En arktisk seilas

Oslo/Longyearbyen - Longyearbyen/Oslo

Bli med på et fantastisk eventyr når vi seiler rundt Svalbards største øy, Spitsbergen. Denne 12-dagers reisen er den ultimate Spitsbergen-ekspedisjonen i det vi tar deg med over 80º nord til Polhavets iskant. Holde deg aktiv og bli med på fotturer over isbreer eller skjær gjennom polare farvann i kajakk. Vær på utkikk etter kongen av Arktis, isbjørnen, mens vi utforsker denne fjerne og uberørte villmarken.

 • Oppdag hele Spitsbergen på en omseiling rundt øyen, inkludert Nordøst-Svalbard naturreservat
 • Lytt til ekspedisjonsteamets fascinerende foredrag om spennende temaer
 • Prøv brevandring, den norske måten å krysse en isbre på
 • Nyt forventningene av å kanskje få oppleve kongen av Arktis

Oversikt

Prøv deg på brevandring

Den særnorske aktiviteten brevandring, som er det å krysse en isbre, må ikke forveksles med isklatring. Vår brevandring går over relativt jevn is, men iblant må vi krysse små bresprekker. Det er unike opplevelser som venter deg ute på isen. 60 % av Svalbard er dekket av isbreer, så denne utflukten er nesten obligatorisk for å få en komplett opplevelse av Svalbard.

Flere isbjørner enn mennesker

På hele Svalbard er det rundt 3000 isbjørner og 2500 mennesker. Isbjørnene lever imidlertid alene uten noen fast koloni eller boplass. De vandrer dit de kan forvente å finne mat. Men jo flere øyne som speider gjennom kikkertene, jo større sjanse er det for å se kongen av Arktis. Isbjørnen er et marint pattedyr, derfor ser man den mest sannsynlig nær eller i vannet. Så når vi seiler i nærheten av drivis, er det store sjanser for at en isbjørn bruker den som plattform.

Siste sjanse!

Spar 20 % på ekspedisjonsseilas

Dra på en uforglemmelig reise til de mest eksotiske destinasjonene i verden. Når har vi tilbud på flere av våre ekspedisjoner til Antarktis, Grønland, Canada og Svalbard i 2017.

Les mer om tilbudet her.

Lugarer uten singeltillegg på ekspedisjonsseilas i 2017

Ønsker du å reise på egenhånd i 2017? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.

Bestillingsvilkår: Tilbuder gjelder kun nye bestillinger, og ikke suiter. Tilbudet gjelder kun på selve seilaset, ikke evt. fly og hotell. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Kan kombineres med Ambassadørrabatt på 5 %. Vennligst merk Hurtigrutens fleksible prissetting og at priser kan endre seg. Den laveste tilgjengelige prisen oppgis alltid ved bestilling.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonsseiling i valgt lugar med fullpensjon om bord
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, sam deltar på ilandstingninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord
 • Fly t/r fra Oslo til Longyearbyen
 • En hotellnatt inkl. frokost, lunsj og bysightseeing i Longyearbyen før seilingen
 • Transport fra flyplass til hotellet, fra hotell til skip og fra skip til flyplass

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips 
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil være avhengig av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endring i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugar på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

5. august 2017 eller 15. august 2017

Avreisehavn Oslo til Longyearbyen, Svalbard
Dag 1
Longyearbyen_©shutterstock_Tyler Olson_day_1200x600.png
Bilde: Tyler Olson / Shutterstock Bilde

Fra byen til det storslåtte Arktis


Sted: Oslo til Longyearbyen, Svalbard

Denne arktiske seilasen begynner med et kveldsfly fra Oslo. Før avreise kan du tilbringe litt tid i denne vakre byen omgitt av fjord og skog. Besøk de mange museene eller parkene, se variert arkitektur eller slapp av på kafé eller bar. Kontrasten blir stor når du lander i Longyearbyen noen timer senere. Men Longyearbyen er likevel en moderne by med førsteklasses fasiliteter, sjarmerende arkitektur, et internasjonalt kjent museum og flere barer og restauranter – alt sammen midt i den uberørte arktiske ødemarken.

Dag 2
Barentsburg_ ©Ester Kokmeijer_day 2_1200x600.png
Bilde: Ester Kokmeijer Bilde

Utforsk gamle bosettinger


Sted: Longyearbyen, Svalbard

Etter å ha overnattet på et av hotellene våre, kan du dra på en spennende utflukt i Longyearbyen og omgivelsene. Denne norske bosetningen er en helt unik liten by. Den er åpenbart påvirket av sin arktiske beliggenhet, men her er det også et overraskende urbant miljø med kunstgallerier, puber, omfattende vinkart på restaurantene, butikker og et lite kjøpesenter. Den blir ofte kalt en motpol mot det moderne livet, og er et populært reisemål for eventyrlystne mennesker. Man kan fortsatt se spore etter kullgruvedriften over hele byen. Barentsburg er en russisk bosetning som er kjent for kullgruvene og den sovjetiske arkitekturen. Stedet er veldig annerledes enn Longyearbyen. Museet, biblioteket og det nyåpnede bryggeriet fungerer som samlingssteder, og en forskningsstasjon er under oppføring. Se en fargerik folkloreforestilling, og besøk hotellet og museet. Opplev en annen side av Svalbard her i dette lille russiske hjørnet av Arktis. 

Dag 3-5
Kongsfjorden_ ©Ester Kokmeijer_day 3_1200x600.png
Bilde: Ester Kokmeijer Bilde

Fjorder, isbreer og fjell


Sted: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark, Svalbard

Kongsfjorden og det omkringliggende området er kjent som et av de vakreste fjordområdene på Spitsbergen. Innerst i fjorden ligger det store isbreer som kalver ut i sjøen. Det hele er omgitt av karakteristiske fjellformasjoner. 

Dag 6-9
Alkefjellet_ ©Ester Kokmeijer_day 6_1200x600.png
Bilde: Ester Kokmeijer Bilde

Inn i den uberørte villmarken


Sted: Øst-Svalbard naturreservat, Svalbard

På Øst-Svalbard er det flere isbjørner enn noe annet sted på Svalbard – så vi håper vi ser noen på denne turen! I Sorgfjorden sto et kjent slag mellom hvalfangere sent på 1600-tallet. Fjordens østlige bredder er en del av Nordaust-Svalbard naturreservat. Alkefjellet er et spektakulært fuglefjell og et av de største i sitt slag på Svalbard. Du får god utsikt til alt dette fra dekk. 

Dag 10
Bellsund_©Nina Helland_day 10_1200x600.png
Bilde: Nina Helland Bilde

Majestetiske fjell og vidunderlig dyreliv


Sted: Bellsund, Svalbard

Bellsund er det tredje største fjordsystemet på Spitsbergen. Vi passerer det majestetiske Klokkefjellet når vi seiler inn i den sørlige åpningen til sundet. Vi foretar landinger hvor du kan utforske gamle fangststasjoner, se flott arktisk dyre- og planteliv og få fantastisk utsikt over denne imponerende fjorden. 

Dag 11
Isfjord_©Camille Seaman_day 11_1200x600.png
Bilde: Camille Seaman Bilde

Utforsk fjorden


Sted: Isfjord, Svalbard

Dagen tilbringer vi med å utforske Isfjorden, det største fjordsystemet på Svalbard. I de indre delene av Isfjorden endrer landskapet seg. I de store U-dalene som ble dannet av de enorme isbreene som dekket området for mer enn ti tusen år siden, går det store flokker med svalbardrein. Senere finner vi oss en fin fjordarm og arrangerer en avskjedsgrillfest i vakre, arktiske omgivelser. 

Dag 12
Longyearbyen_©Dominic Barrington_day 12_1200x600.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Tilbake til sivilisasjonen


Sted: Longyearbyen til Oslo

Alle oppdagelsesreiser må en gang ta slutt. Du kommer sannsynligvis til å tenke at tiden har flydd av gårde. Den herlige følelsen av å ha vært på toppen av verden, bare noen få hundre kilometer fra den geografiske nordpol, henger igjen. Tidlig om morgenen setter vi kurs mot flyplassen og flyr tilbake til Oslo.

15. august og 25. august 2017

Sted Longyearbyen til Oslo
Om bord Opplevelser

Artikler

Lær mer om opplevelsen av å seile gjennom Svalbards arktiske villmark

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Svalbard

Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Oslo