Eventyr fra pol til pol – Det ultimate ekspedisjonscruiset for drømmereisemål

Eventyr fra pol til pol – Det ultimate ekspedisjonscruiset for drømmereisemål

Eventyr fra pol til pol – Det ultimate ekspedisjonscruiset for drømmereisemål

Eventyr fra pol til pol – Det ultimate ekspedisjonscruiset for drømmereisemål

Reiseinformasjon 94 dager MS Roald Amundsen
Avgang
2. august 2023
Pris fra
kr 401 631
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med oss på et storslått ekspedisjonscruise fra Arktis til Antarktis når vi setter seil for en opplevelse for livet. Basen din til sjøs vil være verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, det komfortable og elegante skipet vårt MS Roald Amundsen, som er oppkalt etter den første oppdagelsesreisende som klarte å nå både Nordpolen og Sydpolen.

Fra pol til pol på en legendarisk ekspedisjon og oppdagelsesferd

Dette ekspedisjonscruiset er ulikt alle andre cruise du har vært på. Vi starter den 94 dager lange sjøreisen i Vancouver i Canada, og seiler nordover langs Alaskakysten, over den nordlige polarsirkelen mot den sagnomsuste Nordvestpassasjen, og videre til Grønland og Baffinøya.

Deretter snur vi mot sør langs østkysten av USA til de varme og fargerike tropiske øyene i Mellom-Amerika, før vi passerer gjennom Panamakanalen og ankommer Sør-Amerika. Her vil vi oppleve en blanding av kultur og natur, utforske oldtidssteder i Ecuador, Peru og Chile før vi beundrer den storslåtte naturen i de chilenske fjordene og Patagonia og – til sist – den uberørte og utenomjordiske skjønnheten i Antarktis.

Kultur, natur og oppdagelse

På dette storslåtte ekspedisjonscruiset får du oppleve det fantastiske mangfoldet av kulturer og dyreliv i Amerika og Antarktis. Det kunnskapsrike og engasjerte ekspedisjonsteamet om bord vil veilede og inspirere deg hele veien, og sørge for at cruiset blir så eventyrlig, lærerikt og bærekraftig som mulig.

Eventyr fra pol til pol – Det ultimate ekspedisjonscruiset for drømmereisemål Eventyr fra pol til pol – Det ultimate ekspedisjonscruiset for drømmereisemål
 • Dag 1
  Vancouver, Canada

  Overnatting i Vancouver

  2. august 2023

  Ekspedisjonscruiset fra pol til pol begynner i Vancouver. Vancouver ligger omgitt av et vakkert fjellandskap og ved siden av farvannet i English Bay, og er både en travel havneby og en urban storby. Hvis du kommer et par dager i forkant av sjøreisen, vil du raskt se hvorfor den største byen i British Colombia er så populær.

  Et sentralt hotell vil være basen din i Vancouver. Du kan enten slappe av og nyte hotellets fasiliteter eller utforske byens kjente museer, gallerier og uteliv. Vancouvers forskjellige nabolag er fulle av kortreist gård-til-bord-mat i verdensklasse. Chinatown og Punjabi Market har kanskje den beste asiatiske maten i hele Nord-Amerika, og i Commercial Drive finner du Little Italy.

  Gamlebyen i Vancouver er også spennende. I de viktorianske bygningene i Gastown finner du noen av byens hotteste restauranter, og det 167 meter høye Vancouver Lookout byr på perfekt panoramautsikt.

  Granville Street er stedet for neonlys og natteliv, og på dagtid kan du slappe av på en av strendene i West End. Sistnevnte er også inngangsporten for å utforske de store grøntområdene og de høye røde sedertrærne i Stanley Park.

  Førprogram

  Hvis du vil ha enda flere opplevelser i løpet av den episke reisen, kan du for eksempel bestille det valgfrie førprogrammet vårt som tar deg om bord toget Rocky Mountaineer gjennom Canadian Rockies. Landskapet her er intet mindre enn spektakulært.

  Dag 1
  Vancouver, Canada

  Overnatting i Vancouver

 • Dag 2
  Vancouver, Canada

  Starten på den storslåtte ekspedisjonen

  3. august 2023

  Etter frokost tar vi deg med ut på en halvdags busstur i Vancouver. Len deg tilbake, slapp av og nyt de mange severdighetene i denne vakre og kosmopolitiske byen.

  Etterpå vil MS Roald Amundsen, verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip vente på deg i havna. Så snart du er om bord, møter du ekspedisjonsteamet og mannskapet som vil ta deg gjennom et obligatorisk møte relatert til helse og sikkerhet – både din og andres.

  Når du har funnet deg til rette, kan du gjøre deg kjent med det toppmoderne skipet vårt som er spesialdesignet for bærekraftig utforsking. Etter et velkomstmåltid vil den episke reisen fra pol til pol være i gang.

  Dag 2
  Vancouver, Canada

  Starten på den storslåtte ekspedisjonen

 • Dag 3-18
  Vancouver til Nome i Alaska

  Alaska og Canada – Inside Passage, bjørner og Aleutene

  4. august 2023 - 19. august 2023

  Vi seiler nordover og tar oss gjennom de smale kanalene i Inside Passage i Canada. Spenningen med å sette ut på et stort eventyr ligger i luften når vi seiler forbi tusenvis av øyer langs den nordvestlige Stillehavskysten, om bord stilige og komfortable MS Roald Amundsen.

  Misty Fjords

  Det første området vi vil utforske på denne ekspedisjonen er spektakulære Misty Fjords National Monument. Dette er et uberørt kystlandskap som er en del av det 809 000 hektar store Tongass National Forest, med eviggrønne trær, dype fjorder og majestetiske, snødekte fjelltopper.

  Wrangell, Alaska

  I Wrangell, en av Alaskas eldste og mest historiske øybyer, vil du virkelig føle at du tar et steg tilbake i tid. Du er omgitt av vakker natur ved munningen til elva Stikine og foten av fjellet Mount Dewey, og de lokale stiene tar deg ut i naturen til utkanten av regnskogen.

  Sitka

  Sitka ligger på Baranof Island, på den ytre kysten av Inside Passage, og kan kun nås via sjøen eller luften. Tongass National Forest omgir hele byen – den største tempererte regnskogen i verden, og et lokalt høydepunkt er den 43 hektar store Sitka National Historic Park. Området ble bosatt for over 10 000 år siden, og du vil fremdeles få et inntrykk av oldtidskulturen her. Tlingit-tradisjonene er fortsatt sterke her, og eksisterer side om side med russiske og amerikanske innflytelser.

  Icy Bay

  De tre prominente isbreene Guyot, Yahtse og Tyndall kalver store biter av flytende is ned i vannet i bukta. Målet vårt er å besøke den 54 km lange og 13 km brede Guyot-isbreen, men dette avhenger av lokale værforhold. Du vil forhåpentligvis kunne gå i land så nær isbreen som mulig, men på trygg avstand, eller utforske farvannet fra en kajakk som en del av en valgfri utflukt. Som alltid vil vi holde utkikk etter det fantastiske dyrelivet som Alaska har så mye av. Her kan vi se knølhval, spekkhugger, stellersjøløve, havoter, steinkobbe og mange flere.

  Kodiak

  Den livlige fiskehavnen Kodiak – den største i Alaska – ligger ved østkysten av Kodiak Island. Granskogen og gressmarken som omgir byen, er inspirasjonen bak kallenavnet «Smaragdøyen». Øya måler rundt 9500 kvadratkilometer og er 160 km lang, den største i Alaska og den neste største i USA etter Hawaii.

  Den mest kjente parken her er Kodiak National Wildlife Refuge, som dekker to tredjedeler av øya. Øyenes mest berømte innbyggere, rundt 3500 Kodiak-brunbjørner, lever i øyas forskjellige habitater, alt fra fjell til enger.

  Katmai nasjonalpark

  Besøk en park på over halvannen million hektar, med over et dusin aktive vulkaner og dramatiske Valley of Ten Thousand Smokes. I 1912 var dette stedet for et av de mest ødeleggende vulkanutbruddene som er registrert i moderne tid.

  Vi tilbringer dagen her, og holder utkikk etter bjørn fra dekk eller fra de små ekspedisjonsbåtene på ett av tre mulige steder i parken. Alle tre er kjent for å ha en stor bestand av brunbjørn. Katmai nasjonalpark er nesten synonymt med ypperlige sjanser for å se bjørn, og bestanden av vernede grizzlybjørner er nå på mer enn 2000.

  Chignik

  Den lille landsbyen Chignik Bay er et førsteklasses eksempel på en typisk fiskerlandsby i Alaska. Laksefiske har vært kjernen i lokalsamfunnets økonomi i over et århundre. Ta turen innom fiskefabrikken, hils på de imøtekommende lokalinnbyggerne, eller se lakseelvene i de vakre omgivelsene. Det bor rundt 20 ulike arter av ender i området, så seg deg rundt for å få øye på dem. Husk også å se opp for å få øye på havørnen.

  Unga Village

  Unga Village er en vakker, forlatt by i den sørlige delen av ubebodde Unga Island i de fjerntliggende Aleutene. Byen ble bebodd av aleutene i 1833, men fiske viste seg å ikke være nok til å holde lokalsamfunnet i gang. Alle byens innbyggere hadde flyttet vekk innen 1969. I dag er en samling av trehus alt som står igjen, omgitt av et teppe av rosa myrklegg og geitrams.

  Dutch Harbor

  Den lille byen Dutch Harbor er en av de viktigste fiskehavnene i USA, kjent for å ha vært med i TV-programmet Deadliest Catch. Havnen har en innholdsrik historie, og her finner du Museum of the Aleutians, Aleutian World War II National Historic Area og den russiskortodokse katedralen fra 1896. I regionen rundt Dutch Harbor bor det rundt 600 havørner og 40–50 millioner sjøfugler, som lundefugl, skarv og krykkjer.

  St. Paul og Saint Matthew Island

  St. Paul Island er den største av Pribylovøyene, et viktig fugleområde som også har hele 500 000 nordlig pelssel. Du vil besøke øde St. Matthew Island, som sies å være det mest isolerte stedet i Alaska.

  Nome

  Du ser spor etter gullfeberen overalt i den lille byen Nome, blant annet i forlatte muddermaskiner, dampfartøy fra århundreskiftet og gamle jernbaneskinner. Rop om ‘Gull! Gull!’ kan fremdeles høres i dag av de som leter langs bredden av Snake River.

  • Inkludert Vakre Chignik
  • Inkludert Dutch Harbor – Hopp på / hopp av-buss
  • Inkludert Skyttelbuss til Fort Abercrombie
  • Inkludert Småbåtcruise på Misty Fjords
  • Inkludert Naturlanding på St Matthew Island
  • Inkludert Naturlanding i Unga Village
  • Inkludert Geographic Harbour – småbåtcruise og naturlanding
  • Inkludert Wrangell - Småbåtcruise
  • Inkludert Småbåtcruise i Icy Bay
  Dag 3-18
  Vancouver til Nome i Alaska

  Alaska og Canada – Inside Passage, bjørner og Aleutene

 • Dag 19-22
  Til sjøs

  Vi krysser den nordlige polarsirkel

  20. august 2023 - 23. august 2023

  Vi seiler gjennom Beringstredet, og holder et øye på himmelen for å se en rekke sjøfugler. Det er over 30 arter å få øye på her, blant annet svartfotkrykkje og forskjellige arter fra alkefamilien. På sensommeren kan du se opp mot 10 millioner fugler i denne regionen, så du har mer enn nok å peke kikkerten mot.

  Når vi passerer Beringstredet, har du Russland mot vest og USA mot øst. Dette er også den internasjonale datolinjen, der du har «i morgen» til venstre og «i dag» til høyre. På dette punktet seiler vi også inn i den nordlige polarsirkelen.

  Vi krysser Tsjuktsjerhavet og ankommer Point Barrow, det nordligste punktet i USA, før vi seiler inn i Beauforthavet. Hold et øye med vannet her for å se grønlandshval og gråhval, som kan ses i området. Det kan hende vi begynner å se sjøis fra nå av.

  Dag 19-22
  Til sjøs

  Vi krysser den nordlige polarsirkel

 • Dag 23-33
  Canada og Grønland

  På vei gjennom Nordvestpassasjen

  24. august 2023 - 3. september 2023

  Når vi fortsetter inn i Amundsen-golfen, kan vi forhåpentligvis observere de særdeles fargerike Smoking Hills – et fantastisk syn. Røyk oser opp fra klippene på østkysten av Cape Bathurst på grunn av lignitt – en kombinasjon av skifer og pyritt – som plutselig tar fyr når det kommer i kontakt med luft og skaper dette uvanlige og fotogene fenomenet.

  Roald Amundsen – som skipet vårt er oppkalt etter – var den første som beseiret Nordvestpassasjen med skip på en ekspedisjon som varte fra 1903 til 1906. Mange hadde prøvd dette før ham, uten hell, og det første forsøket vi vet om var i 1497.

  I moderne tid, om bord på et førsteklasses ekspedisjonsskip oppkalt etter Amundsen selv, vil vi også seile inn i Nordvestpassasjen på vårt eget eventyr, mot Grønland og østlige Canada.

  Underveis vil vi lande på steder som er knyttet til tidlig polarhistorie, besøke inuitt-lokalsamfunn og prøve å få øye på arktisk dyreliv som isbjørn, hval, sel og ulike sjøfugler.

  Det vil også være muligheter for småbåtcruise mellom isflakene, og i ekte ekspedisjonsånd vil vi gå i land og oppleve Canadas uberørte villmark på nært hold.

  Skipets kaptein og lederen av ekspedisjonsteamet vil kontinuerlig vurdere gjeldende vær- og sjøforhold, tilpasse aktivitetene deretter, og justere reiseruten i forhold til sjøisen. Som alle gode oppdagelsesreisende, må vi respektere og samarbeide med naturen, ikke mot den.

  Her er noen av stedene i denne utemmede villmarksregionen som vi håper å utforske sammen med deg under landinger og korte spaserturer, hvis vind, bølger og sjøis tillater det:

  Ulukhaktok

  Mange av de 500 innbyggerne i dette lokalsamfunnet er involvert i kooperativet til de lokale kunsthåndverkerne, og produserer trykk, gobeliner og annet håndverk. Det er også her verdens nordligste golfbane ligger, og hver sommer arrangeres en turnering her.

  Cambridge Bay

  Cambridge Bay ligger på Victoria Island, og er et mye brukt stoppested for skip som krysser Nordvestpassasjen. Det kalles også Iqaluktuuttiaq, eller «en god fiskeplass», på grunn av elva Ekalluk som tiltrekker seg arktisk røye, en type kaldtvannslaks.

  Gjoa Haven (Gjøahavn)

  Roald Amundsen overvintret i landsbyen i 1903. Mens han var her, lærte han viktige overlevelsesferdigheter fra det lokale nesilikfolket. Denne kunnskapen ville senere gi ham en fordel i det kjente kappløpet om Sydpolen i 1911. En informativ spasertur og et kulturarvsenter er dedikert til historien og kulturen i området.

  Fort Ross

  Her utforsker vi et forlatt handelssted i Hudson’s Bay som ligger i den sørlige delen av Somerset Island. Lagerbygningen her brukes fortsatt som tilfluktssted for sporadiske reisende, med køyesenger og hyller med boksmat.

  Beechey Island

  Dette er det siste hvilestedet til tre medlemmer av den beryktede Franklin-ekspedisjonen som seilte inn i Nordvestpassasjen i 1845, men aldri kom tilbake. Det er skikk for oppdagelsesreisende i regionen å stoppe og vise sin respekt ved gravstedene, slik Roald Amundsen gjorde i 1903.

  Devonøya

  Velkommen til den største ubebodde øya i verden. De eneste tegnene til menneskelig liv her er den for lengst forlatte bosettingen i Dundas havn og noen arkeologiske utgravinger fra Thule-perioden.

  Pond Inlet

  Stedet kalles også «Mittimatalik» på inuktitut, som betyr «stedet der landingsstedet er». Dette er et tradisjonelt inuitt-lokalsamfunn på Baffinøya, som byr på fantastisk utsikt mot Eclipse Sound og fjellene på Bylotøya. Det er også kjent som et godt sted for å se narhval – «havets enhjørning».

  Dag 23-33
  Canada og Grønland

  På vei gjennom Nordvestpassasjen

 • Dag 34-41
  Grønland og Atlantic Canada

  Baffinbukta til Grønland og Atlantic Canada

  4. september 2023 - 11. september 2023

  Når vi kommer ut av Nordvestpassasjen, forlater vi det kanadiske territoriet for nå og setter kursen mot Grønland. Når vi seiler over Baffinbukta og Davisstredet, kan du få med deg flere informative foredrag på vitenskapssenteret. Noen av temaene du kan glede deg til er dyr du kanskje får se, grønlandsk kultur, ekspedisjonshistorie, geologi, fotografi og historiske oppdagelsesreisende.

  Ilulissat, Grønland

  Ilulissat, som betyr «isfjell», ligger i et fantastisk landskap i Ilulissatfjorden, et sted på UNESCOs verdensarvliste. Dette er virkelig et billedskjønt sted. Det er også et livlig samlingspunkt for de som søker eventyr og opplevelser på isdekket, og her bor det nesten like mange trekkhunder som mennesker.

  Rett utenfor byen kan du ofte se gigantiske isfjell som flyter rundt i det dypblå vannet. De kommer fra Jakobshavnbreen, som kalver rundt 35 milliarder tonn isfjell hvert år. Isfjellene beveger seg nedover den 19 km lange fjorden før de går inn i Diskobukta – de glitrende formene og de flotte fargene gjør dem til enhver naturfotografs drøm.

  Sisimiut, Grønland

  Den nest største bosettingen på Grønland ligger 40 km nord for den nordlige polarsirkelen, i et sentralt kystområde i Davisstredet. Navnet betyr «menneskene i revehiene», og er en referanse til de mange polarrevhiene i nærheten. Moskusoksen er et annet dyr som holder til her. Ullen fra moskusoksen brukes lokalt til å lage et stoff kalt qiviut, og sies å være ti ganger varmere enn saueull.

  Etter Sisimiut krysser vi Labradorsjøen, og du vil ha tid til å slappe av, bli kjent med dine medreisende og benytte fasilitetene om bord. I vitenskapssenteret vil ekspedisjonsteamet fortsette å holde fascinerende foredrag om dyrelivet og økosystemene i Arktis.

  Red Bay i Canada er en tidligere baskisk bosetting for hvalfangere på kysten av sørlige Labrador i Strait of Belle Isle. Her kan du se knølhval eller vågehval.

  Ikke alle hvalfangstskip var heldige nok til å komme seg til kysten av Red Bay, og forliste gallioner og chalupas – små båter som hvalfangerne på 1500-tallet brukte – er bare noen av skipene som har blitt funnet bevart i ishavet. Oppdagelsene gjør Red Bay til et av de viktigste arkeologiske undervannsfunnstedene i verden.

  Corner Brook, Canada Idet vi seiler inn i Bay of Islands, omgitt av de kuperte åsene og den tette skogen i Long Range Mountains, er vi på samme kurs som kaptein James Cook tok for over 250 år siden.

  Akkurat som den berømte utforskeren fra Storbritannia, setter vi kursen mot Corner Brook ved munningen av Humber-elven. Dette er den nest største byen i Newfoundland and Labrador-provinsen etter St. John’s. Hvis sistnevnte er trendy og internasjonal, er Corner Brook avgjort tradisjonell og lokal.

  Dag 34-41
  Grønland og Atlantic Canada

  Baffinbukta til Grønland og Atlantic Canada

 • Dag 42-49
  Halifax til Boston

  Historie, sjømat og natur

  12. september 2023 - 19. september 2023

  Neste del av reisen starter i Halifax, den urbane hovedstaden i den kanadiske provinsen Nova Scotia. Havnebyen har en god beliggenhet, med utsikt over en av verdens største naturlige havner.

  Sable Island, Canada

  Det første stoppestedet vårt etter Halifax er den lange, halvmåneformede Sable Island, rundt 300 km mot øst. Navnet kommer fra det franske ordet for sand, og det er ikke mulig for naturlige trær å vokse på denne uvanlige sandbankeøya. Folk kommer hit for å se de ville hestene, og man tror at det er rundt 550 av dem her.

  Siden det ofte er mye tåke og sterke strømmer, kan selv det moderne navigasjonsutstyret vårt få problemer med det uforutsigbare farvannet ved øya, som gjør landing vanskelig. Hvis været ikke er samarbeidsvillig, vil kapteinen manøvrere oss nært nok til at vi kan se hestene fra observasjonsdekket. Hvis forholdene er bedre og vi kan gå i land, vil vi kunne se Sable Island-hestene på nært hold, og vi kan også holde utkikk etter steinkobbe og gråsel langs kystlinjen.

  Lunenburg, Nova Scotia

  Det første du ser av UNESCO-stedet Lunenburg vil være de fargerike bygningene langs vannkanten. Med sine fargerike hus og firkantete hager, har byen knapt endret seg siden kolonitiden på 1700-tallet, da den var en britisk bosetning.

  Eastport, Maine

  Idet vi seiler fra kanadisk farvann og inn i USA, er neste stopp på ekspedisjonscruiset vårt Eastport City på Moose Island. Arkeologer tror at urfolket Passamaquoddy levde her i minst 10 000 år før de første europeerne dukket opp i 1604. Når vi først er i Passamaquoddy Bay kan det hende du ønsker å få med deg et besøk til «Old Sow» – en malstrøm som antas å være den største på den vestlige halvkule. Den har fått navnet sitt etter den hvinende lyden den angivelig gir fra seg når den spinner.

  Rockland og Castine i Maine

  Hvis du noen gang har blitt servert hummer fra Maine, er det gode sjanser for at den har vært innom Rockland. Kunstentusiaster bør sjekke ut Center for Maine Contemporary Art og Farnsworth Art Museum, som byr på verker av Andrew Wyeth og andre kunstnere fra New England. Når natten faller på her, skjer det noe magisk.

  Vi kaster ut ankeret i Castine Harbor, der det unike akvatiske økosystemet skaper et perfekt miljø for lysutstråling fra planteplankton. Avhengig av tilgjengelighet, har vi et antall kajakker så du kan komme tett på dette naturfenomenet, og flyte mellom en stjerneklar himmel og skimrende vann.

  Bar Harbor, Maine

  Bar Harbor ligger i Frenchman’s Bay på Mount Desert Island, og er inngangsporten til Acadia nasjonalpark, med utsikt til Cadillac Mountain og Cranberry Islands. Sjømatrestaurantene her sies å være blant de beste i New England!

  Provincetown, Massachusetts

  Provincetown er et slags senter for kunstnere. Malere som Jackson Pollock og Hans Hofman har kommet hit siden 1940-tallet. De Cape Cod National Seashore-vernede sanddynene ligger innen gangavstand fra byen, og du kan utforske dem til fots eller via en valgfri utflukt med sandloppe. Stellwagen Bank National Marine Sanctuary ligger ute til sjøs og trekker til seg 17 ulike hvalarter, så husk å ta med kikkerten.

  Boston, Massachusetts

  Alle finner noe å elske med Boston, hjembyen til Harvard og Red Sox. Dette er en av byene i USA som ser mest europeisk ut, og den er full av historie. Brosteinsgatene, Tea Party-attraksjonene og fascinerende Freedom Trail gjør stedet perfekt å utforske til fots.

  • Inkludert Bypakke Eastport
  • Inkludert Tur med Provincetown Trolley
  • Inkludert Rockland Breakwater fyr og naturvandring
  • Inkludert Landing på Sable Island
  Dag 42-49
  Halifax til Boston

  Historie, sjømat og natur

 • Dag 50-53
  Til sjøs

  Severdigheter til sjøs ved østkysten

  20. september 2023 - 23. september 2023

  Når vi tilbringer flere dager til sjøs, kan du kose deg med fasilitetene om bord, som evighetsbasseng, boblebad, badstue, innendørs treningsstudio, utendørs joggesti og spa.

  Du kan også unne deg en behandling i velværesenteret eller bli med på et kunstverksted. Spis med stil i en av de tre restaurantene våre og tilbring tid på dekk mens du holder utkikk etter sjøfugl og annet sjøliv. I løpet av dagene til sjøs kan du også bli bedre kjent med ekspedisjonsteamet, som sikkert føles som gode venner allerede. De vil fortsette å holde foredrag som går i dybden av en rekke temaer relatert til de aktuelle reisemålene.

  Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du gjerne bli med på et av vitenskapsprogrammene våre. Disse samler inn ekte data og har som mål å hjelpe forskere med å få en bedre forståelse av miljøet, slik at de kan bekjempe mange av problemene som truer planeten vår.

  Dag 50-53
  Til sjøs

  Severdigheter til sjøs ved østkysten

 • Dag 54-63
  Miami, USA til Colón i Panama

  Karibisk stemning og havutforsking

  24. september 2023 - 3. oktober 2023

  Miami i Florida

  «Neonbyen» har fått et velfortjent rykte som en av verdens mest populære feriedestinasjoner, og du vil se hvorfor. Solskinn året rundt? Ja. Kritthvite strender? Ja. Krystallblått hav? Jepp. Dette er bare noen av grunnene til at stedet har blitt så populært. Joda, her er det glitter og glam slik du har sett på film, men Miami har mye mer å tilby enn cocktailer og luksusyachter. Byen er en pulserende metropol med store doser latinamerikansk, karibisk, asiatisk og europeisk innflytelse.

  Belize City, Belize

  Sjarmerende Belize City med sine lave bygninger er en tilbakelent kystperle i Karibia. Her finner du fargerik, britisk koloniarkitektur og monumenter, et minne om byens fortid som landets tidligere hovedstad. Hovedmålet vårt denne dagen ligger rundt 50 kilometer nord for byen: de godt bevarte Altun Ha-mayaruinene. Dette stemningsfylte stedet er omgitt av en dyrerik jungel, og flere templer og pyramider fra oldtiden omgir de to hovedtorgene i byen.

  Lighthouse Reef, Belize

  Det berømte korallrevet i Belize er en av landets største attraksjoner og anses for å være et av de beste marineområdene i hele Karibia. Her er det et fantastisk variert sjøliv, frodige korallrev og muligheter for å holde seg aktiv. Vi legger til anker for dagen ved den ubebodde øya Half Moon Caye i Lighthouse Reef, den mest fjerntliggende atollen. Øya er best kjent for å være tilfluktssted for den sjeldne fuglen rødfotsule.

  Isla de Providencia i Colombia

  Denne fjerntliggende, fjelldekte øya i Karibia ble en gang brukt som base av piraten Henry Morgan på 1600-tallet, for å plyndre keiserlige gallioner fylt med gulldubloner. Ifølge legenden er mye av gullet fremdeles gjemt på øya, men de ekte skattene er kanskje de fantastiske sandstrendene, den vennlige lokalbefolkningen og det rene vannet.

  Dessverre ble øya rammet av orkanen Iona i 2020. Gjenoppbyggingen er i gang, og besøket vårt er viktig for å hjelpe lokale virksomheter og lokalsamfunnet generelt med å komme seg.

  Corn Islands, Nicaragua

  Noe av det beste med ekspedisjonscruisene våre er at vi kan ta deg til mindre reisemål som er vanskelige å ta seg til og som ofte blir oversett av de større cruiseskipene. Vi planlegger å lande på Big Corn Island, som ligger rundt 80 kilometer fra kysten av Nicaragua. Her er det ingen turistfeller, bare en tilbakelent øyatmosfære med vakre strender og virkelig vennlige lokale innbyggere. Du får følelsen av at dette er et sted der alle kjenner alle, og du vil være velkommen hvor enn du går. Kos deg med saftig hummer før du slapper av i en strandhengekøye og bare nyter den fredelige tropeatmosfæren.

  Bocas del Toro, Panama

  Bocas del Toro er en vakker og drømmeaktig øygruppe som består av ni hovedøyer og hundrevis av mindre øyer. Dette er det folk ser for seg når de drømmer om paradis. Denne marine nasjonalparken står nå på UNESCOs verdensarvliste, og er et av verdens mest biologisk mangfoldige steder. Det finnes en eksotisk miks av dyreliv spredt på de mange øyene, deriblant dovendyr, røde frosker og bladskjærermaur.

  Vi tar en lokal vanntaxi til en av de nærliggende øyene og går på en guidet fottur. Ett sted vi kanskje besøker er Red Frog Beach, der du kan prøve å få øye på froskene som stedet er oppkalt etter. Vi drar kanskje til Solarte Island, som har mange flotte naturstier.

  Colón

  Denne livlige kysthavnen i Karibia er et populært stoppested for skip som gjør seg klare til å seile gjennom Panamakanalen, og har en mangfoldig befolkning i forhold til den lille størrelsen. Som du kanskje forventet deg, er det mange flotte restauranter her og flere muligheter til å kjøpe ting.

  Dag 54-63
  Miami, USA til Colón i Panama

  Karibisk stemning og havutforsking

 • Dag 64-77
  Panamakanalen til Valparaíso i Chile

  Inkarikets historie, koloniarkitektur og Panamakanalen

  4. oktober 2023 - 17. oktober 2023

  Panamakanalen

  Vi passerer gjennom Panamakanalen, et over 80 km langt menneskeskapt ingeniørkunstverk bestående av kanaler og åpent vann. Kanalen åpnet for trafikk i 1914. Kanalen forbinder Atlanterhavet med Stillehavet, og rundt halvveis gjennom den 12 timer lange gjennomseilingen i kanalen vil skipet seile inn i Gatúnsjøen. Hvis du er heldig, kan du få øye på en krokodille eller alligator ved vannkanten. Hold øye med trærne, så ser du kanskje også noen aper eller til og med et dovendyr.

  Manta, Ecuador

  MS Roald Amundsen tar oss tvers over ekvator tidlig om morgenen, og du kan bli med på en tradisjonell seremoni om bord der vi ber om kong Neptuns velsignelse. Montecristi ligger på innlandet, rundt åtte kilometer fra tunfiskhavnebyen Manta, og er den første anløpshavnen vi kommer til når vi går i land i Sør-Amerika. Byen ble grunnlagt på 1500-tallet av manteños – et av Ecuadors urfolk – som ville beskytte seg mot de hyppige pirattoktene langs kysten. Montecristi er faktisk fødestedet til den tradisjonelle panamahatten, til tross for navnet.

  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Det er Puerto Bolivar som har gjort Machala kjent, en viktig havn for eksport av kaffe, kakao, reker og bananer, som de lokale innbyggerne kaller oro verde – grønt gull – siden det vokser så mye av dem i regionen. Bosque petrificado de Puyango ligger i nærheten med en av de største samlingene av forsteinede trær i verden. Det antas at de er rundt 100 millioner år gamle.

  Salaverry, Peru

  Salaverry er utsatt for vinden og bølgene i Stillehavet, og kan være en havn det er vanskelig å komme seg til. Hvis vi klarer å lande der, er det et godt startpunkt for å utforske Trujillo, den tredje største byen i Peru, og de mange arkeologiske stedene fra før-colombiansk tid som finnes overalt i regionen.

  Lima i Peru

  Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Lima betjenes via havnebyen Callao, og er den største byen i landet. Den vidstrakte storbyen har en kombinasjon av tradisjoner og modernitet som skaper en variert kultur og spennende mattilbud. De mystiske og fascinerende ruinene av de seremonielle leirpyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca er det eneste som er igjen av den tapte oldtidskulturen, og står i kontrast til den moderne storbyen.

  Paracas, Peru

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og flotte strender. På motsatt side av Paracas havn er en mystisk, lokal geoglyfe skåret inn i landskapet. Geoglyfen er formet som et kandelaber-lignende symbol, og opphavet og betydningen er fremdeles et mysterium den dag i dag. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt.

  Arica, Chile

  I motsetning til andre kystbyer, har Arica sollys nesten 365 dager i året, og innbyggerne beskriver den stolt som et sted der våren aldri tar slutt. Ta en titt på den forbløffende katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876.

  Iquique, Chile

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og strandpromenader. Hovedplanen vår her er et besøk til den forlatte salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  La Serena, Chile

  La Serena ligger ved havet, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har en særpreget nykolonialistisk stil og atmosfære. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er rundt 350 år gamle.

  Valparaíso i Chile

  Dette stedet på verdensarvlisten er kjent som UNESCOs «juvel i Stillehavet». Byen er en labyrint av monumenter, kirker, historiske taubaner, trendy nabolag, bakgater av brostein, fargerike hus og sjarmerende torg.

  • Inkludert Høydepunkter i Manta og Montecristi
  • Inkludert Bytur i Machala
  • Inkludert Marinera-danseshow om bord
  • Inkludert Panoramatur i Lima
  • Inkludert Strandrydding i Callao
  • Inkludert Besøk i et lokalsamfunn
  • Inkludert Landskap i Puerto Natales
  Dag 64-77
  Panamakanalen til Valparaíso i Chile

  Inkarikets historie, koloniarkitektur og Panamakanalen

 • Dag 78-87
  Patagonia

  Cruise mot Antarktis

  18. oktober 2023 - 27. oktober 2023

  Castro

  Vi har kommet så langt som til Patagonia. I Castro kan du ta med deg kameraet for å ta bilder av fargerike palafitos. Dette er tradisjonelle trehus på stylter som du finner langs bredden av fjorden ved Gamboa Wharf. Den nærliggende San Francisco-kirken, som står på UNESCOs verdensarvliste, er også et mesterverk innen tømmermannsarbeid. Den er bygget helt og holdent av tre i nygotisk stil.

  Puerto Edén

  Den lille landsbyen Puerto Edén ligger i en bukt, og er en del av en øde øygruppe som stikker ut i en fjord i provinsen Última Esperanza – som betyr «siste håp». Herfra har du tilgang til det eksepsjonelle landskapet i Bernardo O'Higgins nasjonalpark – Chiles største verneområde, som består av et forbløffende nettverk av fredelige fjorder og nydelige, skogdekte fjell.

  Det er ingen veier til, fra eller engang inne i den isolerte landsbyen, kun strandpromenader og gangstier mellom hjemmene til de mindre enn 200 innbyggerne.

  Puerto Natales

  Beundre den fantastiske utsikten over de sørlige Andesfjellene når vi ankommer Puerto Natales. Byen er en inngangsport til Torres del Paine nasjonalpark, som trekker til seg turgåere og fjellklatrere fra overalt i verden. I tillegg til den valgfrie heldagsutflukten til nasjonalparken, kan du sette av litt tid til å utforske Puerto Natales til fots. Denne søvnige byen er en blanding av bohemske barer, butikker som selger turklær, bølgepapphus og spiserier som serverer internasjonal mat.

  Chilenske fjorder

  Vi cruiser langs de sagnomsuste fjordene og de mange øyene i den ulendte Magallanes-provinsen i Chile, der de taggete fjellene strekker seg opp mot himmelen. Deretter passerer vi den vestlige delen av Magellansundet, som ble oppkalt etter den berømte portugisiske oppdagelsesreisende som først krysset sundet på 1500-tallet. Landskapet her er fantastisk, og utstråler en følelse av ro og forundring.

  Kapp Horn og Drakestredet

  Når vi har gått rundt nasjonalparken Alberto de Agostini, som har blitt formet av isbreer, seiler vi inn i Beagle-kanalen. Beundre det fantastiske landskapet idet vi passerer nasjonalparken og Isla Gordon, en del av øygruppen Tierra del Fuego.

  På tuppen av Sør-Amerika ligger legendariske Kapp Horn, en stor milepæl i de gamle klipperrutene som koblet Europa med Det fjerne østen og Oceania. Det er her Atlanterhavet og Stillehavet møtes og skaper kraftige bølger som blir enda sterkere av den virvlende vestavinden. For seilere er det å runde Kapp Horn en maritim bragd på linje med å nå toppen av Mount Everest for en fjellklatrer.

  Siden området er kjent for sin urolige sjø, kan vi ikke garantere en landing, men hvis vi har lykken med oss og vi får stabilt nok vær til å sette fot på øya, vil du være blant de få i verden som kan skryte av å ha gjort nettopp det. Fra Kapp Horn er det rett frem til Antarktis over Drakestredet.

  Dag 78-87
  Patagonia

  Cruise mot Antarktis

 • Dag 88-91
  Antarktis

  Antarktis, det sagnomsuste frosne kontinentet

  28. oktober 2023 - 31. oktober 2023

  Ingen andre steder på jorda kan måle seg med dette utenomjordiske landskapet av snø og is. Vinden og bølgene jobber sammen med den sene vårsola om å hugge ut nye isfjell til gigantiske hvite og blå kunstverk, noen av dem høye som bygninger. Enorme brehyller og isbreer knaker når de sender store isbiter ned i vannet nedenfor. Majestetiske fjell ligger delvis skjult under myk snø. Velkommen til det makeløse syvende kontinentet. Velkommen til Antarktis.

  Her vil du tilbringe de neste fire dagene med å utforske flere av de mer enn 20 mulige landingsstedene på og rundt Antarktishalvøya og Sør-Shetlansdøyene. Uansett hvor vi drar og hva vi enn gjør, vil hver dag i denne vidstrakte, uberørte regionen by på noe nytt og spennende.

  Kanskje vi seiler inn i en oversvømt vulkansk kaldera eller gjør en landing ved ulendte bukter som fortsatt huser levninger fra hvalfangsttiden. Eller kanskje vi går i land blant tusener av pingviner, på trygg avstand selvfølgelig fra de mest nysgjerrige som kommer mot oss for å undersøke.

  Siden dette er sen vår i Antarktis, vil bøylepingvin og ringpingvin være på begynnelsen av hekkesesongen, mens den mer avanserte adeliepingvinen allerede kan ha lagt egget sitt og er i rugemodus. Det er mange andre fugler å se i Antarktis, som rovmåke, jo, stormfugl og terne. I motsetning til pingvinene kan disse fuglene fly, så husk å rette kikkerten opp mot himmelen fra tid til annen.

  Ekspedisjonsteamet vil være med deg hele veien, veilede deg på landinger og lede is-cruise om bord mindre ekspedisjonsbåter. Avhengig av lokale snø-, is- og vindforhold, kan du være blant de få heldige som får oppleve aktiviteter som kajakkpadling og turer med truger, eller til og med tilbringe en natt i telt på land.

  Det vil også være mulighet for å delta i vitenskapsprosjekter som er enkle å gjøre, som skyobservasjon, holde utkikk etter hval og leopardsel, eller analysere planteplankton i mikroskop i vitenskapssenteret. Det er tilfredsstillende å vite at informasjonen du bidrar til å samle inn som en del av disse prosjektene, brukes i ekte vitenskapsstudier ved viktige institusjoner over hele verden.

  Fotografen vår vil også komme med noen nyttige tips til hvordan du best kan fotografere det fantastiske landskapet og det fotogene dyrelivet. Bare husk å legge vekk kameraet av og til, så du kan nyte alt sammen med øynene også.

  Dag 88-91
  Antarktis

  Antarktis, det sagnomsuste frosne kontinentet

 • Dag 92-94
  Ushuaia/Buenos Aires

  Til bunnen av verden og tilbake!

  1. november 2023 - 3. november 2023

  Når vi forlater magiske Antarktis, har vi en to dagers seilas foran oss tilbake gjennom Drakestredet til Sør-Amerika. Et perfekt tidspunkt for å slappe av og tenke gjennom opplevelsene dine på det frosne kontinentet. Besøk velværesenteret vårt for en beroligende behandling, og ta turen innom Explorer Bar for en prat om reiseminnene dine med nye venner. Bildene dine er som trofeer, så du kan vise dem frem og utveksle historier om eventyrene og opplevelsene dere har hatt. Du kan også bli med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret for å se tilbake på alt du har sett og lært underveis.

  Reisen fra pol til pol er nå over. Når vi ankommer Ushuaia i Argentina, får du transport til flyplassen for flygningen til Buenos Aires. Du velger selv om du vil fly hjem direkte eller tilbringe et par ekstra dager med å utforske tangoens fødested.

  Før du går i land, er det på tide å si farvel til skipet, mannskapet, de andre gjestene og det fantastiske ekspedisjonsteamet. Hver av dem har jobbet hardt for å gjøre reisen til et hyggelig og uforglemmelig eventyr.

  Vi har alle et felles mål: å vise at ekspedisjonsreiser kan og bør gjøres på en mest mulig bærekraftig måte, og å inspirere oss alle til å gjøre mer for å verne og sette pris på den delikate livsbalansen på den fantastiske planeten vår. Vi håper du vil ta med deg den samme takknemmeligheten hjem, og dele den med venner og familie. Vi håper å se deg igjen på et nytt eventyr!

  Etterprogram

  Kanskje du ikke er helt klar for at eventyret skal være over. Når du først er i området, kan du legge til et etterprogram for å se storslåtte Iguazú Falls på den brasilianske grensen. Du vil besøke fossefallene og utsiktspunktene i Iguazu, både fra argentinsk og brasiliansk side. Denne turen inkluderer en vakker togtur til de øverste fossefallene.

  Dag 92-94
  Ushuaia/Buenos Aires

  Til bunnen av verden og tilbake!

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
2.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Hotellovernatting i Vancouver inkludert frokost

Flygning

 • Flygning i økonomiklasse mellom Ushuaia og Buenos Aires

Transport

 • Bytur i Vancouver, inkl. lunsjeske, avsluttes på kaia
 • Transport mellom skipet og Ushuaia lufthavn

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • Vaskeritjeneste
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, infinity-basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: