600_Paraty_shutterstock_©Iuliia-Timofeeva.jpg
Bilde: Luliia Timofeeva Bilde

På sporet av gull


Sted: Paraty, Brasil

UNESCOs verdensarvsted Paraty er slående vakkert. Det er omkranset av øyer og skjermede strender, og vi ser bratte, jungelkledde fjell, gamle hus fra kolonitiden og brosteinsbelagte gater. Paraty hadde sin første storhetstid under gullrushet i Brasil på 1600-tallet. Det var endestasjonen for den såkalte «Gold trail», en 1200 km lang vei som var forbindelsen mellom gullgruvene og Atlanterhavet. De innfødte bygde veien gjennom den ufremkommelige regnskogen. På begynnelsen av 1800-tallet ble Paraty kjent for kaffehandel og produksjon av Cachaça, et destillert brennevin laget av sukkerrørsaft. Kysten med de uberørte skogene lokker til seg turgåere, botanikere og ornitologer fra hele verden. Et opphold her er som å være i et eventyr.

Dag 7-8
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Bilde

Opp langs kysten


Sted: Atlanterhavet

Start dagen litt senere og nyt en lengre frokost. Med to dager på sjøen, er dette et perfekt tidspunkt for fugletiting fra dekk, delta på fascinerende foredrag eller ganske enkelt bare slappe av med en god bok. Ekspedisjonsteamet vil være aktive, og du trenger ikke nøle med å stille spørsmål.

Dag 9
1200x600_Ilheus-Brazil-church_Spectral-Design-Shutterstock.jpg
Bilde: Spectral Design / Shutterstock Bilde

Skap ekstraordinære minner


Sted: Ilhéus, Brasil

Det blir en sterk kontrast fra den foregående dagen når vi ankommer den rolige byen Ilhéus. Der finnes det flere attraksjoner, som en botanisk hage, flere museer og kirker, et restitusjonssenter for dovendyr, gamle sukkermøller, flere kakaoplantasjer og 15 nydelige strender. Bli med på fugletitting, et besøk til en av de mange kakaoplantasjene i Ilhéus, guidede omvisninger i byen, snorkling eller bare en dag med avslapping på stranden.

Dag 10
1200x600_Salvador-Brazil_Filipe-Frazao_Shutterstock.jpg
Bilde: Filipe Frazao / Shutterstock Bilde

Afrikansk innflytelse


Sted: Salvador, Brasil

Det sies at Salvador er en fest for sansene med synet av de gullbelagte panelene på kirkene, de forlokkende duftene og den eksotiske smaken av den afrikanskinspirerte maten, lyden av gateselgerne, trafikkstøyen og den særegne lyden og rytmen av bahiansk musikk. Byen er delt inn i en øvre og nedre by som forbindes av en heis, «Elevador Lacerda». I bunnen av heisen finner du markedsplassen, som er kjent for lokal kunst. Salvadors historiske sentrum «Pelaurinho» ble erklært et verdensarvsted av UNESCO i 1985. I dag er det et berømt eksempel på den imponerende portugisiske koloniarkitekturen. Det er også forbløffende mange kirker i Salvador. Byen var et viktig sentrum for slavehandelen over Atlanterhavet mellom 1500- og 1700-tallet. I dag har nesten 80 % av innbyggerne afrikanske røtter, og den afrikanske kulturen preger musikken og maten i Salvador.

Dag 11
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Bilde

Slapp av og lad batteriene


Sted: Atlanterhavet

Enda en fredfull dag til sjøs venter. Bruk tiden på fugletitting, nyt måltidene om bord, les bøker, lytt til spennende foredrag eller snakk med nye venner.

Dag 12
1200x600_Recife_ Vitoriano-Junior_shutterstock_115006135.jpg
Bilde: Vitoriano Junior / Shutterstock Bilde

Brasils Venezia


Sted: Recife, Brasil

Hvis du liker røffe og stolte byer, er dette stedet for deg. En rekke elver deler byen inn i mindre øyer som forbindes av mer enn 50 broer. Derfor blir Recife kalt Brasils Venezia. Gamlebyen har flere historiske bygninger, kirker og katedraler. Vi tilbyr en utflukt til UNESCOs verdensarvsted Olinda. Portugiserne grunnla byen på 1500-tallet, men den måtte gjenoppbygges etter at nederlenderne plyndret den på 1700-tallet. De gamle husene og mer enn 20 kirker, klostre og mindre kapeller i barokk stil danner et usedvanlig helhetsinntrykk som imponerer alle. Du kan også utforske sentrum av Recife med kirkene og de travle markedene på egen hånd.

Dag 13
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Bilde

Trekk deg tilbake fra verden


Sted: Atlanterhavet

Slapp av mens vi bruker dagen på vei til vår siste destinasjon, Fortaleza.

Dag 14
1200x600_Fortaleza City Tour.jpg

Megabyen venter


Sted: Fortaleza, Brasil

Denne ekspedisjonen avsluttes i Fortaleza, og før du drar, bør du oppleve Centro, den eldste delen av byen. Dette er et livlig område å utforske på dagtid med mange travle gater fulle av små butikker. Prøv den typiske brasilianske maten i en av barracaene (rustikke restauranter) ved stranden. Hvis du er mer interessert i historie og kunst, bør du besøke den gamle festningen som ble oppført av den nederlandske kapteinen Matias Beck i 1649, og katedralen i Fortaleza, som er den tredje største kirken i Brasil.

29. mars 2017 eller 26. mars 2018

Sted
Om bord Opplevelser

Utflukter

Utfordre din indre oppdagelsesreisende og opplev alt Brasil har å by på med våre mange valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss dersom du ønsker å legge til returflyvinger og flyplasstransport til Fortaleza og Montevideo