Den ultimate Svalbard-ekspedisjonen

Longyearbyen, med rundseilas av Svalbard

Denne ekspedisjonen er en flott rundseilas av Spitsbergen på Svalbard. Utforsk isbreer, fjell og fjorder i vest, og den arktiske villmarken i øst. Vi går i land på en rekke spennende steder, og tilbyr både fotturer, kajakkturer og andre aktiviteter i Europas største arktiske villmark.

 • Se spektakulær natur, som Alkefjellet, Edgeøya og Kvitøya
 • Kryss 80º N og kjenn på følelsen av å være kun 600 nautiske mil fra Nordpolen
 • Se etter isbjørn under midnattssolen
 • Bli med på rundseilas av Spitsbergen – den største øya på Svalbard

Oversikt

På en reise rundt Spitsbergen får du muligheten til å utforske alle sider av denne fascinerende arktiske øya. 

Vi planlegger å krysse den 80. breddegrad og seile enda lenger nord, helt til vi befinner oss kun 600 nautiske mil fra Nordpolen. Ekspedisjonen starter i Longyearbyen, et populært reisemål for eventyrlystne reisende. Den norske bosetningen her er helt unik. Selv om byen er påvirket av sin arktiske beliggenhet, er det likevel et overraskende urbant miljø her. 

En helt uberørt villmark

I løpet av reisen kommer du til å se noen av de flotteste fjordene på Spitsbergen. Den østlige delen av Svalbard er delt inn i to store naturreservater som til sammen representerer de en av Europas siste urørte villmarker. Å utforske den store fjorden øst for Spitsbergen gir deg unik utsikt til øyas østkyst, som er hjem til hundrevis av isbreer og fjell. Hvis vi er skikkelig heldige, møter vi på noen av Svalbards sjøpattedyr her, som sel og hvalross. I tillegg kan det hende vi ser isbjørn farte over isen i det fjerne. 

Flere isbjørner enn mennesker

På Svalbard bor det rundt 3000 isbjørner, noe som antageligvis er den største konsentrasjonen av isbjørn i hele verden. Det er faktisk flere isbjørner enn mennesker på Svalbard. Isbjørnen er ikke et flokkdyr, den streifer som regel rundt i ødemarken på egen hånd. Det er størst sjanse for å se det vakre dyret på drivisen nær eller i havet. Selv om det hører sjeldenhetene til, kan det hende at døde hvaler eller hvalrosser flyter i land på Svalbards strender. Disse har en tendens til å tiltrekke seg all slags dyreliv – inkludert isbjørn. Vi kan dessverre ikke love noe, men man kan ofte se isbjørn på denne turen. Og jo flere øyne som speider, jo større er sjansen for at vi ser en.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Flyreise på økonomiklasse mellom Oslo og Longyearbyen (vennligst merk at reisen også kan bestilles uten fly fra Oslo)
 • En natt på hotell i Longyearbyen før reisen, inkl. frokost og lunsj
 • All transport i Longyearbyen, inkludert en utflukt
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te 

Ikke inkludert: 

 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve. 

16. juli og 26. juli 2018

Avreisehavn Oslo/Longyearbyen
Dag 1
Oslo_shutterstock_244689610_Day-1.jpg
Bilde: Morten Normann Almeland Bilde

Langt nord


Sted: Oslo/Longyearbyen

Ditt arktiske eventyr starter med en kveldsflygning fra Oslo til Spitsbergen. Før avreise kan du utforske den norske hovedstaden. Oslo byr på variert arkitektur, en rekke kafeer og barer, førsteklasses restauranter og mange butikker.

Kontrasten blir stor når du lander i Longyearbyen noen timer senere. Denne lille bosetningen kan likevel by på de samme fasilitetene som en moderne by, i tillegg til sin vakre beliggenhet i et vilt arktisk landskap.

Vennligst merk at reisen også kan bestilles uten fly til og fra Oslo dersom du ønsker å reise direkte til Svalbard på egenhånd. Da velger du bare pakken uten fly i bestillingsprosessen. Alt annet er fortsatt inkludert i prisen.

Dag 2
Longyearbyen_Natalia_Davidovich_shutterstock_130174376_Day-2.jpg
Bilde: Natalia Davidovich Bilde

En sivilisasjon i den arktiske ørkenen


Sted: Longyearbyen

Etter en natt på hotell kan du bli med på en spennende utflukt i Longyearbyen. Denne norske bosetningen er åpenbart påvirket av beliggenheten i Arktis, men er fortsatt overraskende urban – med kunstgallerier, utesteder, et godt vinutvalg på restaurantene, butikker og et lite kjøpesenter. Man kan fortsatt se spor etter kullgruvedriften over hele byen, som er et populært mål for eventyrlystne reisende.

Dag 3 -5
Monacobreen_2012-08-06-162_Day-3-5.jpg
Bilde: Karsten Bidstrup Bilde

Mektige isbreer, dype fjorder og massive fjell


Sted: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark

Kongsfjorden og området rundt er kjent som et av de vakreste fjordområdene på Spitsbergen. Innerst i fjorden ligger det store isbreer som kalver i sjøen, og rundt ligger karakteristiske fjellformasjoner. Vi seiler nordvest mot Krossfjorden og Mitrahalvøya, der du kan se minner fra hvalfangstperioden, vakker fjellflora, fuglefjell og svalbardrein. Prøv deg på isbrevandring med ekspedisjonsteamet vårt. På vei tilbake besøker vi den tidligere gruvebyen Ny-Ålesund, en internasjonal forskningsstasjon med en flott blanding av gamle og nye bygninger. Nordvesthjørnet av Spitsbergen har den største konsentrasjonen av gravplasser, spekkovner og andre kulturminner fra den første perioden med menneskelig aktivitet her. Raudfjorden byr på mange muligheter for flotte fotturer. Hamiltonbukta er for grunn til av skipet vårt kommer inn, men den er perfekt for kajakkpadling. Vi får også se den enorme Monacobreen i Liefdefjord, et syn du ikke glemmer med det første.

Dag 6-9
KAPP_LEE_R7S0135_Day-6-9.jpg
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Ekstreme forhold og bar mark


Sted: Nordaust-Svalbard naturreservat og Sør-Spitsbergen nasjonalpark

Øst på Svalbard er det flere isbjørner enn noe annet sted på denne øygruppen – og vi håper virkelig at vi får sett noen i løpet av turen. Når vi kommer til Sorgfjorden får du se stedet der det sto et kjent slag mellom hvalfangere sent på 1600-tallet. Fjordenes østlige bredder er en del av Nordaust-Svalbard naturreservat. Du får flott utsikt fra dekk når vi passerer Alkefjellet, et spektakulært fuglefjell og et av de største i sitt slag på Svalbard. Kvitøya er den østligste øya på Svalbard og har fått navnet sitt fra Kvitøyjøkulen, som dekker 98 prosent av øya. Vi har planer om å gå i land vest på øya, hvor relikviene fra Andrée-ekspedisjonen ble funnet i 1930. Ekspedisjonen var et forsøk på å fly over Nordpolen i ballongen "Örnen", men forsøket gikk ikke som de håpet. Edgeøya er Svalbards tredje største øy. Vestkysten av øya er stort sett isfri, i motsetning til de fleste andre stedene øst på Svalbard. Kapp Lee er et vakkert sted der man kan se kulturarv fra alle perioder det har bodd mennesker på Svalbard. Det finnes syv små øyer lengst nord, med Rossøya som den nordligste – mindre enn 1000 kilometer fra Nordpolen. Når du er her kan du være rimelig sikker på at det ikke er mennesker mellom deg selv og polpunktet. Er vi heldige, kan det hende vi støter på noen av sjøpattedyrene som holder til på Svalbard på vei mot Sørkapp Land. Om vinteren er Storfjorden stort sett fryst, noe som gjør den til en perfekt jaktmark for isbjørn. Vi fortsetter mot Sørkapp Land – det sørligste punktet på Spitsbergen. Hornsund byr på store variasjoner i landskap og geologi på et relativt lite område. Is som skyves innover i fjorden tidlig i sesongen, tiltrekker seg isbjørn som jakter på sel.

Dag 10-11
Alkhornet_raindeer-Spitsbergen-21_Day-10-11.jpg
Bilde: Ester Kokmeijer Bilde

Nyt livet i arktiske omgivelser


Sted: Fjordene på Sørvest-Spitsbergen

Isfjorden er det største fjordsystemet på Svalbard, og vi skal utforske alle deler av denne fjorden. Noe av det helt spesielle med de ytre delene av fjorden er Alkehornet, en topp hvor tusenvis av polarlomvier bygger reir i sommersesongen. I de indre delene av Isfjorden endrer landskapet seg hele tiden. Store U-formede daler, laget av massive isbreer som dekket området for mer enn ti tusen år siden, er nå hjem for store grupper svalbardrein. Senere finner vi oss en fin fjordarm og arrangerer en avskjedsgrillfest i vakre, arktiske omgivelser.

Dag 12
Longyearbyen_MG_4494-Edit_Day-1.jpg
Bilde: Hanne Feyling Bilde

Ekspedisjonen avsluttes


Sted: Longyearbyen/Oslo

Dessverre tar alle oppdagelsesreiser slutt, og når vi kommer til Longyearbyen er denne reisen over. Vi tenker tilbake til kalvende isbreer og yrende fugleliv, eller rett og slett den spennende følelsen av å tilbrakt tid på toppen av jordkloden – kun noen hundre kilometer fra Nordpolen. Om morgenen frakter vi deg til flyplassen hvor flyet tilbake til Oslo venter.

27. juli og 6. august 2018

Sted Longyearbyen/Oslo
Om bord Opplevelser Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Oslo