Utforsk Inkaenes land

Valparaiso, Chile - San José, Costa Rica

Seil langs Sør-Amerikas vestkyst og opplev fascinerende arkeologiske steder og mystiske tapte kulturer. Dette 17-dager lange eventyret tar deg med dypt inn i det eksotiske syd, fra nasjonalparker og naturlige underverk til moderne menneskeskapte steder og lokale kulturer.

 • Lær mer om inkafolket og mysterier om tapte kulturer
 • Besøk flere spennende destinasjoner i Chile, Peru og Ecuador, hver og en med variert mat, landskap og dyreliv
 • Se noen av de mest fascinerende stedene i Sør-Amerika, som Nazcalinjene fra fly på en valgfri utflukt
 • Reis gjennom Panamakanalen, et ingeniørmessig mesterverk og viktig handelsrute

Oversikt

Inkariket var Amerikas største rike i førkolumbisk tid. Ferden går langs kysten av dette gamle riket fra Chile, via Peru og Ecuador til Colombia. Vi starter i Valparaíso, Chile og seiler nordover for å besøke den vakre nasjonalparken Lauca, der vi får se storslåtte landskap med snødekte vulkaner, glitrende innsjøer og isolerte varme kilder.

Mystiske utskjæringer, forsvunne byer og en stor festning av brent leire

Deretter får du muligheten til å se de mystiske Nazcalinjene, som er en av arkeologiens største gåter siden de er så mange, store og konsekvente. Vi skal også besøke det gamle chimuriket med den største festningen laget av brent leire på de amerikanske kontinentene i førkolumbisk tid. Så seiler vi gjennom Panamakanalen og avslutter denne ekspedisjonen i nydelige Costa Rica. Kombinasjonen av ekstrem natur, besøk til flere fascinerende byer, opplevelsen av søramerikansk kultur og interessante foredrag gjør denne ekspedisjonen til en enestående opplevelse. 

Inkariket var Amerikas største rike i førkolumbisk tid. Ferden går langs kysten av dette gamle riket fra Chile, via Peru og Ecuador til Colombia. Vi starter i Valparaíso, Chile og seiler nordover for å besøke den vakre nasjonalparken Lauca, der vi får se storslåtte landskap med snødekte vulkaner, glitrende innsjøer og isolerte varme kilder.

 

Mystiske utskjæringer, forsvunne byer og en stor festning av brent leire

Deretter får du muligheten til å se de mystiske Nazcalinjene, som er en av arkeologiens største gåter siden de er så mange, store og konsekvente.

Vi skal også besøke det gamle chimuriket med den største festningen laget av brent leire på de amerikanske kontinentene i førkolumbisk tid. Så seiler vi gjennom Panamakanalen og avslutter denne ekspedisjonen i nydelige Costa Rica. Kombinasjonen av ekstrem natur, besøk til flere fascinerende byer, opplevelsen av søramerikansk kultur og interessante foredrag gjør denne ekspedisjonen til en enestående opplevelse. 

Spar opptil 20 %

Opptil 20 % på seilinger til spennende reisemål

Vi har utvalgte seilinger til AntarktisEuropaGrønland, Island og Svalbard, og Nord-, Sør- og Mellom-Amerika med avreise i 2018 t.o.m 31. des 2019. Bestill din reise innen 19. februar og spar opptil 20%! 

Fakta om kampanjen:

 • Bestillingsperiode: 22. januar til og med 19. februar 2018
 • Tilbud: Spar opptil 20% på utvalgte seilinger med avreise i 2018 og 2019
 • Avreiseperiode: Avreise f.o.m 22. jan. 2018 t.o.m 31. des. 2019

Les mer om tilbudet og kampanjebetingelser her

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Transfer fra skip i Puerto Limón til hotell i  San José inkludert Tortuguero kanalbåttur og lunsj
 • En natt på hotell inkl frokost i San José
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

Vennligst merk: 

På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Reisen dag for dag

Reiseplan

Følg i Inkaenes fotspor på seilas langs Sør-Amerikas vestkyst.

10. mars 2018

Avreisehavn
Dag 1
Valparaiso, Chile_ © Skreidzeleu - Shutterstock_Day 1.png
Bilde: Skreidzeleu / Shutterstock Bilde

Farger fra sør


Sted: Valparaíso Chile

Ekspedisjonen starter i den vakre, fargerike og poetiske byen Valparaíso. Før du går om bord i MS Fram, anbefaler vi et besøk til Valparaísos historiske sentrum, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 2
La Serena, Chile_©Elisa Locci - Shutterstock_Day 2.png
Bilde: Elisa Locci / Shutterstock Bilde

Pisco og papaya


Sted: La Serena, Chile

La Serena er en havneby og hovedstaden i Coquimbo-regionen i Elqui-provinsen. Det er en av de eldste byene i området og har en arkitektur i utpreget nykolonistil. Her finner man hager i alle farger og mange vakre kirker som stadig ringer med kirkeklokkene. Diaguitakulturen oppsto i denne provinsen, men den ble erobret av inkaene. Du kan lære mer om dette på byens arkeologiske museum. Du burde også besøke det populære markedet La Recova, der du kan kjøpe håndverk og typiske produkter fra regionen, som pisco og papaya i alle varianter, til en rimelig penge.

Dag 3-4
At sea_©Sven Schermer - Shutterstock_Day 3-4+6+10+12.png
Bilde: Sven Schermer / Shutterstock Bilde

Sjøbris


Sted: Cruise på Stillehavet

Et par dager til sjøs betyr at du kan få med deg foredrag fra ekspedisjonsteamet eller tilbringe dagen på dekk i tropiske temperaturer. Nå er den beste tiden å møte nye passasjerer eller å flykte fra stresset på land med en god bok.

Dag 5
Arica, Chile_ ©Inga Locmele - Shutterstock_Day 5.png
Bilde: Inga Locmele / Shutterstock Bilde

Storslått landskap


Sted: Arica, Chile

Arica er velsignet med et varmt og solrikt klima hele året. Mens vi er her, kan du enten tilbringe dagen på stranden eller bli med ekspedisjonsteamet til nasjonalparken Lauca. I denne fantastiske nasjonalparken får vi se et storslått landskap med snødekte vulkaner, glitrende innsjøer og isolerte varme kilder. Den omfatter også vakre landsbyer på høylandet og et rikt dyreliv. Flere steder i denne regionen er tilknyttet den chilenske inkastien. 

Dag 6
1200x600_At sea_ ©Pranodhm_Shutterstock_day 6.png

Slå deg ned


Sted: Cruise på Stillehavet

Med fantastisk utsikt fra MS Fram er dekket et bra sted å slappe av i løpet av en dag på havet. Ekspedisjonsteamet vil holde interessante foredrag om Sør-Amerikas natur, kultur og historie.

Dag 7
Puerto General San Martin_ ©Pakhnyushchy - Shutterstock_Day 7.png
Bilde: Pakhnyushchy / Shutterstock Bilde

Nazcalinjene


Sted: Puerto General San Martin (Pisco), Peru

Fra Puerto General San Martin kan du dra og se de berømte og mystiske Nazcalinjene og geoglyfene. Disse linjene ble risset inn i bakken mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr. De er en av arkeologiens største gåter siden de er så mange, store og konsekvente. Geoglyfene er flere kilometer lange og illustrerer levende vesener, stiliserte planter, fantasiskapninger og geometriske figurer. Bli med på utflukten for å se hvor imponerende og gåtefulle disse linjene er. 

Dag 8
Callao, Peru_©Christian Vinces - Shutterstock_Day 8.png
Bilde: Christian Vinces / Shutterstock Bilde

Handelsruter


Sted: Callao (Lima), Peru

Callao ligger like utenfor Lima og er den viktigste havnebyen for handel både til og fra Peru. Her finner vi flotte herskapshus, museer, kirker og kong Felipes festning.

Dag 9
Salaverry, Peru_©Ruslana Iurchenko - Shutterstock_Day 9.png
Bilde: Ruslana Lurchenko / Shutterstock Bilde

Fortryllende Chan Chan


Sted: Salaverry (Trujillo), Peru

Den lille havnebyen Salaverry er startstedet for utflukten til det gamle chimuriket (700–1400 e. Kr.). Chimufolket grunnla hovedstaden sin ved bredden av elven Moche og kalte byen Chan Chan (sol-sol). Chan Chan dekker et område på 20 kvadratkilometer. Den ble bygget med leire, småstein, halm og rotting, noe som gjør den til den største festningen laget av brent leire på de amerikanske kontinentene i førkolumbisk tid. Det er et unikt sted som i 1986 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. 

Dag 10
1200x600_MS-Fram_St-Andrews-Bay_Dominic-Barrington_At-sea.jpg

Sjølandskap


Sted: Cruise på Stillehavet

En ny avslappende og spennende dag på sjøen.

Dag 11
Manta, Ecuador_©Fotos593 - Shutterstock_Day 11.png
Bilde: Fotos593 / Shutterstock Bilde

Panamahatter


Sted: Manta, Ecuador

Manta er en travel og blomstrende havneby med høyblokker og noen få strender. Vi anbefaler en tur til Montecristi, hvor de lager ekte panamahatter. Disse tradisjonelle stråhattene håndveves, og det kan ta flere måneder å lage de fineste variantene. Ifølge et populært rykte skal en «superfino» panamahatt kunne holde vann og også passere gjennom en giftering når den rulles sammen.

Dag 12
1200x600_At sea_ ©Kyrle Spillane_Shutterstock_day 12.png

Slapp av og lad batteriene


Sted: Cruise på Stillehavet

Tilbring dagen med å slappe av på dekk, les en bok eller nyt en drink i det varme været. Det vil også være flere interessante foredrag fra ekspedisjonsteamet og tid til å mingle med andre passasjerer.

Dag 13
Fuerte Amador_©Six Drive - Shutterstock_Day 13.png
Bilde: Six Drive / Shutterstock Bilde

Arkitektonisk og etnisk nytelse


Sted: Fuerte Amador, Panama

Fuerte Amador ligger på stillehavssiden av Panamakanalen. Havnebyen er bare 30 kilometer fra Panama City, en av Mellom-Amerikas mest internasjonale byer med fantastisk variasjon i arkitektur og folkegrupper. Bli med på omvisning og opplev gamle og nye Panama City, til Miraflores Locks eller på en båttur til beskyttede områder på utkikk etter dyreliv.

Dag 14
Panama Canal_©Mark52 - Shutterstock_Day 14.png
Bilde: Mark52 / Shutterstock Bilde

Mellom to hav


Sted: Panamakanalen, Panama

Vi seiler inn i Panamakanalen like ved Balboa. Opplev den spennende kanalreisen og det geniale slusesystemet når MS Fram blir løftet 26 meter over havnivå fra det ene havet til den neste.

Dag 15
day02_bocal del toro_bocas-del-toro_shutterstock_177669956.jpg

UNESCO-sted og biosfærereservat


Sted: Bocas del Toro

Bocas del Toro, som betyr "oksens munn", og er et uberørt område og hjem til Panamas første nasjonale maritime park; Bastimentos og Parque Internacional La Amistad, som er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste og som samtidig har blitt et biosfærereservat, en internasjonal vedtatt betegnelse for visse typer verneområder der det foregår bærekraftig næringsdrift. Området består av ni øyer og hundrevis av små holmer. Her bør du besøke byen Bocas som kjennetegnes av sin fargerike karibiske stemning og atmosfære, før du tar turen til Bastemintos nasjonalpark. Her anbefaler vi aktiviteter som snorkling, dykking og kajakkpadling blant mangrover og korallrev, eller fottur gjennom regnskogen på jakt etter dyreliv.

Dag 16
Puerto Limon, Costa Rica_©Simon Dannhauer - Shutterstock_Day 16.png
Bilde: Simon Dannhauer Bilde

Eventyr venter


Sted: Puerto Limón, Costa Rica

Puerto Limón i Costa Rica er et forlokkende reisemål for de eventyrlystne. Etter ilandstigning kjører vi deg til hotellet ditt i Costa Ricas hovedstad San José. 

Dag 17
San Jose, Puerto Rico_©aceshot1_shutterstock_Day 17.png
Bilde: aceshot1 / Shutterstock Bilde

Kosmopolitisk overraskelse


Sted: San José, Costa Rica

Etter frokosten på hotellet er ekspedisjonen i Sør-Amerika over.

26. mars 2018

Sted
Om bord Opplevelser Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss dersom du ønsker å legge til returflyvinger og flyplasstransport til Santiago de Chile og San José