Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (nordgående)

Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (nordgående)

Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (nordgående)

Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (nordgående)

Reiseinformasjon 15 MS Fram
Avgang
2. april 2023
Pris fra
kr 42 144
Frokost, lunsj og middag inkludert

Denne nordgående ekspedisjonen går til fire land i Latin-Amerika, fra Chile til Panama, der vi ser gamle pyramider, eksepsjonelt vakre naturreservater og nyter deilige lokale delikatesser på veien.

Skipene våre er mindre, og dette betyr at vi kan ta deg dit større skip ikke har tilgang. Slik kan vi tilby deg en spennende miks av steder å utforske, fra byer til fjerntliggende øyer. Av og til kan det hende vi må endre eller kansellere dagens plan på grunn av værforhold. Dette er imidlertid en del av det å være på et ekte eventyr i denne eksotiske regionen.

Chilenske byer og peruanske pyramider

Fra UNESCO-byen Valparaíso seiler vi til nykolonistiske La Serena, og deretter til de solrike resortbyene Iquique og Arica. Neste stopp er Paracas, der du kan besøke de biologisk mangfoldige Ballestasøyene, før du kan glede deg til den deilige maten i Lima, hovedstaden i Peru. Deretter planlegger vi å lande i Salaverry for å oppleve det gamle tempelet og byruinene rundt Trujillo.

Paradiser i Ecuador og den legendariske Panamakanalen

Vi stopper i den viktige Puerto Bolivar-havnen i Ecuador for å få vite mer om «oro verde» – grønt gull. Deretter fortsetter vi nordover til den travle og velstående havnebyen Manta, krysser ekvator og seiler til Panamaeidet. Krysningen fra Stillehavet til Det karibiske hav på Atlanterhavssiden av kanalen vil være den store avslutningen på seilasen.

Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (nordgående) Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (nordgående)
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den pulserende byen på toppen av åsen

  2. april 2023

  Ekspedisjonsskipet MS Fram venter deg i Valparaíso i sentrale Chile. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et sjøfartsmuseum og et museum for moderne kunst.

  Du har også mulighet til å komme noen dager tidligere for å utforske mer av «Valpo» ved å legge til en natt i Santiago de Chile, etterfulgt av en omvisning i Valparaiso og transport til skipet, eller bli med på førprogrammet vårt til Atacama-ørkenen, den tørreste ørkenen i verden.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den pulserende byen på toppen av åsen

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

  3. april 2023

  La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

  I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte offentlige hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

  • Inkludert Coquimbo og bytur i La Serena
  Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

 • Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  4. april 2023

  Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien i de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

  Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Førsteklasses strandby

  5. april 2023

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillehavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den nærliggende salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

  • Inkludert Humberstone og Santa Laura
  Dag 4
  Iquique, Chile

  Førsteklasses strandby

 • Dag 5
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

  6. april 2023

  Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

  Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota. Du vil også få muligheten til å se geoglyfer i Lluta-dalen og Lauca nasjonalpark på en valgfri utflukt.

  • Inkludert Kystvandring Atacama
  Dag 5
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

 • Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

  7. april 2023

  Når vi seiler videre nordover mot Peru, kan du få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyte sjøbrisen og utsikten fra dekk og alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

  Hvis du liker å holde deg i aktivitet, kan du benytte deg av det velstyrte treningsstudioet om bord, en badstue og to utendørsboblebad.

  Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

  8. april 2023

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

  Overfor Paracas havn ligger en mystisk lokal geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres (utenomjordiske?) opprinnelse.

  Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

  • Inkludert Ballestasøyene
  Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

 • Dag 8
  Callao / Lima, Peru

  Mat, fantastisk mat

  9. april 2023

  Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstripe mellom Stillehavet og Andesfjellene, og betjenes via havnebyen Callao. Lima er den største byen i landet – en moderne, uryddig metropol der tradisjoner og trender slår seg sammen i en spennende cocktail av kultur og kokekunst.

  Det historiske sentrum er en del av verdensarven, og her er det mye arkitektur fra kolonitiden, for eksempel Plaza Mayor og klosteret San Francisco. På den annen side er leirruinene fra de representative pyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca påminnelser om den tapte inkasivilisasjonen. For mer prekolumbisk arkeologi, finnes det minst fire forskjellige museer å velge mellom. De kunstneriske blant oss vil også sette pris på det fargerike og bohemske området Barranco, som er komplett med murmalerier, kreative kaféer og to av Limas museer for moderne kunst.

  Den ultimate opplevelsen av Lima må imidlertid være maten. Kokekunsten med sin opprinnelse fra hovedstaden har lagt listen høyt over hele verden, og det er ikke mangel på internasjonalt anerkjente og prisvinnende restauranter du kan glede deg til å besøke. Et av Perus mest klassiske gastronomiske høydepunkter er ceviche, fersk fisk marinert i limejuice og andre smakstilsetninger. Denne retten kan nytes på mange steder rundt om i byen, fra eksklusive spiserier i Miraflores til mer jordnære cevicherías ved fiskebryggen i Chorrillos.

  • Inkludert Panoramatur i Lima
  • Inkludert Strandrydding i Callao
  Dag 8
  Callao / Lima, Peru

  Mat, fantastisk mat

 • Dag 9
  Salaverry / Trujillo, Peru

  En arkeologs drøm

  10. april 2023

  Salaverry er utsatt for vinden og bølgene i Stillehavet, og kan være en havn det er vanskelig å nå. Hvis alt går etter planen, vil det være et godt utgangspunkt for å utforske Trujillo, den tredje største byen i Peru, i tillegg til en rekke arkeologiske funnsteder spredt rundt i regionen.

  Trujillo ligger i en fruktbar dal som vannes av elva Moche. Byen byr på en fargerik barokk katedral fra 1600-tallet, 10 kolonikirker og mange neoklassiske herskapshus, for ikke å glemme en av de lengste mosaikkmurene i verden på det lokale universitetet. Det er imidlertid mer enn sannsynlig at fokuset ditt vil være på andre ikke riktig så moderne ting.

  Byen Chan Chan ble oppført av Chimúriket som holdt til i regionen rundt 900 e.Kr. De omfattende ruinene i det 20 kvadratkilometer store komplekset inkluderer Tschudi-tempelfestningen og Huaca Esmeralda. På den andre siden av Trujillo ligger Mochican-pyramidene som var tilegnet solen og månen, og daterer tilbake til flere hundre år før Chan Chan. Huaca del Sol er den største adobestrukturen på kontinentet, mens Huaca del Luna er mer detaljert med mange pastellfresker som fortsatt er synlig.

  • Inkludert Marinera-danseshow om bord
  Dag 9
  Salaverry / Trujillo, Peru

  En arkeologs drøm

 • Dag 10
  Til sjøs

  Dagen på egenhånd

  11. april 2023

  Når vi forlater Peru og setter seil for Ecuador kan du nyte dagen på egenhånd om bord i skipet. Du kan bruke noe av dagen ute på dekk, der du nyter landskapet og holder utkikk etter marint dyreliv som hval, delfin og sjøfugl. Hvis du ønsker å føle deg nærmere vannet, kan du ta en dukkert i de to utendørs boblebadene og fortsatt nyte utsikten.

  Dette er også en god anledning til å gå innom vitenskapssenteret for foredrag med ekspedisjonsteamet, og lære mer om det du vil oppleve de neste dagene. Velg et vitenskapsprogram du kan fordype deg i, vel vitende om at du vil bidra til pågående forskning som skjer rundt i verden. Når mørket faller på og det er en klar natt, kan du også bli med ekspedisjonsteamet ut på dekk for å titte på stjernene. Eller finn deg en komfortabel sitteplass i explorer-salongen og baren, og ta en skål med nye venner.

  Dag 10
  Til sjøs

  Dagen på egenhånd

 • Dag 11
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Grønt gull

  12. april 2023

  Det som har gjort Machala kjent er Puerto Bolivar, en viktig ecuadoriansk havn for eksport av kaffe, kakao, reker og en overflod av bananer, som de lokale innbyggerne kaller oro verde – ‘grønt gull’. Som en del av en valgfri utflukt kan du besøke en lokal bananplantasje, og også Buenaventura naturreservat mot sør der du kan prøve å få øye på kolibri, parakitt og brølape. Bosque petrificado de Puyango ligger i nærheten med en av de største samlingene av forsteinede trær i verden. Det antas at de er rundt 100 millioner år gamle, like gamle som Andesfjellene.

  I Puerto Bolivar kan du fråtse i deilig, fersk sjømat i en av de mange havnerestaurantene, og nyte utsikten over til øya Isla Jambeli og de mange mangrovetrærne. Machala har all sjarmen du kan forvente av en liten kystby, inkludert vennlige lokale innbyggere, pene plazaer og uvanlige monumenter dedikert til sverdfisk og bananeros. Restaurantene er i utvikling, og har beveget seg mot den hippe, moderne kokekunsten som Ecuador og Peru i stadig større grad er kjent for.

  • Inkludert Bytur i Machala
  Dag 11
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Grønt gull

 • Dag 12
  Manta, Ecuador

  Sjø, sand, surf og … tunfisk?

  13. april 2023

  Manta er en hektisk og fremgangsrik havneby med høyhus, resorthoteller og et par kasinoer. Byen er en kjent vannsportdestinasjon på grunn av den lange stranden som har akkurat den typen vind og bølger som tiltrekker surfere, bodyboardere og kitesurfere fra hele verden. Strandpromenaden Malecón Escénico ved stranden Playa de Murcielago er også populær blant strandgjester, da det er mange butikker, restauranter og barer her. Du kan også dra ut til San Lorenzo for surfing, eller til Playa Bonita i Santa Marianita for å se kitesurfere sette av gårde ut i havet og opp i lufta.

  I tillegg til turisme, lever byen av tunfiskfiske og hermetisering, og som de fleste kystbyer er sjømat spesialiteten på mange av restaurantene i området. Du kan glede deg til villfangede, saftige reker, svarte muslinger, blekksprut, rød snapper og mer. Vi anbefaler at du prøver en bolle med lokal encebollado, buljong laget på den ferske tunfisken som Manta er så stolt av. Museet Museo Municipal Etnografico Cancebi stiller ut ecuadoriansk kunst og gjenstander fra lokale prekolombianske sivilisasjoner, deriblant gamle fiskeredskaper. Du kan også besøke den nærliggende håndverksbyen Montecristi, der de tradisjonelle panamahattene først ble skapt og fortsatt flettes for hånd den dag i dag.

  • Inkludert Høydepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 12
  Manta, Ecuador

  Sjø, sand, surf og … tunfisk?

 • Dag 13
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

  14. april 2023

  En dag til sjøs betyr at du kan bli med på interessante foredrag, lære grunnleggende fotografi, bli med på et kunstkurs, eller nyte den friske sjøluften på dekk mens du holder utkikk etter dyreliv. Du kan også bruke mikroskopene i vitenskapssenteret for å analysere prøver tatt under sjøreisen. Idet vi krysser ekvator er det tradisjon for norske seilere å holde en seremoni for å be om Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige vil han kanskje vise seg.

  På dette stadiet av reisen vil du ha fått nye venner blant dine medoppdagelsesreisende, og sett at dere har mye til felles når det gjelder interesser og lidenskap for naturen. Du kan bruke tiden til å prate med dem over en matbit i bistrorestauranten Fredheim, og kanskje minnes de beste delene av ekspedisjonen så langt. Explorerbaren er også åpen for drikke, og kanskje du finner ekspedisjonsteamet her om kvelden for en hyggelig prat. Hvis du er i det romantiske hjørnet når natten siger på, kan du ta din kjære med ut på dekk og titte på stjernene.

  Dag 13
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

 • Dag 14
  Panamakanalen

  To verdenshav knyttet sammen

  15. april 2023

  I dag seiler vi gjennom Panamakanalen, fra Stillehavet til Karibia. Dette komplekse nettverket av kanaler tok over hundre år å bygge, og det strekker seg over 80 km gjennom naturlige og menneskeskapte skipsleier. Vi venter i spenning på vår tildelte tidsluke for å seile inn i den første av en rekke slusekamre. Panamakanalen er en bragd innen moderne ingeniørkunst, med slusekamre som effektivt løfter skipene mer enn 26 meter over havnivå Hvis været tillater det, vil ekspedisjonsteamet være ute på dekk for å peke ut interessepunkter langs kanalen, og snakke om historien bak dette ambisiøse prosjektet.

  Rundt halvveis gjennom den 12 timer lange gjennomseilingen av kanalen vil skipet seile inn i Gatúnsjøen. Dette er en av de største kunstige innsjøene i verden, og den ble skapt ved å demme opp den nærliggende elva Chagres. Regnskogen rundt er derimot nærmest uberørt når det kommer til utbygging, og et bredt spekter av Mellom-Amerikas dyre- og planteliv lever her uforstyrret. Langs kystlinjen kan du være heldig å se krokodiller og alligatorer. Ta en titt inn i trærne for et glimt av aper og dovendyr.

  Etter noen sluser og innsjøer, vil skipet etter hvert seile inn i Det karibiske hav og Atlanterhavet. Med passeringen fra ett verdenshav til et annet har du nå opplevd kulminasjonen av århundrer med planlegging, hardt arbeid og oppfinnsomhet. Det vil være noe du ikke lett glemmer.

  Dag 14
  Panamakanalen

  To verdenshav knyttet sammen

 • Dag 15
  Colón i Panama

  Inngangen til Panamakanalen

  16. april 2023

  Ekspedisjonen avsluttes ved den karibiske inngangen til Panamakanalen. Denne livlige havnebyen er et populært stoppested for cruisereiser til Karibia, og har en mangfoldig befolkning til tross for størrelsen.

  Hvis du ikke er helt klar for å avslutte eventyret, kan du legge til tre ekstra netter med etterprogrammet vårt og overnatte på en eksotisk jungelhytte i regnskogen ved elva Chagres. Under oppholdet vil du besøke et regnskogsenter og en gård som jobber med gjenoppbygging av skog, utforske jungelen på en elvesafari om kvelden, og nyte utsikten over området fra en kabelbane.

  Vi har også et annet etterprogram til Casco Viejo, som kanskje er det mest karismatiske nabolaget i Panama by. Ta en spasertur på rustikke brosteinsbelagte gater og plazaer, beundre arkitekturen av kirker, herregårder og katedralen Catedral Basílica Santa María la Antigua de Panamá fra kolonitiden, og prøv noen av de lokale spesialitetene som kaffe og kakao.

  Du kan også bestille et annet ekspedisjonscruise herfra, som tar deg gjennom de geniale menneskeskapte slusekamrene i Panamakanalen og ut til Stillehavet på motsatt side. Du kan deretter utforske mange severdigheter og kystbyer i Sør-Amerika.

  Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise, og ser frem til å se deg på neste eventyr!

  Dag 15
  Colón i Panama

  Inngangen til Panamakanalen

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
2.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: