Island og Grønland – Ekspedisjonscruise i Arktis under midnattssolen

Island og Grønland – Ekspedisjonscruise i Arktis under midnattssolen

Island og Grønland – Ekspedisjonscruise i Arktis under midnattssolen

Island og Grønland – Ekspedisjonscruise i Arktis under midnattssolen

Reiseinformasjon 24 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
6. juni 2023
Pris fra
kr 105 504
Frokost, lunsj og middag inkludert

Sett ut på en episk 24-dagers oppdagelsesreise med fantastisk natur, fascinerende kulturer og arktisk dyreliv når vi først seiler rundt Island, og deretter seiler videre til den uberørte vestkysten av Grønland.

Landet av is og ild … og alver

Vi starter ekspedisjonen i kulturbyen Reykjavik, og setter kursen nordover for å starte rundseilingen av Island. Vi anløper vakre Stykkishólmur, den rolige fiskerlandsbyen Patreksfjörður og Akureyri.

Vi drar videre til Grimsey og krysser den nordlige polarsirkel, før vi fortsetter til Bakkagerði der alvene holder til. Med ruvende rhyolitttopper og det majestetiske Dyrfjöll-fjellet er dette et virkelig vakkert sted. Til slutt utforsker vi Islands Pompeii, Heimaey, før vi returnerer til Reykjavik.

Spektakulære Vestgrønland

Herfra krysser vi Danmarkstredet, akkurat som vikingene, og ankommer fargerike Qaqortoq. Her møter vi vennlige lokalinnbyggere, og besøker den første grønlandske fjorden på reisen vår, Kvanefjord, der vi vil bruke dagen på utforsking av dyrelivet. Vi drar videre til Maniitsoq, «Grønlands Venezia» og gamle Sisimiut, og ankommer den fantastiske Ilulissatfjorden, som står på UNESCOs verdensarvliste.

I den vidstrakte Diskobukta venter en ekte ekspedisjon. Her skal vi nemlig utforske den uberørte villmarken og arktiske naturen i Vaigat-sundet, i tillegg til den fortryllende Evighetsfjorden. Vi fortsetter til Nuuk, Grønlands vakre hovedstad, og stopper også i den noe uhyggelige spøkelsesbyen Ivittuut og vakre Prins Christians sund, før vi avslutter eventyret der vi startet, i Reykjavik.

Island og Grønland – Ekspedisjonscruise i Arktis under midnattssolen Island og Grønland – Ekspedisjonscruise i Arktis under midnattssolen
 • Dag 1
  Reykjavík

  Begynnelsen av ekspedisjonen

  6. juni 2023

  Ekspedisjonscruiset starter i hovedstaden på Island – et samlingspunkt for kunst, kultur, historie og underholdning

  Ekspedisjonscruiset starter i Reykjavík, der MS Fridtjof Nansen venter på deg i havnen. Reykjavík, eller «røykvik», fikk navnet sitt på grunn av dampen som steg opp fra de varme kildene. I dag sørger den geotermiske energien for varmt vann til flere bassenger og badestamper.

  Verdens nordligste hovedstad er både tradisjonell og kosmopolitisk, med mye å se og gjøre. Utforsk livlige Laugarvegur med spennende forretninger, utendørsbutikker og puber, og få ny kunnskap på flotte museer med fokus på kunst, kultur og historie. Deretter er det tid for å gå om bord, møte ekspedisjonsteamet og starte eventyret!

  Førprogram

  Hvis du kommer et par dager tidligere kan du utforske mer av dette vakre landet. Hva med å bestille det to- eller firedagers førprogrammet vårt til Den gylne sirkel? Da kan du oppleve høydepunkter som et besøk til Gullfoss og Þingvellir nasjonalpark, ta en dukkert i Islands eldste svømmebasseng og gå på fottur i vakre omgivelser!

  Dag 1
  Reykjavík

  Begynnelsen av ekspedisjonen

 • Dag 2
  Stykkishólmur - Heldag

  Velkommen til Sagaland

  7. juni 2023

  Besøk fjorden med tusenvis av øyer og området som inspirerte Jules Verne

  Første stopp er den sjarmerende fiskerlandsbyen Stykkishólmur som ligger på den nordlige siden av Snæfellsnes-halvøya. Med fravær av trafikk og bare rundt 1000 innbyggere kan det føles som om tiden har stått stille her. Herfra har du fantastisk utsikt over Breiðafjörður (den brede fjorden) med de utallige øyene.

  Det gamle sentrumsområdet har gamle hus i flere farger, som skiller seg ut i det kuperte landskapet. Stikk innom vulkanmuseet og det regionale museet, og prøv lokale delikatesser i restauranten. Denne regionen var settingen for Jules Vernes bok Reisen til Jordens indre!

  Dag 2
  Stykkishólmur - Heldag

  Velkommen til Sagaland

 • Dag 3
  Patreksfjördur - Heldag

  Patreksfjörður

  8. juni 2023

  Hold utkikk etter lundefugl og polarrev når vi besøker den rosafargede stranden og Islands høyeste fossefall

  Denne stille fiskerlandsbyen ble oppkalt etter St. Patrick av de som oppdaget den på 700-tallet. Havnen har en rik maritim historie, og det er fullt av liv den dag i dag. Du vil få muligheten til å lære om de mange fiskeartene de lokale fiskerne tar i land her. I tillegg kan du ta en dukkert i utendørsbassenget.

  På den nærliggende klippen Latrabjarg holder lundefugl, havsule, lomvi og alke til. Siden de hekker på klippene er de trygge for polarreven. Rauðsandur (rød sand) strand ligger også i nærheten, en strand som er kjent for å ha rosafarget sand. Dynjandi-fossefallet kan skryte av seks fossefall som kombinert utgjør det høyeste fossefallet i Vestfjordene.

  Dag 3
  Patreksfjördur - Heldag

  Patreksfjörður

 • Dag 4
  Nordvest-Island

  Nordvest-Island

  9. juni 2023

  En dag for spontan utforsking i den nord-vestlige regionen av Island

  En av de beste tingene med å reise på ekspedisjonscruise er følelsen av at alt kan skje når som helst. Det er derfor vi har satt av en hel dag til utforsking, uten noen forhåndsbestemt plan.

  Vi sikter mot å være i den nord-vestlige delen av Island, men kapteinen og ekspedisjonsteamet vil bestemme den endelige planen for dagen, avhengig av forholdene og mulighetene som dukker opp.

  Kanskje vi drar ut på en fottur, deltar i en strandrydding eller setter kajakkene på vannet. Hvis vi ser en gruppe hval mens vi seiler, kan det hende vi stopper opp for å nyte synet. Et ekspedisjonscruise handler om å tilpasse oss til det naturen gir oss.

  Dag 4
  Nordvest-Island

  Nordvest-Island

 • Dag 5
  Akureyri - Heldag

  Hovedstaden i nord

  10. juni 2023

  Se Islands livlige nordlige hovedstad og «Gudenes fossefall»

  Den livlige universitetsbyen Akureyri ligger ved Islands lengste fjord, og er kjent som landets nordlige hovedstad. Når vi seiler forbi ruvende, snødekte fjelltopper langs fjordens frodige kystlinje, er dette den beste muligheten du får til å se forskjellige hvalarter. Selve byen er kjent for å ha førsteklasses spiserier og to fascinerende museer.

  Du kan også besøke den arktiske botaniske hagen, og se den flotte arkitekturen på Akureyri kirke.

  Det er flere valgfrie utflukter tilgjengelig, til vakre Goðafoss, «Gudenes fossefall», og den unike innsjøen Mývatn, som er et flott sted for fugletitting. Fans av Game of Thrones gjenkjenner kanskje dette landskapet!

  Dag 5
  Akureyri - Heldag

  Hovedstaden i nord

 • Dag 6
  Grimsey - Heldag

  Gå over den nordlige polarsirkel

  11. juni 2023

  Utforsk den myteomspunne øya og trå over den nordlige polarsirkel

  Besøk øya Grimsey og få en uforglemmelig opplevelse. Øya er full av myter og sagn, og den nordlige polarsirkel skjærer tvers over øya, noe som betyr at du kan stå med en fot på hver side av denne viktige geografiske attraksjonen. Polarsirkelen er markert med en stor betongkule.

  Det bor bare 60 mennesker her, men mange tusen sjøfugler, og noen ganger drister de lokale innbyggerne seg nedover klippene på jakt etter egg. Vi vil dra med båt fra skipet til denne værbitte, forblåste øya, og om kvelden returnerer vi til Húsavík for natten.

  Dag 6
  Grimsey - Heldag

  Gå over den nordlige polarsirkel

 • Dag 7
  Bakkagerði - Heldag

  Alvenes rike

  12. juni 2023

  Nyt spektakulær utsikt og dyreliv i selskap av det såkalte skjulte folket

  Ifølge folklore er denne bitte lille kystlandsbyen med rundt 100 innbyggere også hjemstedet til en betydelig alvebefolkning, og når du opplever roen og utsikten over det imponerende landskapet er det kanskje ikke så vanskelig å forstå hvorfor de også vil bo her. Bakkagerði er omgitt av fjelltopper, og er den perfekte basen for fotturister, fugletittere og naturentusiaster.

  Kystklippene kryr av havhest, krykkje, ærfugl og lundefugl. Etter en spasertur kan du glede deg til et måltid med fersk fisk eller den lokale spesialiteten fiskesuppe i en av de lokale kaféene, eller bare nyte freden og den fantastiske utsikten. Kanskje du til og med får et glimt av en alv!

  Dag 7
  Bakkagerði - Heldag

  Alvenes rike

 • Dag 8
  Heimaey - Heldag

  Islands Pompeii

  13. juni 2023

  En hyggelig velkomst venter deg på denne øya av ild og en turbulent historie

  Heimaey (Hjemøya) har rundt 4000 vennlige innbyggere, og er den eneste bebodde øya i Vestmannaeyjar, en øygruppe sør for fastlandet på Island. I 1973 ble bosetningen nesten tilintetgjort av et vulkanutbrudd. Vulkankjeglen Eldfell (Ildfjellet) ruver fortsatt 220 meter over havet.

  Lenger ned kan du se lavatungen som nesten blokkerte havnen, men ble stoppet av en heroisk innsats. På denne vindfulle, men gjestfrie øya kan du bestige vulkanen, og også lære om den mørke og turbulente historien med rømte slaver, mord, revansj, magi og barbareskpirater.

  Dag 8
  Heimaey - Heldag

  Islands Pompeii

 • Dag 9
  Reykjavík

  Pause – start på neste etappe av reisen

  14. juni 2023

  Besøk Den blå lagune for en uforglemmelig utendørs spaopplevelse

  Ved retur til Reykjavík har du nå en ny mulighet til å utforske det du ikke rakk sist du var her. Husk at dette er en by som byr på mye kunst, kultur, gallerier og museer. Hvis du heller ønsker å slappe av, kan du besøke Den blå lagune.

  Her kan du synke ned i geotermisk oppvarmet vann som har en lysblå farge på grunn av silikaen og de mange andre mineralene i det vulkanske landskapet. Nyt det varme vannet, og ta deg en drink og en prat med lokale innbyggere og medreisende før neste etappe av eventyret – Grønland!

  Dag 9
  Reykjavík

  Pause – start på neste etappe av reisen

 • Dag 10-11
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

  15. juni 2023 - 16. juni 2023

  Slapp av og lær om Arktis mens vi følger i kjølvannet til vikingene

  MS Fridtjof Nansen seiler vestover og inn i Danmarkstredet, farvann som Eirik Raude og andre vikinger en gang seilte i på vei til Grønland. Mens vi seiler kan du bruke skipets mange fasiliteter. I vitenskapssenteret kan du lære mer om Arktis – dyrelivet og de som bor der.

  Eller du kan ta en økt i treningsrommet. Etterpå kan du ta en avslappende tur i badstuen mens du titter ut på havet. Senere kan du slå av en prat med andre gjester mens du nyter noe godt å drikke i Explorer-salongen og baren. Dette er selvfølgelig bare forslag!

  Dag 10-11
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

 • Dag 12
  Qaqortoq - Heldag

  En billedskjønn grønlandsk landsby

  17. juni 2023

  En mulighet til å oppleve lokal kunst, håndverk og tradisjoner i et fantastisk landskap

  Velkommen til vakre Grønland! Denne fargerike og billedskjønne bosetningen har røtter hele 4300 år tilbake, og byen har mange eksempler på grønlandsk kunst og håndverk. Idet vi lander her vil du legge merke til ansikter og fiskeformer utskåret i steinen, og i butikkene finner du lokallagde tekstiler, glassprodukter og urte-hudpleieprodukter.

  Utforsk det frodiggrønne landskapet i den nærliggende innsjøen og åsene rundt, og klippene over byen gir fantastisk utsikt over bukta. Etter en spasertur vil du bli invitert inn i et hjem for en kaffemik, et sosialt møte der vertene vil fortelle historier mens du nyter kaffe og kake.

  Dag 12
  Qaqortoq - Heldag

  En billedskjønn grønlandsk landsby

 • Dag 13
  Kvanefjord

  Vi utforsker Kvanefjord

  18. juni 2023

  Utforsk dette uberørte landskapet med isfjell og isflak i «Stedet med mye is»

  Uberørte Kvanefjord er en nesten 50 kilometer lang fjord i Sermersooq, «Stedet med mye is». Vit at når vi seiler i denne fjorden, forbi vakre isfjell og isflak med hvit- og blåtoner, er du blant få som får muligheten til å oppleve dette majestetiske landskapet.

  Avhengig av vær og isforhold, vil kapteinen og ekspedisjonsteamet se etter muligheter for å dra ut med skipets ekspedisjonsbåter, og kanskje gå i land for å observere det lokale dyrelivet. Sørg for å ha kameraet klart på denne store opplevelsen!

  Dag 13
  Kvanefjord

  Vi utforsker Kvanefjord

 • Dag 14
  Maniitsoq - Heldag

  Grønlands Venezia

  19. juni 2023

  Fire tusen års historie og kultur venter deg i dette nordlige «Venezia»

  Maniitsoq, som oversatt betyr «stedet med ujevnt terreng», kalles noen ganger Grønlands Venezia, på grunn av de mange naturlige kanalene som går på kryss og tvers av øygruppen. Du kommer nok ikke til å se gondoler her, men hvis du er heldig kan det hende du ser en gruppe knølhval!

  Grønlands sjette største by, Maniitsoq, ble grunnlagt ved munningen av fjorden i 1755, og har nå et innbyggertall på 2500. På museet som tidligere var en spekkfabrikk, kan du se gjenstander fra 4000 års beboelse i området. Det er også to restauranter her, hvor de vennlige og gjestfrie eierne står klare til å servere deg.

  Dag 14
  Maniitsoq - Heldag

  Grønlands Venezia

 • Dag 15
  Sisimiut - Heldag

  Pels, revehi og friluftsliv

  20. juni 2023

  Moskusokse, polarrev og et populært sted for utendørsaktiviteter innenfor den nordlige polarsirkelen

  Sisimiut har en spektakulær beliggenhet 40 kilometer nord for den nordlige polarsirkel, og er en moderne by. Det har imidlertid bodd mennesker her i 4500 år, og det lille museet huser mange lokale gjenstander. Innbyggerne er stolte over tradisjonene sine, og opprettholder disse den dag i dag.

  Navnet Sisimiut betyr «Menneskene ved revehiene», og er en referanse til de mange polarrevhiene i nærheten. Et annet lokalt dyr er moskusoksen, som har en tykk pels som brukes til å lage qviuvt-garn. Byen er et regionalt knutepunkt, og et populært sted for utendørsaktiviteter som skikjøring og hundesledekjøring.

  Dag 15
  Sisimiut - Heldag

  Pels, revehi og friluftsliv

 • Dag 16
  Ilulissat - Heldag

  Isfjorden - et sted på UNESCOs verdensarvliste

  21. juni 2023

  Du kan dra ut på en vakker fottur til en inuittbosetting fra dette fargerike verdensarvstedet

  Reisen vår går nå videre til Diskobukta, som er en av de største attraksjonene på Grønland. Det næringsrike farvannet i denne bukta tiltrakk seg tidligere store bestander av hval, hvalross og sel. Eirik Raude sies å være den første europeeren som kom til bukta, i år 985 etter vår tidsregning.

  I dag er området en del av verdensarven, og et livlig knutepunkt for de som søker spennende opplevelser på den grønlandske iskalotten. Ved vannet ligger det hus i forskjellige farger, og herfra kan du gå ut på en kort, vakker fottur til den gamle inuittbosettingen Sermermiut, eller bare slappe av og se hvordan isfjellene skifter fargetoner når de sakte flyter forbi.

  Dag 16
  Ilulissat - Heldag

  Isfjorden - et sted på UNESCOs verdensarvliste

 • Dag 17
  Vaigat-sundet - Heldag

  Vi utforsker Vaigat-sundet

  22. juni 2023

  En dag med utforsking med båt og til fots i uberørt og majestetisk natur

  Vi ankommer det nordligste punktet på reisen vår, og har en dag til å utforske det fjerntliggende og ville Vaigat-sundet. Den erfarne kapteinen og ekspedisjonsteamet vil vurdere været og isforholdene, og bestemme den beste kursen.

  Hvis forholdene ligger til rette for det, vil det bli muligheter for å utforske med båt eller kajakk, og det er flere steder hvor vi kan gå i land for å observere den majestetiske isbreen og det arktiske plantelivet. Lytt til dyrelivet, og hold utkikk etter spekkhugger, grønlandshval og fire selarter. Vi vil føle at vi er de første som utforsker denne regionen, og på noen steder er vi kanskje det!

  Dag 17
  Vaigat-sundet - Heldag

  Vi utforsker Vaigat-sundet

 • Dag 18
  Evighetsfjorden - Heldag

  Dag med utforsking i Evighetsfjorden

  23. juni 2023

  Evighetsfjorden byr på et drømmeaktig landskap med isbreer og ruvende fjell

  Landskapet står til navnet – her vil du oppleve en atmosfære av uforanderlighet og permanens. Fjorden er omgitt av ruvende fjell på over 2000 meters høyde, og skjærer seg rundt 75 kilometer innover i landet, med en dybde på opptil 700 meter.

  Innerst i fjorden venter Sukkertoppen iskappe med en rekke isgrotter, og kolossale isfjell kalver stadig ned i vannet. Regionen er tynt befolket, med bare noen små fiskerlandsbyer. Målet vårt i dag er å dra ut på en naturvandring, men det nøyaktige programmet vil bli bestemt av kapteinen og ekspedisjonsteamet i henhold til forholdene.

  Dag 18
  Evighetsfjorden - Heldag

  Dag med utforsking i Evighetsfjorden

 • Dag 19
  Nuuk - Heldag

  Den vakre hovedstaden på Grønland

  24. juni 2023

  Utforsk Grønlands hovedstad, og gå ut på en vakker fottur i Paradisdalen

  Hovedstaden på Grønland ligger ved munningen av et fjordsystem, og er en gjestfri og fascinerende by med hus i flere farger og en spennende blanding av gammel og ny, ultramoderne arkitektur. Nuuk ble grunnlagt i 1728, og er Grønlands eldste bosetning fra moderne tid. Det bor mindre enn 18 000 innbyggere her.

  Den sjarmerende byen har en kirke, museer og flere restauranter og kaféer for enhver smak. Vi anbefaler at du besøker Hans Egedes hus, som en gang var huset til Nuuks grunnlegger. Huset ble oppført i 1721, og er den eldste bygningen på Grønland. Du kan også ta en lang naturvandring gjennom Paradisdalen, som byr på fantastisk utsikt og en liten innsjø.

  Dag 19
  Nuuk - Heldag

  Den vakre hovedstaden på Grønland

 • Dag 20
  Ivittuut - Halvdag

  Moskusokse og en norrøn bosetning

  25. juni 2023

  En noe uhyggelig, forlatt gruveby som en gang stod for hemmeligheten bak de alliertes seier i andre verdenskrig

  Ivittuut er nå en spøkelsesby med forlatte bygninger, gjengrodde veier og rustent maskineri, men byen spilte en avgjørende rolle under andre verdenskrig. Kryolitt ble utvunnet her, et mineral som var essensielt i produksjonen av aluminium. Dette ga de allierte en fordel i produksjonen av fly, som ble helt avgjørende for seieren. Byen var til og med okkupert av en liten amerikansk hærstyrke for å forhindre at den skulle falle i tyskernes hender.

  Området var også tilholdsstedet for norrøne bosetterne for et årtusen siden, selv om det ikke er noen spor etter dem den dag i dag. Nå er det bare moskusokser og spøkelsene fra fortiden som oppholder seg på dette noe uhyggelige, men samtidig vakre stedet.

  Dag 20
  Ivittuut - Halvdag

  Moskusokse og en norrøn bosetning

 • Dag 21
  Prins Christians sund

  En elv av smeltet is

  26. juni 2023

  Følg i fotsporene til sjøfareren John Cabot blant spisse fjelltopper

  Gjør deg klar til å oppleve noen av verdens mest spektakulære panoramaer når vi seiler inn i Prins Christians sund. Sjøfareren John Cabot skildret dette landskapet med isfjell og isflak som en «elv av smeltet is». Spisse fjelltopper reiser seg over 2100 meter, og de dempede grå- og grønntonene står i sterk kontrast til de hvite isbreene.

  De eneste tegnene på menneskelig tilstedeværelse her er værstasjonen som ble installert av USA under andre verdenskrig, og den lille jakt- og fiskerlandsbyen Aappilattoq. Hvis passasjen er blokkert av havis, har vi planlagt en alternativ rute til Kapp Farvel, det sørligste punktet på Grønland.

  Dag 21
  Prins Christians sund

  En elv av smeltet is

 • Dag 22-23
  Irmingersjøen

  Vi seiler tilbake til Island

  27. juni 2023 - 28. juni 2023

  Benytt skipets utmerkede fasiliteter mens du reflekterer over opplevelsene på Grønland.

  Etter å ha utforsket alt det spennende som Grønland har å tilby, setter vi kusen tilbake over Danmarkstredet til Island. Kanskje vi grubler over om de siste norrøne nybyggerne returnerte via denne ruten da bosettingen på Grønland feilet. Det eneste vi vet er at husmannsplassene og kirkene deres ble funnet forlatt på 1400-tallet etter flere tiår uten kontakt.

  Nå har du nok en mulighet til å nyte skipets fasiliteter og reflektere over de fantastiske opplevelsene dine med andre medreisende. På disse siste kveldene om bord kan du glede deg til sosialt samvær i Explorer-salongen og baren.

  Dag 22-23
  Irmingersjøen

  Vi seiler tilbake til Island

 • Dag 24
  Reykjavík

  Reisen er nå over for denne gang – vi håper å se deg snart igjen

  29. juni 2023

  Rund av eventyret med en siste mulighet til å oppleve denne herlige byen

  MS Fridtjof Nansen kommer tilbake til hovedstaden på Island tidlig om morgenen. Etter ilandstigning har du en siste mulighet til å utforske denne attraktive og kompakte byen, og nyte den gode atmosfæren og alt den har å tilby.

  Vi er sikre på at du har hatt en fantastisk opplevelse med å utforske vestkysten av Grønland og Island med oss, og vi håper å se deg igjen i fremtiden for flere spennende eventyr!

  Etterprogram

  Ønsker du å utvide reisen? Hvis du ønsker å oppleve mer av Island, kan du bli med på etterprogrammet vårt før du reiser hjem, eller bare utvide oppholdet for å bli bedre kjent med Reykjavik og oppleve de geotermiske attraksjonene i nærområdet. Island har mye å tilby hvis du ønsker å bli igjen litt lenger!

  Dag 24
  Reykjavík

  Reisen er nå over for denne gang – vi håper å se deg snart igjen

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juni:
6.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologiske og geologiske prøver.
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Utforsk andre destinasjoner: