Peru og Chile - Galápagosøyene og Inkamysterier
MS Roald Amundsen
14 dager

Peru, Chile – Galápagosøyene og Inkamysterier

Frokost, lunsj og middag inkludert
Oppdag de fascinerende linjene i Nazca.
Avgang
6. oktober 2020
 • Utforsk de praktfulle Galápagosøyene, hvor Darwin tenkte ut evolusjonsteorien.
 • Oppdag spennende arkeologiske områder, som Chan-Chan og Nazcalinjene.
 • Utforsk naturlige og kulturelle underverk.
 • Bli med på en kombinasjon av eventyr til havs og på land.

Reiseplan

Start reisen din med å utforske et av verdens mest beundringsverdige destinasjoner, Galápagosøyene – hjemstedet til forbausende mange arter man ikke finner andre steder i verden. Legg så ut på et uforglemmelig cruise langs vestkysten av Sør-Amerika, fra Lima og Peru og ned til Valparaíso i Chile. Utforsk kontrastene mellom moderne byer og gamle historiske sivilisasjoner, og nyt fritiden og dagene til havs.
Dag 1
Quito - Ankomst/Overnatting - Hotell
UNESCO-område og gammel historie
Et stort klokketårn foran en bygning
Basilikaen i Quitos historiske sentrum er et arkitektonisk vidunder.
Bilde: Dan

Individuell ankomst til Ecuadors hovedstad Quito. Takket være byens bevaring av sin allsidige kulturelle fortid, var Quito det området som startet UNESCOs verdensarvliste i 1978. Byen ligger nydelig til i en dal i Andesfjellene på 2850 meters høyde, som gjør det til den nest høyest liggende hovedstaden i verden. Ta en titt rundt i denne flotte byen før du overnatter på et av byens sentrale hoteller.

Et stort klokketårn foran en bygning
Basilikaen i Quitos historiske sentrum er et arkitektonisk vidunder.
Bilde: Dan
Beundre den praktfulle panoramautsikten fra taubanen.
Opplev den fantastiske panoramautsikten fra Teleférico.
Bilde: Gi Jadán
Lær om de fascinerende tradisjonene i Ekvatorial kulturer på Nan Museum.
Lær om fascinerende tradisjoner i Nan museet.
Bilde: David Berkowitz
Dag 2
Quito - Hotell
Utforsk Quito og omgivelsene rundt
Beundre den praktfulle panoramautsikten fra taubanen.
Opplev den fantastiske panoramautsikten fra Teleférico.
Bilde: Gi Jadán

Etter frokost kjører vi nordover til Ekvator, og besøker museet Inti Ñan. Etterpå tar vi en tur med «Teleférico», taubanen – en av Quitos mest populære attraksjoner – som gir spektakulær utsikt over byen. Turen tar bare 10 minutter, men den tar deg til en høyde på 4050 meter. Fra toppen får de besøkende fantastisk utsikt over Quito, dalene rundt og de snødekkede vulkanene (i tillegg til kaffe, snacks og oksygen for de som skulle få åndenød).

Når vi kommer tilbake til byen, nyter vi en god lunch i Quitos sjarmerende koloniale område. Ettermiddagens sightseeing vil utvilsom få deg til å forstå hvorfor Ecuadors hovedstad var det første stedet som ble hedret med å komme på UNESCOs verdensarvliste. Senere blir det middag og overnatting på hotellet.

Dag 3
Quito/Baltra Island/Santa Cruz Island
Vidunderlige Galápagos
Sight for den enorme Galápagos skilpadde, som kan leve mer enn 100 år.
Hold øynene åpne for den store Galápagos skilpadden, som kan bli over 100 år gammel.
Bilde: Peter Swaine

Etter frokost kjører vi fra hotellet til flyplassen i Quito, og derfra til Galápagosøyene (via Guayaquil).

Når vi ankommer flyplassen i Baltra, møter vi den lokale representanten vår, og tar en buss til Itabacakanalen, som går mellom Baltra Island og Santa Cruz Island. Her går vi om bord i en liten ferge som i løpet av 5 minutter tar oss over det asurblå vannet til Santa Cruz.

Vel over på den andre siden, reiser vi gjennom et landbruksområde omgitt av vilt landskap med mange arter flora og fauna. Her er det stor mulighet for at vi får øye på finkene som er berømte for å være grunnlaget for Darwins evolusjonsteori.
Se den velkjente Galápagos skilpadden i sine naturlige omgivelser, og lær hvordan private gårdeiere hjelper til med å beskytte disse spesielle skapningene og deres tilholdssted. Skilpadder i alle aldre og størrelser samles her, fra de små og unge med skinnende skall, til de eldre med værbitte og slitte skall. Lunch blir servert på høylandet.

De velkjente lavatunellene er en annen utrolig opplevelse. Formet av lavastrømmer fra vulkanene, strekker de seg fra høylandet og ned til havet. Bli med på en utrolig halvtimes fottur gjennom en av tunellene, frem til der den blir for liten til å ferdes i.

Etterpå drar vi til hotellet vårt i byen Puerto Ayora. Etter å ha sjekket inn, tar vi en tur til den nærliggende forskningsstasjonen Charles Darwin, som har pedagogiske museer innen både historien og utviklingen av Galápagosøyene, samt beskyttelsen av deres naturarv.

De gigantiske innfødte landskilpaddene kan også sees her. Det er mange forskjellige skilpaddearter på Galápagosøyene, og forskningsstasjonen er stedet der du finner de fleste av dem.

Ettermiddagen kan du bruke til å utforske lille, men billedskjønne Puerto Ayora, med sine mange butikker med kunst og håndverk. Senere spiser vi middag på hotellets koselige restaurant.

Sight for den enorme Galápagos skilpadde, som kan leve mer enn 100 år.
Hold øynene åpne for den store Galápagos skilpadden, som kan bli over 100 år gammel.
Bilde: Peter Swaine
Skann etter sjarmerende Galápagos pingviner.
Hold utkikk etter de sjarmerende Galápagospingvinene.
Bilde: Brian Gratwicke
En sandstrand ved siden av havet
Dag 4-5
Santa Cruz Island
Øyhopping i Galápagos
Galápagos Iguana
Galápagosiguanaen er unik blant øglene, med sin evne til å spise i havet.
Bilde: Vince Smith
Dag 4-5
Santa Cruz Island
Øyhopping i Galápagos
En sandstrand ved siden av havet
Øya har et utrolig biologisk mangfold, og inspirerte Darwin i sin teori.

Nyt frokost på hotellet. Vi har to hele dager til å utforske en av de nærliggende, ubebodde øyene med båt.

Vær oppmerksom på at kun én av de fire øyene nevnt under blir besøkt hver dag:

Bartolomé Island, kjent for Pinnacle Rock og Galápagos pingviner; South Plaza Island, hjemstedet til en koloni av landiguanaer; Santa Fe Island, kjent for å ha øyenes peneste viker; eller North Seymour Island, ansett å være skjærgårdens mikrokosmos.

Besøkene er regulert av Galápagos nasjonalpark, og vi får godkjennelse for besøket vårt 30 dager før ankomst. Uavhengig av hvilken øy vi besøker, serveres lunch om bord i båten under turen. Senere blir det middag og overnatting på hotellet.

Dag 6
Baltra Island / Lima - Hotell
Fra Galápagos til Lima
En flokk sauer som beiter på en steinete bakke
Opplev unike steder som tvillingvulkanen i Los Bemelos.
Bilde: Mr Thomson

Etter frokost på hotellet, kjøres vi til flyplassen i Baltra for å fly til Ecuador. Underveis til flyplassen stopper vi på «The Twins» eller «Los Gemelos» – to imponerende vulkanske nedbrytninger i høylandet på Santa Cruz høyland. Du får servert lunch på flyet fra Baltra Island til Lima (via Guayaquil). Ved flyplassen i Lima, møter vi vår lokale representant som tar oss med til hotellet i byen, der vi skal spise middag og overnatte.

En flokk sauer som beiter på en steinete bakke
Opplev unike steder som tvillingvulkanen i Los Bemelos.
Bilde: Mr Thomson
Opplev den elegante koloniale arkitekturen i Santo Domingo-klosteret.
Opplev den elegante arkitekturen i Santo Domingo-klosteret.
Bilde: Andrea Klaussner
Dag 7
Callao
Historiske Lima
Opplev den elegante koloniale arkitekturen i Santo Domingo-klosteret.
Opplev den elegante arkitekturen i Santo Domingo-klosteret.
Bilde: Andrea Klaussner

Vi nyter frokost på hotellet.

Etter utsjekking tas vi med på en halv dags omvisning i Lima, der vi blant annet tar turen innom byens historiske sentrum som er på UNESCOs verdensarvliste. Et av turens høydepunkter er Casa Aliaga ­– et nesten 500 år gammelt herskapshus – bygget for en av Pizaro’s løytnanter, og Santo Domingo-klosteret, den best bevarte bygningen i Lima. Turen avsluttes på kaia i Callao, der MS Roald Amundsen står klar for å fortsette ekspedisjonen til havs.

En Canyon med et fjell i bakgrunnen
Dag 8
Paracas - Heldag
Nazcalinjene
Dag 8
Paracas - Heldag
Nazcalinjene
En Canyon med et fjell i bakgrunnen
Nazcalinjene ble risset ned i bakken for mer enn 1500 år siden, og er fremdeles et mysterium.

Paracas er inngang til den rolige byen Pisco, og den fruktbare kystdalen med sine berømte og mystiske Nazcalinjer og geoglyfer. Disse linjene ble risset inn i bakken mellom år 500 før- og 500 etter Kristus.

Inkludert aktivitet:

Ballestasøyene (3 t)

Ballestasøyene er et av regionens vakreste steder, og omtales ofte som «Galapagosøyene i Peru». Her får du spennende vulkansk landskap og det variert dyreliv. Fra båten kan du se sjøfugl og annet dyreliv, og på øyene kan du ta bilder av det nydelige landskapet. Bruk fritiden til å utforske stedene vi besøker. Hvis du er heldig, får du kanskje se seler, sjøløver og pingviner.

Et nærbilde av en hvit bygning med Nazca Lines i bakgrunnen
Kolibrigeoglyfen er et fantastisk skue, sett fra luften.
En flokk måker som flyr på himmelen
Se etter dyreliv fra dekk.
Dag 9
At Sea
Fritid
En flokk måker som flyr på himmelen
Se etter dyreliv fra dekk.

Dagene på sjøen kan brukes til å bli med ekspedisjonsteamet på interessante forelesninger, lære grunnkunnskapene om fotografering på ekspedisjonen, og tilbringe tid ute på dekk i den friske saltvannsluften mens du speider etter dyreliv. Du har naturligvis også masse tid til å snakke med andre utforskere.

Dag 10
Arica, Chile - Heldag
Eventyr og arkeologi
Du har utsikt fra klippen og utsiktspunktet El moro.
Nyt den nydelige utsikten til kysten fra Èl Morro.
Bilde: Camille Seaman

Arica er velsignet med varmt klima hele året, og vi skal tilbringe en hel dag her. Utforsk byen, se panoramautsikten fra «El Morro»-klippen, gå på strendene eller besøk de arkeologiske områdene hvor vi kan finne noen av de eldste mumiene vi kjenner til i verden.

Inkludert aktivitet:

Tur langs kysten i Atacama (3 t 30)

Vi beveger oss vekk fra havneområdet, mot strandstedene El Laucho og La Lisera. Ved El Morro de Arica vista, får vi panoramautsikt over byen, havnen og havet. Vi fortsetter så videre sørover langs kystveien til Corazones/Anzata. Her skal vi over noen sandfulle høyder som tar oss til Puntilla, og her får vi se sjøløver og mange lokale fuglearter. Etter å ha slappet av litt, tatt bilder og pustet inn sjøluften, beveger vi oss tilbake til bussene og videre til kaia.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Paracas – Ballestas-øyene
  Utforsk en av Perus vakreste naturattraksjoner – Ballestas-øyene – ofte kalt Galapagos-øyene til Peru. De vulkanske øyene er hjem til dramatisk natur og et stort mangfold av dyreliv.
 • Nazcalinjene fra luften
  En uforglemmelig flytur over de mystiske Nazcalinjene.
 • Tambo Colorado
  Reis tilbake til 1400-tallet og tidligere med et besøk til et inka- og chincha-sted i elvedalen Pisco.
 • Pisco-ruten
  På denne halvdagsutflukten reiser vi til hjertet av Pisco-dalen, og besøker to «bodegas» for å lære om pisco-produksjon og smak. Vi får også prøve de forskjellige variantene.
Du har utsikt fra klippen og utsiktspunktet El moro.
Nyt den nydelige utsikten til kysten fra Èl Morro.
Bilde: Camille Seaman
En mann som holder et kamera
Dagene på sjøen er ment for avslapping og å nyte skipets fasiliteter.
Bilde: Agurtxane Concellon
Dag 11-12
Til sjøs
Seiling og forelesninger
En mann som holder et kamera
Dagene på sjøen er ment for avslapping og å nyte skipets fasiliteter.
Bilde: Agurtxane Concellon

Nyt to rolige dager til sjøs, mens vi tar oss sørover til Valparaíso. Ekspedisjonsteamet oppsummerer reisen vår og fortsetter forelesningene sine.

Dag 13
La Serena, Chile
Livet til sjøs
En stor mengde vann med en by i bakgrunnen
Fargerike La Serena er en av de eldste byene i Chile, med fascinerende lokale museer.

La Serena er en av de eldste byene i Chile, og den oversvømmes av fargerike hager og vakre kirker. I det arkeologiske museet kan du lære om den historiske Diaguita-kulturen som levde i dette området før Inkaene erobret det.

Inkludert aktivitet:

Bytur i Coquimbo og La Serena (4 t 15)

Bli med oss på en bytur i La Serena og Coquimbo regionen. Vi starter med panoramautsikt fra fyrtårnet i La Serena. Så drar vi til byplassen i La Serena, hvor byen ble grunnlagt i 1544. Vi skal også innom La Herradura Bay, hvor sjørøvere i følget sagnet skal ha gravd ned en skatt. Før vi drar tilbake til skipet, skal vi besøke La Recovar markedet. Her selger de blant annet håndverk av lasurstein (Chiles kjente blå stein) og alpakkaull.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Coquimbo - Bytur i Coquimbo og La Serena
  Bli med oss på en bytur i La Serena og Coquimbo regionen
 • Besøk vingården Tabalí
  Bli med til vakre Limarí Valley! Vi besøker Enchanted Valley 19 kilometer sørvest for Ovalle, før vi tar deg med til vingården Tabalí. Her får du en guidet omvisning rundt på området, etterfulgt av vinsmaking.
 • Alfa Aldea observatoriet
  Bli med på en astronomi-tur hos et familiedrevet observatorium. Alt foregår utendørs under stjernehimmelen. Gjestene deles opp i små grupper, slik at alle får tid til å kikke i teleskopet.
 • Coquimbo – Elqui-dalen
  Oppdag den vakre naturen og spennende historien til nordlige Chile på denne uforglemmelige halvdagsturen til Vicuña og Elqui-dalen.
En stor mengde vann med en by i bakgrunnen
Fargerike La Serena er en av de eldste byene i Chile, med fascinerende lokale museer.
En båt som sitter på toppen av en bygning
Ta innover deg de levende og rike fargene i byen Valparaíso.
Dag 14
Valparaíso, Chile - Avstigning
Stillehavets juvel
En båt som sitter på toppen av en bygning
Ta innover deg de levende og rike fargene i byen Valparaíso.

Ekspedisjonen vår avsluttes i den vakre, fargerike og poetiske byen Valparaíso. Her kan du turen til det UNESCO-listede historiske kvartalet, eller å ta kabelbanen til en av de mange åsene som gir panoramautsikt over byen.

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!
Sjekk priser og tilgjengelighet

Hva er inkludert

Inkludert

 • Hurtigruten Ekspedisjonscruise i en lugar etter eget ønske
 • To overnattinger i Quito, inkludert frokost og middag på dag 2 før cruiset
 • Tre overnattinger på Santa Cruz Island/Galápagos, inkludert helpensjon
 • Overnatting i Lima, inkludert halvpensjon
 • Økonomiflybilletter Quito-Baltra, Baltra-Lima (via Guayaquil)
 • All transport, utflukter og måltider som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngang til Galápagos nasjonalpark

ALT DU TRENGER TIL ET EVENTYR

 • Et allsidig program med inkluderte aktiviteter på alle reiser, slik at du kan ta innover deg stedene vi besøker, inkludert utforsking på land med ekspedisjonsteamet.
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam– et håndplukket internasjonalt team av høyt utdannede eksperter fra forskjellige akademiske områder, som alle har dyptgående kunnskap om området vi seiler i.
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av støvler, turstaver og utstyr man trenger for både inkluderte og frivillige utflukter 

SPENNENDE AKTIVITETER OG UNDERVISNING OM BORD

 • Dybdeforelesninger innen vitenskap, historie, biologi, geografi og kultur som vil gi kunnskap og forståelse for opplevelsene og stedene vi besøker på ekspedisjonen
 • Explorer vitenskapsprogram, med kunnskaps- og vitenskapsaktiviteter som lar deg lære om det vi ser, samtidig som du bidrar til forskning
 • Introduksjonskurs i fotografering, tilpassing av kamera, samt tips og triks. Foto og film fra turen kan deles i ekspedisjonens loggbok.
 • Mange muligheter til å tilbringe tid med ekspedisjonsteamet og andre gjester, som velkomstarrangement, og daglige samlinger for å oppsummere dagen og å forberede den påfølgende dagen
 • Mulighet til å spise og være sammen med ekspedisjonsteamet og offiserene
 • Bibliotek om bord med litteratur om reisemål
 • Havnepresentasjon med informasjon om reisemål
 • Et farvel-arrangement

FØRSTEKLASSES KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider, inkludert drikke til maten (øl og vin, brus og mineralvann i alle skipets restauranter)
 • Kaffe og te er inkludert gjennom hele dagen
 • Morgenmat og ettermiddagssnacks tilbys i tillegg til frokost, lunch og middag
 • Måltider i Fredheim restauranter inkludert
 • A la carte restaurant(bare for gjester i suite) 
 • Treningsrom, boblebad og panoramasauna
 • Forfriskende velværesenter med avlukkede behandlingsrom, infinivybasseng, utendørs treningsrom og løpebane
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Husk at vi seiler i avsidesliggende områder med begrenset dekning. Strømming er ikke mulig
 • Det forventes ikke at du tipser

Ikke inkludert

 • Internasjonale flybilletter
 • Valgfrie utflukter i land med våre lokale samarbeidspartnere 
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering

Merk

 • Turen i land på Galápagosøyene byr på mye aktivitet, vandring i ujevnt terreng og bevegelse i og ut av båter, så deltakerne bør forberede seg fysisk på et klima som varierer fra store høyder til tropisk vær. 

REISEDETALJER:

 • Reisen starter i Quito: 06.10.2020
 • Skipet seiler fra Callao/Lima: 12.10.2020
 • Skipet ankommer Valparaíso: 19.10.2020
MS Roald Amundsen
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 in Antarctica)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills

Valgfrie utflukter

På ekspedisjonscruise tilbyr vi inkluderte utflukter som kan reserveres uten ekstra kostnad. Disse inkluderte utfluktene kan ofte kombineres med andre utflukter i samme havn.

Vennligst merk at utflukter kan endres opp mot reisen. Utflukter er foreløpig ikke tilgjengelig for bestilling for reiser etter mars 2021.

A seal on a rock A seal on a rock

Paracas – Ballestas-øyene

Sør-Amerika

Lengde

3t

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-GSM1

Se utflukt
Monkey geoglyph, Nazca linjer, Peru Monkey geoglyph, Nazca linjer, Peru

San Martin - Nazcalinjene fra luften

Sør-Amerika

Lengde

4t

Pris per person

Fra kr 4 495

Utfluktskode

A-GSM5

Se utflukt
En stor murbygning En stor murbygning

Paracas – Tambo Colorado

Sør-Amerika

Lengde

4t 20

Pris per person

Fra kr 1 295

Utfluktskode

A-GSM7

Se utflukt
A person holding a wine glass A person holding a wine glass

Paracas – Pisco-ruten

Lengde

5 timer og 30 minutter

Pris per person

Fra kr 995

Utfluktskode

A-GSM1

Se utflukt
A pole that has a sign on a fence A pole that has a sign on a fence

Coquimbo - Bytur i Coquimbo og La Serena

Sør-Amerika

Lengde

4 t 15 min

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-CQQ1

Se utflukt

Coquimbo (La Serena) - Besøk vingården Tabalí

Sør-Amerika

Lengde

5t 15min

Pris per person

Fra kr 1 095

Utfluktskode

A-CQQ4

Se utflukt
En stor mengde vann med en by i bakgrunnen En stor mengde vann med en by i bakgrunnen

Coquimbo (La Serena) - Alfa Aldea observatoriet

Sør-Amerika

Lengde

4t 30min

Pris per person

Fra kr 1 095

Utfluktskode

A-CQQ3

Se utflukt
A large mountain in the background with Elqui River in the background A large mountain in the background with Elqui River in the background

Coquimbo – Elqui-dalen

Lengde

4 timer og 30 minutter

Pris per person

Fra kr 995

Utfluktskode

A-CQQ5

Se utflukt

Forleng reisen

Få mer ut av reisen med våre før- og etterprogram.

En visning av en by En visning av en by

Valparaiso & Santiago: Post-programme

Sør-Amerika

Lengde

2 dager

Fra

kr 3 180

Utfluktskode

VAPPOST

Se program
En vingård utenfor Santiago de Chile En vingård utenfor Santiago de Chile

Santiago Post-Excursion: Maipo Valley Vineyard Tour

Lengde

4 Timer

Fra

kr 630

Utfluktskode

SCL05B

Se program
En skål med mat på et bord En skål med mat på et bord

Etter-program: Typisk Chilensk middag og musikk

Lengde

3 Timer

Fra

kr 1 032

Utfluktskode

SCL07

Se program
En gruppe mennesker på en strand i nærheten av en kropp av vann En gruppe mennesker på en strand i nærheten av en kropp av vann

Santiago: Easter Island Etter-program på Påskeøya

Lengde

5 dager

Fra

kr 28 794

Utfluktskode

VAPIPCPOST

Se program
Sjekk priser og tilgjengelighet