Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Reiseinformasjon 31 dager MS Fram
Avgang
2. august 2023
Pris fra
kr 197 290
Frokost, lunsj og middag inkludert

Et ekspedisjonscruise fra Island til de ville fjordene på Grønland, før vi seiler videre inn i hjertet av Nordvestpassasjen i Canada.

Majestetiske, ville Øst-Grønland

Vi seiler fra Reykjavik, over Danmarkstredet, til den spektakulære østkysten av Grønland. Destinasjonen vår er Scoresbysund, verdens største fjordsystem. Totalt strekker denne uberørte regionen seg ut over 36 000 kvadratkilometer. Under ekspertveiledning av ekspedisjonsteamet vil du komme tett på dette vakre økosystemet under landinger, naturvandring og kajakkturer.

Denne fredfylte oasen byr på et rikt dyreliv. Når vi seiler gjennom det mørke, fredfylte vannet mellom ruvende fjell, kan du holde utkikk etter hval og annet marint dyreliv. Fugleentusiaster vil holde utkikk etter arter som polarlomvi, snøugle og grønlandsk jaktfalk.

Sørlige Grønland og inn i Nordvestpassasjen

Herfra seiler vi til Prins Christians sund, en spektakulær labyrint av kanaler som er dannet av granittstein og fylt med isflak og isbreer. Vi bruker fire dager på å utforske de flotte fjordene og bosetningene her, blant annet hovedstaden Nuuk og den vakre Ilulissatfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste.

Den neste delen av sjøreisen tar oss over Davisstredet og videre inn i Nordvestpassasjen i Canada. Det er kun mulig å navigere denne isdekte skipsleien noen få uker i året, så her vil vi møte utfordringene i elementene med fleksibilitet og eventyrlyst. Alle ruter inkluderer fantastisk natur og et rikt dyreliv, i tillegg til thule- og inuittbosetninger. Eventyret kommer til veis ende i kosmopolitiske Montréal.

Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Starten på eventyret

  2. august 2023

  Ekspedisjonscruiset starter i hovedstaden på Island – et samlingspunkt for kunst, kultur, historie og underholdning

  Ekspedisjonscruiset starter i Reykjavík, der MS Fram venter på deg i havnen. Reykjavík, eller «røykvik», fikk navnet sitt på grunn av dampen som steg opp fra de varme kildene. I dag sørger den geotermiske energien for varmt vann til flere bassenger og badestamper.

  Verdens nordligste hovedstad er både tradisjonell og kosmopolitisk, med mye å se og gjøre. Utforsk livlige Laugarvegur med spennende forretninger, utendørsbutikker og puber, og få ny kunnskap på flotte museer med fokus på kunst, kultur og historie. Deretter er det tid for å gå om bord, møte ekspedisjonsteamet og starte eventyret!

  Førprogram

  Hvis du kommer et par dager tidligere kan du utforske mer av dette vakre landet. Hva med å bestille det to- eller firedagers førprogrammet vårt til Den gylne sirkel? Da kan du oppleve høydepunkter som et besøk til Gullfoss og Þingvellir nasjonalpark, ta en dukkert i Islands eldste svømmebasseng og gå på fottur i vakre omgivelser!

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Starten på eventyret

 • Dag 2
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

  3. august 2023

  Slapp av og lær om Arktis mens vi følger i kjølvannet til vikingene

  MS Fram seiler vestover og inn i Danmarkstredet, farvann som Eirik Raude og andre vikinger en gang seilte i på vei til Grønland. Mens vi seiler kan du bruke skipets mange fasiliteter. I vitenskapssenteret kan du lære mer om Arktis – dyrelivet og de som bor der.

  Bli kjent med ekspedisjonsteamet. De vil holde foredrag om kommende destinasjoner, og også informere deg om hvordan du kan bidra til å beskytte dyrelivshabitater, og hvordan best holde trygg avstand fra dyrene. Senere kan du slå av en prat med andre gjester mens du nyter noe godt å drikke i Explorer-salongen og baren.

  Dag 2
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

 • Dag 3-11
  Scoresbysund fjordsystem

  Verdens største fjordsystem

  4. august 2023 - 12. august 2023

  Gled deg til mer enn en uke med utforsking av verdens mest omfattende fjordsystem

  Dette enorme fjordsystemet er kjent for å tilby spektakulær natur. Her er du blant fjell som ruver nesten 2000 meter over vannet, og glitrende hvite og blå isfjell som flyter på den speilblanke vannoverflaten. Det eneste du hører er skrikene til sjøfugler som alkekonge, lundefugl, havhest og måker.

  Flere arter hval og sel holder også til her. Kapteinen og ekspedisjonsteamet vil se etter muligheter for å gå i land på naturvandringer, eller utforske fjordene med kajakk. På land kan det hende du får se moskusokse, polarrev, grønlandsk jaktfalk og fjellhare, så hold øynene åpne!

  Dag 3-11
  Scoresbysund fjordsystem

  Verdens største fjordsystem

 • Dag 4
  Danmarkstredet

  Vi seiler tilbake til Island

  5. august 2023

  Vi seiler tilbake til Island – tid for å slappe av til sjøs

  Etter å ha utforsket den vakre naturen på Grønland, setter vi kursen tilbake til Island. Tilbring tiden til sjøs med å oppsummere alle opplevelsene sammen med nye venner, studere naturen i vitenskapssenteret, eller bare slappe av ute på dekk. Hold utkikk etter sjøfugler som følger skipet, og kanskje du også får øye på en hval eller to. Når du reflekterer over ekspedisjonscruiset har du antakelig en dypere forståelse for hvor spesielt Grønland er. Fra den sårbare økologien i fjordsystemene, til den uendelig vakre flytende havisen og isbreene – vi håper at naturen på Grønland har gjort inntrykk, og det er enda flere på vei!

  Dag 4
  Danmarkstredet

  Vi seiler tilbake til Island

 • Dag 13
  Reykjavik

  Begynnelsen på neste eventyr

  14. august 2023

  Besøk Den blå lagune for en uforglemmelig utendørs spaopplevelse

  Ved retur til Reykjavík har du nå en ny mulighet til å utforske det du ikke rakk sist du var her. Husk at dette er en by som byr på kunst, kultur, gallerier og museer. Hvis du heller ønsker å slappe av, kan du besøke Den blå lagune.

  Her kan du synke ned i geotermisk oppvarmet vann som har en lysblå farge på grunn av silikaen og de mange andre mineralene i det vulkanske landskapet. Nyt det varme vannet, og ta deg en drink og en prat med lokale innbyggere og medreisende før neste etappe av eventyret – den fantastiske vestkysten av Grønland og Nordvestpassasjen!

  Dag 13
  Reykjavik

  Begynnelsen på neste eventyr

 • Dag 14-15
  Til sjøs

  Gjennom Danmarkstredet på nytt

  15. august 2023 - 16. august 2023

  Nå går kursen mot Grønland og Nordvestpassasjen

  Vi fortsetter eventyret, og tilbringer dagen til sjøs. I Danmarkstredet ligger verdens største fossefall … under vann! Blandingen av varme og kalde strømninger, i tillegg til sterk vind gjør at sjøen noen ganger her er litt røff.

  Hvis du føler for å holde deg aktiv kan du besøke treningsrommet og få opp pulsen. Du har også tilgang til badstuen, et infinity-basseng og to utendørs boblebad. Eller du kan slå deg ned i en sofa og nyte noe godt å drikke i explorer-salongen og -baren med panoramautsikt, mens du lar tankene vandre ut i de rytmiske havbølgene.

  Dag 14-15
  Til sjøs

  Gjennom Danmarkstredet på nytt

 • Dag 16
  Prins Christian Sund-regionen

  En elv av smeltet is

  17. august 2023

  Følg i fotsporene til sjøfareren John Cabot blant spisse fjelltopper

  Gjør deg klar til å oppleve noen av verdens mest spektakulære panoramaer når vi seiler inn i Prins Christians sund. Sjøfareren John Cabot skildret dette landskapet med isfjell og isflak som en «elv av smeltet is». Spisse fjelltopper reiser seg over 2100 meter, og de dempede grå- og grønntonene står i sterk kontrast til de hvite isbreene.

  De eneste tegnene på menneskelig tilstedeværelse her er værstasjonen som ble installert av USA under andre verdenskrig, og den lille jakt- og fiskerlandsbyen Aappilattoq. Hvis passasjen er blokkert av havis, har vi planlagt en alternativ rute til Kapp Farvel, det sørligste punktet på Grønland.

  Dag 16
  Prins Christian Sund-regionen

  En elv av smeltet is

 • Dag 17
  Kvanefjord

  Ekspedisjonsdag på et isdekt sted

  18. august 2023

  Bli med på en ekspedisjonsdag i en av Grønlands mest billedskjønne fjorder

  Uberørte Kvanefjord er en nesten 50 kilometer lang fjord i Sermersooq, «Stedet med mye is». Vit at når vi seiler i denne fjorden, forbi vakre isfjell og isflak med blåtoner, er du blant få som får muligheten til å oppleve dette majestetiske landskapet.

  Avhengig av vær og isforhold, vil kapteinen og ekspedisjonsteamet se etter muligheter for å dra ut med skipets ekspedisjonsbåter, og kanskje gå i land for å observere det lokale dyrelivet. Sørg for å ha kameraet klart på denne store opplevelsen!

  Dag 17
  Kvanefjord

  Ekspedisjonsdag på et isdekt sted

 • Dag 18
  Nuuk, Grønland

  Hovedstaden på Grønland

  19. august 2023

  Utforsk Grønlands hovedstad, og gå ut på en vakker fottur i Paradisdalen

  Hovedstaden på Grønland ligger ved munningen av et fjordsystem, og er en imøtekommende og fascinerende by med hus i flere farger og en blanding av gammel og ny, ultramoderne arkitektur. Nuuk ble grunnlagt i 1728, og er Grønlands eldste bosetning fra moderne tid. Det bor mindre enn 18 000 innbyggere her.

  Den sjarmerende byen har en kirke, museer og flere restauranter og kaféer for enhver smak. Vi anbefaler at du besøker Hans Egedes hus, som en gang var huset til Nuuks grunnlegger. Huset ble oppført i 1721, og er den eldste bygningen på Grønland. Du kan også ta en lang naturvandring gjennom Paradisdalen, som byr på fantastisk utsikt og en liten innsjø.

  Dag 18
  Nuuk, Grønland

  Hovedstaden på Grønland

 • Dag 19
  Sisimiut, Grønland

  Pels, revehi og friluftsliv

  20. august 2023

  Moskusokse, polarrev og et populært sted for spennende aktiviteter

  Sisimiut har en spektakulær beliggenhet 40 kilometer nord for den nordlige polarsirkel, og er en moderne by. Det har imidlertid bodd mennesker her i 4500 år, og det lille museet huser mange lokale gjenstander. Innbyggerne er stolte over tradisjonene sine, og opprettholder disse den dag i dag.

  Navnet Sisimiut betyr «menneskene i revehiene», og er en referanse til de mange polarrevhiene i nærheten. Et annet lokalt dyr er moskusoksen, som har en tykk pels som brukes til å lage qviuvt-garn. Byen er et regionalt knutepunkt, og et populært sted for utendørsaktiviteter som skikjøring og hundesledekjøring.

  Dag 19
  Sisimiut, Grønland

  Pels, revehi og friluftsliv

 • Dag 20
  Ilulissat, Grønland

  Isfjorden - et sted på UNESCOs verdensarvliste

  21. august 2023

  Du kan dra ut på en vakker fottur til en inuittbosetting fra dette fargerike verdensarvstedet

  Reisen vår går nå videre til Diskobukta, som er en av de største attraksjonene på Grønland. Det næringsrike farvannet i denne bukta tiltrakk seg tidligere store bestander av hval, hvalross og sel. Eirik Raude sies å være den første europeeren som kom til bukta, i år 985 etter vår tidsregning.

  I dag er området en del av verdensarven, og et livlig knutepunkt for de som søker spennende opplevelser på den grønlandske iskalotten. Ved vannet ligger det hus i forskjellige farger, og herfra kan du gå ut på en kort, vakker fottur til den gamle inuittbosettingen Sermermiut, eller bare slappe av og se hvordan isfjellene skifter fargetoner når de sakte flyter forbi.

  Dag 20
  Ilulissat, Grønland

  Isfjorden - et sted på UNESCOs verdensarvliste

 • Dag 21-22
  Labradorsjøen

  Vi krysser Davisstredet

  22. august 2023 - 23. august 2023

  Vi seiler vekk fra Grønland mot Canada

  Vi forlater Grønland og setter kursen mot Canada, krysser Davisstredet og seiler inn i Labradorsjøen. Dette stredet ble oppkalt etter den engelske oppdagelsesreisende John Davis som ledet ekspedisjoner på jakt etter Nordvestpassasjen fra 1585 til 1587.

  Mens skipet frakter oss videre, kan du bli med på presentasjoner om bord sammen med ekspedisjonsteamet. Noen av temaene kan være dyreliv du kan se i nordlige Labrador, inuittkultur, ekspedisjonsfotografi og historiske oppdagelsesreisende i det arktiske Canada. Via vitenskapsprogrammer og Globe Observer-prosjekter kan du også bidra til vitenskapen og kunnskapen vår om denne regionen.

  Dag 21-22
  Labradorsjøen

  Vi krysser Davisstredet

 • Dag 23-29
  Nordvestpassasjen

  Hjertet av Nordvestpassasjen

  24. august 2023 - 30. august 2023

  Nå setter vi kursen mot hjertet av den sagnomsuste Nordvestpassasjen, i kjølvannet til store oppdagelsesreisende

  Når vi seiler inn mot hjertet av Nordvestpassasjen, bruker vi samme rute som historiske oppdagelsesreisende. Mange prøvde å oppdage Nordvestpassasjen mellom Atlanterhavet og Stillehavet uten å lykkes, men ruten ble endelig etablert av Roald Amundsen mellom 1903 og 1906.

  Sjøisen varierer fra år til år, men vi vil prøve å vise deg noen av de inuittiske og europeiske bosetningene som markerer oppdagelseshistorien i dette territoriet, som Pond Inlet (Mittimatalik) tradisjonelle inuittsamfunn og den forlatte bosetningen Dundas havn, som har flere arkeologiske funnsteder. Landskapet er ellers helt fantastisk, og det blir mange muligheter for å observere det lokale dyrelivet.

  Dag 23-29
  Nordvestpassasjen

  Hjertet av Nordvestpassasjen

 • Dag 30
  Cambridge Bay, Victoria Island

  Et passende sted å avslutte ekspedisjonen

  31. august 2023

  Ekspedisjonscruiset avsluttes på et sted som er kjent på grunn av legendariske oppdagelsesreisende

  Det er passende at ekspedisjonscruiset vårt kommer til veis ende her, hvor de gamle polfarerne søkte ly etter forsøk på å seile gjennom Nordvestpassasjen. Du kan legge navnet ditt til en prestisjetung liste som inkluderer legendariske Roald Amundsen.

  Cambridge Bay er et tettsted med mindre enn 2000 innbyggere. Regionens historie med jakt og fiske ligger i navnet på denne landsbyen. På inuinnaqtun kalles Cambridge Bay ‘Iqaluktuuttiaq’, som betyr ‘en god fiskeplass’.

  Det rike dyrelivet, som inkluderer moskusokse og karibu, er et annet trekkplaster for eventyrlystne som reiser hit. Herfra vil du bli transportert til flyplassen for flygningen til Montréal.

  Dag 30
  Cambridge Bay, Victoria Island

  Et passende sted å avslutte ekspedisjonen

 • Dag 31
  Montréal, Canada

  Si au revoir i Quebecs største by

  1. september 2023

  Den perfekte byen for å avslutte ekspedisjonscruiset

  Eventyret avsluttes i Montréal, den største byen i den vakre provinsen Quebec og den nest største i Canada med tanke på folketall. Byen er et samlingspunkt for kanadisk historie og kultur, og har en moderne, kosmopolitisk følelse med både franske og britiske innflytelser.

  Montréal er kjent for å tilby festlige arrangementer og festivaler året rundt. Slapp av etter dagens utforsking på en av pubene eller barene langs Crescent Street i Downtown, en gate som er kjent for å ha en varm, sosial atmosfære. Nyt en cocktail på en terrasse, og utveksle reiseminner fra det episke månedslange ekspedisjonscruiset med nye venner!

  Etterprogram

  Du kan også utvide oppholdet og bli med på den valgfrie halvdagsutflukten vår i Montréal – Sightseeing & Savoir-Vivre. Du vil se hvor kulturelt mangfoldig Montréal er, og besøke landemerkene som gjør byen så unik og spennende! Du vil oppleve Montréals arkitektur, rike historie og sjarm under en spasertur gjennom en labyrint av smale gater og gamle bygninger. Vi stopper også for å kjøpe med oss noen av Montréals berømte bagels, og besøker Little Italy for å smake lokale produkter på det populære Jean-Talon-markedet.

  Dag 31
  Montréal, Canada

  Si au revoir i Quebecs største by

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
2.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hoteller

 • Overnatting i Montréal etter ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Fly i økonomiklasse fra Cambridge Bay til Montréal

Transport

 • Transport fra skipet til flyplassen i Cambridge Bay etter ekspedisjonscruiset, transport fra flyplassen i Montréal til hotellet etter ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Utforsk andre destinasjoner: