Peru og Chile - Machu Picchu og Inkaenes land
MS Roald Amundsen
11 dager

Peru, Chile – Machu Picchu og Inkaenes land

Frokost, lunsj og middag inkludert
Mystiske Nazca Lines, som dateres fra så langt tilbake som 500 F.Kr.
Avgang
9. oktober 2020
 • Utforsk det storslagne og mystiske Machu Picchu
 • Oppdag fascinerende steder som Chan-Chan og Nazcalinjene
 • Bli med på en kombinasjon av eventyr til havs og på land.
 • Utforsk naturlige og kulturelle underverk

Reiseplan

Utforsk spektakulære Machu Picchu og høydepunkter i Inkaenes land, før du legger ut på en uforglemmelig ekspedisjon langs Sør-Amerikas vestkyst fra Lima i Peru til Valparaíso i Chile. Se kontrastene mellom moderne byer og gammel, historisk sivilisasjon, og nyt herlige fridager på sjøen.
Dag 1
Lima, Peru - Hotell
Kolonitiden og eldgammel historie
Du kan spasere til det historiske sentrum av Lima, som er et område for verdensarven.
Ta en rundttur i det verdensarvlistede historiske sentrum av Lima
Bilde: Andrea Klaussner

Limas historie begynner lenge før de spanske erobrerne kom til Peru, men dagens Peru ble grunnlagt av conquistadorene i 1542. Perus herskere fortsatte da å bygge kirker, klostre og herskapshus. går lenger tilbake enn de spanske erobrernes tilstedeværelse i Peru. I dag er Limas historiske sentrum på UNESCOS verdensarvliste. Kos deg i byen, før du tilbringer natten på hotell.

Du kan spasere til det historiske sentrum av Lima, som er et område for verdensarven.
Ta en rundttur i det verdensarvlistede historiske sentrum av Lima
Bilde: Andrea Klaussner
En flokk sauer som står på toppen av et fjell
Se det fantastiske steinarbeidet på Sacsayhuamán-festningen.
Bilde: Sascha Wenninger
Dag 2
Cusco/Sacred Valley - Hotell
UNESCO-område og eldgammel historie
En flokk sauer som står på toppen av et fjell
Se det fantastiske steinarbeidet på Sacsayhuamán-festningen.
Bilde: Sascha Wenninger

Om morgenen får vi transport til flyplassen, og flyr da fra Lima til Cusco. Vi spiser lunch før vi besøker en av de mest storslagne Inka-konstruksjonene i området, den utrolige Sacsayhuamán-festningen. Sacsayhuamán betyr «fornøyd falk», et myteomspunnet vesen som vokter rikets hovedstad. Navnet gir også mening, ettersom det var mulig å se hele Cusco fra høyden hvor festingen ble bygget.

Konstruksjonen tok mer enn sju tiår å fullføre, og krevet 20.000 mann for å bygge fundamentet, frakte steiner, transportere materiale, og hugge og sette steinene på plass.

På lik linje med mange andre Inkastrukturer, ble fortet bygget uten mørtel, men likevel er steinene så godt tilpasset at ikke en gang et gresstrå får plass mellom dem.

Håndverket er et strålende eksempel på Inkaenes sofistikerte konstruksjon og arkitektoniske evner. Om ettermiddagen fortsetter vi til Tambo del Inka Resort i Sacred Valley, hvor vi spiser og tilbringer natten.

En mann som står foran et fjell
Dag 3
Ollantaytambo og Machu Picchu
Høydepunkter i Inkariket
Dag 3
Ollantaytambo og Machu Picchu
Høydepunkter i Inkariket
En mann som står foran et fjell
Ta fantastiske bilder i det billedskjønne Machu Picchu.

Etter frokost er det klart for noen uforglemmelige høydepunkter. Først går turen til Ollantaytambo, en inkaby som deler navn med den utrolige steinfestningen som er bygget på en massiv klippe og ruver over byen. Dette fortet utgjorde dalens hovedforsvar mot det rivaliserende Antisfolket, og var stedet der inkaene hadde sin største seier mot spanjolene under erobringskrigene. Så tar vi veien til den nærliggende togstasjonen og tar plass i det luksuriøse Hiram Binghamtoget til Machu Picchu. Vi får servert en smakfull lunch, mens vi nyter utsikten på vei til Machu Picchu.

Og endelig kommer vi til det spektakulære Machu Picchu. Denne bortgjemte byen ser ut over den ville Urubamba-elven, og var skjult fra omverdenen i århundrer av tykke lianer og trær. Nå er Machu Picchu en av verdens store reisemål, men byens historie er fortsatt hemmelig, ettersom inkaene ikke etterlot seg noe nedskrevet materiale. Utforsk byens ruiner, føl pulsen dens og prøv å forestille deg hvordan livet til prestene, håndverkerne og tjenerne forløp seg på dette utrolige stedet. Under utgravninger er det funnet skjeletter, gjenstander og ullklær. Legg også merke til den berømte presisjonen til inkaenes steinleggere. Etter å ha tilbragt en uforglemmelig dag med å utforske ruinene, kan du nyte en kopp te på Machu Picchu Sanctuary Lodge, før vi tar toget tilbake til Tambo del Inka Resort for nok en avslappende kveld og natt.

En visning av en Canyon
Oppdag ferdighetene til Inka-arkitektene og byggerne i Ollantaytambo.
Få nær lokale håndverkere i Peru.
Se håndverkerne i Peru på nært hold.
Bilde: Bobis Traveling
En stor bygning
Opplev den elegante arkitekturen i Santo Domingo-klosteret.
Dag 4
Cusco til Lima/Callao - Ombordstigning
I sentrum av Inkariket
En stor bygning
Opplev den elegante arkitekturen i Santo Domingo-klosteret.

Etter frokost, drar vi til Cusco – stedet som en gang var sentrum av Inkariket. Vi besøker den staselige Cusco katedralen, bygget i barokkstil midt på 1400-tallet på fundamentet av et Inkapalass. Mange av steinene som er brukt i konstruksjonen ble plyndret fra den nærliggende Sacsayhuaman-festningen. Videre går turen til Koricancha, hvor vi kan beundre det Dominikanske klosteret Santo Domingo. Klosteret ble bygget på fundamentet av Soltempelet, som var det viktigste tempelet i Inkariket. Etter en halv dag med utforsking, drar vi til flyplassen hvor vi flyr til Lima og får transport videre til Callao. Her står MS Roald Amundsen klar for å la oss fortsette ekspedisjonen vår til sjøs.

Dag 5
Paracas, Peru
Nazcalinjene
En Canyon med et fjell i bakgrunnen
Nazcalinjene ble risset ned i bakken for mer enn 1500 år siden, og er fremdeles et mysterium.

Paracas er inngang til den rolige byen Pisco, og den fruktbare kystdalen med sine berømte og mystiske Nazcalinjer og geoglyfer. Disse linjene ble risset inn i bakken mellom år 500 før- og 500 etter Kristus.

Inkludert aktivitet:

Ballestasøyene (3 t)

Ballestasøyene er et av regionens vakreste steder, og omtales ofte som «Galapagosøyene i Peru». Her får du spennende vulkansk landskap og det variert dyreliv. Fra båten kan du se sjøfugl og annet dyreliv, og på øyene kan du ta bilder av det nydelige landskapet. Bruk fritiden til å utforske stedene vi besøker. Hvis du er heldig, får du kanskje se seler, sjøløver og pingviner.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Paracas – Ballestas-øyene
  Utforsk en av Perus vakreste naturattraksjoner – Ballestas-øyene – ofte kalt Galapagos-øyene til Peru. De vulkanske øyene er hjem til dramatisk natur og et stort mangfold av dyreliv.
 • Nazcalinjene fra luften
  En uforglemmelig flytur over de mystiske Nazcalinjene.
 • Tambo Colorado
  Reis tilbake til 1400-tallet og tidligere med et besøk til et inka- og chincha-sted i elvedalen Pisco.
 • Pisco-ruten
  På denne halvdagsutflukten reiser vi til hjertet av Pisco-dalen, og besøker to «bodegas» for å lære om pisco-produksjon og smak. Vi får også prøve de forskjellige variantene.
En Canyon med et fjell i bakgrunnen
Nazcalinjene ble risset ned i bakken for mer enn 1500 år siden, og er fremdeles et mysterium.
Et nærbilde av en hvit bygning med Nazca Lines i bakgrunnen
Kolibrigeoglyfen er et fantastisk skue, sett fra luften.
En flokk måker som flyr på himmelen
Se etter dyreliv fra dekk.
Dag 6
Til sjøs
Fritid
En flokk måker som flyr på himmelen
Se etter dyreliv fra dekk.

Dagene på sjøen kan brukes til å bli med ekspedisjonsteamet på interessante forelesninger, lære grunnkunnskapene om fotografering på ekspedisjonen, og tilbringe tid ute på dekk i den friske saltvannsluften mens du speider etter dyreliv. Du har naturligvis også masse tid til å snakke med andre utforskere.

Dag 7
Arica, Chile
Eventyr og arkeologi
Du har utsikt fra klippen og utsiktspunktet El moro.
Nyt den nydelige utsikten til kysten fra Èl Morro.
Bilde: Camille Seaman

Arica er velsignet med varmt klima hele året, og vi skal tilbringe en hel dag her. Utforsk byen, se panoramautsikten fra «El Morro»-klippen, gå på strendene eller besøk de arkeologiske områdene hvor vi kan finne noen av de eldste mumiene vi kjenner til i verden.

Inkludert aktivitet:

Tur langs kysten i Atacama (3 t 30)

Vi beveger oss vekk fra havneområdet, mot strandstedene El Laucho og La Lisera. Ved El Morro de Arica vista, får vi panoramautsikt over byen, havnen og havet. Vi fortsetter så videre sørover langs kystveien til Corazones/Anzata. Her skal vi over noen sandfulle høyder som tar oss til Puntilla, og her får vi se sjøløver og mange lokale fuglearter. Etter å ha slappet av litt, tatt bilder og pustet inn sjøluften, beveger vi oss tilbake til bussene og videre til kaia.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Arica – Kystvandring Atacama
  Vi drar fra kaia mot de populære strandresortene El Laucho og La Lisera.
 • Bytur i Arica & geoglyfer
  Se geoglyfene og høydepunkter i byen Arica.
 • Arica – mennesket og ørkenen
  Bli med på en utflukt der vi besøker hovedtorget i Arica og det arkeologiske museet i nærliggende Azapa, før vi drar videre til fantastiske opplevelser og severdigheter i ørkenen.
 • Arica – Putre og Andesfjellene
  Vi drar til Lluta-dalen, og stopper på veien for å observere geoglyfene som er skåret inn i åsene her av regionens urinnvånere. Vi besøker et rustikt gjestgiveri for å smake kokabladte.
 • Smakene og fargene i Arica
  På denne utflukten reiser vi gjennom Arica, som ligger ved inngangen til Azapa-dalen, en grønn oase midt i Atacama-ørkenen. Her produseres mange typer tropisk frukt og grønnsaker, inkludert oliven berømt for sin størrelse og smak.
Du har utsikt fra klippen og utsiktspunktet El moro.
Nyt den nydelige utsikten til kysten fra Èl Morro.
Bilde: Camille Seaman
En mann som holder et kamera
Dagene på sjøen er ment for avslapping og å nyte skipets fasiliteter.
Bilde: Agurtxane Concellon
Dag 8-9
Til sjøs
Seiling og forelesninger
En mann som holder et kamera
Dagene på sjøen er ment for avslapping og å nyte skipets fasiliteter.
Bilde: Agurtxane Concellon

Nyt to rolige dager til sjøs, mens vi tar oss sørover til Valparaíso. Ekspedisjonsteamet oppsummerer reisen vår og fortsetter forelesningene sine.

Dag 10
La Serena, Chile - Halvdag
Livet til sjøs
En stor mengde vann med en by i bakgrunnen
Fargerike La Serena er en av de eldste byene i Chile, med fascinerende lokale museer.

La Serena er en av de eldste byene i Chile, og den oversvømmes av fargerike hager og vakre kirker. I det arkeologiske museet kan du lære om den historiske Diaguita-kulturen som levde i dette området før Inkaene erobret det.

Inkludert aktivitet:

Bytur i Coquimbo og La Serena (4 t 15)

Bli med oss på en bytur i La Serena og Coquimbo regionen. Vi starter med panoramautsikt fra fyrtårnet i La Serena. Så drar vi til byplassen i La Serena, hvor byen ble grunnlagt i 1544. Vi skal også innom La Herradura Bay, hvor sjørøvere i følget sagnet skal ha gravd ned en skatt. Før vi drar tilbake til skipet, skal vi besøke La Recovar markedet. Her selger de blant annet håndverk av lasurstein (Chiles kjente blå stein) og alpakkaull.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Coquimbo - Bytur i Coquimbo og La Serena
  Bli med oss på en bytur i La Serena og Coquimbo regionen
 • Besøk vingården Tabalí
  Bli med til vakre Limarí Valley! Vi besøker Enchanted Valley 19 kilometer sørvest for Ovalle, før vi tar deg med til vingården Tabalí. Her får du en guidet omvisning rundt på området, etterfulgt av vinsmaking.
 • Alfa Aldea observatoriet
  Bli med på en astronomi-tur hos et familiedrevet observatorium. Alt foregår utendørs under stjernehimmelen. Gjestene deles opp i små grupper, slik at alle får tid til å kikke i teleskopet.
 • Coquimbo – Elqui-dalen
  Oppdag den vakre naturen og spennende historien til nordlige Chile på denne uforglemmelige halvdagsturen til Vicuña og Elqui-dalen.
En stor mengde vann med en by i bakgrunnen
Fargerike La Serena er en av de eldste byene i Chile, med fascinerende lokale museer.
En båt som sitter på toppen av en bygning
Ta innover deg de levende og rike fargene i byen Valparaíso.
Dag 11
Valparaíso, Chile - Avstigning
Stillehavets juvel
En båt som sitter på toppen av en bygning
Ta innover deg de levende og rike fargene i byen Valparaíso.

Ekspedisjonen vår avsluttes i den vakre, fargerike og poetiske byen Valparaíso. Her kan du turen til det UNESCO-listede historiske kvartalet, eller å ta kabelbanen til en av de mange åsene som gir panoramautsikt over byen.

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!
Sjekk priser og tilgjengelighet

Hva er inkludert

Inkludert

 • Hurtigruten Ekspedisjonscruise i en lugar etter eget ønske
 • Overnatting i Lima, inkludert frokost, før cruiset
 • To overnattinger på hotell Tambo del Inka, inkludert halvpensjon, før cruiset
 • Treretters lunsj og middag på dag 2 og 3, og lunsjboks dag 4
 • Flybilletter på økonomiklasse Lima-Cusco-Lima
 • All transport og togreiser som beskrevet, inkludert engelsktalende guide
 • Inngangsbilletter som beskrevet i programmet

ALT DU TRENGER TIL ET EVENTYR

 • Et allsidig program med inkluderte aktiviteter på alle reiser, slik at du kan ta innover deg stedene vi besøker, inkludert utforsking på land med ekspedisjonsteamet.
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam– et håndplukket internasjonalt team av høyt utdannede eksperter fra forskjellige akademiske områder, som alle har dyptgående kunnskap om området vi seiler i.
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av støvler, turstaver og utstyr man trenger for både inkluderte og frivillige utflukter 

SPENNENDE AKTIVITETER OG UNDERVISNING OM BORD

 • Dybdeforelesninger innen vitenskap, historie, biologi, geografi og kultur som vil gi kunnskap og forståelse for opplevelsene og stedene vi besøker på ekspedisjonen
 • Explorer vitenskapsprogram, med kunnskaps- og vitenskapsaktiviteter som lar deg lære om det vi ser, samtidig som du bidrar til forskning
 • Introduksjonskurs i fotografering, tilpassing av kamera, samt tips og triks. Foto og film fra turen kan deles i ekspedisjonens loggbok.
 • Mange muligheter til å tilbringe tid med ekspedisjonsteamet og andre gjester, som velkomstarrangement, og daglige samlinger for å oppsummere dagen og å forberede den påfølgende dagen
 • Mulighet til å spise og være sammen med ekspedisjonsteamet og offiserene
 • Bibliotek om bord med litteratur om reisemål
 • Havnepresentasjon med informasjon om reisemål
 • Et farvel-arrangement

FØRSTEKLASSES KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider, inkludert drikke (øl og vin, brus og mineralvann i alle skipets restauranter)
 • Kaffe og te er inkludert gjennom hele dagen
 • Morgenmat og ettermiddagssnacks tilbys i tillegg til frokost, lunch og middag
 • Måltider i Fredheim restauranter inkludert
 • A la carte restaurant(bare for gjester i suite) 
 • Treningsrom, boblebad og panoramasauna
 • Forfriskende velværesenter med avlukkede behandlingsrom, infinivybasseng, utendørs treningsrom og løpebane
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Husk at vi seiler i avsidesliggende områder med begrenset dekning. Strømming er ikke mulig
 • Det forventes ikke at du tipser

Ikke inkludert

 • Internasjonale flybilletter
 • Valgfrie utflukter i land med våre lokale samarbeidspartnere 
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering

Merk

Programmet i land i Peru er svært aktivt, og finner sted i store høyder (Byen Cusco ligger på 3350 mepters høyde). Vær forberedt på anstrengelser i stor høyde.  

MS Roald Amundsen
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 in Antarctica)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills

Valgfrie utflukter

På ekspedisjonscruise tilbyr vi inkluderte utflukter som kan reserveres uten ekstra kostnad. Disse inkluderte utfluktene kan ofte kombineres med andre utflukter i samme havn.

Vennligst merk at utflukter kan endres opp mot reisen. Utflukter er foreløpig ikke tilgjengelig for bestilling for reiser etter mars 2021.

A seal on a rock A seal on a rock

Paracas – Ballestas-øyene

Sør-Amerika

Lengde

3t

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-GSM1

Se utflukt
Monkey geoglyph, Nazca linjer, Peru Monkey geoglyph, Nazca linjer, Peru

San Martin - Nazcalinjene fra luften

Sør-Amerika

Lengde

4t

Pris per person

Fra kr 4 495

Utfluktskode

A-GSM5

Se utflukt
En stor murbygning En stor murbygning

Paracas – Tambo Colorado

Sør-Amerika

Lengde

4t 20

Pris per person

Fra kr 1 295

Utfluktskode

A-GSM7

Se utflukt
A person holding a wine glass A person holding a wine glass

Paracas – Pisco-ruten

Lengde

5 timer og 30 minutter

Pris per person

Fra kr 995

Utfluktskode

A-GSM1

Se utflukt
A palm tree in front of a building A palm tree in front of a building

Arica – Kystvandring Atacama

Lengde

3t 30m

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-ARI1

Se utflukt
En fugl som står foran en kropp av vann En fugl som står foran en kropp av vann

Arica - Bytur i Arica & geoglyfer

Sør-Amerika

Lengde

4t15min

Pris per person

Fra kr 795

Utfluktskode

A-ARI2

Se utflukt
A tree in front of a church A tree in front of a church

Arica – mennesket og ørkenen

Lengde

4 timer

Pris per person

Fra kr 945

Utfluktskode

A-ARI4

Se utflukt
The desert is on the side of a mountain The desert is on the side of a mountain

Arica – Putre og Andesfjellene

Lengde

7 timer og 30 minutter

Pris per person

Fra kr 1 595

Utfluktskode

A-ARI5

Se utflukt
A view of the side of a mountain A view of the side of a mountain

Arica – smakene og fargene i Arica

Lengde

4 timer og 15 minutter

Pris per person

Fra kr 845

Utfluktskode

A-ARI6

Se utflukt
A pole that has a sign on a fence A pole that has a sign on a fence

Coquimbo - Bytur i Coquimbo og La Serena

Sør-Amerika

Lengde

4 t 15 min

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-CQQ1

Se utflukt

Coquimbo (La Serena) - Besøk vingården Tabalí

Sør-Amerika

Lengde

5t 15min

Pris per person

Fra kr 1 095

Utfluktskode

A-CQQ4

Se utflukt
En stor mengde vann med en by i bakgrunnen En stor mengde vann med en by i bakgrunnen

Coquimbo (La Serena) - Alfa Aldea observatoriet

Sør-Amerika

Lengde

4t 30min

Pris per person

Fra kr 1 095

Utfluktskode

A-CQQ3

Se utflukt
A large mountain in the background with Elqui River in the background A large mountain in the background with Elqui River in the background

Coquimbo – Elqui-dalen

Lengde

4 timer og 30 minutter

Pris per person

Fra kr 995

Utfluktskode

A-CQQ5

Se utflukt

Forleng reisen

Få mer ut av reisen med våre før- og etterprogram.

En visning av en by En visning av en by

Valparaiso & Santiago: Post-programme

Sør-Amerika

Lengde

2 dager

Fra

kr 3 180

Utfluktskode

VAPPOST

Se program
En vingård utenfor Santiago de Chile En vingård utenfor Santiago de Chile

Santiago Post-Excursion: Maipo Valley Vineyard Tour

Lengde

4 Timer

Fra

kr 630

Utfluktskode

SCL05B

Se program
En skål med mat på et bord En skål med mat på et bord

Etter-program: Typisk Chilensk middag og musikk

Lengde

3 Timer

Fra

kr 1 032

Utfluktskode

SCL07

Se program
En gruppe mennesker på en strand i nærheten av en kropp av vann En gruppe mennesker på en strand i nærheten av en kropp av vann

Santiago: Easter Island Etter-program på Påskeøya

Lengde

5 dager

Fra

kr 28 794

Utfluktskode

VAPIPCPOST

Se program
Sjekk priser og tilgjengelighet