Eventyr fra pol til pol – Et unikt ekspedisjonscruise fra Høyarktis til Antarktis

Eventyr fra pol til pol – Et unikt ekspedisjonscruise fra Høyarktis til Antarktis

Eventyr fra pol til pol – Et unikt ekspedisjonscruise fra Høyarktis til Antarktis

Eventyr fra pol til pol – Et unikt ekspedisjonscruise fra Høyarktis til Antarktis

Reiseinformasjon 93 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
13. august 2023
Pris fra
kr 402 335
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med oss på et storslått ekspedisjonscruise fra Arktis til Antarktis idet vi setter seil på en unik reise fra pol til pol. Det toppmoderne hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt, MS Fridtjof Nansen, vil være den komfortable og stilfulle basen din til sjøs.

Fra pol til pol på en legendarisk ekspedisjonsreise.

Vi starter det 93-dager lange ekspedisjonscruiset i Reykjavik på Island, og seiler over Danmarkstredet til Grønland, før vi seiler videre gjennom den sagnomsuste Nordvestpassasjen til kanadiske Arktis og Alaska. Vi vil lande på steder knyttet til tidlig oppdagelseshistorie, besøke inuittsamfunn og holde utkikk etter dyrelivet i Arktis, blant annet sjøfugl, sel, hval og isbjørn.

Deretter setter vi kursen sørover, og seiler langs den vestlige kystlinjen av USA. Vi vil utforske nasjonalparkene langs Stillehavskysten under landinger og kystutflukter, før vi tar for oss det varme havet og de spennende kulturene i Mexico og Mellom-Amerika. I Sør-Amerika vil vi besøke historiske steder i Ecuador, Peru og Chile, før vi ser den utrolige naturen i de chilenske fjordene og Patagonia. Vi avslutter ekspedisjonen med stil, og tilbringer fire dager i de uberørte, uvirkelig vakre landskapene i Antarktis, før vi returnerer til Ushuaia i Argentina.

Kultur, natur og lærdom

På dette storslåtte ekspedisjonscruiset får du oppleve det fantastiske mangfoldet av kulturer og økologi i Amerika og Antarktis. Det håndplukkede ekspedisjonsteamet om bord vil guide og inspirere deg gjennom hele reisen, og sørge for at cruiset blir et eventyr du vil huske for alltid.

Eventyr fra pol til pol – Et unikt ekspedisjonscruise fra Høyarktis til Antarktis Eventyr fra pol til pol – Et unikt ekspedisjonscruise fra Høyarktis til Antarktis
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

  13. august 2023

  Eventyret starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er både tradisjonell og kosmopolitisk. Denne lille byen har den perfekte størrelsen for utforsking til fots og er meget rik på kunst, kultur og historie.

  Ta en spasertur i hovedhandlegaten Laugavegur med dens forskjellige butikker. Kanskje du har lyst til å kjøpe et islandsk strikkeplagg, som er kjent for kvalitet, stil og varme. Du kan også gå opp til den arkitektoniske perlen Hallgrimskirkja. Kunstentusiaster kan besøke Reykjavik kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og de mange mindre galleriene og museene rundt i byen.

  Et stopp innom Nasjonalmuseet på Island, Saga Museum og Maritimt museum gir deg alt du trenger å vite om Islands historie. Ta med badetøy hvis du vil ta en dukkert i et av byens 18 svømmebasseng. Mange av dem innehar også badstue og boblebad.

  Listen over muligheter slutter imidlertid ikke her. Navnet Reykjavik betyr «Røykvik» på grunn av dampen som stiger opp fra geotermisk aktivitet i området. Herfra er du bare timer unna geysirer, isbreer, varme kilder og fossefall.

  I Reykjavik havn venter MS Fridtjof Nansen på å ta deg imot. Etter at du har hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken og sjekket inn, vil du ha tid til å finne deg til rette på lugaren. Rett før avreise vil det være en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon, og etter denne kan du gjøre deg kjent med skipet.

  Kveldens velkomstmiddag avsluttes med at kapteinen utbringer en skål. Deretter møter du ekspedisjonsteamet og medlemmer av besetningen som vil ta deg gjennom en viktig helse- og sikkerhetsbriefing.

  Førprogram

  Ved å ankomme et par dager tidligere kan du utforske mer av dette vakre landet. Hvorfor ikke bestille vårt to- eller firedagers førprogram til Den gylne sirkel på Island? Da kan du oppleve høydepunkter som et besøk til Gullfoss og Þingvellir nasjonalpark, ta en dukkert i Islands eldste svømmebasseng og gå på fottur i vakre omgivelser!

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

 • Dag 2-8
  Til sjøs

  Vestlige Grønland og Davisstredet

  14. august 2023 - 20. august 2023

  Vi får en myk start på eventyret med en dag til sjøs på vei til Nordvestpassasjen. Vi seiler gjennom Danmarkstredet, og her ligger faktisk verdens største fossefall … under vann! Blandingen av varme og kalde strømninger, i tillegg til sterk vind gjør at sjøen noen ganger her er litt røff.

  Om bord på skipet vil du ha tid til å slappe av, bli kjent med dine medreisende og benytte fasilitetene om bord. I vitenskapssenteret vil ekspedisjonsteamet starte foredragsprogrammet sitt om dyrelivet og økosystemene i Arktis, for å forberede deg på opplevelsene som ligger foran oss.

  De vil også snakke om de viktige retningslinjene fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære hvordan du kan beskytte dyrelivshabitater, holde trygg avstand til dyr og besøke lokalsamfunn i Arktis på en verdig og ansvarsfull måte.

  Prins Christians sund – utforsking

  Gjør deg klar til å oppleve noen av de vakreste landskapene på planeten vår i Prins Christians sund. Beundre spillet av geologiske mønstre i fjellveggen og den hvite fargen på de mange isbreene. Disse langsomme bevegelige massene av is baner seg vei fra det enorme isdekket på Grønland og ned i sundet, der det kalver blåhvite isfjell av alle størrelser, sjatteringer og former.

  Sundet er ikke alltid tilgjengelig, men når det mulig å seile her, kan du være heldig og se ringsel og storkobbe på isen og polarmåke og teist som hekker på klippene. Vågehval og knølhval kan også vise seg, selv om de ikke pleier å svømme inn i de smale delene av sundet. De foretrekker de bredere partiene ved innseilingen.

  Ivittuut – Grønland

  Liker du å besøke spøkelsesbyer? Ivittuut er akkurat det – en forlatt og glemt gruveby. Dette var en gang en travel gruvestasjon for kryolitt, men nå til dags er det ikke andre beboere enn beitende moskusokse rundt de gjengrodde, forlatte bygningene.

  Man antar at Ivittuut var den siste vikingbosettingen på Grønland, men også den første som ble forlatt. Byen spilte også en viktig rolle under andre verdenskrig på grunn av avleiringen av sjelden kryolitt som ble brukt i byggingen av luftfartøy.

  Ta en spasertur blant disse uhyggelige, men samtidig spennende ruinene, og se forfalne strukturer og rustent maskineri, forlatte bygninger og den øde kirkegården som står i sterk kontrast til den vakre naturen rundt.

  Nuuk – Grønland

  Nuuk ligger ved munningen til et system av spektakulære fjorder og fjell. Byen ble grunnlagt i 1728, og er Grønlands eldste bosetning. Selv om Grønlands hovedstad er klassifisert som en by, er det mindre enn 17 000 mennesker som bor her.

  I dag er Nuuk et sted hvor gamle og nye tradisjoner møtes, fra de billedskjønne gamle bygningene som ligger langs fjordkanten, til den ultramoderne arkitekturen i det grønlandske parlamentet og det bølgeformede kulturhuset Katuaq, som er inspirert av nordlyset. Opplev den fascinerende kulturen, og beundre kystlandskapet på en fottur gjennom Paradisdalen.

  Etter Nuuk setter vi seil over Davisstredet mot Canada og den sagnomsuste Nordvestpassasjen.

  Dag 2-8
  Til sjøs

  Vestlige Grønland og Davisstredet

 • Dag 9-25
  Nordvestpassasjen

  Hele veien gjennom Nordvestpassasjen

  21. august 2023 - 6. september 2023

  Tiden er inne for å gjøre et forsøk på å seile gjennom hele Nordvestpassasjen. De tidligste forsøkene på å navigere denne sjøveien går helt tilbake til 1497. James Cook forsøkte i 1776, og mange er kjent med den skjebnesvangre Franklin-ekspedisjonen i 1845. Den første som erobret Nordvestpassasjen med skip var den norske polfareren Roald Amundsen på en ekspedisjon som varte fra 1903 til 1906.

  I moderne tid om bord på vårt førsteklasses ekspedisjonsskipet MS Fridtjof Nansen, vil vi seile inn i Nordvestpassasjen på vårt eget eventyr, der målet er å seile gjennom hele passasjen til Alaska.

  I løpet av reisen vil vi lande på steder som er knyttet til tidlig polarhistorie, besøke inuitt-lokalsamfunn og forhåpentligvis se arktisk dyreliv som isbjørn, hval, sel og et bredt spekter av forskjellige sjøfugler.

  Det vil også være muligheter for småbåtcruise mellom isflakene, og i ekte ekspedisjonsånd vil vi gå i land og oppleve den uberørte villmarken på nært hold.

  Skipets kaptein og ekspedisjonsleder vil kontinuerlig vurdere gjeldende vær- og sjøforhold, tilpasse aktivitetene deretter, og legge reiseruten dit sjøisen lar oss seile. Som alle gode oppdagelsesreisende, respekterer og samarbeider vi med naturen, ikke mot den.

  Her er noen av stedene i regionen som vi håper å utforske sammen med deg under landinger og korte spaserturer, hvis vind, bølger og sjøis tillater det:

  Pond Inlet

  Pond Inlet kalles også «Mittimatalik» på inuktitut, som betyr stedet der landingsplassen er. Dette er et tradisjonelt inuitt-lokalsamfunn på Baffinøya, som byr på utsikt mot Eclipse Sound og fjellene på Bylotøya. Det er også kjent som et godt sted for å se narhval – havets enhjørning.

  Devonøya

  Velkommen til den største ubebodde øya i verden. De eneste tegnene til menneskelig liv her er den for lengst forlatte bosettingen i Dundas havn og noen arkeologiske utgravinger fra Thule-perioden.

  Beechey Island

  Dette er siste hvilested for tre medlemmer av den tapte Franklin-ekspedisjonen som seilte inn i Nordvestpassasjen i 1845, men aldri kom tilbake. Det er skikk for oppdagelsesreisende i regionen å stoppe og vise sin respekt ved gravstedene, slik Roald Amundsen gjorde i 1903.

  Fort Ross

  Fort Ross er et forlatt handelssted i Hudsonbukta som ligger i den sørlige delen av Somerset Island. Lagerbygningen her brukes fortsatt som tilfluktssted for sporadiske reisende, med køyesenger og hyller med boksmat.

  Gjøahavn

  Den norske polfareren Roald Amundsen overvintret i denne landsbyen i 1903 under ekspedisjonen som Gjøahavn er oppkalt etter. Mens han var her, lærte han viktige overlevelsesferdigheter fra de lokale nesilikinuittene. Denne kunnskapen ville senere gi ham en fordel i det kjente kappløpet om Sydpolen i 1911. En informativ spasertur og museene Heritage Centre og Hamlet Centre er dedikert til historien og kulturen i området.

  Cambridge Bay

  Cambridge Bay ligger på Victoria Island, og er det største stoppestedet for skip som krysser Nordvestpassasjen. Det kalles også Iqaluktuuttiaq, eller «en god fiskeplass», på grunn av elva Ekalluk som tiltrekker seg arktisk røye, moskusokse og karibu.

  Ulukhaktok

  Mange av de 500 innbyggerne i dette lokalsamfunnet er involvert i kooperativet til de lokale kunsthåndverkerne, og produserer trykk, gobeliner og annet håndverk. Det er også her verdens nordligste golfbane ligger, og hver sommer arrangeres en turnering her.

  Smoking Hills

  Vi fortsetter inn i Amundsenbukta, der vi håper å se de bemerkelsesverdige, fargerike Smoking Hills – et fantastisk syn, der røyk stiger opp fra klippene på østkysten av Cape Bathurst. Lignitt – en kombinasjon av erodert skifer og pyritt – selvantenner når det blir utsatt for luft og skaper dette fotogene fenomenet.

  Etter Smoking Hills kan du reflektere over den utrolige reisen gjennom Nordvestpassasjen, mens du holder utkikk etter grønlandshval og gråhval når vi seiler inn i Tsjuktsjerhavet og farvannet rundt nordlige Alaska. Vi vil seile gjennom Beringstredet, med USA mot øst og Russland mot vest, på vei mot Nome.

  Dag 9-25
  Nordvestpassasjen

  Hele veien gjennom Nordvestpassasjen

 • Dag 26-42
  Nome i Alaska til Vancouver

  Alaska og Britisk Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene

  7. september 2023 - 23. september 2023

  Nome

  Nome ligger på Seward-halvøya, og fikk virkelig sin plass i Alaskas historie den dagen «De tre heldige svensker» oppdaget gull i Anvil Creek i 1898. Gullgravere flokket snart hit fra Yukon og San Francisco i dampfartøy. Selv den kjente sheriffen Wyatt Earp lot seg friste av gullet, og åpnet en saloon her. Du ser spor etter gullfeberen overalt, som blant annet forlatte muddermaskiner, dampfartøy fra forrige århundreskifte og gamle jernbaneskinner. Rop om ‘Gull! Gull!’ høres fortsatt her fra de som jakter på gull langs elvebredden av Snake River og andre steder i området.

  Hold utkikk etter knølhval, og idet skipet seiler gjennom Beringstredet, kan du se etter forskjellige sjøfugler på himmelen. Dette er også den internasjonale datolinjen, så du vil ha ‘i morgen’ til venstre og ‘i dag’ til høyre.

  St. Matthew Island

  St. Matthew Island ligger midt i Beringhavet, mellom Russland og USA. Idet vi går i land på de svarte sandstrendene vil vi være de eneste menneskene på øya.

  Med nesten 320 kilometer til nærmeste landsby er dette antakelig det mest isolerte stedet i hele Alaska. Og det sier litt med tanke på hvor tynt befolket staten er i utgangspunktet.

  St. Paul

  Den forblåste øya St.Paul er den største av Pribylovøyene. Alle de 480 innbyggerne her bor i landsbyen St. Paul. Nær 90 % er innfødte aleutere og de representerer det største aleut-samfunnet i USA.

  Som en del av den sterke aleut-arven her, finnes det historiske funnsteder som viser levningene etter barabaraer – tradisjonelle og delvis underjordiske aleut-hus laget av jord. Det unike designet gjorde at boligene var mindre utsatt for de sterke vindene fra Beringhavet, i tillegg til at bakken fungerte som naturlig isolasjon for å holde på varmen.

  Dutch Harbor

  Den lille byen Dutch Harbor er en av de viktigste fiskehavnene i Amerika. Havnen har en innholdsrik historie, og her finner du Museum of the Aleutians, Aleutian World War II National Historic Area og den russiskortodokse katedralen fra 1896. I regionen rundt Dutch Harbor holder rundt 600 hvithodehavørn til, samt 40–50 millioner sjøfugler som lundefugl, storskarv og krykkje.

  Unga Village

  Unga Village er en vakker, forlatt by i den sørlige delen av ubebodde Unga Island i de fjerntliggende Aleutene. Byen ble bebodd av aleutene i 1833, men fisket viste seg å ikke være nok til å holde lokalsamfunnet i gang. Alle byens innbyggere hadde flyttet vekk innen 1969. I dag er en samling av trehus alt som står igjen, omgitt av et teppe av rosa myrklegg og geitrams.

  Chignik

  Den lille landsbyen Chignik Bay er et førsteklasses eksempel på en typisk fiskerlandsby i Alaska. Laksefiske har vært kjernen i lokalsamfunnets økonomi i over et århundre. Ta turen innom fiskefabrikken, hils på de imøtekommende lokalinnbyggerne eller se lakseelvene i de vakre omgivelsene. Det bor rundt 20 ulike arter av ender i området, så se deg rundt for å få øye på dem. Husk også å se opp for å få øye på havørnen.

  Katmai nasjonalpark

  Besøk en park på over halvannen million hektar, med over et dusin aktive vulkaner og dramatiske Valley of Ten Thousand Smokes. I 1912 var dette stedet for et av de mest ødeleggende vulkanutbruddene som er registrert i moderne tid.

  Vi tilbringer dagen her, og holder utkikk etter bjørn fra dekk eller fra de små ekspedisjonsbåtene på ett av tre mulige steder i parken. Alle tre er kjent for å ha en stor bestand av brunbjørn. Katmai nasjonalpark er synonymt med ypperlige sjanser for å se bjørn, og parken har en bestand av vernede grizzlybjørner på mer enn 2000 individer.

  Kodiak

  Den livlige fiskehavnen Kodiak ligger på den østlige kysten av Kodiak Island. Områdets granskog og gressletter var inspirasjon til kallenavnet ‘Emerald Isle’ (Smaragdøya). Øya måler rundt 9500 kvadratkilometer og er 160 km lang, den største i Alaska og den nest største i USA etter Hawaii.

  Den mest kjente parken her er Kodiak National Wildlife Refuge, som dekker to tredjedeler av øya. Øyenes mest berømte innbyggere, rundt 3500 Kodiak-brunbjørner, lever i øyas forskjellige habitater som består av alt fra fjell til enger.

  Icy Bay

  De tre prominente isbreene Guyot, Yahtse og Tyndall kalver store biter av flytende is ned i vannet i bukta. Målet vårt er å besøke den 54 km lange og 13 km brede Guyot-isbreen, men dette avhenger imidlertid av lokale værforhold.

  Vi vil forhåpentligvis kunne gå i land så nær isbreen som mulig på trygg avstand, eller utforske området med kajakk som en del av en valgfri utflukt. Som alltid vil vi holde utkikk etter det fantastiske dyrelivet som Alaska har så mye av. Her kan vi se knølhval, spekkhugger, stellersjøløve, havoter, steinkobbe og mange flere.

  Sitka

  Sitka ligger på Baranof Island, på den ytre kysten av Inside Passage, og kan kun nås via sjøen eller luften. Tongass National Forest omgir hele byen – den største tempererte regnskogen i verden, og et lokalt høydepunkt er den 43 hektar store Sitka National Historic Park. Området ble bosatt for over 10 000 år siden, og du vil fremdeles få et inntrykk av oldtidskulturen her. Tlingit-tradisjonene er fortsatt sterke her, og eksisterer side om side med russiske og amerikanske innflytelser.

  Wrangell, Alaska

  I Wrangell, en av Alaskas eldste og mest historiske øybyer, vil du virkelig føle at du tar et steg tilbake i tid. Omgitt av vakker natur ved munningen til elva Stikine og foten av fjellet Mount Dewey, vil du kunne begi deg ut i naturen til utkanten av regnskogen på en av de lokale stiene.

  Misty Fjords

  Misty Fjords nasjonalmonument er intet mindre enn spektakulært. Dette er et uberørt kystlandskap som er en del av det 809 000 hektar store Tongass National Forest, med eviggrønne trær, dype fjorder og majestetiske, snødekte fjelltopper.

  Idet vi seiler sørover tar vi oss gjennom de smale kanalene i Inside Passage i Canada. Vi navigerer de tusenvis av øyene i Pacific Northwest, og setter kursen mot Vancouver, der neste del av reisen vil starte.

  Vancouver

  Vancouver er omgitt av English Bay og et vakkert fjellandskap, og er både en travel havneby og en kosmopolitisk storby.

  De forskjellige nabolagene er fulle av restauranter med mat i verdensklasse. Chinatown og Punjabi Market har kanskje den beste asiatiske maten i hele Nord-Amerika og i Commercial Drive finner du Little Italy.

  Gå ikke glipp av det eldste nabolaget i Vancouver. I de viktorianske bygningene i Gastown finner du noen av byens hippeste restauranter, og det 167 meter høye Vancouver Lookout byr på perfekt panoramautsikt over byen.

  Granville Street er stedet for neonlys og natteliv, og på dagtid kan du slappe av på en av strendene i West End. Sistnevnte er også inngangsporten for å utforske de store grøntområdene og de ruvende, røde sedertrærne i Stanley Park.

  Dag 26-42
  Nome i Alaska til Vancouver

  Alaska og Britisk Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene

 • Dag 43-49
  Vancouver til San Diego

  Høydepunkter og nasjonalparker i Stillehavsregionen

  24. september 2023 - 30. september 2023

  Vakker natur på San Juan-øyene

  I dag vil vi seile rundt det økologiske paradiset San Juan-øyene. Disse kuperte øyene danner en øygruppe mellom staten Washington i USA og Vancouver Island i Canada, og er en destinasjon i verdensklasse for å se marint dyreliv. Hva er vel bedre enn å sitte på dekk og stirre ut mot furukledde øyer med snødekte fjelltopper i bakgrunnen?

  Olympic nasjonalpark

  Vi ligger til anker i dag i den lille havnebyen Port Angeles for en dag med utforsking av fjellene. Vi vil utforske den subalpine regionen Olympic nasjonalpark og besøke det berglendte området Hurricane Ridge. Herfra har du muligheten til å bli med på en guidet fottur gjennom parken, der du får oppleve det rike plante- og dyrelivet.

  Det vil være mange muligheter for fugletitting underveis, og du kan til og med være så heldig å få se Roosevelt-elg, som er hjemmehørende i området. Det samme er svartbjørn.

  Redwood nasjonalpark

  I dag vil vi ankre opp i Eureka og dra ut på en inkludert utflukt til fantastiske Redwood nasjonalpark, som er et internasjonalt biosfærereservat. Ved å se noen av de gamle kjempe-redwoodtrærne som er over 100 meter høye, vil du skjønne hvorfor verdens høyeste trær noen ganger kalles «naturens skyskrapere». Noen trær her er over 1500 år gamle, og et levende vitnesbyrd på de positive resultatene av et solid bevaringsprosjekt som reddet disse gamle kjempene fra tømmerhuggerens motorsag.

  Santa Barbara

  Med beliggenhet mellom de fruktbare vinmarkene i Santa Ynez-fjellene og de flotte strendene på Stillehavskysten, er Santa Barbara et bilde på gammel, spansk sjarm i en Golden State-setting. I over et tiår huset byen verdens største filmstudio for stumfilm, frem til virksomheten ble for stor og tatt tilbake til Hollywood.

  Santa Barbara misjonskirke er et bra utgangspunkt for å starte utforskingen. Du kan beundre de vakre bygningene i spansk stil, titte i butikkene i gaten State Street med terrakottafliser, og ta en spasertur i den forlokkende rosehagen Mission Rose Garden.

  På Stearns Wharf, Californias eldste pir, kan du nyte utsikten over Stillehavet og smake deilig, hjemmelaget is. Hvis du har tid, kan du slå deg ned på en av de mange glimrende restaurantene og barene. Dette kan for eksempel kombineres med vinsmaking fra en lokal vingård – byen er tross alt kjent for sin vin.

  På vei til eller fra Santa Barbara bør du gripe muligheten til å holde utkikk etter hval fra dekk når vi seiler gjennom de nærliggende Channel Islands.

  San Diego

  Velkommen til ‘Amerika’s fineste by’ og Californias ‘strandby’! En berusende blanding av mangfoldig, urbant sofisteri, en tilbakelent surferatmosfære, sol året rundt – San Diego har alt.

  Du kan bruke dagen til å slappe av i solen eller prøve vannsport på en av de mange strendene. Eller du kan ta bybanen og utforske sentrum, fra det historiske Gaslamp Quarter til sjøsiden av San Diego-bukta.

  Dag 43-49
  Vancouver til San Diego

  Høydepunkter og nasjonalparker i Stillehavsregionen

 • Dag 50-61
  San Diego til Puntarenas

  Oppdag naturen og kulturen langs Stillehavskysten i Nord- og Mellom-Amerika

  1. oktober 2023 - 12. oktober 2023

  Vi vinker farvel til USA idet vi seiler sørover langs kysten av Baja California til Cabo San Lucas.

  Foredragsprogrammet om bord fortsetter, og tilbyr et bredt spekter av interessante emner du kan lære om. Test de nye fotografikunnskapene dine ute på dekk mens du speider etter dyreliv og sjøfugler. Hvis været tillater det, kan du bli med på yoga- og meditasjonsprogrammet vårt, eller slappe av i velværesenteret.

  Cabo San Lucas, Mexico

  Med beliggenhet på den sørlige tuppen av Baja California, der Cortezhavet møter Stillehavet, tilbyr Cabos-halvøya en miks av ørken- og kystlandskap. Med fantastiske strender og azurblått hav, har Cabo San Lucas lenge vært favorittresorten til Hollywood-stjerner og rike turister. Byen har rykte på seg for å være en partyby, der det er liv på sjøen dagen lang, og mange barer å velge mellom på land.

  Puerto Vallarta

  Puerto Vallarta ligger ved Bahía de Banderas, og er en av Mexicos viktigste kystdestinasjoner. Byen er livlig og full av personlighet, og strendene og havet byr på mange muligheter innen natur og vannsport. I sentrum vibrerer strandpromenaden El Malecón av aktivitet. Stopp opp for å se gatekunstnere mens du titter på tilbudet i de mange bodene som selger suvenirer og forfriskninger som jalisco tejuino – en regional drikk laget av fermentert mais – og agua fresca.

  Puerto Vallarta er et velegnet sted for kjøp av meksikansk kunsthåndverk, som fargerike vesker, sølvsmykker, treleker og lærvarer, men vær forberedt på litt vennlig pruting.

  Huatulco

  Vi tilbringer dagen i Huatulco, hjem til ni vakre bukter, 36 uberørte strender, skjermede viker og en rekke økohytter og strandresorter.

  Nasjonalparken går over tre av ni bukter og flere økosystemer, blant annet løvfellende skog, mangroveskog, savanne, våtmarker og korallrev. Parken er hjem til over 700 plantearter, 130 pattedyr, 300 fuglearter og mer enn 80 typer reptiler og amfibier. Dette gjør den til en drøm for naturentusiaster, fugletittere og fotografer.

  Puerto Chiapas

  Vi ankommer Puerto Chiapas i Mexico. Dette er hovedhavnen knyttet til det livlige kommersielle senteret Tapachula som ligger rundt 30 minutters kjøretur inn i landet. Den fruktbare jorda i Soconusco-provinsen er kjent for å produsere kaffe, bananer, kakao og sukkerrør.

  På grunn av regionens rykte for å tilby førsteklasses kaffe- og kakaoplantasjer, kom tyske, kinesiske og franske immigrantarbeidere hit, og deres innflytelse er fortsatt synlig, spesielt i byen. Det kinesiske kjøkken har blitt blandet med regional maya-, mestizo- og lokal kultur, og du kan komme over noen fusion-retter som har funnet veien fra Tapachulas lille Chinatown til Puerto Chiapas’ restauranter.

  Acajutla

  Vi legger til kai i Acajutla, El Salvadors hovedhavneby for eksport av kaffe, sukker og Perubalsam. Dette var opprinnelig en maya-landsby, og du kan se noe av dens historie i ruinene nær havnen. I tillegg til ruinene, kan du glede deg til den gode atmosfæren her, du kan jakte på skatter i butikkene og ta en spasertur på de mørke sandstrendene.

  Havnerestaurantene vil servere god sjømat og introdusere deg for tradisjonelle El Salvador-retter. Bestill en pupusa, nasjonalretten i El Salvador – en maistortilla fylt med enten ost, svinekjøtt eller bønner, toppet med surkålssalat og tomatsaus. Glem ikke å prøve den lokale kaffen som regionen er kjent for.

  Corinto, Nicaragua

  León, den tidligere hovedstaden i Nicaragua, ligger en times busstur fra Puerto Corinto. Dette er en flerkulturell og pulserende studentby, som anses for å være landets intellektuelle og liberale sentrum. Gå gjennom gatene og ta inn atmosfæren fra livet i de lokale kaffehusene og barene.

  San Juan del Sur

  Strandbyen San Juan del Sur ved sørlige Stillehavet ligger i en vakker hesteskobukt med nydelig fjellutsikt. Denne en gang søvnige fiskerlandsbyen har blitt populær som Nicaraguas beste surfedestinasjon. Byen er kjent for mørke sandstrender, grønne åser, fargerike hus i viktoriansk stil, restauranter med fersk sjømat og en tilbakelent surferlivsstil.

  Len deg tilbake og slapp av på stranden mens du nyter solen og titter på folkelivet. En kort spasertur fra byen tar deg til en spektakulær 1500 år gammel helleristning av et jaktmotiv på en stor stein. Bli med på en timelang fottur opp til Cristo de la Misericordia, en 25 meter høy Jesus-statue, der du blir belønnet med vakker utsikt over byen og stranden. Den inkluderte utflukten denne dagen er en busstur til byen Granada.

  Puntarenas

  Cruiset kommer til veis ende i Puntarenas, en by som ligger på en landstripe ved Stillehavskysten av Costa Rica. Storbysnobber fra San José kommer ofte til Puntarenas på dagstur for en dose avslappet kystliv og frisk havluft. Puntarenas er fortsatt en aktiv fiskerhavn, men mest av alt er byen et transittpunkt for folk som er på vei et annet sted i regionen, som de hvite sandstrendene på Nicoyahalvøya eller øya Tortuga med sine mange fossefall.

  Dag 50-61
  San Diego til Puntarenas

  Oppdag naturen og kulturen langs Stillehavskysten i Nord- og Mellom-Amerika

 • Dag 62-76
  Puntarenas til Valparaiso

  Kulturene og nasjonalparkene i Latin-Amerika

  13. oktober 2023 - 27. oktober 2023

  Quepos, Costa Rica

  Du vil se at Quepos og nærområdet byr på mange ting du kan se og gjøre. De mange båtene i vakre Marina Pez Vela inviterer til sportsfisket som Quepos er kjent for.

  Det som trekker flest folk til Quepos er imidlertid nærheten til Manuel Antonio nasjonalpark. Dette er en av de mest populære nasjonalparkene i Costa Rica, og den står til og med på Forbes’ liste over verdens topp 12 vakreste nasjonalparker.

  Parken byr på imponerende landskap av fjell, mangrovetrær, laguner, strender og tropisk skog. Med 350 fuglearter og 109 arter av pattedyr, beskriver besøkende ofte nasjonalparken som en «dyrepark i det fri». Hvis du følger den vakre Perezoso-stien, kan du være heldig å få se gulvingerødara, tukan, fire apearter, dovendyr, iguan og beltedyr.

  Golfito, Costa Rica

  Den avslappede byen Golfito ligger beskyttet i den vakre Golfitobukta, som igjen ligger i den større Golfo Dulce. Du kan nyte utsikten fra marinaene på sjøsiden, eller enda bedre, ta en av de vakre turstiene opp til dyrereservatet på åstoppen og videre til Piedras Blancas nasjonalpark.

  På en tur i den frodige regnskogen vil du komme over vakre fossefall, og få muligheten til å se blant annet tukan, ara, den blå morpho-sommerfuglen, maursluker, dovendyr og mantel-brølape. Det rolige vannet rundt bukten gjør det også ideelt for en kajakktur til de lokale mangrovetrærne og de isolerte strendene, som en del av en valgfri utflukt.

  Manta, Ecuador

  MS Fridtjof Nansen tar oss over ekvator tidlig om morgenen, og her kan du bli med på en tradisjonell seremoni om bord der vi ber om kong Neptuns velsignelse.

  Montecristi ligger på innlandet, rundt åtte kilometer fra tunfiskhavnebyen Manta, og er den første anløpshavnen vi kommer til når vi går i land i Sør-Amerika. Byen ble grunnlagt på 1500-tallet av manteños – et av Ecuadors urfolk – som ville beskytte seg mot de hyppige pirattoktene langs kysten. Montecristi er faktisk fødestedet til den tradisjonelle panamahatten, til tross for navnet.

  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Det som har gjort Machala kjent er Puerto Bolivar, en viktig ecuadoriansk havn for eksport av kaffe, kakao, reker og bananer, som de lokale innbyggerne kaller oro verde – grønt gull – siden det vokser så mye av det i regionen. Bosque petrificado de Puyango ligger i nærheten med en av de største samlingene av forsteinede trær i verden. Det antas at de er rundt 100 millioner år gamle.

  Salaverry, Peru

  Salaverry er utsatt for vinden og bølgene i Stillehavet, og kan være en havn det er vanskelig å komme seg til. Hvis vi klarer å lande der, er det et godt startpunkt for å utforske Trujillo, den tredje største byen i Peru, og de mange arkeologiske stedene fra før-colombiansk tid som finnes overalt i regionen.

  Lima i Peru

  Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Lima betjenes via havnebyen Callao, og er den største byen i landet. Den vidstrakte storbyen har en kombinasjon av tradisjoner og modernitet som skaper en variert kultur og spennende mattilbud. De mystiske og fascinerende ruinene av de seremonielle leirpyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca er det eneste som er igjen av den tapte oldtidskulturen, og står i kontrast til den moderne storbyen.

  Paracas, Peru

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og flotte strender. På motsatt side av Paracas havn er en mystisk, lokal geoglyfe skåret inn i landskapet. Geoglyfen er formet som et kandelaber-lignende symbol, og opphavet og betydningen er fremdeles et mysterium den dag i dag. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt.

  Arica, Chile

  I motsetning til andre kystbyer, har Arica sollys nesten 365 dager i året, og innbyggerne beskriver den stolt som et sted der våren aldri tar slutt. Ta en titt på den forbløffende katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876.

  Iquique, Chile

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og strandpromenader. Hovedplanen vår her er et besøk til den forlatte salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  La Serena, Chile

  La Serena ligger ved havet, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har en særpreget nykolonialistisk stil og atmosfære. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er rundt 350 år gamle.

  Valparaíso i Chile

  Dette stedet på verdensarvlisten er kjent som UNESCOs «juvel i Stillehavet». Byen er en labyrint av monumenter, kirker, historiske taubaner, trendy nabolag, bakgater av brostein, fargerike hus og sjarmerende torg.

  Dag 62-76
  Puntarenas til Valparaiso

  Kulturene og nasjonalparkene i Latin-Amerika

 • Dag 77-86
  Patagonia

  Cruise mot Antarktis

  28. oktober 2023 - 6. november 2023

  Castro

  Vi har kommet så langt som til Patagonia. I Castro kan du ta med deg kameraet for å ta bilder av fargerike palafitos. Dette er tradisjonelle trehus på stylter som du finner langs bredden av fjorden ved Gamboa Wharf. Den nærliggende San Francisco-kirken, som står på UNESCOs verdensarvliste, er også et mesterverk innen tømmermannsarbeid. Den er bygget helt og holdent av tre i nygotisk stil.

  Puerto Edén

  Den lille landsbyen Puerto Edén ligger i en bukt, og er en del av en øde øygruppe som stikker ut i en fjord i provinsen Última Esperanza – som betyr «siste håp». Herfra har du tilgang til det eksepsjonelle landskapet i Bernardo O'Higgins nasjonalpark – Chiles største verneområde, som består av et forbløffende nettverk av fredelige fjorder og nydelige, skogdekte fjell. Det er ingen veier til, fra eller engang inne i den isolerte landsbyen, kun strandpromenader og gangstier mellom hjemmene til de mindre enn 200 innbyggerne.

  Puerto Natales

  Beundre den fantastiske utsikten over de sørlige Andesfjellene når vi ankommer Puerto Natales. Byen er en inngangsport til Torres del Paine nasjonalpark, som trekker til seg turgåere og fjellklatrere fra hele verden. I tillegg til den valgfrie heldagsutflukten til nasjonalparken, kan du sette av litt tid til å utforske Puerto Natales til fots. Denne søvnige byen er en blanding av bohemske barer, butikker som selger turklær, bølgepapphus og spiserier som serverer internasjonal mat.

  Chilenske fjorder

  Vi cruiser langs de sagnomsuste fjordene og de mange øyene i den ulendte Magallanes-provinsen i Chile, der de taggete fjellene strekker seg opp mot himmelen. Deretter passerer vi den vestlige delen av Magellanstredet, som ble oppkalt etter den berømte portugisiske oppdagelsesreisende som først krysset sundet på 1500-tallet. Landskapet her er fantastisk, og utstråler en følelse av ro og forundring.

  Kapp Horn og Drakestredet

  Når vi har gått rundt nasjonalparken Alberto de Agostini, som har blitt formet av isbreer, seiler vi inn i Beagle-kanalen. Beundre det fantastiske landskapet idet vi passerer nasjonalparken og Isla Gordon, en del av øygruppen Tierra del Fuego.

  På tuppen av Sør-Amerika ligger legendariske Kapp Horn, en stor milepæl i de gamle klipperrutene som koblet Europa med Det fjerne østen og Oceania. Det er her Atlanterhavet og Stillehavet møtes og skaper kraftige bølger som blir enda sterkere av den virvlende vestavinden.

  For seilere er det å runde Kapp Horn en maritim bragd på linje med å nå toppen av Mount Everest for en fjellklatrer. Siden området er kjent for sin urolige sjø, kan vi ikke garantere en landing, men hvis vi har lykken med oss og vi får stabilt nok vær til å sette fot på øya, vil du være blant de få i verden som kan skryte av å ha gjort nettopp det. Fra Kapp Horn er det rett frem til Antarktis over Drakestredet.

  Dag 77-86
  Patagonia

  Cruise mot Antarktis

 • Dag 87-90
  Antarktis

  Verdens vakreste og mest avsidesliggende sted

  7. november 2023 - 10. november 2023

  Har du noen gang følt deg fullstendig overveldet av eksepsjonelt vakker natur? Det kan være at akkurat det skjer når vi ankommer Antarktis. Noen blir rørt til tårer av glede, forventning og pur ærefrykt i møte med dette storslåtte landskapet. For å gjøre opplevelsen enda bedre, vil du være her sent på våren, da mange isfjell i forskjellige formasjoner vil flyte rundt i sundene.

  Dyrelivet vil også være i romantisk modus, siden bøylepingvin og ringpingvin er i full gang med flørt og paring. Disse keitete og sjarmerende skapningene vil smelte hjertet ditt når de vagger rundt og flørter med partnerne sine og bygger rede. Over oss kan du holde utkikk etter et stort spekter av sjøfugler, som for eksempel måke, terne og hegre. Du kan oppleve opptil hele 45 forskjellige arter her.

  I løpet av de neste fire dagene vi er her, vil du bli med ekspedisjonsteamet på en rekke landinger og iscruise som vil ta deg tett på vakre steder og pingvinkolonier på og rundt Antarktishalvøya og øyene rundt. Du kan også få sjansen til å dra ut på kajakkpadling eller tur med truger som valgfrie aktiviteter, hvis værforholdene tillater det. Du vet aldri om en pingvin eller en sel vil dukke opp i vannet ved siden av deg.

  For å komme enda tettere på Antarktis’ unike miljø, kan du bli med på vitenskapsprogrammer som består i å fotografere hval, sjøfugl og leopardsel, ta prøver av planteplankton eller observere skyene og sjøisen.

  Ved å delta i disse forskningsprosjektene, hjelper du ikke bare forskere over hele verden, du får også en enda bedre forståelse av det sårbare økosystemet i Antarktis. Foredragene om bord vil forsterke opplevelsen, og når du analyserer prøvene som ble tatt i løpet av dagen, vil du se en annen type «dyreliv» på cellulært nivå.

  Dag 87-90
  Antarktis

  Verdens vakreste og mest avsidesliggende sted

 • Dag 91-93
  Ushuaia/Buenos Aires

  Til bunnen av verden og tilbake!

  11. november 2023 - 13. november 2023

  Når vi forlater magiske Antarktis, har vi en to dagers seilas foran oss tilbake gjennom Drakestredet til Sør-Amerika. Et perfekt tidspunkt for å slappe av og tenke gjennom opplevelsene dine på det frosne kontinentet. Unn deg en tur innom velværesenteret for en beroligende behandling, og slå av en prat om reiseminnene dine med andre reisende i Explorer Bar.

  Bli med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret for å se tilbake på alt du har sett og lært underveis.

  Når vi ankommer Ushuaia, Argentina, har reisen vår fra pol til pol kommet til veis ende. Det vil være transport til flyplassen for flygningen til Buenos Aires. Du velger selv om du vil fly hjem direkte eller tilbringe et par ekstra dager med å utforske tangoens fødested.

  Før du går i land, er det tid for å ta farvel med skipet, mannskapet, de andre gjestene og det fantastiske ekspedisjonsteamet. Hele teamet har jobbet hardt for å gjøre reisen til et hyggelig og uforglemmelig eventyr.

  Vi har alle et felles mål: å vise at ekspedisjonsreiser kan og bør gjøres på en mest mulig bærekraftig måte, og å inspirere oss alle til å gjøre mer for å verne og sette pris på den skjøre livsbalansen på den fantastiske planeten vår. Vi håper du vil ta med deg denne takknemligheten hjem, og dele den med venner og familie. Vi håper å se deg igjen på et nytt eventyr!

  Etterprogram

  Kanskje du ikke er helt klar for at eventyret skal være over. Når du først er i området, kan du legge til et etterprogram for å se de storslåtte Iguazúfallene på den brasilianske grensen. Du vil besøke fossefallene og utsiktspunktene både fra argentinsk og brasiliansk side. Turen inkluderer en vakker togtur til de øverste fossefallene.

  Dag 91-93
  Ushuaia/Buenos Aires

  Til bunnen av verden og tilbake!

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
13.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Transport

 • Transport fra skipet til Ushuaia flyplass etter ekspedisjonscruiset

Flygninger

 • Flygning i økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Vaskeritjeneste
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskop for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, evighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Utforsk andre destinasjoner: