Sørover Brasils grønne kyst

Fortaleza, Brasil - Montevideo, Uruguay

La deg forføre av sambarytmer og få så mye som mulig ut av Brasils over 11000 kilometer lange kystlinje. Dette 15-dager sydgående eventyret viser frem Sør-Amerikas unike kultur og tilbyr et episk program med utflukter, som gir deg muligheten til å virkelig utforske hver destinasjon.

 • Nyt en variert reiseplan i sambaens hjemland, og utforsk store byer og fantastisk natur
 • Utvid denne tropiske reisen til Sør-Amerika med et seilas til det fjerne Antarktis
 • Få med deg fengslende foredrag fra vårt ekspedisjonsteam, som er eksperter på sine respektive felt som historie og geologi
 • Delta på utflukter til byer, kulturelle- og historiske steder og den søramerikanske villmarken

Oversikt

Dette er en reise under den tropiske solen som lar deg kombinere utflukter inn i Amazonasregnskogen med besøk på tropiske strender og fantastiske Rio de Janeiro. Vi går om bord i Fortaleza, der vi anbefaler en dag i gamlebyen før vi setter kursen mot Recife, en røff kystby med et yrende marked. Velg blant forskjellige utflukter, eller gå rundt på egen hånd. Tilbake på båten kan du nyte en hel dag i solen på dekk før vårt neste stopp i Salvador. 

En fest for sansene

Det sies at Salvador er en fest for sansene: kirker med gullbelagte paneler, eksotiske og forlokkende dufter og smaker av den afrikanskinspirerte maten, lyden av gateselgerne som roper ut varene sine, og alltid den larmende trafikken og særegne bahianske musikken i bakgrunnen. 

Hvis du trenger en pause etter dette, er det akkurat det du skal få. Ilhéus er en helt annerledes by med en mye mer avslappet atmosfære. Dra på fugletitting, besøk en kakaoplantasje eller bare nyt dagen på en strand mens du er her. 

Opplev Rio

Så kommer noen nye rolige dager til sjøs før sambaen griper tak i deg igjen. Rio de Janeiro er kjent for karneval, samba, Copacabana-stranden og mange berømte landemerker du kommer til å kjenne igjen. Utforsk denne fascinerende og levende byen, og hvis du vil, kan du danse hele natten og bli ett med sambaen ... 

Nye eventyr venter i Paranagua, der det er naturen som inviterer til fest. Dra på utflukter til spektakulære fjellområder eller inn i regnskogen for å bade i krystallklare elver før vi seiler enda en dag mot Rio Grande do Sul. Brasils sørligste delstat er ikke bare et paradis for fugleentusiaster med nasjonalparkenes skogkledde daler og store fossefall, den har også det største kulturelle særpreget. Et besøk hos gauchoene, kveggjeterne, der du får oppleve deres cowboy-kultur, er den perfekte avslutningen på det brasilianske eventyret før du går i land i Montevideo i Uruguay.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Legg ut på et sydgående eventyr langs Brasils forlokkende kyst. Du vil oppleve noen av verdens vakreste tropiske strender og mest interessante byer.

9. oktober 2017

Avreisehavn
Dag 1
1200x600_Fortaleza-Brazil_Adam-Gregor-Shutterstock.jpg
Bilde: Adam Gregor / Shutterstock Bilde

Første glimt


Sted: Fortaleza, Brasil

Denne ekspedisjonen begynner i Fortaleza, og før du drar, bør du oppleve Centro, den eldste delen av byen. Dette er et livlig område å utforske på dagtid med mange travle gater fulle av små butikker. Prøv den typiske brasilianske maten i en av barracaene (rustikke restauranter) ved stranden. Hvis du er mer interessert i historie og kunst, bør du besøke den gamle festningen som ble oppført av den nederlandske kapteinen Matias Beck i 1649, og katedralen i Fortaleza, som er den tredje største kirken i Brasil.

Dag 2
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Bilde

Eventyret begynner


Sted: Atlanterhavet

Din første dag om bord starter på havet. Bruk tiden på å bli kjent med skipet MS Midnatsol. Slapp av på det åpne dekket og nyt tropiske temperaturer, eller lytt til foredrag og møt andre passasjerer.

Dag 3
1200x600_Recife_ Vitoriano-Junior_shutterstock_115006135.jpg
Bilde: Vitoriano Junior / Shutterstock Bilde

Brasils Venezia


Sted: Recife, Brasil

Hvis du liker røffe og stolte byer, er dette stedet for deg. En rekke elver deler byen inn i mindre øyer som forbindes av mer enn 50 broer. Derfor blir Recife kalt Brasils Venezia. Gamlebyen har flere historiske bygninger, kirker og katedraler. Vi tilbyr en utflukt til UNESCOs verdensarvsted Olinda. Portugiserne grunnla byen på 1500-tallet, men den måtte gjenoppbygges etter at nederlenderne plyndret den på 1700-tallet. De gamle husene og mer enn 20 kirker, klostre og mindre kapeller i barokk stil danner et usedvanlig helhetsinntrykk som imponerer alle. Du kan også utforske sentrum av Recife med kirkene og de travle markedene på egen hånd.

Dag 4
1200x600_At sea_ ©Kyrle Spillane_Shutterstock_day 12.png

Ta inn roen


Sted: Atlanterhavet

Dagen er perfekt for å betrakte fugler fra dekk, høre foredrag eller bare slappe av med en god bok.

Dag 5
1200x600_Salvador-Brazil_Filipe-Frazao_Shutterstock.jpg
Bilde: Filipe Frazao / Shutterstock Bilde

Skjønne sanseinntrykk


Sted: Salvador, Brasil

Det sies at Salvador er en fest for sansene med synet av de gullbelagte panelene på kirkene, de forlokkende duftene og den eksotiske smaken av den afrikanskinspirerte maten, lyden av gateselgerne, trafikkstøyen og den særegne lyden og rytmen av bahiansk musikk. Byen er delt inn i en øvre og nedre by som forbindes av en heis, «Elevador Lacerda». I bunnen av heisen finner du markedsplassen, som er kjent for lokal kunst. Salvadors historiske sentrum «Pelaurinho» ble erklært et verdensarvsted av UNESCO i 1985. I dag er det et berømt eksempel på den imponerende portugisiske koloniarkitekturen. Det er også forbløffende mange kirker i Salvador. Byen var et viktig sentrum for slavehandelen over Atlanterhavet mellom 1500- og 1700-tallet. I dag har nesten 80 % av innbyggerne afrikanske røtter, og den afrikanske kulturen preger musikken og maten i Salvador.

Dag 6
1200x600_Ilheus-Brazil-church_Spectral-Design-Shutterstock.jpg
Bilde: Spectral Design / Shutterstock Bilde

Sukkerkick


Sted: Ilhéus, Brasil

Det blir en sterk kontrast fra den foregående dagen når vi ankommer den rolige byen Ilhéus. Der finnes det flere attraksjoner, som en botanisk hage, flere museer og kirker, et restitusjonssenter for dovendyr, gamle sukkermøller, flere kakaoplantasjer og 15 nydelige strender. Bli med på fugletitting, et besøk til en av de mange kakaoplantasjene i Ilhéus, guidede omvisninger i byen, snorkling eller bare en dag med avslapping på stranden.

Dag 7-8
1200x600_At sea_ ©Pranodhm_Shutterstock_day 6.png

Et hav av hvile


Sted: På Atlanterhavet

Bruk tiden på å nyte maten om bord mens du tar inn utsikten fra MS Midnatsol. Du har kanskje allerede funnet ditt personlige avslapningsområde, og møtt medpassasjerer du kan tilbringe dagene med. Ekspedisjonsteamet vil holde foredrag og være tilgjengelige for å svare på alle dine spørsmål.

Dag 9
1200x600_Rio-de-Janeiro-Brazil_Celso-Diniz_Shutterstock.jpg
Bilde: Celso Daniz / Shutterstock Bilde

Karnivalets hjem


Sted: Rio de Janeiro, Brasil

Rio de Janeiro er kjent for karneval, samba og Copacabana-stranden. Vi anbefaler at du tilbringer morgenen på dekk for å se byen og kanskje soloppgangen over den mens vi seiler inn i Guanabarabukten. Du glemmer aldri første gangen du ser den 38 meter høye statuen av Jesus på toppen av Corcovado-fjellet. Utforsk byen på egen hånd eller bli med på en av utfluktene til flere av de kjente landemerkene. Ta et forfriskende bad på den verdensberømte Copacabana-stranden, nyt en drink i en bar mens du lytter til den karakteristiske sambamusikken, og spis en typisk brasiliansk middag med biff eller fersk sjømat i en av de gode restaurantene i sentrum.

Dag 10
1200x600_At sea_ ©Studio Barcelona_Shutterstock_day 10.png

Kystcruise


Sted: På Atlanterhavet

Do har fortjent en dag med hvile etter en imponerende dag i Rio de Janeiro. Nå kan du koble av på dekk i varmen fra den brasilianske solen, lese en bok eller nyte nok et godt måltid.

Dag 11
1200x600_ Parrots_Scarlet macaw_Shutterstock Vladimir Melnik.jpg
Bilde: Vladimir Melnik / Shutterstock Bilde

Ekte villmark


Sted: Paranagua, Brasil

I Paranagua er det klart for villmarkseventyr. Dra på utflukter som

Serra Verde-ekspresstoget til Morretes, som fører deg mellom de spektakulære fjellsidene i Atlanterhavsskogen. Du kan også dra til regnskogen i Salto Morato for å se på fugler, ta et bad i krystallklare elver og se imponerende fossefall.

Dag 12
1200x600_At sea_©S.Borisov - Shutterstock_Day 9-13.png
Bilde: S.Borisov / Shutterstock Bilde

La opplevelsen synke inn


Sted: På Atlanterhavet

På vår siste dag til sjøs får du tid til å fullføre en av bøkene du tok med deg om bord, nyte minnene dine eller se gjennom fotografiene du har tatt på reisen.

Dag 13
1200x600_Rio-Grande-Do-Sul_shutterstock_197087330.jpg
Bilde: Do Sul / Shutterstock Bilde

Fugleelskere, gled dere


Sted: Rio Grande do Sul, Brasil

Med sine storslåtte, skogkledde daler i nasjonalparkene og flotte fossefall er Rio Grande do Sul et paradis for fugleentusiaster. Brasils sørligste delstat er også den mest særpregede kulturelt, mye på grunn av gauchoene, med sin kvegdrift og cowboy-kultur. 

Dag 14
1200x600_Montevideo-Uruguay-port_Travel-Bug Shutterstock.jpg
Bilde: Travel Bug / Shutterstock Bilde

Ut på byen


Sted: Montevideo, Uruguay

Uruguays hovedstad Montevideo ligger ved elvemunningen til Rio de la Plata, og havnen er veldig nær byens sentrum. Etter avskjedsmiddagen om bord anbefaler vi at du utforsker byen på egen hånd for å prøve Montevideos natteliv.

Dag 15
Montevideo_ ©Shutterstock_Day 2._1200x600.png

Dra sørover


Sted: Montevideo, Uruguay

Neste morgen er denne utrolige ekspedisjonen over. Hvis du fikk for mye sol og varme, anbefaler vi at du blir med båten på neste ekspedisjon som går enda lenger sør – til Antarktis.

23. oktober 2017

Sted
Om bord

Våre skip på denne ruten

Reis langs Brasils kyst på MS Midnatsol, vårt oppdagelsesskip med uovertruffen panoramautsikt

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan oppleve om bord - og reis med selvtillit på MS Midnatsol

Opplevelser

Utflukter

Utfordre din indre oppdagelsesreisende og opplev alt Brasil har å by på med våre mange valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss dersom du ønsker å legge til returflyvinger og flyplasstransport til Fortaleza og Montevideo