Svalbard

– Øde, mystisk og ekstremt
En isbjørn i snøen
 • Høyarktis med ekspertene
  Som pioneren innen opplevelsesreiser på Svalbard, bruker vi kunnskapen vår til å vise deg det beste av denne arktiske perlen.
 • Uforglemmelig villmark
  Kom tett på isbreene, fjordene og dramatiske nasjonalparker, og opplev spektakulær natur, ulikt noe annet på planeten vår.
 • Isbjørnens rike
  Opplev det rike dyrelivet, fra hvaler og polarrev til et vell av fuglearter og selve kongen på Svalbard – isbjørnen.
 • Bærekraftige opplevelser
  Våre ekspedisjonscruise er skapt med bærekraft som en prioritet. Ta del i strandopprydding og få en dypere forståelse for Svalbards økosystem.
En isbjørn i snøen
A yellow boat sitting on top of a body of water
A small boat in a body of water with a mountain in the background
A sign on a pole
Animal on the water with a mountain in the background
A flock of seagulls flying in the sky
A person in a body of water with a mountain in the background
A group of people walking on a beach
A rocky beach next to a body of water
A group of people riding skis on a snowy mountain

Cruise til Svalbard

Utforsk flere destinasjoner

Finn din reise blant våre destinasjoner over hele verden.

Utforsk

Reis med ekspertene

– Ditt ekspedisjonsteam på Svalbard

En liten båt i en kropp av vann med et fjell i snøen
Ekspertene våre er her for å passe på både utforskerne og den uberørte naturen. De har rollen som vårt uvurderlige vertskap gjennom hele ekspedisjonscruiset.
En liten båt i en kropp av vann med et fjell i snøen

Leder og underviser

I løpet av vår oppdagelse av Svalbard, vil ekspedisjonsteamet lede oss gjennom ilandstigninger, strandryddingsaktiviteter og fuglekikking, når vi seiler nær fugleklipper og isbreer.

A man wearing a jacket and smiling at the camera

“Det beste er når gjestene våre virkelig begynner å kjenne på den overveldende følelsen av naturens storhet.”

– Frederike Bauer, Assisterende ekspedisjonsleder

Opplev Svalbard

Majestic isbjørn på isflak
Spitsbergen er den største øya på Svalbard, og regnes som kronen av det arktiske Norge. Beliggende halvveis mellom fastlands-Norge og Nordpolen, kan man forvente at det skal være uutholdelig kaldt. Men takket være Golfstrømmen har Spitsbergen og de andre øyene i Svalbard et overraskende mildt klima med karakteristiske årstider. Det er et rikt plante og dyreliv, og det huser tusenvis av sjøfugl som kommer inn hver sommer, sel, fjellrev og reinsdyr og verdens største rovdyr: Isbjørn.
Majestic isbjørn på isflak

Klondike-like atmosphere

En del av opplevelsen på Spitsbergen er å besøke de forskjellige og spennende bosetningene som Longyearbyen, Barentsburg, eller Ny-Ålesund - alle med en annen duft og atmosfære. Men de deler en viss pioner følelse, en " Klondike -liknende" atmosfære – hvor de alle fremviser en viss selvtillit tross sin isolasjon fra fastlandet. Longyearbyen er en fargerik og moderne by med førsteklasses fasiliteter, som utmerkede hoteller og restauranter, regelmessige flyforbindelser til fastlands- Norge, samt et imponerende utvalg av aktiviteter som passer alle reisende.

Barentsburg, Spitsbergen, Svalbard
Båttur til Borebreen, Spitsbergen, Svalbard

På nært hold

Med Hurtigruten kan du velge blant en rekke ekspedisjonsseilinger til Svalbard med MS Fram eller MS Nordstjernen, eller legge til et Spitsbergen-eventyr som en utvidelse på reisen langs norskekysten med fly fra Tromsø. Våre i landstigninger vil ta deg nær både arktiske dyreliv, spøkelsesbyer av de tidligere hvalfangststasjoner og fjerntliggende gruvebyer, forskningsmiljøer, spektakulære fjorder og isfjell.