Sør-Amerika-utforsker – Eventyr på land og sjø

Sør-Amerika-utforsker – Eventyr på land og sjø

Sør-Amerika-utforsker – Eventyr på land og sjø

Sør-Amerika-utforsker – Eventyr på land og sjø

Reiseinformasjon 13 dager MS Roald Amundsen
Avgang
7. oktober 2024
Pris fra kr 72 100
kr 62 470
Frokost, lunsj og middag inkludert

13-dagers ekspedisjon gjennom Panamakanalen og nedover Sør-Amerikas stillehavskyst, der vi drar over det fantastiske Andesplatået

Oppdagelsesreise langs Stillehavskysten

Vi seiler gjennom den legendariske Panamakanalen på vei til et eventyr i Sør-Amerika. Fra jungelen i Mellom-Amerika til det høye Andesplatået i Altiplano, besøker vi lokalbebyggelsen der Panamahatter lages, så vel som de spennende ruinene av historiske Chan Chan. Etter en uke til sjøs med å utforske høydepunktene på Stillehavskysten, snur eventyret innover i landet.

Andesfjellenes mysterier

Vi flyr til den historiske Incahovedstaden Cusco, der du får oppdage regionens gåtefulle skatter inkludert Machu Picchu før vi fortsetter langt opp i høyden til Titicacasjøen. Her får du en velkomst fra Uru-folket som bor flytende øyer, og i tillegg besøker vi gravene til Sillustani. Det blir et siste stopp i Lima, der du får sjansen til å finne ut alt om Sør-Amerikas mest populære kulinariske reisemål.

Sør-Amerika-utforsker – Eventyr på land og sjø Sør-Amerika-utforsker – Eventyr på land og sjø
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón 

  7. oktober 2024

  Gjør deg klar for å starte eventyret ditt

  Det søramerikanske ekspedisjonscruiset begynner i Colón, som ligger ved inngangen til Panamakanalen ved Atlanterhavskysten. Det er en travel kosmopolitisk by med varme kilder, dyktige håndverkere og fantastisk lokal kokkekunst.

  Hvis du vil utforske mer av Panama, kan du bli med på et av våre valgfrie forhåndsprogrammer.

  Uansett hvordan du velger å bruke tiden din i Panama, står ekspedisjonsskipet ditt, MS Fram, klart for deg i havnen. Når du har gått om bord, kan du finne deg til rette i lugaren din, utforske skipet og møte ekspedisjonsteamet ditt.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón 

 • Dag 2
  Panamakanalen

  Gjennom Panamakanalen 

  8. oktober 2024

  Opplev et av verdens største underverker innen ingeniørkunst

  Tidlig om morgenen seiler vi inn i Panamakanalen, et komplekst nettverk av enorme, geniale sluser som strekker seg 80 km gjennom naturlige og menneskeskapte skipsleier. Hvis været tillater det, kommer ekspedisjonsteamet til å invitere deg ut på dekk og fortelle historien om dette ambisiøse prosjektet.

  Halvveis ut kanalen kommer vi inn i Gatun Lake-delen, som er en av verdens største kunstige innsjøer, omgitt av frodig regnskog. Hold utkikk etter krokodiller, alligatorer, aper og til og med dovendyr.

  Etter rundt tolv timer kommer vi ut i Stillehavet, etter å ha seilt fra et stort hav til et annet.

  Dag 2
  Panamakanalen

  Gjennom Panamakanalen 

 • Dag 3
  Til sjøs

  På vei til Ecuador 

  9. oktober 2024

  Nyt en ny dag til sjøs

  Når vi seiler mot Ecuador, kan du brukte tiden til å slappe av og gjøre deg bedre kjent med skipet. Gå ut på dekk og se etter dyreliv – hvaler kan ofte sees i disse farvannene. Ta en tur til Vitenskapssenteret og tilbring tid med ekspedisjonsteamet ditt, som holder interessante foredrag om en rekke emner.

  Mens du er der, kan du lære om vitenskapsprogrammene vi er med på. Eller hvis du bare vil slappe av og nyte reisen, kan du legge deg ned i et boblebad, eller slå deg til ro i Explorer Lounge & Bar og se verden passere forbi. Senere kan du avslutte dagen med stjernekikking fra dekk.

  Dag 3
  Til sjøs

  På vei til Ecuador 

 • Dag 4
  Manta, Ecuador

  Laget i Montecristi 

  10. oktober 2024

  Utforsk fødestedet til Panama-hattene … i Ecuador

  Det er ikke hver dag du får muligheten til å be om Neptuns velsignelse. Det gjør vi i en tradisjonell og litt artig seremoni når vi krysser ekvator tidlig om morgenen.

  Senere legger vi til kai ved havnen i Manta, og setter fot på søramerikansk jord i byen Montecristi. Byen er kjent for sitt håndverk, og her kan du kjøpe en stilig og ekte Panama-hatt – fagmessig håndvevd med bladene fra jipijapa-treet.

  Ta en runde rundt i denne stilige byen og beundre på den imponerende, hvite kirken, eller se fargerik gatekunst og veggmalerier. Når vi kommer tilbake til Manta, skal vi besøke det arkeologiske museet.

  Dag 4
  Manta, Ecuador

  Laget i Montecristi 

 • Dag 5
  Puerto Bolívar i Ecuador

  Travle Puerto Bolívar 

  11. oktober 2024

  En travel havn med sjarmerende atmosfære

  Vi har en produktiv dag foran oss der vi skal utforske Puerto Bolívar, en havn i byen Machala som eksporterer kaffe, kakao, reker og tonnevis av bananer. Puerto Bolívar leverer mer av Ecuadors «grønne gull» enn noe annet sted i landet, og kalles derfor «verdens bananhovedstad».

  Den lille kystbyen Machala er akkurat så sjarmerende som du kan forvente, med hyggelige lokale innbyggere, koselige torg og fantastiske monumenter. Smak deilig, fersk sjømat på havnerestaurantene og nyt utsikten over mangrovesumpene på Isla Jambeli. Utforsk så de lokale markedene, torgene og Casa de la Cultura-museet til fots.

  Dag 5
  Puerto Bolívar i Ecuador

  Travle Puerto Bolívar 

 • Dag 6
  Til sjøs

  Vitenskap og fritid 

  12. oktober 2024

  Avslapping, forskning eller litt av begge deler

  Seilingen langs stillehavskysten fortsetter mot Peru. Mens vi seiler kan du nyte naturen på dekk, spise deilig mat eller ta i bruk fasilitetene om bord.

  Ekspedisjonsteamet fortsetter leksjonene sine i Vitenskapssenteret, og deler innsikt om en rekke emner. Du kan blant annet lære om urfolkssamfunn og kulturer, lokal geologi og førcolumbiansk historie.

  Ute på dekk hjelper de deg med å identifisere sjøfuglene som liker å følge skipet vårt, så vel som annet dyreliv. Fotografen om bord er der for å gi deg tips.

  Dag 6
  Til sjøs

  Vitenskap og fritid 

 • Dag 7
  Salaverry, Peru

  Trujillo og Chan Chan 

  13. oktober 2024

  Oppdag Trujillos historiske kongedømmer

  Salaverry er porten til Perus tredje største by, Trujillo, og noen fascinerende arkeologiske steder. I fargerike Trujillo kan du se en barokk-katedral, kolonikirker og nyklassisistiske herskapshus, samt et av de lengste mosaikkveggmaleriene i verden.

  I nærheten ligger de enorme historiske ruinene av Chimú-byen Chan Chan som dateres tilbake til minst 900 e.Kr. På den andre siden av Trujillo finner du de mystiske Mochican-pyramidene av solen og månen som er enda eldre.

  Når vi drar tilbake til skipet, blir det en fremføring av tradisjonelle peruanske danser.

  Dag 7
  Salaverry, Peru

  Trujillo og Chan Chan 

 • Dag 8
  Callao i Peru

  From Callao til Cusco 

  14. oktober 2024

  Innover mot Cusco og den hellige dalen

  Etter en ukes seiling langs stillehavskysten ankommer vi Callao rundt kl. 12.00. Her tar vi farvel med ekspedisjonsskipet og legger ut på den neste spennende etappen av det søramerikanske eventyret.

  Fra Lima flyr vi til vakre Cusco, inkaenes gamle hovedstad, som ligger 3399 meter over havet. Mens du er i keiserbyen, kan du se noen av de mest historiske monumentene, som Santa Domingo-kirken og Sacsayhuamn-festningen. Ta en nærmere titt på den kjente 12-vinklede steinen like ved bytorget.

  Dagen din avsluttes med en overnatting i Cusco, der du kan innta en deilig middag og sove godt før vi drar til Machu Picchu dagen etter.

  Dag 8
  Callao i Peru

  From Callao til Cusco 

 • Dag 9
  Machu Picchu

  Mystiske Machu Picchu 

  15. oktober 2024

  En reise til Inkaenes tapte by

  Du starter dagen med transport til Ollantaytambo i den hellige dalen. Så går du om bord på det luksuriøse Hiram Bingham-toget til Machu Picchu, og kan innta en herlig brunsj mens det fantastiske Andeslandskapet ruller forbi.

  Man antar Machu Picchu ble bygget rundt 1450, og det ble forlatt under den spanske erobringen. Det var skjult av jungelen i århundrer, men ble gjenoppdaget i 1911. Inkaene etterlot seg ikke noe skriftlig materiale, så mystikk omgir denne praktfulle festningen. Gå på stiene rundt ruinene, beundre det presisjonsbygde Inca-murverket, og kanskje støter du på noen av de koselige lamaene.

  Etter dagens eventyr kan du dra tilbake til Cusco for nok en avslappende overnatting.

  Dag 9
  Machu Picchu

  Mystiske Machu Picchu 

 • Dag 10
  Altiplanostien

  Altiplanostien

  16. oktober 2024

  Kryssing av det flotte Andesplatået

  Det blir en uforglemmelig tur med buss over det nordlige Andesplatået, eller Altiplano som det er kjent som.

  Altiplano er et av verdens største høyplatåer og ligger på over 3658 meter over havet. Det enorme platået strekker seg inn i Bolivia, Nord-Peru og Sør-Chile. I løpet av denne hele dagen med eventyr drar vi gjennom et fantastisk landskap, og du blir garantert imponert over de enorme Andesfjellene. Det er mange muligheter til å fotografere dette bemerkelsesverdige landskapet, og du får en deilig pikniklunsj underveis.

  På slutten av reisen kan du hvile og gjøre deg klar til Titicacasjøen med en komfortabel overnatting i Puno.

  Dag 10
  Altiplanostien

  Altiplanostien

 • Dag 11
  Titicacasjøen

  Uro-folket på Titicacasjøen 

  17. oktober 2024

  Flytende øyer på Sør-Amerikas største innsjø

  Du kommer til å bli overrasket over hvor nydelig Titicacasjøen er. Vi besøker bygdesamfunnet i Llachón, som har spektakulær utsikt over innsjøen. Du får være med på en guidet kajakktur ut på det fredfulle, dype blå vannet. Vi arrangerer også en guidet tur før du får være med en lokal familie på en typisk lunsj.

  Så drar vi på en båttur for å komme oss ut til Uro-folket på de flytende øyene, der vannet reflekterer solen på veien. Disse spesielle øyene er vevd av sivet som vokser i innsjøen.

  På slutten av dagen kan du slappe av og fra hotellet ditt i Puno kan du tenke tilbake på reisen din.

  Dag 11
  Titicacasjøen

  Uro-folket på Titicacasjøen 

 • Dag 12
  Sillustani-gravene

  Sillustani-gravene   

  18. oktober 2024

  Besøk Sillustani-gravene

  Før du drar til flyplassen for å ta flyet ditt til Lima, er det tid til å stoppe ved Sillustani-gravene, et gravsted før Inkatiden, som er omgitt av Umayosjøen.

  Gravene eller chullaene er tårnlignende strukturer bygget over bakken av det gamle Colla-folket, noen så høye som 12 meter og store nok til å huse hele familier. Nyt en pikniklunsj ved bredden av innsjøen på dette fredelige og gåtefulle stedet.

  Etter å ha utforsket dette arkeologiske underverket, drar vi til den lokale flyplassen for flyturen til Lima. Når vi ankommer Lima, treffer du den lokale guiden som ordner transport til hotellet ditt, og du kan så nyte kvelden i ro og mak.

  Dag 12
  Sillustani-gravene

  Sillustani-gravene   

 • Dag 13
  Lima i Peru

  Limas UNESCO-skatter 

  19. oktober 2024

  Eventyret ditt avsluttes i Perus gastronomiske hovedstad

  Ekspedisjonen avsluttes i Lima, en gang kjent som «kongenes by». Det er vel verdt å bruke en dag eller to til å utforske denne spennende byen.

  Gamlebyen i Lima er på UNESCOs verdensarvliste. Det er en juvel innen arkitektur fra den spanske kolonitiden, med kirker og klostre til elegante herskapshus. Du får også se Limas arv fra inkariket i ruinene av de seremonielle pyramidene, Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca.

  Lima er kjent som mathovedstaden i Sør-Amerika, og du kan velge fra gourmetrestauranter til spennende gatemat. Vi anbefaler å prøve Perus nasjonalrett ceviche, som er fisk marinert med limejuice, løk og chili. Det er en perfekt måte å avslutte eventyret på.

  Dag 13
  Lima i Peru

  Limas UNESCO-skatter 

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
7.

Hva er inkludert

Landprogram Peru/Machu Picchu og Titicacasjøen (etter cruiset)

 • To netter på hotell i Cusco og to netter på hotell i Puno, inkludert halvpensjon
 • Én natt i Lima, inkludert frokost
 • Lunsj på dag 8, 9 og 11 Pikniklunsj på dag 10 og 12
 • Fly på økonomiklasse fra Lima til Cusco og Juliaca til Lima
 • All transport, utflukter og togturer som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsavgifter i henhold til programmet

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Landprogrammet i Peru foregår i store høyder. Titicacasjøens høyde er ca. 381 meter og byen Cusco ligger ca. 3399 meter . Det er derfor nødvendig med visst nivå av fysisk form. Rekkefølgen på severdighetene kan variere

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: