Den komplette Spitsbergen-ekspedisjonen

Longyearbyen, omseiling av Svalbard

Denne arktiske ekspedisjonen er helt unik. Vi seiler over 80º N i Nordishavet og rundt hele Svalbard. Bli med på spennende utflukter som fotturer, kajakkpadling og brevandring. I Europas største arktiske villmark er det også store sjanser for å se isbjørn.

 • Omseiling av Svalbard
 • Prøv isbrevandring
 • Store muligheter for å se isbjørn
 • Opplev midnattssolen og den uberørte arktiske villmarken

Oversikt

Her bor det flere isbjørner enn mennesker 

Denne ekspedisjonen er helt unik. Vi går i land flere steder og gir deg spennende arktiske opplevelser. Vi seiler nord for 80. breddegrad og helt opp til iskanten i Nordishavet på veien rundt Spitsbergen. Bli med på spennende utflukter som fotturer og kajakkpadling, og andre aktiviteter på land og i vann. Det er også store sjanser for å se isbjørn, da det finnes flere isbjørner enn mennesker på Svalbard. Du er tross alt i Europas største arktiske ødemark. 

Høydepunkter i Arktis

Vi starter i Longyearbyen og krysser 80. breddegrad. Da er vi faktisk bare 600 nautiske mil fra Nordpolen. Utforsk flotte nasjonalparker og andre arktiske høydepunkter. Når vi er så langt nord kan det være utrolig kaldt, men takket være Golfstrømmen har Svalbard overraskende mildt klima om sommeren. Det finnes et stort mangfold av dyr her, blant annet sel, tusenvis av sjøfugler, fjellrev, reinsdyr og isbjørn – det største rovdyret av dem alle. 

Dype fjorder, mektige isbreer og ren villmark

Sommeren byr på nydelige farger og kontraster i naturen. Her blir du møtt av dramatiske isbreer, majestetiske fjellformasjoner, dype fjorder, livlige fugleklipper og en endeløs arktisk tundra med ulike plantearter. Midnattssolen gir deg dagslys hele døgnet, så her har du ubegrensede muligheter til å utforske omgivelsene rundt deg og få opplevelser som gir deg minner for livet. 

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Flyreise på økonomiklasse Oslo-Longyearbyen og Longyearbyen-Oslo (merk: denne reisen kan også bestilles uten fly til og fra Oslo. Velg avgang uten fly i bestillingsprosessen)
 • En natt på hotell i Longyearbyen før skipets avgang, frokost og lunsj inkludert
 • All transport i Longyearbyen, inkludert en utflukt
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te 

Ikke inkludert: 

 • Reiseforsikring
 • Flyreiser
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve. 

14. juni 2018, 22. juni 2018, 30. juni 2018 og 8. juli 2018

Avreisehavn Oslo/Longyearbyen
Dag 1
Longyearbyen_MG_4494-Edit_Day-1.jpg
Bilde: Hanne Feyling Bilde

Fra 59º N til 78º N


Sted: Oslo/Longyearbyen

Eventyret starter med en kveldsflygning fra Oslo. Den norske hovedstaden ligger flott til mellom fjorden og skogen. Hvis du kommer utenbys fra kan du jo bruke dagen på et av de mange museene, i parker, eller du kan slappe av på en av byens mange kafeer eller barer.

Kontrasten blir stor når du lander på Svalbard noen timer senere. Longyearbyen er likevel en moderne by midt i den uberørte arktiske ødemarken. Den tilbyr førsteklasses fasiliteter, sjarmerende arkitektur og et internasjonalt anerkjent museum. Her er det også flere barer og restauranter.

Vennligst merk at denne reisen også kan bestilles uten fly fra Oslo - da skal du bare velge pakken uten fly i bestillingsprosessen. Overnattingen på Longyearbyen på dag 1 er fortsatt inkludert i reisen.

Dag 2
Day 2Longyearbyen_Natalia_Davidovich_shutterstock.jpg
Bilde: Natalia Davidovich / shutterstock Bilde

Det norske fortet i Arktis


Sted: Longyearbyen

Etter en overnatting på et av hotellene våre, kan du bli med på en spennende utflukt i Longyearbyen. Denne norske bosetningen er en unik liten by. Den er åpenbart påvirket av sin arktiske beliggenhet, men her er det også et overraskende urbant miljø. Longyearbyen er et populært reisemål for eventyrlystne reisende.

Dag 3 - 5
Day 3-5NY_Aalesund_Dominic Barrington.jpg
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Store fjorder og fascinerende historie


Sted: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark

Kongsfjorden og området rundt er kjent som et av de vakreste fjordområdene på Spitsbergen. Innerst i fjorden ligger store isbreer som kalver i sjøen og på alle kanter ligger karakteristiske fjellformasjoner. Vi seiler nordvest mot Krossfjorden og Mitrahalvøya, der du kan se minner fra hvalfangstperioden samt vakker fjellflora, fuglefjell og svalbardrein. Prøv deg på isbrevandring med ekspedisjonsteamet vårt. På veien tilbake besøker vi den tidligere gruvebyen Ny-Ålesund, en internasjonal forskningsstasjon med en flott blanding av gamle og nye bygninger. Nordvesthjørnet av Spitsbergen har den største konsentrasjonen av gravplasser, spekkovner og andre kulturminner fra den første perioden med menneskelig aktivitet på Svalbard. Raudfjorden byr på flotte turområder. Hamiltonbukta er for grunn til at skipet vårt kommer inn, men den er perfekt for kajakkpadling. Vi får også se den enorme Monacobreen i Liefdefjorden.

Dag 6-8
Day 6-8_Spitsbergen_Camille Seaman.jpg
Bilde: Camille Seaman Bilde

Ekspedisjonsdager i Arktis


Sted: Naturreservatene i Øst-Svalbard og Sør-Spitsbergen nasjonalpark

Øst på Svalbard er det flere isbjørner enn noe annet sted på denne øygruppen – og vi håper virkelig vi får se noen i løpet av turen. Når vi kommer til Sorgfjorden får du se stedet der det sto et kjent slag mellom hvalfangere sent på 1600-tallet. Nyt utsikten fra dekk når vi seiler forbi Alkefjellet, et spektakulært fuglefjell og et av de største i sitt slag på Svalbard. Edgeøya er Svalbards tredje største øy. Vestkysten av øya er stort sett isfri, i motsetning til de fleste andre stedene øst på Svalbard. Kapp Lee er et vakkert sted der man kan se kulturarv fra alle perioder det har bodd mennesker her. Vi fortsetter til Sørkapp Land – det sørligste punktet på Spitsbergen. Hornsund byr på store variasjoner i landskap og geologi på et relativt lite område. Is som skyves innover i fjorden tidlig i sesongen, tiltrekker seg isbjørn som jakter på sel. Er vi ekstra heldige, får vi se det store rovdyret i aksjon.

Dag 9
day 9_Alkhornet-Spitsbergen-Ester Kokmeijer.jpg
Bilde: Ester Kokmeijer Bilde

Fjord, villmark og avskjedsmiddag


Sted: Isfjorden

Vi bruker dagen på å utforske Isfjorden, det største fjordsystemet på Svalbard. I de indre delene av Isfjorden får du se de store u-dalene som ble dannet av de enorme isbreene som dekket området for mer enn ti tusen år siden. Her går det store flokker svalbardrein. Senere finner vi oss en fin fjordarm og arrangerer en avskjedsgrillfest i vakre, arktiske omgivelser.

Dag 10
Day 10_Oslo_shutterstock_Morten Normann Almeland.jpg
Bilde: Morten Normann Almeland / Shutterstock Bilde

Ekspedisjonen avsluttes


Sted: Longyearbyen/Oslo

Dessverre tar alle oppdagelsesreiser slutt, og når vi kommer til Longyearbyen er dette eventyret over. Selv om du sannsynligvis har følt at tiden har flydd, kommer følelsen av å ha utforsket toppen av verden til å henge igjen i lang tid. Tidlig om morgenen reiser vi til flyplassen, og flyr tilbake til Oslo.

23. juni 2018, 1. juli 2018, 9. juli 2018 og 17. juli 2018

Sted Longyearbyen/Oslo
Om bord Opplevelser Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Oslo