Rundseiling av Island, og fjordene på Østgrønland

Rundseiling av Island, og fjordene på Østgrønland

Rundseiling av Island, og fjordene på Østgrønland

Rundseiling av Island, og fjordene på Østgrønland

Reiseinformasjon 21 dager MS Fram
Avgang
25. juli 2023
Pris fra
kr 100 975
Frokost, lunsj og middag inkludert

Dra ut på dette episke ekspedisjonscruiset, og besøk majestetiske landskaper på Island og østkysten av Grønland – to nordlige land som er som tatt ut av et eventyr.

Rundseiling av Island – landet av is og ild

Reykjavik er startstedet vårt for å utforske det såkalte landet av is og ild. Vi setter kursen nordover, og starter rundseilingen av Islands vakre kyst med billedskjønne fiskerlandsbyer som Stykkishólmur og Patreksfjörður. Etterpå utforsker vi Akureyri – ‘Islands nordlige hovedstad’.

Trå over den nordlige polarsirkel på den forblåste og isolerte øya Grimsey, før vi seiler til Bakkagerdi med fantastisk fjellutsikt og – ifølge mytene – mange alver. Til slutt utforsker vi ‘Islands Pompeii’, Heimaey, før vi fullfører rundseilingen tilbake til Reykjavik.

Se den majestetiske, uberørte villmarken på Grønland

Vi seiler fra Reykjavik, over Danmarkstredet, til den spektakulære østkysten av Grønland. Destinasjonen vår er Scoresbysund, verdens største fjordsystem som strekker seg ut over 36 000 kvadratkilometer. Under ekspertveiledning av ekspedisjonsteamet vil du komme tett på dette vakre økosystemet under landinger, naturvandring og kajakkturer.

Denne fredfylte oasen byr på et rikt dyreliv. Når vi seiler gjennom det mørke, fredfylte vannet mellom ruvende fjell, kan du holde utkikk etter hval og annet marint dyreliv. Fugleentusiaster kan holde utkikk etter arter som polarlomvi, snøugle og grønlandsk jaktfalk. Vi avslutter den storslåtte ekspedisjonen der vi begynte, i Reykjavik.

Rundseiling av Island, og fjordene på Østgrønland Rundseiling av Island, og fjordene på Østgrønland
 • Dag 1
  Reykjavík

  Starten på eventyret

  25. juli 2023

  Ekspedisjonscruiset starter i hovedstaden på Island – et samlingspunkt for kunst, kultur, historie og underholdning

  Ekspedisjonscruiset starter i Reykjavík, der MS Fram venter på deg i havnen. Reykjavík, eller «røykvik», fikk navnet sitt på grunn av dampen som steg opp fra de varme kildene. I dag sørger den geotermiske energien for varmt vann til flere bassenger og badestamper.

  Verdens nordligste hovedstad er både tradisjonell og kosmopolitisk, med mye å se og gjøre. Utforsk livlige Laugarvegur med spennende forretninger, utendørsbutikker og puber, og få ny kunnskap på flotte museer med fokus på kunst, kultur og historie. Deretter er det tid for å gå om bord, møte ekspedisjonsteamet og starte eventyret!

  Førprogram

  Hvis du kommer et par dager tidligere kan du utforske mer av dette vakre landet. Hva med å bestille det to- eller firedagers førprogrammet vårt til Den gylne sirkel? Da kan du oppleve høydepunkter som et besøk til Gullfoss og Þingvellir nasjonalpark, ta en dukkert i Islands eldste svømmebasseng og gå på fottur i vakre omgivelser!

  Dag 1
  Reykjavík

  Starten på eventyret

 • Dag 2
  Stykkishólmur - Heldag

  Velkommen til Sagaland

  26. juli 2023

  Besøk fjorden med tusenvis av øyer og området som inspirerte Jules Verne

  Første stopp er den sjarmerende fiskerlandsbyen Stykkishólmur som ligger på den nordlige siden av Snæfellsnes-halvøya. Med fravær av trafikk og bare rundt 1000 innbyggere kan det føles som om tiden har stått stille her. Herfra har du fantastisk utsikt over Breiðafjörður (Den brede fjorden) med de utallige øyene.

  Det gamle sentrumsområdet har gamle hus i flere farger, som skiller seg ut i det kuperte landskapet. Stikk innom vulkanmuseet og det regionale museet, og prøv lokale delikatesser i restauranten. Denne regionen var settingen for Jules Vernes bok Reisen til Jordens indre!

  Dag 2
  Stykkishólmur - Heldag

  Velkommen til Sagaland

 • Dag 3
  Patreksfjördur - Heldag

  Patreksfjörður

  27. juli 2023

  Hold utkikk etter lundefugl og polarrev når vi besøker den rosafargede stranden og Islands høyeste fossefall

  Denne stille fiskerlandsbyen ble oppkalt etter St. Patrick av de som oppdaget den på 700-tallet. Havnen har en rik maritim historie, og det er fullt av liv den dag i dag. Du vil få muligheten til å lære om de mange fiskeartene de lokale fiskerne tar i land her. I tillegg kan du ta en dukkert i utendørsbassenget.

  På den nærliggende klippen Latrabjarg holder lundefugl, havsule, lomvi og alke til. Siden de hekker på klippene er de trygge for polarreven. Rauðsandur (rød sand) strand ligger også i nærheten, en strand som er kjent for å ha rosafarget sand. Dynjandi-fossefallet kan skryte av seks fossefall som kombinert utgjør det høyeste fossefallet i Vestfjordene.

  Dag 3
  Patreksfjördur - Heldag

  Patreksfjörður

 • Dag 4
  Nordvest-Island - Heldag

  Nordvest-Island

  28. juli 2023

  En dag for spontan utforsking i den nord-vestlige regionen av Island

  En av de beste tingene med å reise på ekspedisjonscruise er følelsen av at alt kan skje når som helst. Det er derfor vi har satt av en hel dag til utforsking, uten noen forhåndsbestemt plan.

  Vi sikter mot å være i den nord-vestlige delen av Island, men kapteinen og ekspedisjonsteamet vil bestemme den endelige planen for dagen, avhengig av forholdene og mulighetene som dukker opp.

  Kanskje vi drar ut på en fottur, deltar i en strandrydding eller setter kajakkene på vannet. Hvis vi ser en gruppe hval mens vi seiler, kan det hende vi stopper opp for å nyte synet. Et ekspedisjonscruise handler om å tilpasse oss til det naturen gir oss.

  Dag 4
  Nordvest-Island - Heldag

  Nordvest-Island

 • Dag 5
  Akureyri - Heldag

  Hovedstaden i nord

  29. juli 2023

  Se Islands livlige nordlige hovedstad og «Gudenes fossefall»

  Den livlige universitetsbyen Akureyri ligger ved Islands lengste fjord, og er kjent som landets nordlige hovedstad. Når vi seiler forbi ruvende, snødekte fjelltopper langs fjordens frodige kystlinje, er dette den beste muligheten du får til å se forskjellige hvalarter. Selve byen er kjent for å ha førsteklasses spiserier og to fascinerende museer.

  Du kan også besøke den arktiske botaniske hagen, og se den flotte arkitekturen på Akureyri kirke.

  Det er flere valgfrie utflukter tilgjengelig, til vakre Goðafoss, «Gudenes fossefalll», og den unike innsjøen Mývatn, som er et flott sted for fugletitting. Fans av Game of Thrones gjenkjenner kanskje dette landskapet!

  Dag 5
  Akureyri - Heldag

  Hovedstaden i nord

 • Dag 6
  Grimsey - Heldag

  Gå over den nordlige polarsirkel

  30. juli 2023

  Utforsk den myteomspunne øya og trå over den nordlige polarsirkel

  Besøk øya Grimsey og få en uforglemmelig opplevelse. Øya er full av myter og sagn, og den nordlige polarsirkel skjærer tvers over øya, noe som betyr at du kan stå med en fot på hver side av denne viktige geografiske attraksjonen. Polarsirkelen er markert med en stor betongkule.

  Det bor bare 60 mennesker her, men mange tusen sjøfugler, og noen ganger drister de lokale innbyggerne seg nedover klippene på jakt etter egg. Vi vil dra med båt fra skipet til denne værbitte, forblåste øya, og om kvelden returnerer vi til Húsavík for natten.

  Dag 6
  Grimsey - Heldag

  Gå over den nordlige polarsirkel

 • Dag 7
  Bakkagerði - Heldag

  Alvenes rike

  31. juli 2023

  Nyt spektakulær utsikt og dyreliv i selskap av det såkalte skjulte folket

  Ifølge folklore er denne bitte lille kystlandsbyen med rundt 100 innbyggere også hjem til en betydelig alvebefolkning, og når du opplever roen og utsikten over det imponerende landskapet er det kanskje ikke så vanskelig å forstå hvorfor de også vil bo her. Bakkagerði er omgitt av fjelltopper, og er den perfekte basen for fotturister, fugletittere og naturentusiaster.

  Kystklippene kryr av havhest, krykkje, ærfugl og lundefugl. Etter en spasertur kan du glede deg til et måltid med fersk fisk eller den lokale spesialiteten fiskesuppe i en av de lokale kaféene, eller bare nyte freden og den fantastiske utsikten. Kanskje du til og med får et glimt av en alv!

  Dag 7
  Bakkagerði - Heldag

  Alvenes rike

 • Dag 8
  Heimaey - Heldag

  Islands Pompeii

  1. august 2023

  En hyggelig velkomst venter deg på denne øya av ild og en turbulent historie

  Heimaey (Hjemøya) har rundt 4000 vennlige innbyggere, og er den eneste bebodde øya i Vestmannaeyjar, en øygruppe sør for fastlandet på Island. I 1973 ble bosetningen nesten tilintetgjort av et vulkanutbrudd. Vulkankjeglen Eldfell (Ildfjellet) ruver fortsatt 220 meter over havet.

  Lenger ned kan du se lavatungen som nesten blokkerte havnen, men ble stoppet av en heroisk innsats. På denne vindfulle, men gjestfrie øya kan du bestige vulkanen, og også lære om den mørke og turbulente historien med rømte slaver, mord, revansj, magi og barbareskpirater.

  Dag 8
  Heimaey - Heldag

  Islands Pompeii

 • Dag 9
  Reykjavík

  Starten på et nytt eventyr

  2. august 2023

  Besøk Den blå lagune for en uforglemmelig utendørs spaopplevelse

  Ved retur til Reykjavík har du nå en ny mulighet til å utforske det du ikke rakk sist du var her. Husk at dette er en by som byr på mye kunst, kultur, gallerier og museer. Hvis du heller ønsker å slappe av, kan du besøke Den blå lagune.

  Her kan du synke ned i geotermisk oppvarmet vann som har en lysblå farge på grunn av silikaen og de mange andre mineralene i det vulkanske landskapet. Nyt det varme vannet, og ta deg en drink og en prat med lokale innbyggere og medreisende før neste etappe av eventyret – Grønland!

  Dag 9
  Reykjavík

  Starten på et nytt eventyr

 • Dag 10
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

  3. august 2023

  Slapp av og lær om Arktis mens vi følger i kjølvannet til vikingene

  MS Fridtjof Nansen seiler vestover og inn i Danmarkstredet, farvann som Eirik Raude og andre vikinger en gang seilte i på vei til Grønland. Mens vi seiler kan du bruke skipets mange fasiliteter. I vitenskapssenteret kan du lære mer om Arktis – dyrelivet og de som bor der.

  Eller du kan ta en økt i treningsrommet. Etterpå kan du ta en avslappende tur i badstuen mens du titter ut på havet. Senere kan du slå av en prat med andre gjester mens du nyter noe godt å drikke i Explorer-salongen og baren. Dette er selvfølgelig bare forslag!

  Dag 10
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

 • Dag 11-19
  Scoresbysund fjordsystem

  Verdens største fjordsystem

  4. august 2023 - 12. august 2023

  Gled deg til mer enn en uke med utforsking av verdens mest omfattende fjordsystem

  Dette enorme fjordsystemet er kjent for å tilby spektakulær natur. Her er du blant fjell som ruver nesten 2000 meter over vannet, og glitrende hvite og blå isfjell som flyter på den speilblanke vannoverflaten. Det eneste du hører er skrikene til sjøfugler som alkekonge, lundefugl, havhest og måker.

  Flere arter hval og sel holder også til her. Kapteinen og ekspedisjonsteamet vil se etter muligheter for å gå i land på naturvandringer, eller utforske fjordene med kajakk. På land kan det hende du får se moskusokse, polarrev, grønlandsk jaktfalk og fjellhare, så hold øynene åpne!

  Dag 11-19
  Scoresbysund fjordsystem

  Verdens største fjordsystem

 • Dag 20
  Danmarkstredet

  Vi seiler tilbake til Island

  13. august 2023

  Vi seiler tilbake til Island – tid for å slappe av til sjøs

  Etter å ha utforsket den vakre naturen på Østgrønland, setter vi kursen tilbake til Island. Tilbring tiden til sjøs med å oppsummere alle opplevelsene sammen med nye venner, studere naturen i vitenskapssenteret, eller bare slappe av ute på dekk. Hold utkikk etter sjøfugler som følger skipet, og kanskje du også får øye på en hval eller to.

  Når du reflekterer over ekspedisjonscruiset har du antakelig en dypere forståelse for hvor spesielt Grønland er. Fra den sårbare økologien i fjordsystemene, til den uendelig vakre flytende havisen og isbreene – vi håper at naturen på Grønland har gitt deg minner for livet.

  Dag 20
  Danmarkstredet

  Vi seiler tilbake til Island

 • Dag 21
  Reykjavík

  Avslutningen på eventyret

  14. august 2023

  MS Fram ankommer hovedstaden på Island tidlig om morgenen. Etter ilandstigning kan du oppleve noen av tingene du ikke hadde tid til før sjøreisen startet i denne sjarmerende og kompakte byen.

  Vi er sikre på at du har hatt en fantastisk opplevelse med å utforske Island og østkysten av Grønland med oss, og vi håper å se deg igjen i fremtiden for flere spennende eventyr.

  Etterprogram

  Ønsker du å utvide reisen? Hvis du ønsker å oppleve mer av Island, kan du bli med på etterprogrammet vårt før du reiser hjem, eller bare utvide oppholdet for å bli bedre kjent med Reykjavik og oppleve de geotermiske attraksjonene i nærområdet. Island har mye å tilby hvis du ønsker å bli igjen litt lenger!

  Dag 21
  Reykjavík

  Avslutningen på eventyret

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juli:
25.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologiske og geologiske prøver.
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Utforsk andre destinasjoner: