MS Fram
18 dager

Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer

Pris fra
kr 45 024
Frokost, lunsj og middag inkludert
MS Fram
18 dager

Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer

Pris fra
kr 45 024
Frokost, lunsj og middag inkludert
Panamakanalen, lokalsamfunn og kulturer
Avgang
29. september 2022
 • Seil gjennom Panamakanalen, og se det fantastiske systemet av slusekamre på nært hold
 • Besøk et utvalg unike, karakteristiske lokalsamfunn langs Stillehavskysten av Sør-Amerika

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2022.
  Les mer

Bestill TRYGT

13 dager igjen!

Bestill på dine egne premisser

Uansett hvilken grunn du måtte ha for å avbestille reisen din, refunderer vi beløpet uansett årsak.

Økonomisk sikkerhet

Motta refusjon, også for depositumet som tidligere ikke var refunderbart.

Rask refusjon

Dersom du avbestiller reisen, får du pengene tilbakeført på konto innen 14 dager.

Les våre vilkår

Reiseplan

Vi starter med en gjennomseiling av Panamakanalen med skipet vårt, der vi passerer gjennom de store slusekamrene fra Atlanterhavet til Stillehavet. Deretter seiler vi sørover, og tar deg med til to nasjonalparker, bosettingen til urfolket Embera langt inne i jungelen, samt en rekke sjarmerende kystsamfunn i fem land i Sør-Amerika: Panama, Colombia, Ecuador, Peru og Chile.
Dag 1
Colón, Panama

29. september 2022

Estimert tid for avreise er 23:00

Colón, Panama
Colon, Panama
Bilde: Shunyu Fan/Getty Images

Byen Colón ligger ved inngangen til Panamakanalen på Atlanterhavskysten. Byen tilbyr førsteklasses hoteller, et kasino, varme kilder, et blomstrende kunsthåndverksmiljø og gode restauranter med lokale delikatesser. Hvis du ønsker å virkelig utforske byen eller bli med på et førprogram til den vakre jungelhytten ved elven Chagres, bør du sette av mer tid og ankomme noen dager i forveien.

Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

Colon, Panama
Bilde: Shunyu Fan/Getty Images
The Panama Canal
Bilde: Shutterstock
Dag 2
Panamakanalen

30. september 2022

To verdenshav knyttet sammen
The Panama Canal
Bilde: Shutterstock

Vi reiser fra Colón tidlig om morgenen for å starte prosessen med å seile inn i Panamakanalen. Dette komplekse nettverket av kanaler tok over hundre år å bygge, og det strekker seg over 80 km gjennom naturlige og menneskeskapte skipsleier. Vi venter i spenning på vår tildelte tidsluke for å seile inn i den første av en rekke slusekamre. Panamakanalen er en bragd innen moderne ingeniørkunst, med slusekamre som effektivt løfter skipene mer enn 26 meter over havnivå Hvis været tillater det, vil ekspedisjonsteamet være ute på dekk for å peke ut interessepunkter langs kanalen, og snakke om historien bak dette ambisiøse prosjektet.

Rundt halvveis gjennom den 12 timer lange gjennomseilingen av kanalen vil skipet seile inn i Gatúnsjøen. Dette er en av de største kunstige innsjøene i verden, og den ble skapt ved å demme opp den nærliggende elva Chagres. Regnskogen rundt er derimot nærmest uberørt når det kommer til utbygging, og et bredt spekter av Mellom-Amerikas dyre- og planteliv lever her uforstyrret. Langs kystlinjen kan du være heldig å se krokodiller og alligatorer. Ta en titt inn i trærne for et glimt av aper og dovendyr.

Etter et par sluser og innsjøer til, vil skipet passere under broen Puente de las Américas og komme ut i Stillehavet. Med passeringen fra ett verdenshav til et annet har du nå opplevd kulminasjonen av århundrer med planlegging, hardt arbeid og oppfinnsomhet. Det vil være noe du ikke lett glemmer.

Dag 3
La Chunga, Panama

1. oktober 2022

Møt Embera-folket
La Chunga
Bilde: Shutterstock

Dagens plan er litt av en opplevelse. Vi drar nemlig til en autentisk Embera-bosetting midt i jungelen i Darien nasjonalpark. Urfolket Embera har levd i dette området i flere århundrer, lenge før den første spanske oppdagelsesreisende satte fot i Den nye verden. Stammen her får ikke ofte besøk, og vi har jobbet tett med dem for å kunne gi deg denne sjeldne muligheten. Vi vil briefe deg på forhånd om hvordan vi vil sørge for at besøket til dette isolerte lokalsamfunnet foregår med respekt og til enhver tid i tråd med deres skikker for høflighet.

For å komme hit vil vi ankre opp i La Chunga-bukta, og seile oppover elva Sambu gjennom jungelen med de små ekspedisjonsbåtene våre. Jo lenger innover i landet vi kommer, desto varmere blir det, og du må ta med god beskyttelse mot både sol og mygg. Turen oppover elva tar rundt én time, men vil være vel verdt det. På veien bør du holde øynene åpne og kameraet klart for å ta bilder av fugl som hegre, egrett, fiskefalk og harpyørn.

Når vi ankommer Embera-bosettingen vil du kunne utforske landsbyen og møte og snakke med folket her. Du kan lære om deres tradisjonelle klær og medisin – det meste av det kommer fra jungelen rundt oss. Det kan også bli mulighet for å bli med en lokal guide på en kort spasertur gjennom jungelen for å lære om forskjellige medisinplanter og interessante insekter. Tilbake i landsbyen kan det hende innbyggerne tilbyr deg en midlertidig stammetatovering eller lar deg prøve en tradisjonell kjole.

La Chunga
Bilde: Shutterstock
Bird up close in Bahia Solano, Colombia
Bilde: Shutterstock
Beautiful beaches and a lush jungle in Bahia Solano, Colombia
Bilde: Shutterstock
Dag 4
Bahia Solano, Colombia

2. oktober 2022

Afrocolombianske rytmer
Bird up close in Bahia Solano, Colombia
Bilde: Shutterstock

Den lille byen Bahía Solano er den største bosettingen på Chocó-kysten i Colombia, nær munningen av elva Rio Jella og omgitt av tett jungel. Byen kalles også Ciudad Mutis etter den spanske botanikeren som levde på 1700-tallet, kanskje en referanse til det naturlige biologiske mangfoldet som finnes i områdets jungel, mangrovetrær, fjell myr, elver og bukter.

Lokalsamfunnet her åpner byen sin for oss, og inviterer deg inn på en guidet omvisning gjennom bosettingen. På veien vil du møte og snakke med de hovedsakelig afrocolombianske beboerne som lever side om side med Embera-urfolket og andre colombianere fra innlandet. Vi passerer hovedkirken og barnehagen, og kommer til en lokal videregående skole der elevene møter oss med en tradisjonell velkomstsang og viser oss klasserommene sine. Ved den lille fiskerhavnen lærer vi om byens fiskekooperativ, som er hovedinntektskilden til lokalsamfunnet. Turen avsluttes ved strandpromenaden, der du får se en fremvisning av unik afro-colombiansk musikk og dans fra Stillehavet.

Vi tilbyr også en valgfri utflukt til botanisk hage som ligger på den lange sandstranden Playa Mecana. Hagen er faktisk et 680 mål stort jungelreservat med fascinerende naturstier og en frøbank samt forskjellige prosjekter for skogplanting. En annen potensiell valgfri utflukt går til fiskerlandsbyen Playa Huina, der du får muligheten til å spasere gjennom jungelen til fossefall med krystallklare svømmehull eller besøke et lokalt urfolksamfunn.

Dag 5
Til sjøs

3. oktober 2022

Slapp av om bord
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Bilde: Andrea Klaussner

Du kan bruke noe av dagen ute på dekk, der du nyter landskapet og holder utkikk etter marint dyreliv som hval, delfin og sjøfugl. Hvis du ønsker å føle deg nærmere vannet, kan du ta en dukkert i det endeløse bassenget eller de to utendørs boblebadene, og fortsatt nyte utsikten.

Dette er også en god anledning til å gå innom vitenskapssenteret for foredrag med ekspedisjonsteamet, og lære mer om det du vil oppleve de neste dagene. Velg et vitenskapsprogram du kan fordype deg i, vel vitende om at du vil bidra til pågående forskning som skjer rundt i verden. Når mørket faller på og det er en klar natt, kan du også bli med ekspedisjonsteamet ut på dekk for å titte på stjernene. Eller finn deg en komfortabel sitteplass i explorer-salongen og baren, og ta en skål med nye venner.

Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Bilde: Andrea Klaussner
Woman standing in front of a shop, looking at hats.
Bilde: Shutterstock
Dag 6
Manta, Ecuador

4. oktober 2022

Laget i Montecristi
Woman standing in front of a shop, looking at hats.
Bilde: Shutterstock

Vi krysser ekvator tidlig om morgenen. Du kan bli med på en tradisjonell seremoni om bord der vi søker Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige vil han kanskje vise seg før vi når vår første anløpshavn i Ecuador.

Hovedutflukten denne dagen går til håndverksbyen Montecristi, som ligger i innlandet, åtte kilometer fra tunfisk-havnebyen Manta. Byen ble etablert i det 16. århundre av manteños som flyktet fra de hyppige piratplyndringene på kysten. Montecristi i Ecuador er faktisk fødestedet til den tradisjonelle panamahatten, til tross for navnet. Den misvisende benevnelsen stammer fra da president Roosevelt brukte en av disse hattene på et besøk til Panamakanalen i 1904, og gjorde dem populære verden over. Du vil se mange butikker over hele byen som selger dette autentiske produktet i alle størrelser og farger – perfekt håndvevet fra bladene på jipijapa-treet av lokale håndverkere.

I tillegg til å lete etter den perfekte hatten, kan du bruke tiden til å titte på produktene i salgsbodene på den vakre plazaen, beundre arkitekturen på kirken eller studere den varierte gatekunsten. Et fremtredende murmaleri på plazaen skildrer General Eloy Alfaro, en Montecristi-innfødt som har vært president i Ecuador to ganger. Kanskje du også har tid til å gå opp til toppen av åsen der det er et museum og et storslått mausoleum til ære for Alfaro, som var kjent som Viejo Luchador eller «Den gamle krigeren».

Dag 7
Isla del la Plata

5. oktober 2022

Ecuadors andre Galápagos
The coastline of Isla de la Plata.
Bilde: Shutterstock

Øya Isla de Plata er en del av nasjonalparken Machalilla, Ecuadors eneste kystnasjonalpark. Øya ligger ganske langt utenfor kysten, og det er ofte høye bølger her som gjør landinger utfordrende. Tilnavnet som «Sølv-øya» antas å komme fra troen om at den engelske sjømannen Francis Drake gravde ned en stor sølvskatt her. Eller det kan være fordi all guanoen som reflekterte sollyset ga øya et skinnende, sølvaktig utseende sett fra fastlandet. Ingen skatt er imidlertid funnet på øya som er mindre enn seks kvadratkilometer stor.

Uansett – det øya mangler i sølv og størrelse tar den mer enn igjen for i mangfoldet av dyreliv som kan måle seg med dyrelivet på Galápagosøyene. Hvis vi får muligheten til å gå i land her, kan fugletitterne blant oss nyte en spasertur på stranda med kikkert, klar til å få øye på noen av de 32 fugleartene som finnes her, som den kjente blåfotsulen, galapagosalbatross, pelikan, havsule og fregattfugl. Farvannet rundt øya er like mangfoldig, og du kan være heldig å se hval, kjempemanta, grønn skilpadde og delfin.

The coastline of Isla de la Plata.
Bilde: Shutterstock
Hummingbird sitting in a tree.
Bilde: shutterstock
Dag 8
Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

6. oktober 2022

Grønt gull
Hummingbird sitting in a tree.
Bilde: shutterstock

Det som har gjort Machala kjent er Puerto Bolivar, en viktig ecuadoriansk havn for eksport av kaffe, kakao, reker og en overflod av bananer, som de lokale innbyggerne kaller oro verde – ‘grønt gull’. Som en del av en valgfri utflukt kan du besøke en lokal bananplantasje, og også Buenaventura naturreservat mot sør der du kan prøve å få øye på kolibri, parakitt og brølape. Bosque petrificado de Puyango ligger i nærheten med en av de største samlingene av forsteinede trær i verden. Det antas at de er rundt 100 millioner år gamle, like gamle som Andesfjellene.

I Puerto Bolivar kan du fråtse i deilig, fersk sjømat i en av de mange havnerestaurantene, og nyte utsikten over til øya Isla Jambeli og de mange mangrovetrærne. Machala har all sjarmen du kan forvente av en liten kystby, inkludert vennlige lokale innbyggere, pene plazaer og uvanlige monumenter dedikert til sverdfisk og bananeros. Restaurantene er i utvikling, og har beveget seg mot den hippe, moderne kokekunsten som Ecuador og Peru i stadig større grad er kjent for.

Dag 9
Til sjøs

7. oktober 2022

Dagen på egenhånd
4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Bilde: Andrea Klaussner

Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien i de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Bilde: Andrea Klaussner
Human-like statues in front of two walls. Salaverry, Chan Chan.
Bilde: Shutterstock
Dag 10
Salaverry, Peru

8. oktober 2022

Gamle kongeriker
Human-like statues in front of two walls. Salaverry, Chan Chan.
Bilde: Shutterstock

Salaverry er utsatt for vinden og bølgene i Stillehavet, og kan være en havn det er vanskelig å nå. Hvis alt går etter planen, vil det være et godt utgangspunkt for å utforske Trujillo, den tredje største byen i Peru, i tillegg til en rekke arkeologiske funnsteder spredt rundt i regionen.

Trujillo ligger i en fruktbar dal som vannes av elva Moche. Byen byr på en fargerik barokkatedral fra 1600-tallet, 10 kolonikirker og mange neoklassiske herskapshus, for ikke å glemme en av de lengste mosaikkmurene i verden på det lokale universitetet. Det er imidlertid mer enn sannsynlig at fokuset ditt vil være på andre ikke riktig så moderne ting.

Byen Chan Chan ble oppført av Chimúriket som holdt til i regionen rundt 900 e.Kr. De omfattende ruinene i det 20 kvadratkilometer store komplekset inkluderer Tschudi-tempelfestningen og Huaca Esmeralda. På den andre siden av Trujillo ligger Mochican-pyramidene som var tilegnet solen og månen, og daterer tilbake til flere hundre år før Chan Chan. Huaca del Sol er den største adobestrukturen på kontinentet, mens Huaca del Luna er mer detaljert med mange pastellfresker som fortsatt er synlig.

Dag 11
Callao / Lima, Peru

9. oktober 2022

Kongenes by
Beautiful building from below, in Lima.
Bilde: Shutterstock

Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstripe mellom Stillehavet og Andesfjellene, og betjenes via havnebyen Callao. Lima er den største byen i landet – en moderne, uryddig metropol der tradisjoner og trender slår seg sammen i en spennende cocktail av kultur og kokekunst. Det er ikke uten grunn at det opprinnelige navnet var La Ciudad de los Reyes, eller Kongenes by.

Det historiske sentrum er en del av verdensarven, og her er det mye arkitektur fra kolonitiden, for eksempel Plaza Mayor og klosteret San Francisco. På den annen side er leirruinene fra de representative pyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca påminnelser om den tapte inkasiviliasjonen. For mer prekolumbisk arkeologi, finnes det minst fire forskjellige museer å velge mellom. De kunstneriske blant oss vil også sette pris på det fargerike og bohemske området Barranco, som er komplett med murmalerier, kreative kaféer og to av Limas museer for moderne kunst.

Den ultimate opplevelsen av Lima må imidlertid være maten. Kokekunsten med sin opprinnelse fra hovedstaden har lagt listen høyt over hele verden, og det er ikke mangel på internasjonalt anerkjente og prisvinnende restauranter du kan glede deg til å besøke. Et av Perus mest klassiske gastronomiske høydepunkter er ceviche, fersk fisk marinert i limejuice og andre smakstilsetninger. Denne retten kan nytes på mange steder rundt om i byen, fra eksklusive spiserier i Miraflores til mer jordnære cevicherías ved fiskebryggen i Chorrillos.

Beautiful building from below, in Lima.
Bilde: Shutterstock
Sea lions by Paracas Ballestas Islands
Bilde: Shutterstock
Dag 12
Paracas, Peru

10. oktober 2022

Fugler og brandy
Sea lions by Paracas Ballestas Islands
Bilde: Shutterstock

I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

Overfor Paracas havn ligger en mystisk lokal geoglyfe av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres opprinnelse, enten den er utenomjordisk eller ei.

Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

Dag 13
Til sjøs

11. oktober 2022

Frisk sjøluft
Participate in art classes
Bilde: Andrea Klaussner

Når vi seiler lenger nord og legger Peru bak oss, går vi inn i sjøreisens siste etappe. Få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyt sjøbrisen og utsikten fra dekk og alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta på deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

Participate in art classes
Bilde: Andrea Klaussner
San Marcos Cathedral, Arica
Bilde: Camille Seaman
Dag 14
Arica, Chile

12. oktober 2022

Byen med den evige våren
San Marcos Cathedral, Arica
Bilde: Camille Seaman

Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente parisieren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota.

Dag 15
Iquique, Chile

13. oktober 2022

Chiles beste strandresort
The UNESCO listed abandoned city, Humberstone.
Bilde: Shutterstock

Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillehavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den forlatte salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

The UNESCO listed abandoned city, Humberstone.
Bilde: Shutterstock
Passengers looking out at sea
Bilde: Andrea Klaussner
Dag 16
Til sjøs

14. oktober 2022

Slapp av om bord
Passengers looking out at sea
Bilde: Andrea Klaussner

Vi nærmer oss slutten på ekspedisjonscruiset, men ikke la det ødelegge humøret. På dette stadiet av reisen vil du ha fått nye venner blant dine medoppdagelsesreisende, og sett at dere har mye til felles når det gjelder interesser og lidenskap for naturen. Du kan bruke tiden til å prate med dem over en matbit, og kanskje minnes de beste delene av ekspedisjonen så langt. Explorerbaren er også åpen for drikke, og kanskje du finner ekspedisjonsteamet her om kvelden for en hyggelig prat. Hvis du er i det romantiske hjørnet når natten siger på, kan du ta din kjære med ut på dekk og titte på stjernene.

Dag 17
La Serena, Chile

15. oktober 2022

Kirkenes by
A beautiful public park in La Serena, Chile
Bilde: Shutterstock

La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte offentlige hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

A beautiful public park in La Serena, Chile
Bilde: Shutterstock
Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Bilde: shutterstock
Dag 18
Valparaíso, Chile

16. oktober 2022

Estimert ankomsttid er 10:00

UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»
Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Bilde: shutterstock

Sjøreisen kommer til veis ende når vi ankommer havnebyen Valparaíso. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst. Denne fargerike og uvanlige byen fascinerer, og kanskje du ønsker en dag eller to ekstra for å utforske den? Herfra kan du også bli med på etterprogrammet vårt til Påskeøya som er kjent for de mystiske, gigantiske hodestatuene.

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!
Sjekk priser og tilgjengelighet

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser

Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2020
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin samtid og resultatene av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet