Mellom polene – Vårt legendariske, globale ekspedisjonscruise

Mellom polene – Vårt legendariske, globale ekspedisjonscruise

Mellom polene – Vårt legendariske, globale ekspedisjonscruise

Mellom polene – Vårt legendariske, globale ekspedisjonscruise

Reiseinformasjon 66 dager MS Fram
Avgang
2. september 2022
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med oss på et ekspedisjonscruise til drømmereisemål, fra Canada til Antarktis, når vi kombinerer flere klassiske reiseruter til én legendarisk reise. Fokuset er på vitenskap, lærdom og bærekraft, og du vil reise med MS Fram, det komfortable ekspedisjonsskipet vårt. Gå i fotsporene til tidligere oppdagelsesreisende når vi reiser gjennom Amerika i all sin naturlige prakt.

Fra Arktis til Antarktis

Dette er et ekspedisjonscruise ulikt alle andre. Vi starter den 66 dager lange cruisereisen i Edmonton i Canada, og seiler fra Cambridge Bay i Arktis før vi drar gjennom den sagnomsuste Nordvestpassasjen til kystområder på Grønland, Newfoundland og Labrador. Vi drar sørover gjennom Atlanterhavet, og du kan kose deg med velværeprogrammet om bord og foredrag fra ekspedisjonsteamet før vi passerer Panamakanalen og fortsetter til Stillehavet.

Etter et besøk til en innfødt stamme i den lite besøkte Darién-regionen og utforsking av den øde «sølv-øya», fortsetter vi ned vestkysten av Sør-Amerika. Her vil vi oppleve en blanding av kultur og natur, utforske Colombia, Ecuador, Peru og Chile før vi beundrer den storslåtte naturen i Patagonia og – til sist – den uberørte og utenomjordiske skjønnheten i Antarktis.

Sjel, ånd og bærekraft

Det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet om bord vil veilede og inspirere deg hele veien, og sørge for at cruiset blir så eventyrlig, lærerikt og bærekraftig som mulig. I tillegg kan den erfarne besetningen vår lære deg yoga og meditasjon i løpet av cruiset mens vi fokuserer på velvære.

Mellom polene – Vårt legendariske, globale ekspedisjonscruise Mellom polene – Vårt legendariske, globale ekspedisjonscruise
 • Dag 1
  Edmonton, Canada

  Gjør deg klar til neste eventyr

  2. september 2022

  Det legendariske eventyret starter i Edmonton, en by ved North Saskatchewan River i Alberta-provinsen og den nordligste storbyregionen i Nord-Amerika. Magasinet Forbes kalte nylig Edmonton «et av Canadas mest populære reisemål», og hvis du har planlagt å ankomme tidlig, får du tid til å se hvorfor.

  Edmonton er et livlig og fargerikt sted med alt du forventer deg av en moderne storby. Her finner du en livlig matscene, ulike mikrobryggerier og destillerier, en rekke selvstendige butikker og en banebrytende kunstscene. Kort sagt det perfekte stedet for å gjøre seg klar til to måneder til sjøs.

  Du kan bestille et par ekstra dager her og bli med på et førprogram til Elk Island nasjonalpark. Da får du sjansen til å oppleve den vidstrakte villmarken like ved Edmonton. Bare 35 minutter fra byen kan du se frittgående bison som beiter foran de forbløffende fjelltoppene.

  Dag 1
  Edmonton, Canada

  Gjør deg klar til neste eventyr

 • Dag 2
  Edmonton / Cambridge Bay, Victoria Island

  Øy i Det kanadiske polararkipelet

  3. september 2022

  Om morgenen vil du fly fra Edmonton til Cambridge Bay, der ekspedisjonsskipet MS Fram venter på deg.

  Cambridge Bay er en bosetting med rundt 2000 innbyggere som ligger på Victoria Island, en av de største øyene i Det kanadiske polararkipelet. På lokalspråket inuinnaqtun kalles Cambridge Bay «Iqaluktuuttiaq», som betyr «en god fiskeplass». Stedet lever opp til navnet sitt, og besøkende kommer hit for å fiske arktisk røye i de nærliggende elvene.

  Det rike dyrelivet er et annet trekkplaster for eventyrlystne som reiser hit. Andre kommer for å besøke den kanadiske høyarktiske forskningsstasjonen, et senter i verdensklasse der de studerer klimaendringer og andre ting relatert til Arktis. Det er passende at reisen din starter her, hvor de gamle polfarerne søkte ly under forsøkene på å seile gjennom Nordvestpassasjen. Du kan legge navnet ditt til en prestisjetung liste som inkluderer Roald Amundsen, Norges legendariske oppdagelsesreisende.

  Etter at du har sjekket inn på skipet og hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken din, vil du ha tid til å finne deg til rette i lugaren og utforske ditt midlertidige hjem. Vi har en obligatorisk sikkerhetsbriefing før avreise slik at alle kan være så trygge som mulig på den kommende reisen.

  Middagen om kvelden er den første av mange, og avsluttes med at kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en fornøyelig ekspedisjon. Du vil deretter møte ekspedisjonsteamet i et separat velkomstmøte der de tar for seg viktig helse- og sikkerhetsinformasjon.

  Teamet vil også gå gjennom retningslinjene fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære hvordan du kan beskytte dyrelivshabitater, holde trygg avstand fra dyr og besøke urfolksamfunn i Arktis på en verdig og ansvarsfull måte.

  Dag 2
  Edmonton / Cambridge Bay, Victoria Island

  Øy i Det kanadiske polararkipelet

 • Dag 3-10
  Ekspedisjoner til Nordvestpassasjen

  Hjertet av Nordvestpassasjen

  4. september 2022 - 11. september 2022

  Vi setter kursen mot hjertet av den sagnomsuste Nordvestpassasjen. Siden slutten av 1400-tallet har søket etter denne sagnomsuste sjøveien gjennom Det kanadiske polararkipelet vært den hellige gral for tøffe sjøeventyrere.

  Den første registrerte sjøreisen hit var reisen til John Cabot i 1497. James Cook forsøkte, men feilet i 1776, og mange er kjent med den skjebnesvangre Franklin-ekspedisjonen i 1845. Den første som erobret Nordvestpassasjen med skip var den norske polfareren Roald Amundsen på en ekspedisjon som varte fra 1903 til 1906.

  Sjøisen varierer fra år til år, og hver ekspedisjon her er unik. I dagens moderne verden med toppmoderne navigasjonsutstyr, kan vi stake ut vårt eget eventyr og sette kursen mot det østlige Canada. Underveis vil vi lande på steder som er knyttet til tidlig polarhistorie, besøke inuitt-lokalsamfunn og prøve å få øye på arktisk dyreliv som isbjørn, hval, sel og ulike sjøfugler.

  Det vil også være muligheter for småbåtcruise mellom isflakene, og i ekte ekspedisjonsånd vil vi gå i land og oppleve Canadas uberørte villmark på nært hold.

  Skipets kaptein og lederen av ekspedisjonsteamet vil kontinuerlig vurdere gjeldende vær- og sjøforhold, tilpasse aktivitetene deretter, og justere reiseruten i forhold til sjøisen. Som alle gode oppdagelsesreisende, må vi respektere og samarbeide med naturen, ikke mot den.

  Underveis håper vi å kunne vise deg noen av følgende steder:

  Gjøahavn hyller Roald Amundsen som overvintret her fra 1903 på Gjøa-ekspedisjonen. Han kalte stedet «den fineste lille havnen i verden», og lærte mye fra det lokale netslik-inuittfolket om overlevelse og reising i polarregionene. Denne lærdommen var medvirkende til at Amundsen ble den første som nådde Sydpolen nesten et tiår senere.

  Fort Ross ble etablert i 1937. Her er det to små hytter på land som vedlikeholdes av Canadas kystvakt, og som nå og da brukes som tilfluktssted for lokale inuitter. Fort Ross var et av flere handelssteder i Hudson’s Bay Company i kanadisk Arktis.

  Beecheyøya er tett knyttet til historien rundt oppdagelsesreiser i Nordvestpassasjen, spesielt sjøreisen til Sir John Franklin, der to skip seilte inn i passasjen i 1845, men kom aldri ut igjen. Det er kjent at Franklin-ekspedisjonen overvintret her i 1845, og tre av hans menn er begravd her.

  Radstock Bay domineres av Caswell Tower. Kystlinjen her er ideell for en kort spasertur til en forhistorisk inuitt-bosetting. Caswell Tower er også et utmerket mål for en mer utfordrende fottur til toppen, der du blir belønnet med en fantastisk utsikt.

  Dundas havn er en forlatt bosetting med en gammel leir fra Royal Canadian Mounted Police (politietat med ridende politi) og et handelssted fra Hudson Bay Company. Her finnes også flere arkeologiske funnsteder fra Thule-perioden.

  Pond Inlet, som også kalles Mittimatalik på inuktitut, er et tradisjonelt inuittlokalsamfunn på Baffinøya. Landsbyen ligger i vakre Eclipse Sound med utsikt mot Bylotøya. Pond Inlet er omgitt av fjellkjeder, isbreer, vakre fjorder, isgrotter, geologiske jordpyramider og flytende isfjell.

  Gjennom hele sjøreisen vil vi seile i fortryllende vakker natur, og holde konstant utkikk etter ville dyr som den majestetiske, men ofte sky isbjørnen.

  Dag 3-10
  Ekspedisjoner til Nordvestpassasjen

  Hjertet av Nordvestpassasjen

 • Dag 11-19
  Grønland og Atlanterhavsprovinsene i Canada

  Baffinbukta til Grønland og Atlanterhavsprovinsene i Canada

  12. september 2022 - 20. september 2022

  Når vi kommer ut av Nordvestpassasjen, forlater vi det kanadiske territoriet for nå og setter kursen mot Grønland. Når vi seiler over Baffinbukta og Davisstredet, kan du få med deg flere informative foredrag på vitenskapssenteret. Noen av temaene du kan glede deg til er om dyr du kanskje får se, grønlandsk kultur, ekspedisjonshistorie, geologi, fotografi og historiske oppdagelsesreisende.

  Ilulissat, Grønland

  Ilulissat, som betyr «isfjell», ligger i et fantastisk landskap i Ilulissatfjorden, et sted på UNESCOs verdensarvliste. Dette er virkelig et billedskjønt sted. Det er også et livlig samlingspunkt for de som søker eventyr og opplevelser på isdekket, og her bor det nesten like mange trekkhunder som mennesker.

  Rett utenfor byen kan du ofte se gigantiske isfjell som flyter rundt i det dypblå vannet. De kommer fra Jakobshavnbreen, som kalver rundt 35 milliarder tonn isfjell hvert år. Isfjellene beveger seg nedover den 19 km lange fjorden før de går inn i Diskobukta – de glitrende formene og de flotte fargene gjør dem til enhver naturfotografs drøm.

  Sisimiut, Grønland

  Den nest største bosettingen på Grønland ligger 40 km nord for den nordlige polarsirkelen, i et sentralt kystområde i Davisstredet. Navnet betyr «menneskene i revehiene», og er en referanse til de mange polarrevhiene i nærheten. Moskusoksen er et annet dyr som holder til her. Ullen fra moskusoksen brukes lokalt til å lage et stoff kalt qiviut, og sies å være ti ganger varmere enn saueull.

  Kvanefjord, Grønland

  Kvanefjord er en 48 km lang fjord på vestkysten av Grønland i området Sermersooq, som betyr «sted med mye is». Fjorden strekker seg rundt 10 km inn i landet, før den deler seg inn i tre mindre kanaler, hver med en isbre på toppen.

  Vi bruker dagen til å utforske denne fantastiske fjorden, og kapteinen vil ta oss til steder der vi kan kaste anker og dra i land. Det blir mange muligheter for å kikke etter dyreliv, enten fra dekk eller på land, eller kanskje du bare har lyst til å strekke på beina og nyte det fantastiske landskapet.

  Etter Kvanefjord krysser vi Labradorsjøen, og du vil ha tid til å slappe av, bli kjent med dine medreisende og benytte fasilitetene om bord. I vitenskapssenteret vil ekspedisjonsteamet fortsette å holde fascinerende foredrag om dyrelivet og økosystemene i Arktis.

  Red Bay, Canada

  Red Bay er en tidligere baskisk bosetting for hvalfangere på kysten av sørlige Labrador i Strait of Belle Isle. Her kan du se knølhval eller vågehval.

  Ikke alle hvalfangstskip var heldige nok til å komme seg til kysten av Red Bay, og forliste gallioner og chalupas – små båter som hvalfangerne på 1500-tallet brukte – er bare noen av skipene som har blitt funnet bevart i ishavet. Oppdagelsene gjør Red Bay til et av de viktigste arkeologiske undervannsfunnstedene i verden.

  Corner Brook, Canada

  Idet vi seiler inn i Bay of Islands, omgitt av de kuperte åsene og den tette skogen i Long Range Mountains, er vi på samme kurs som kaptein James Cook tok for over 250 år siden.

  Akkurat som den berømte utforskeren fra Storbritannia, setter vi kursen mot Corner Brook ved munningen av Humber-elven. Dette er den nest største byen i Newfoundland and Labrador-provinsen etter St. John’s. Hvis sistnevnte er trendy og internasjonal, er Corner Brook avgjort tradisjonell og lokal.

  Dag 11-19
  Grønland og Atlanterhavsprovinsene i Canada

  Baffinbukta til Grønland og Atlanterhavsprovinsene i Canada

 • Dag 20-27
  St. Pierre & Miquelon til Colón 

  Oseanografi og velvære

  21. september 2022 - 28. september 2022

  St. Pierre & Miquelon er et av Frankrikes oversjøiske territorier som befinner seg rett sør for Newfoundland. Alt her er distinkt forskjellig fra naboen sin, herunder kulturen, språket, musikken og kjøkkenet, alt er fransk med stolthet. Vær midt i historien og kulturen når du vandrer gjennom de brosteinsbelagte gatene og ser den iøynefallende europeiske og kanadiske arkitekturen. Maten er naturligvis magnifique. Få din dose av klassiske franske retter før den neste etappen av reisen din starter.

  I løpet av de neste syv dagene til sjøs, vil ekspedisjonsteamet hjelpe oss med å få en bedre forståelse av hav og økologi. Samtidig drar vi nytte av de fantastiske fasilitetene om bord og kjører et program med fokus på sinn, kropp og sjel. Hva vil det si? Les nedenfor for å finne det ut …

  Få en forståelse av havene våre

  Mens vi seiler fra St. Pierre & Miquelon til Panama, vil du kunne ta del i et engasjerende program med foredrag, kurs og annen undervisning, som dekker temaer som marinbiologi og historien om navigering til sjøs fra vikingtiden og frem til i dag. Som en ekstra bonus vil du bli invitert med skipsoffiserene opp på broen, der du får en unik titt bak kulissene på hvordan moderne navigasjon foregår.

  Lær fra det entusiastiske ekspedisjonsteamet som er håndplukket for deres ekspertise, og bruk mikroskopene i skipets vitenskapssenter til å utforske havets skjulte økosystemer. Det vil også være vitenskapsprogrammer du kan delta i, som er knyttet til viktig pågående forskning over hele verden.

  Finn din indre ro

  Ikke alt er eksperimenter og læring, det er like viktig med hvile og avslapping. Ta deg tid til å stoppe opp, se ut på bølgene, reflektere og nyte kjærkommen egentid.

  For å hjelpe deg med å nullstille sinn, kropp og sjel, kjører vi daglige yoga- og meditasjonstimer med erfarne instruktører. Disse øktene vil gi deg en følelse av ny energi og ro i sjelen, så du er klar for nye eventyr.

  Sett også av litt tid til å observere og nyte synet av den vakre naturen rundt deg. Ta inn over deg hvor majestetisk havet faktisk er, og det samme med skyene over deg. Hold utkikk etter dyreliv fra dekk mens du nyter det milde klimaet i Karibia. Kanskje du får øye på delfin, flygefisk eller sjeldne sjøfugler. Observer harmonien i bevegelsene deres, og kjenn hvor avslappende det er for humøret.

  Dag 20-27
  St. Pierre & Miquelon til Colón 

  Oseanografi og velvære

 • Dag 28-45
  Panamakanalen til Valparaíso i Chile

  Emberá-folket, inkarikets historie og Panamakanalen

  29. september 2022 - 16. oktober 2022

  Vi passerer gjennom Panamakanalen, et over 80 km langt menneskeskapt ingeniørkunstverk bestående av kanaler og åpent vann. Kanalen åpnet for trafikk i 1914. Kanalen forbinder Atlanterhavet med Stillehavet, og rundt halvveis gjennom den 12 timer lange gjennomseilingen i kanalen vil skipet seile inn i Gatúnsjøen. Hvis du er heldig, kan du få øye på en krokodille eller alligator ved vannkanten. Hold øye med trærne, så ser du kanskje også noen aper eller til og med et dovendyr.

  Vi kommer ut i Stillehavet, og i løpet av den neste delen av reisen tar vi deg til to nasjonalparker og en rekke sjarmerende kystsamfunn i fem ulike latinamerikanske land: Panama, Colombia, Ecuador, Peru og Chile. Men først besøker vi den fantastiske og lite besøkte Darién-regionen.

  La Chunga, Darién nasjonalpark i Panama

  Dagens plan er litt av en opplevelse. Vi drar nemlig til et autentisk emberá-samfunn midt i jungelen i Darién nasjonalpark. Urfolket emberá har levd i dette området i flere århundrer, lenge før den første spanske oppdagelsesreisende satte fot i Den nye verden. Stammen her får ikke ofte besøk, og vi har jobbet tett med dem for å kunne gi deg denne sjeldne muligheten. Vi vil briefe deg på forhånd om hvordan vi vil sørge for at besøket til dette isolerte lokalsamfunnet foregår med respekt og i tråd med deres skikker for høflighet.

  For å komme hit vil vi ankre opp i La Chunga-bukta og seile oppover elva Sambu gjennom jungelen med de små ekspedisjonsbåtene våre. Jo lenger innover i landet vi kommer, desto varmere blir det, og du må ta med god beskyttelse mot både sol og mygg. Turen oppover elva tar rundt én time, men vil være vel verdt det.

  Bahia Solano, Colombia

  Den lille byen Bahía Solano er den største bosettingen på Chocó-kysten i Colombia, og ligger nær munningen av elva Rio Jella, omgitt av tett jungel. Byen kalles også Ciudad Mutis etter den spanske botanikeren José Celestino Mutis som levde på 1700-tallet, kanskje en referanse til det naturlige biologiske mangfoldet som finnes i områdets jungler, mangrovetrær, fjell myrer, elver og bukter.

  Lokalsamfunnet her åpner byen sin for oss, og inviterer deg inn på en guidet omvisning gjennom bosettingen. På veien vil du møte og snakke med de hovedsakelig afrocolombianske beboerne som lever side om side med emberá-urfolket og andre folk fra innlandet.

  Manta, Ecuador

  MS Fram tar oss tvers over ekvator tidlig om morgenen, og du kan bli med på en tradisjonell seremoni om bord der vi ber om kong Neptuns velsignelse. Montecristi ligger i innlandet, rundt åtte kilometer fra tunfiskhavnebyen Manta, og er den første anløpshavnen vi kommer til når vi går i land i Sør-Amerika. Byen ble etablert på 1500-tallet av manteños – en av Ecuadors urbefolkninger – som ville beskytte seg mot de hyppige pirattoktene langs kysten. Montecristi er faktisk fødestedet til den tradisjonelle panamahatten, til tross for navnet.

  Isla de la Plata, Ecuador

  Øya Isla de Plata er en del av nasjonalparken Machalilla, Ecuadors eneste kystnasjonalpark. Øya ligger ganske langt utenfor kysten, og det er ofte høye bølger her som gjør landinger utfordrende. Navnet, som betyr «sølv-øya», antas å komme fra troen om at den engelske sjømannen Francis Drake gravde ned en stor sølvskatt her. En mer prosaisk forklaring er at all guanoen fra fuglene gjenspeiles i solskinnet og gir øya en glitrende sølvfarge når den ses fra fastlandet – velg selv hvilken versjon du vil tro på! Dessverre er det aldri blitt oppdaget noen skatt på den lille øya, som er rundt åtte kvadratkilometer stor.

  Uansett – det øya mangler i sølv og størrelse tar den mer enn igjen for i det mangfoldige dyrelivet, som kan måle seg med dyrelivet på Galápagosøyene.

  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Det som har gjort Machala kjent er Puerto Bolivar, en viktig ecuadoriansk havn for eksport av kaffe, kakao, reker og bananer, som de lokale innbyggerne kaller oro verde – «grønt gull» – siden det vokser så mye av det i regionen. Bosque petrificado de Puyango ligger i nærheten med en av de største samlingene av forsteinede trær i verden. Det antas at de er rundt 100 millioner år gamle.

  Salaverry, Peru

  Salaverry er utsatt for vinden og bølgene i Stillehavet, og kan være en havn det er vanskelig å komme seg til. Hvis vi klarer å lande der, er det et godt startpunkt for å utforske Trujillo, den tredje største byen i Peru, og de mange arkeologiske stedene fra før-colombiansk tid som finnes overalt i regionen.

  Callao/Lima i Peru

  Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Lima betjenes via havnebyen Callao, og er den største byen i landet. Den vidstrakte storbyen har en kombinasjon av tradisjoner og modernitet som skaper en variert kultur og spennende mattilbud. De mystiske og fascinerende ruinene av de seremonielle leirpyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca er det eneste som er igjen av den tapte oldtidskulturen, og står i kontrast til den moderne storbyen.

  Paracas, Peru

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og flotte strender. På motsatt side av Paracas havn er det en mystisk, lokal geoglyf som er skåret inn i landskapet. Formen på geoglyfen er et kandelaber-lignende symbol. Bakgrunnen og betydningen er fremdeles et mysterium den dag i dag, men kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt.

  Arica, Chile

  I motsetning til andre kystbyer, har Arica sollys nesten 365 dager i året, og innbyggerne beskriver den stolt som et sted der våren aldri tar slutt. Ta en titt på den forbløffende katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876.

  Iquique, Chile

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og strandpromenader. Hovedplanen vår her er et besøk til den forlatte salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  La Serena, Chile

  La Serena ligger ved havet, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har en særpreget nykolonistisk stil og atmosfære. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er rundt 350 år gamle.

  Valparaíso i Chile

  Dette stedet på verdensarvlisten er kjent som UNESCOs «juvel i Stillehavet». Byen er en labyrint av monumenter, kirker, historiske taubaner, trendy nabolag, bakgater av brostein, fargerike hus og sjarmerende torg.

  Dag 28-45
  Panamakanalen til Valparaíso i Chile

  Emberá-folket, inkarikets historie og Panamakanalen

 • Dag 46-55
  Patagonia

  Cruise mot Antarktis

  17. oktober 2022 - 26. oktober 2022

  Castro

  Vi har kommet så langt som til Patagonia. I Castro kan du ta med deg kameraet for å ta bilder av fargerike palafitos. Dette er tradisjonelle trehus på stylter som du finner langs bredden av fjorden ved Gamboa Wharf. Den nærliggende San Francisco-kirken, som står på UNESCOs verdensarvliste, er også et mesterverk innen tømmermannsarbeid. Den er bygget helt og holdent av tre i nygotisk stil.

  Puerto Edén

  Den lille landsbyen Puerto Edén ligger i en bukt, og er en del av en øde øygruppe som stikker ut i en fjord i provinsen Última Esperanza – som betyr «siste håp». Herfra har du tilgang til det eksepsjonelle landskapet i Bernardo O'Higgins nasjonalpark – Chiles største verneområde, som består av et forbløffende nettverk av fredelige fjorder og nydelige, skogdekte fjell. Det er ingen veier til, fra eller engang inne i den isolerte landsbyen, kun strandpromenader og gangstier mellom hjemmene til de mindre enn 200 innbyggerne.

  Puerto Natales

  Beundre den fantastiske utsikten over de sørlige Andesfjellene når vi ankommer Puerto Natales. Byen er en inngangsport til Torres del Paine nasjonalpark, som trekker til seg turgåere og fjellklatrere fra overalt i verden. I tillegg til den valgfrie heldagsutflukten til nasjonalparken, kan du sette av litt tid til å utforske Puerto Natales til fots. Denne søvnige byen er en blanding av bohemske barer, butikker som selger turklær, bølgepapphus og spiserier som serverer internasjonal mat.

  Chilenske fjorder

  Vi cruiser langs de sagnomsuste fjordene og de mange øyene i den ulendte Magallanes-provinsen i Chile, der de taggete fjellene strekker seg opp mot himmelen. Deretter passerer vi den vestlige delen av Magellansundet, som ble oppkalt etter den berømte portugisiske oppdagelsesreisende som først krysset sundet på 1500-tallet. Landskapet her er fantastisk, og utstråler en følelse av ro og forundring.

  Kapp Horn og Drakestredet

  Når vi har gått rundt nasjonalparken Alberto de Agostini, som har blitt formet av isbreer, seiler vi inn i Beagle-kanalen. Beundre det fantastiske landskapet idet vi passerer nasjonalparken og Isla Gordon, en del av øygruppen Tierra del Fuego. På tuppen av Sør-Amerika ligger legendariske Kapp Horn, en stor milepæl i de gamle klipperrutene som koblet Europa med Det fjerne østen og Oceania. Det er her Atlanterhavet og Stillehavet møtes og skaper kraftige bølger som blir enda sterkere av den virvlende vestavinden. For seilere er det å runde Kapp Horn en maritim bragd på linje med å nå toppen av Mount Everest for en fjellklatrer. Siden området er kjent for sin urolige sjø, kan vi ikke garantere en landing, men hvis vi har lykken med oss og vi får stabilt nok vær til å sette fot på øya, vil du være blant de få i verden som kan skryte av å ha gjort nettopp det. Fra Kapp Horn er det rett frem til Antarktis over Drakestredet.

  Dag 46-55
  Patagonia

  Cruise mot Antarktis

 • Dag 56-62
  Antarktis

  Antarktis, det sagnomsuste frosne kontinentet

  27. oktober 2022 - 2. november 2022

  Dette er den siste frosne skansen – en uberørt, vidstrakt, hvit ørken som yrer av liv i nederst på kloden. Majestetiske fjell dekket av tykk snø reiser seg fra ishavet. Isbreer kryper over landskapet, knaker og kalver isfjell langs kysten. Landskapet er nesten helt stille, bortsett fra hvinene til kjærlighetssyke pingviner, plask fra flørtende sel og lyden av kalvende is. De 46 fugleartene som bor her, som terne, stormfugl og rovmåke, vil også fange oppmerksomheten din.

  De sju dagene vi tilbringer rundt Sør-Shetlandsøyene og Antarktishalvøya, vil vi mest sannsynlig gå i land flere steder, slik at du kan oppleve regionens dyreliv og landskap på nært hold. Ekspedisjonsteamet vil ta føringen på landinger, der de vil skape en omkretslinje du kan bevege deg fritt innenfor i ditt eget tempo. De vil også lede iscruise i de små ekspedisjonsbåtene våre til isfjell og isbreer fra trygg avstand.

  I tillegg har vi noen ganger valgfrie aktiviteter, som turer i kajakk, campingturer og turer med truger, men med et begrenset antall. Ikke glem at det finnes en rekke pågående vitenskapsprogrammer, som fotografering av hvaler og henting av vannprøver. Når du laster opp bildene du har tatt av hvaler til en global database, hjelper du forskere over hele verden med å studere migreringsmønstre og mikrobiologi. Du vil få en enda bedre forståelse for det skjøre økosystemet i Antarktis når vi studerer prøvene i vitenskapssenteret.

  Som det står i Antarktistraktaten, er Antarktis dedikert til fred, forskning og turisme. Det er derfor vi forholder oss til svært strenge miljøretningslinjer i dette området. Vi er fremmedelementet her, så det er viktig å gjøre påvirkningen så liten som mulig. Dyrelivet er vant med isen og det kalde været, men ikke menneskelig innblanding.

  Vi ønsker å bare etterlate fotspor, og ikke ta noe annet enn bilder! Faktisk dekker vi over fotsporene våre i mange av områdene vi besøker, for å forhindre at pingvinene skal falle ned i dem og sette seg fast. Vi er ambassadører for Antarktis, og vi vil at fremtidige oppdagelsesreisende skal ha samme opplevelse som deg når det er deres tur til å oppleve dette fantastiske, uberørte kontinentet.

  Dag 56-62
  Antarktis

  Antarktis, det sagnomsuste frosne kontinentet

 • Dag 63-65
  Drakestredet og Beaglekanalen

  Slapp av og ro ned

  3. november 2022 - 5. november 2022

  Inspirert. Det er hva mange av gjestene våre føler etter sju fascinerende og uforglemmelige dager med utforsking i Antarktis. Både du og minnekortet på kameraet vil utvilsomt være fulle av uforglemmelige øyeblikk.

  MS Fram vil snu, sette kursen nordover og starte overfarten over Drakestredet og inn gjennom Beaglekanalen. Ekspedisjonsteamet vil fortsette foredragene i vitenskapssenteret, og også oppsummere opplevelsene fra reisen. Hvis du er lei deg for at reisen snart er over, er dette helt normalt. Du har imidlertid nok av tid til å kose deg. Tell stjernene fra boblebadet på observasjonsdekket og legg til nye venner på sosiale medier.

  Dag 63-65
  Drakestredet og Beaglekanalen

  Slapp av og ro ned

 • Dag 66
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Hver slutt er en ny begynnelse …

  6. november 2022

  Vi ankommer Punta Arenas om morgenen, og ekspedisjonen fra pol til pol er nå over. Vi kjører deg til flyplassen, der du vil fly tilbake til hovedstaden, Santiago de Chile. Hvis du ikke har det travelt med å komme deg hjem, anbefaler vi av hele vårt hjerte at du utvider reisen for å oppleve den chilenske hovedstaden. Vi anbefaler også at du utvider ferien med etterprogrammet vårt til Påskeøya, et sted på UNESCOs verdensarvliste, der du blant annet kan prøve å fortolke de mystiske, gigantiske hodestatuene.

  Selv om du må ta farvel med skipet, kapteinen, mannskapet og ekspedisjonsteamet, trenger du ikke å ta farvel med eventyr. Når ett kapittel avsluttes, starter et annet, og det er flere ekspedisjonscruise og destinasjoner du kan utforske.

  I tillegg til bildene du tar med deg hjem, håper vi at det du vil sette mest pris på er de magiske øyeblikkene du opplevde på denne ekspedisjonen. Ikke bare øyeblikkene bak kameraet, men øyeblikkene som lever i hodet og hjertet ditt. Vi har alle et felles mål: å vise at ekspedisjonsreiser kan og bør gjøres på en mest mulig bærekraftig måte, og å inspirere oss alle til å gjøre mer for å verne og sette pris på den delikate livsbalansen på den fantastiske planeten vår. Vi håper du vil ta med deg den samme takknemmeligheten hjem, og dele den med venner og familie. Vi håper å se deg igjen på et nytt eventyr!

  Dag 66
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Hver slutt er en ny begynnelse …

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
2.

Hva er inkludert

Inkludert

Hoteller

 • Overnatting i Edmonton før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flyvninger

 • Fly i økonomiklasse fra Edmonton til Cambridge Bay før ekspedisjonscruiset
 • Fly i økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile etter ekspedisjonscruiset

Transport

 • Transport fra hotellet i Edmonton til flyplassen før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra flyplassen til skipet i Cambridge Bay før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom skipet og Punta Arenas flyplass etter ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • € 750 i ombordkreditt
 • vaskeritjeneste
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann)
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, evighetsbasseng og panoramabadstue
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: