Et polareventyr på Svalbard

Tromsø - Spitsbergen - Tromsø

Legg ut på en vårekspedisjon gjennom polare farvann til det høye Arktis. På Svalbard, vil du få oppleve sommerens midnattssol over et landskap der vinteren regjerer - en unik kombinasjon som ingen andre ekspedisjonscruise vil oppleve. Gå i land og bli med på utflukter der du kan nyte et uvirkelig vinterlandskap.

 • Opplev midnattssolen i et unikt vinterlandskap som ikke finnes andre steder i verden
 • Reis gjennom unike landskap med mulighet for å se kongen av Arktis - isbjørnen
 • Opplev starten av hekkesesongen for sjøfugler og oppdag noen av verdens største havklipper
 • Delta på spennende vinterutflukter med vårt ekspedisjonsteam

Oversikt

Er du typen som lengter etter vår med blomstrende trær og fuglekvitter, bør du nok heller vurdere en klassisk reise langs Norskekysten om sommeren i stedet. En ekspedisjon til Arktis tar deg til breddegrader der våren er like mild som Norge på vinterstid. Uansett hvor du setter foten, kan du glede deg over dine egen fotavtrykk i snø og is. På Spitsbergen stråler midnattssolen mens vinteren fortsatt regjerer, en kombinasjon du aldri vil oppleve andre steder- og heller ikke med noen andre. Vi er faktisk de eneste som seiler så langt nord.

En ekspedisjon til det høye nord

Reisen vår starter naturligvis i Tromsø, porten til Arktis. Midt i Nordishavet gjør vi et sjeldent stopp på den isolerte Bjørnøya. Når vi kommer til Svalbard prøver vi å gå i land på fjordisen, også kalt fastis; is som henger fast i land eller isbreer. Når vi kommer til i Longyearbyen kan du bli med på vinteropplevelser som hundekjøring, isgrotting og turer med snøscooter.

Nordover til Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark og fjordsystemet Kongsfjorden, går vi i land der vinterlandskapet brer seg utover på sitt aller vakreste. På veien tilbake til det norske fastlandet seiler vi inn mot Nordkapp nordfra, en sjelden mulighet de aller færreste får oppleve. I forhold til den polare stillheten som har omgitt deg disse dagene, blir møtet med Tromsø en herlig urban kontrast.

Siste sjanse!

Siste sjanse! Seil fra Tromsø - opplev magiske Svalbard i mai

Akkurat nå kan du spare 25 % på reisen Et polareventyr på Svalbard, en 10-dagers vårekspedisjon fra Tromsø gjennom polare farvann til det høye Arktis. Avreise er 18. og 27. mai med MS Fram.

 • Et polareventyr på Svalbard, nå fra 27 161,- per person (før 20 370,-).

Kan bestilles frem til avreise (18. mai og 27. mai) direkte hos Hurtigruten. Pris er inkludert helpensjon og gjelder pr. person når min. to reiser sammen og deler innvendig lugar. Tilbudet gjelder kun nye bestillinger.

 Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonsseiling i valgt lugar med fullpensjon om bord
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, sam deltar på ilandstingninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord
 • Suiter har en rekke inkluderte tilleggstjenester som drikke til måltider og en velkomstgave 

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips 
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil være avhengig av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endring i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugar på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.
Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

18. mai 2017 eller 27. mai 2017

Avreisehavn Tromsø, Norge
Dag 1
day1_tromsø _shutterstock-vladaphoto_1200x600.jpg
Bilde: Vladaphoto / Shutterstock Bilde

Porten til Arktis


Sted: Tromsø, Norge

Tromsø kalles Porten til Arktis. Når polfarer som Roald Amundsen rekrutterte medlemmer til sine berømte ekspedisjoner, for mer enn 100 år siden, reiste han til Tromsø for å finne menn. Dette var eneste stedet hvor han kunne finne menn med navigasjonserfaring fra arktiske farvann. Han trengte menn som var vant til å overleve på minimale midler i Arktisk, menn som gjerne hadde overvintret på Svalbard, og som var vant til å jakte. I dag bor det mange polforskere og akademikere som forsker på global oppvarming i Arktis i Tromsø. Dette er en smeltedigel med folk fra hele Europa. Tromsø er kort fortalt fortsatt Porten til Arktis, og et naturlig utgangspunkt for en ekspedisjon nordover- akkurat som den du er i ferd med å oppleve. 

Dag 2
day2_bjørnøya_shutterstock-dinozzaver_1200x600.jpg
Bilde: dinozzaver / Shutterstock Bilde

Besøk Bjørnøyas ni innbyggere


Sted: Bjørnøya, Svalbard

På Bjørnøya bor det 9 personer, og dette er den sørligste øya på Svalbard. Øya ligger midt i Nordishavet. Bjørnøya er kjent for å ha den størst konsentrasjonen av sjøfugler på den nordlige halvkule. Det er her det kalde vannet fra Nordishavet møter den varme Golfstrømmen. Når disse vannmassene møtes skyves det næringsrike vannet opp til overflaten, noe som gjør dette til et festmåltid for de 126 fugleartene som lever her. Vi prøver å gjøre en landing her.

Dag 3-4
day3_exploring spitsbergen_shutterstock-krisgrabiec_1200x600.jpg
Bilde: Krisgrabiec / Shutterstock Bilde

Utforsk det isfylte Arktis


Sted: Bjørnøya til Longyearbyen, Svalbard

Mens vi seiler nordover fra Bjørnøya, vil vi se på isen og spesielt iskanten. Vi vil prøve å seile inn i de fjordene hvor vi kanskje vil se is som beveger seg fort og is som blir sittende fast i land, dette er steder hvor ringsel føder, og som da blir et perfekt jaktområde for isbjørn.

Dag 5
day5_longyearbyen_shutterstock-mpcz_1200x600.jpg
Bilde: mpcz / Shutterstock Bilde

Se opp for isbjørnen


Sted: Longyearbyen, Svalbard

Klimaet på Spitsbergen er mildt med tanke på beliggenheten.  Longyearbyen er en av de nordligste bosetningene i verden, og byen drar nytte av Golfstrømmen. Spitsbergen Travel er en del av Hurtigruten, og tilbyr vinteraktiviteter som hundesledekjøring, isgrotting og snøscooterkjøring. Du bør ikke gå utenfor byens bygrenser uten guide.

Dag 6-7
day6_exploring spitsbergen_shutterstock-ondrejprosicky_1200x600.jpg
Bilde: ondrejprosicky / Shutterstock Bilde

Inn i den arktiske villmarken


Sted: Barentsburg til Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark

Barentsburg er svært forskjellig fra Longyearbyen. Alt som skjer her er samlet rundt inngangen til kullgruven, og det er svært lite kommersiell aktivitet tilgjengelig for besøkende. Her blir du invitert til et livlig folkloreshow, eller du kan besøke hotellet eller museet.

Dag 8
day8_bjørnøya_shutterstock-ondrejprosicky_1200x600.jpg
Bilde: ondrejprosicky / Shutterstock Bilde

Bjørnøya


Sted: Bjørnøya, Svalbard

Mens vi seiler sørover vil vi forsøke å stoppe på Bjørnøyas sørspiss om værforholdene tillater det. Her, midt på havet, er det vindfullt og eksponert og her finner du noen av verdens største fuglekolonier og fuglefjell.

Dag 9
day9_north cape_shutterstock-anibaltrejo_1200x600.jpg
Bilde: anibaltrejo / Shutterstock Bilde

Nordkapp


Sted: Honningsvåg, Norge

Etter vi har utforsket Spitsbergen er vi nå tilbake på fastlandet i Norge. Vi ankommer Nordkapp fra nord, noe svært få mennesker opplever. Vi vil besøke Gjessværstappan, en fugleklippe som yrer av liv på våren.

Dag 10
day10_tromsø _shutterstock-v.belov_1200x600.jpg
Bilde: v.belov / Shutterstock Bilde

Tilbake til sivilisasjonen


Sted: Tromsø, Norge

Når du går i land I Tromsø vil du føle deg som en Polarhelt. Å komme tilbake til sivilisasjonen igjen er en stor kontrast til ekspedisjonen du akkurat har opplevd. 

27. mai eller 5. juni 2017

Sted Tromsø, Norge
Om bord Opplevelser

Utflukter

Utfordre din indre oppdagelsesreisende og opplev alt Svalbard har å by på med vårt brede tilbud av valgfrie utflukter.

Artikler

Lær mer om opplevelsen av å seile gjennom Svalbards arktiske villmark

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Svalbard

Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Tromsø