Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (sørgående)

Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (sørgående)

Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (sørgående)

Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (sørgående)

Reiseinformasjon 17 dager MS Fram
Avgang
27. september 2023
Pris fra
kr 46 894
Frokost, lunsj og middag inkludert

Vi starter med en gjennomseiling av Panamakanalen med skipet vårt, der vi passerer gjennom de store slusekamrene fra Atlanterhavet til Stillehavet. Deretter seiler vi sørover, og tar deg med til to nasjonalparker, bosettingen til urfolket Embera langt inne i jungelen, samt en rekke sjarmerende kystsamfunn i Panama, Colombia, Ecuador, Peru og Chile.

Panama, Colombia og Ecuador

Du går om bord i skipet i Colón, og så seiler vi inn i Panamakanalen, der du får se hvordan systemet av slusekamre fungerer. Deretter møter vi en Embera-stamme i Darien nasjonalpark, og lærer om deres tradisjoner. I Bahía Solano vil det sammensveisede lokalsamfunnet ta deg med på en omvisning i byen, komplett med sang og dans. Vi krysser ekvator, og finner veien til Montecristi nær Manta, der panamahatten fortsatt håndveves den dag i dag. Isla de la Plata er en del av Machalilla nasjonalpark og hjem til 32 fuglearter. Velg blant et utvalg valgfrie utflukter i Puerto Bolivar, inkludert et besøk til en bananplantasje.

Peru og Chile

Hvis været tillater det, vil vi gå i land i Salaverry for å utforske pre-inkaruiner på en valgfri utflukt før vi ankommer Perus pulserende hovedstad, Lima. Valgfrie utflukter i Paracas kan ta deg med til dyrelivet på Ballestasøyene eller de mystiske nazcalinjene. På vei til den siste destinasjonen vår, Valparaíso, vil du utforske de solrike strendene i Arica, en mineby i Atacama-ørkenen ved Iquique, og nykolonistisk arkitektur i La Serena.

Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (sørgående) Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer (sørgående)
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Colón, Panama

  27. september 2023
  Estimert tid for avreise er 23:00

  Byen Colón ligger ved inngangen til Panamakanalen på Atlanterhavskysten. Byen tilbyr førsteklasses hoteller, et kasino, varme kilder, et blomstrende kunsthåndverksmiljø og gode restauranter med lokale delikatesser. Hvis du ønsker å virkelig utforske byen eller bli med på et førprogram til den vakre jungelhytten ved elven Chagres, bør du sette av mer tid og ankomme noen dager i forveien.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

  Førprogram

  Hvis du ønsker å virkelig utforske byen eller bli med på et førprogram til en vakker jungelhytte ved elven Chagres, bør du ankomme noen dager i forveien.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Colón, Panama

 • Dag 2
  Panamakanalen

  To verdenshav knyttet sammen

  28. september 2023

  Vi reiser fra Colón tidlig om morgenen for å starte prosessen med å seile inn i Panamakanalen. Dette komplekse nettverket av kanaler tok over hundre år å bygge, og det strekker seg over 80 km gjennom naturlige og menneskeskapte skipsleier. Vi venter i spenning på vår tildelte tidsluke for å seile inn i den første av en rekke slusekamre. Panamakanalen er en bragd innen moderne ingeniørkunst, med slusekamre som effektivt løfter skipene mer enn 26 meter over havnivå Hvis været tillater det, vil ekspedisjonsteamet være ute på dekk for å peke ut interessepunkter langs kanalen, og snakke om historien bak dette ambisiøse prosjektet.

  Rundt halvveis gjennom den 12 timer lange gjennomseilingen av kanalen vil skipet seile inn i Gatúnsjøen. Dette er en av de største kunstige innsjøene i verden, og den ble skapt ved å demme opp den nærliggende elva Chagres. Regnskogen rundt er derimot nærmest uberørt når det kommer til utbygging, og et bredt spekter av Mellom-Amerikas dyre- og planteliv lever her uforstyrret. Langs kystlinjen kan du være heldig å se krokodiller og alligatorer. Ta en titt inn i trærne for et glimt av aper og dovendyr.

  Etter et par sluser og innsjøer til, vil skipet passere under broen Puente de las Américas og komme ut i Stillehavet. Med passeringen fra ett verdenshav til et annet har du nå opplevd kulminasjonen av århundrer med planlegging, hardt arbeid og oppfinnsomhet. Det vil være noe du ikke lett glemmer.

  Dag 2
  Panamakanalen

  To verdenshav knyttet sammen

 • Dag 3
  Bahia Solano, Colombia

  Afrocolombianske rytmer

  29. september 2023

  Den lille byen Bahía Solano er den største bosettingen på Chocó-kysten i Colombia, nær munningen av elva Rio Jella og omgitt av tett jungel. Byen kalles også Ciudad Mutis etter den spanske botanikeren som levde på 1700-tallet, kanskje en referanse til det naturlige biologiske mangfoldet som finnes i områdets jungel, mangrovetrær, fjell myr, elver og bukter.

  Lokalsamfunnet her åpner byen sin for oss, og inviterer deg inn på en guidet omvisning gjennom bosettingen. På veien vil du møte og snakke med de hovedsakelig afrocolombianske beboerne som lever side om side med Embera-urfolket og andre colombianere fra innlandet. Vi passerer hovedkirken og barnehagen, og kommer til en lokal videregående skole der elevene møter oss med en tradisjonell velkomstsang og viser oss klasserommene sine. Ved den lille fiskerhavnen lærer vi om byens fiskekooperativ, som er hovedinntektskilden til lokalsamfunnet. Turen avsluttes ved strandpromenaden, der du får se en fremvisning av unik afro-colombiansk musikk og dans fra Stillehavet.

  Vi tilbyr også en valgfri utflukt til botanisk hage som ligger på den lange sandstranden Playa Mecana. Hagen er faktisk et 680 mål stort jungelreservat med fascinerende naturstier og en frøbank samt forskjellige prosjekter for skogplanting. En annen potensiell valgfri utflukt går til fiskerlandsbyen Playa Huina, der du får muligheten til å spasere gjennom jungelen til fossefall med krystallklare svømmehull eller besøke et lokalt urfolksamfunn.

  • Inkludert Byvandring Bahia Solano
  Dag 3
  Bahia Solano, Colombia

  Afrocolombianske rytmer

 • Dag 4
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  30. september 2023

  Du kan bruke noe av dagen ute på dekk, der du nyter landskapet og holder utkikk etter marint dyreliv som hval, delfin og sjøfugl. Hvis du ønsker å føle deg nærmere vannet, kan du ta en dukkert i det endeløse bassenget eller de to utendørs boblebadene, og fortsatt nyte utsikten.

  Dette er også en god anledning til å gå innom vitenskapssenteret for foredrag med ekspedisjonsteamet, og lære mer om det du vil oppleve de neste dagene. Velg et vitenskapsprogram du kan fordype deg i, vel vitende om at du vil bidra til pågående forskning som skjer rundt i verden. Når mørket faller på og det er en klar natt, kan du også bli med ekspedisjonsteamet ut på dekk for å titte på stjernene. Eller finn deg en komfortabel sitteplass i explorer-salongen og baren, og ta en skål med nye venner.

  Dag 4
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 5
  Manta, Ecuador

  Laget i Montecristi

  1. oktober 2023

  Vi krysser ekvator tidlig om morgenen. Du kan bli med på en tradisjonell seremoni om bord der vi søker Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige vil han kanskje vise seg før vi når vår første anløpshavn i Ecuador.

  Hovedutflukten denne dagen går til håndverksbyen Montecristi, som ligger i innlandet, åtte kilometer fra tunfisk-havnebyen Manta. Byen ble etablert i det 16. århundre av manteños som flyktet fra de hyppige piratplyndringene på kysten. Montecristi i Ecuador er faktisk fødestedet til den tradisjonelle panamahatten, til tross for navnet. Den misvisende benevnelsen stammer fra da president Roosevelt brukte en av disse hattene på et besøk til Panamakanalen i 1904, og gjorde dem populære verden over. Du vil se mange butikker over hele byen som selger dette autentiske produktet i alle størrelser og farger – perfekt håndvevet fra bladene på jipijapa-treet av lokale håndverkere.

  I tillegg til å lete etter den perfekte hatten, kan du bruke tiden til å titte på produktene i salgsbodene på den vakre plazaen, beundre arkitekturen på kirken eller studere den varierte gatekunsten. Et fremtredende murmaleri på plazaen skildrer General Eloy Alfaro, en Montecristi-innfødt som har vært president i Ecuador to ganger. Kanskje du også har tid til å gå opp til toppen av åsen der det er et museum og et storslått mausoleum til ære for Alfaro, som var kjent som Viejo Luchador eller «Den gamle krigeren».

  • Inkludert Høydepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 5
  Manta, Ecuador

  Laget i Montecristi

 • Dag 6
  Isla del la Plata

  Ecuadors andre Galápagos

  2. oktober 2023

  Øya Isla de Plata er en del av nasjonalparken Machalilla, Ecuadors eneste kystnasjonalpark. Øya ligger ganske langt utenfor kysten, og det er ofte høye bølger her som gjør landinger utfordrende. Tilnavnet som «Sølv-øya» antas å komme fra troen om at den engelske sjømannen Francis Drake gravde ned en stor sølvskatt her. Eller det kan være fordi all guanoen som reflekterte sollyset ga øya et skinnende, sølvaktig utseende sett fra fastlandet. Ingen skatt er imidlertid funnet på øya som er mindre enn seks kvadratkilometer stor.

  Uansett – det øya mangler i sølv og størrelse tar den mer enn igjen for i mangfoldet av dyreliv som kan måle seg med dyrelivet på Galápagosøyene. Hvis vi får muligheten til å gå i land her, kan fugletitterne blant oss nyte en spasertur på stranda med kikkert, klar til å få øye på noen av de 32 fugleartene som finnes her, som den kjente blåfotsulen, galapagosalbatross, pelikan, havsule og fregattfugl. Farvannet rundt øya er like mangfoldig, og du kan være heldig å se hval, kjempemanta, grønn skilpadde og delfin.

  • Inkludert En spasertur på Isla de la Plata
  Dag 6
  Isla del la Plata

  Ecuadors andre Galápagos

 • Dag 7
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Grønt gull

  3. oktober 2023

  Det som har gjort Machala kjent er Puerto Bolivar, en viktig ecuadoriansk havn for eksport av kaffe, kakao, reker og en overflod av bananer, som de lokale innbyggerne kaller oro verde – ‘grønt gull’. Som en del av en valgfri utflukt kan du besøke en lokal bananplantasje, og også Buenaventura naturreservat mot sør der du kan prøve å få øye på kolibri, parakitt og brølape. Bosque petrificado de Puyango ligger i nærheten med en av de største samlingene av forsteinede trær i verden. Det antas at de er rundt 100 millioner år gamle, like gamle som Andesfjellene.

  I Puerto Bolivar kan du fråtse i deilig, fersk sjømat i en av de mange havnerestaurantene, og nyte utsikten over til øya Isla Jambeli og de mange mangrovetrærne. Machala har all sjarmen du kan forvente av en liten kystby, inkludert vennlige lokale innbyggere, pene plazaer og uvanlige monumenter dedikert til sverdfisk og bananeros. Restaurantene er i utvikling, og har beveget seg mot den hippe, moderne kokekunsten som Ecuador og Peru i stadig større grad er kjent for.

  • Inkludert Bytur i Machala
  Dag 7
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Grønt gull

 • Dag 8
  Til sjøs

  Dagen på egenhånd

  4. oktober 2023

  Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien i de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

  Dag 8
  Til sjøs

  Dagen på egenhånd

 • Dag 9
  Salaverry, Peru

  Gamle kongeriker

  5. oktober 2023

  Salaverry er utsatt for vinden og bølgene i Stillehavet, og kan være en havn det er vanskelig å nå. Hvis alt går etter planen, vil det være et godt utgangspunkt for å utforske Trujillo, den tredje største byen i Peru, i tillegg til en rekke arkeologiske funnsteder spredt rundt i regionen.

  Trujillo ligger i en fruktbar dal som vannes av elva Moche. Byen byr på en fargerik barokk-katedral fra 1600-tallet, 10 kolonikirker og mange neoklassiske herskapshus, for ikke å glemme en av de lengste mosaikkmurene i verden på det lokale universitetet. Det er imidlertid mer enn sannsynlig at fokuset ditt vil være på andre ikke riktig så moderne ting.

  Byen Chan Chan ble oppført av Chimúriket som holdt til i regionen rundt 900 e.Kr. De omfattende ruinene i det 20 kvadratkilometer store komplekset inkluderer Tschudi-tempelfestningen og Huaca Esmeralda. På den andre siden av Trujillo ligger Mochican-pyramidene som var tilegnet solen og månen, og daterer tilbake til flere hundre år før Chan Chan. Huaca del Sol er den største adobestrukturen på kontinentet, mens Huaca del Luna er mer detaljert med mange pastellfresker som fortsatt er synlig.

  • Inkludert Marinera-danseshow om bord
  Dag 9
  Salaverry, Peru

  Gamle kongeriker

 • Dag 10
  Callao/Lima i Peru

  Kongenes by

  6. oktober 2023

  Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstripe mellom Stillehavet og Andesfjellene, og betjenes via havnebyen Callao. Lima er den største byen i landet – en moderne, uryddig metropol der tradisjoner og trender slår seg sammen i en spennende cocktail av kultur og kokekunst. Det er ikke uten grunn at det opprinnelige navnet var La Ciudad de los Reyes, eller Kongenes by.

  Det historiske sentrum er en del av verdensarven, og her er det mye arkitektur fra kolonitiden, for eksempel Plaza Mayor og klosteret San Francisco. På den annen side er leirruinene fra de representative pyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca påminnelser om den tapte inkasivilisasjonen. For mer prekolumbisk arkeologi, finnes det minst fire forskjellige museer å velge mellom. De kunstneriske blant oss vil også sette pris på det fargerike og bohemske området Barranco, som er komplett med murmalerier, kreative kaféer og to av Limas museer for moderne kunst.

  Den ultimate opplevelsen av Lima må imidlertid være maten. Kokekunsten med sin opprinnelse fra hovedstaden har lagt listen høyt over hele verden, og det er ikke mangel på internasjonalt anerkjente og prisvinnende restauranter du kan glede deg til å besøke. Et av Perus mest klassiske gastronomiske høydepunkter er ceviche, fersk fisk marinert i limejuice og andre smakstilsetninger. Denne retten kan nytes på mange steder rundt om i byen, fra eksklusive spiserier i Miraflores til mer jordnære cevicherías ved fiskebryggen i Chorrillos.

  • Inkludert Panoramatur i Lima
  • Inkludert Strandrydding i Callao
  Dag 10
  Callao/Lima i Peru

  Kongenes by

 • Dag 11
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

  7. oktober 2023

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

  Overfor Paracas havn ligger en mystisk lokal geoglyfe av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres opprinnelse, enten den er utenomjordisk eller ei.

  Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

  • Inkludert Ballestasøyene
  Dag 11
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

 • Dag 12
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

  8. oktober 2023

  Når vi seiler lenger nord og legger Peru bak oss, går vi inn i sjøreisens siste etappe. Få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyt sjøbrisen og utsikten fra dekk og alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

  Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta på deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

  Dag 12
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

 • Dag 13
  Arica, Chile

  Byen med den evige våren

  9. oktober 2023

  Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

  Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota.

  • Inkludert Kystvandring Atacama
  Dag 13
  Arica, Chile

  Byen med den evige våren

 • Dag 14
  Iquique, Chile

  Chiles beste strandresort

  10. oktober 2023

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillehavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den forlatte salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

  • Inkludert Humberstone og Santa Laura
  Dag 14
  Iquique, Chile

  Chiles beste strandresort

 • Dag 15
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  11. oktober 2023

  Vi nærmer oss slutten på ekspedisjonscruiset, men ikke la det ødelegge humøret. På dette stadiet av reisen vil du ha fått nye venner blant dine medoppdagelsesreisende, og sett at dere har mye til felles når det gjelder interesser og lidenskap for naturen. Du kan bruke tiden til å prate med dem over en matbit, og kanskje minnes de beste delene av ekspedisjonen så langt. Explorerbaren er også åpen for drikke, og kanskje du finner ekspedisjonsteamet her om kvelden for en hyggelig prat. Hvis du er i det romantiske hjørnet når natten siger på, kan du ta din kjære med ut på dekk og titte på stjernene.

  Dag 15
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 16
  La Serena, Chile

  Kirkenes by

  12. oktober 2023

  La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

  I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte offentlige hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

  • Inkludert Coquimbo og bytur i La Serena
  Dag 16
  La Serena, Chile

  Kirkenes by

 • Dag 17
  Valparaíso, Chile

  UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»

  13. oktober 2023
  Estimert ankomsttid er 10:00

  Ekspedisjonen din kommer til veis ende når vi ankommer havnebyen Valparaíso. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer.

  Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst.

  Etterprogram

  Hvorfor ikke gjøre arrangementer for å bli en ekstra dag og oppleve Valparaiso på en rundtur i byen fulgt av en overnatting i Santiago de Chile. Herfra kan du også bli med på etterprogrammet vårt til Påskeøya som er kjent for de mystiske, gigantiske hodestatuene.

  Dag 17
  Valparaíso, Chile

  UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
27.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset dekning. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder dybdeforedrag om en rekke forskjellige temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: