Færøyene, Island, Spitsbergen – Øyhopping i og rundt Arktis (nordgående)

Færøyene, Island, Spitsbergen – Øyhopping i og rundt Arktis (nordgående)

Færøyene, Island, Spitsbergen – Øyhopping i og rundt Arktis (nordgående)

Færøyene, Island, Spitsbergen – Øyhopping i og rundt Arktis (nordgående)

Reiseinformasjon 14 dager MS Spitsbergen
Avgang
1. juni 2024
Pris fra
kr 57 896
Frokost, lunsj og middag inkludert

14-dagers ekspedisjonscruisefra Bergen til Shetlandsøyene, Færøyene, Island og Svalbard før vi avslutter i Oslo

Øyeventyr

Våreventyret starter i Bergen og deretter seiler vi til Lerwick, som er på de skotske Shetlandsøyene. Derfra reiser vi til de grønne Færøyene og krysser nordkysten av Island. Vi seiler så til vakre Spitsbergen i høyarktis før vi avslutter ekspedisjonscruiset i Longyearbyen.

Hold øye med dyrelivet

Den vakre sjøen og de fantastiske øyene på dette nordatlantiske øyhoppeeventyret er hjemsted for alle slags dyreliv. Vi ser etter fugler, hvaler og mye mer underveis. Hold øynene åpne for å se den majestetiske, men sky isbjørnen mens vi seiler rundt Spitsbergen.

Færøyene, Island, Spitsbergen – Øyhopping i og rundt Arktis (nordgående) Færøyene, Island, Spitsbergen – Øyhopping i og rundt Arktis (nordgående)
 • Dag 1
  Bergen

  Ekspedisjonen din starter

  1. juni 2024
  Estimert tid for avreise er 18:00

  Besøk UNESCO-listede Bryggen og fjelltopper

  Eventyret ditt begynner i den sjarmerende byen Bergen. Landets tidligere hovedstad er en billedskjønn by omgitt av fjell og hav.

  Utforsk den UNESCO-listede Bryggen, med sine fargerike trebygninger fra 1300-tallet. Rett overfor Bryggen finner du byens berømte fiskemarked.

  Ta Fløybanen opp Fløyfjellet for en forfriskende fottur og fantastisk utsikt over byen og fjellene rundt.

  Dag 1
  Bergen

  Ekspedisjonen din starter

 • Dag 2
  Lerwick

  Shetland

  2. juni 2024

  Utforsk Skottlands nordligste by

  Lerwick ble bygget opp rundt sildehandel, og fortsatt trekkes det opp mer fisk her enn i hele England, Wales og Nord-Irland til sammen.

  Byen har dype norrøne røtter. Du hører det på dialekten og i vikinghistoriene som er vakkert skildret i de imponerende glassmaleriene i Lerwick rådhus. Ved det gamle havneområdet finner du Shetlandmuseet, og her kan du se piktiske utskjæringer og blondesjal. I nærheten kan du se Fort Charlotte og det ærverdige rådhuset.

  Hold kikkerten din i nærheten så du kan speide etter grå- og vanlig sel langs Lerwicks strender, i tillegg til lokalt fugleliv som smålom, rødstilker og storspover.

  Dag 2
  Lerwick

  Shetland

 • Dag 3
  Tórshavn, Færøyene

  Tórshavn fra 900-tallet

  3. juni 2024

  Et besøk til Streymoy på Færøyene.

  Tórshavn ligger på Streymoy, den største øya i øygruppen. Tórshavn ble grunnlagt av vikingene på 900-tallet, og er én av Nord-Europas eldste hovedsteder.

  Vandre rundt i de brosteinsbelagte smågatene og se de koselige, fargerike husene med torvtak som finnes her. På de lokale museene kan du lære om byens opprinnelse, og floraen, faunaen og geologien på Færøyene.

  Omtrent 800 m utenfor byen, bruser Svartafossen over mosedekkede steiner. Hold utkikk etter ærfugl og den særegne færøyske svalen med beige vingespisser mens du vandrer langs havnepromenaden.

  • Inkludert Utforsk Tórshavn (byvandring)
  Dag 3
  Tórshavn, Færøyene

  Tórshavn fra 900-tallet

 • Dag 4
  Elduvík

  Lille, fredelige Elduvík

  4. juni 2024

  Lytt til den færøyske naturen

  Vi stopper for å besøke den lille landsbyen Elduvík med bare 23 innbyggere. Den ligger på Funningsfjørður på Færøyene. Elduvík er delt i to av elven Stórá

  Selv om Elduvík er liten, har byen både skole, kirke, kai og brygge. Fra kaia kan du nyte utsikten til den fredelige øya Kalsoyover på den andre siden av det glitrende vannet.

  Lytt etter sangene til sjøfugler, brekingen til sauer, og bølger som slår i land fra fjorden mens du går gjennom den sjarmerende byen. Du ville legge merke til at mange av hustakene er bygget i islandsk stil: dekket av gress istedenfor takstein for å gi ekstra isolering og beskyttelse mot været.

  Dag 4
  Elduvík

  Lille, fredelige Elduvík

 • Dag 5
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

  5. juni 2024

  Nyt en avslappende dag mens vi seiler mot Island

  Du får tid til å lene deg tilbake og utveksle historier om eventyrene dine med de nye vennene dine når vi seiler til Bakkagerði. Hold øynene åpne mens du er på dekk for å se det fantastiske marine liv. Du kan også slappe av i boblebadet mens du ser etter sjøfugler.

  Bli med ekspedisjonsteamet i Vitenskapssenteret, hvor de informerer om neste etappe av reisen din nord på Island. Lær om Islands fantastiske landskap, kultur og tro, som de islandske alvene. Hvis du vil prøve noe nytt, kan du bli med på et av strikkeverkstedene våre!

  Dag 5
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

 • Dag 6
  Bakkagerði

  Fottur i Bakkagerði

  6. juni 2024

  Se etter alver i den vakre naturen

  Islandscruiset ditt fortsetter til Bakkagerði, en bitteliten bosetting utenfor allfarvei. I følge folketroen bor det mange lokale landånder eller alver her – huldufólk, som betyr «skjult folk». Vandre rundt i byen for å utforske dette magiske stedet.

  Det er et populært område for fotturer, med frodige, grønne daler og vakkert landskap blant fargerike ryolittsteiner. På klippene langs kysten kan du se havhest, krykkje, ærfugl og lundefugl. Vi vil kanskje også besøke kolonien av atlanterhavslundefugl på Hafnarhólmi –en ekte juvel for naturelskere og dyrelivsfotografer.

  • Inkludert En smakebit av hverdagen i Bakkagerði
  Dag 6
  Bakkagerði

  Fottur i Bakkagerði

 • Dag 7
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

  7. juni 2024

  Islands beste sted for hvalsafari

  I dag skal vi besøke Húsavík, en fascinerende liten by og et av de beste stedene i verden å se hvaler fra.

  Fra Húsavík har du utsikt ut mot Skjálfandi-bukten, som ofte får besøk av hvalarter som knølhval, vågehval, kvitnos, havnenise og slev den sky blåhvalen. Hvis du er heldig, kan det hende du får øye på en eller flere av havets kjemper. Lær mer om de enorme pattedyrene på Húsavíks hvalmuseum.

  Det er til og med et romutforskningsmuseum her. NASA mente at Húsavíks geologi lignet månelandskap, og sendte astronauter fra Apollo-oppdraget hit for å trene. Du kan også nyte de geotermiske kildene i Geosea med utsikt utover Skjálfandi-bukten, og friske deg opp med en øl på det lokale mikrobryggeriet.

  • Inkludert Besøk hvalhovedstaden på Island
  Dag 7
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

 • Dag 8
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

  8. juni 2024

  Se dramatiske månelandskap og fosser

  Se ut over snødekkede topper mens vi cruiser langs Eyjafjörður, Islands lengste fjord. Det er et av de beste stedene i Europa for å se knølhval, kvitnos og havneniser. Hold også utkikk etter spekkhoggere, blå- og finnhvaler her.

  Islands «nordlige hovedstad», Akureyri, ligger i bunnen av fjorden. Her kan du nyte oasen i en botanisk hage, og besøke førsteklasses spisesteder og museer.

  Litt lenger unna kan du besøke den pittoreske Goðafoss, der turkis vann stormer mot sorte steiner. Du kan også holde utkikk etter ærfugl og harlekinender på innsjøen Mývatn, i et av Islands mer aktive vulkanske områder.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

 • Dag 9
  Til sjøs

  Kunnskap og oppdagelser til sjøs

  9. juni 2024

  Tid for å slappe av og forberede seg på eventyrene som venter

  Nyt dagen til havs mens vi krysser den nordlige polarsirkelen og seiler mot Jan Mayen. Det er mye å gjøre om bord. Speid etter marint dyreliv fra dekk, nyt panoramabadstuen eller kos deg i boblebadet. Eller bare slapp av i Explorer Lounge & Bar, som er et flott sted for å lese eller bare se verden gli forbi.

  Besøk Vitenskapssenteret for å få innsikt om reisemålene som venter deg på dette ekspedisjonscruiset fra øy til øy. Få med deg et fascinerende foredrag fra ekspedisjonsteamet, eller bidra til å samle inn viktige data til vitenskapsprogrammer.

  Fotografentusiaster kan plukke opp noen tips fra fotografen vår om hvordan de kan ta bilder av dyreliv og landskap.

  Dag 9
  Til sjøs

  Kunnskap og oppdagelser til sjøs

 • Dag 10
  Jan Mayen

  Vulkanske Jan Mayen

  10. juni 2024

  Besøk en aktiv vulkan som er et fristed for fugleliv

  Jan Mayen har ingen fast bosetning og det er sjelden noen besøker øya. Faktisk er vi noen av de få som forsøker å gå i land her. Hvis forholdene tillater det, får du sette fot på ett av jordens mest avsidesliggende steder.

  Jan Mayens surrealistiske landskap er dekket med mose og lav, og domineres av vulkanen Beerenberg. Det er verdens nordligste aktive vulkan og hadde sist utbrudd i 1985.

  Det finnes ingen landpattedyr her, men øya er et viktig fugleområde, og med store bestander av nordlige havhester, polarlomvier og alkekonger. Hold også utkikk etter en overflod av marineliv i havet omkring, som hvaler og seler.

  Dag 10
  Jan Mayen

  Vulkanske Jan Mayen

 • Dag 11
  Til sjøs

  Nyt en ny dag til sjøs

  11. juni 2024

  Et fredelig mellomspill i eventyret ditt

  Bruk dagen som du ønsker mens vi seiler dypere inn i Arktis mot Svalbard. Nyt de stille øyeblikkene og roen på havet. Dette er en sjelden mulighet til å slappe helt av og ta en pause fra den moderne verden.

  Har du lyst til å finne på noe? Ta en treningsøkt i treningsstudioet eller slappe av i panoramabadstuen mens du ser på utsikten. Ekspedisjonsteamet vårt, er som alltid, tilgjengelig for å svare på spørsmål, og kan fortelle mer om disse arktiske øyene.

  Dag 11
  Til sjøs

  Nyt en ny dag til sjøs

 • Dag 12-13
  Svalbard

  Naturskjønne Spitsbergen

  12. juni 2024 - 13. juni 2024

  Et landområde med spektakulær skjønnhet

  Spitsbergen gir deg arktisk og uberørt skjønnhet. Her får du oppleve en villmark med bratte fjell, flotte isbreer og vakre øyer. Du får besøke noen av verdens mest dramatiske fjorder, enorme U-formede daler og isbreer klare for å kalve isfjell i havet. Gled deg over muligheten til å se rovdyrene øverst i matkjeden, den praktfulle isbjørnen, i sitt naturlige miljø. De går på isen langs kysten, på jakt etter sel.

  Vi benytter enhver anledning til å ta ekspedisjonsbåtene våre til land for fotturer og andre aktiviteter. Hvis forholdene tillater det, sjøsetter vi kajakkene våre for å nyte naturen i fantastisk stillhet.

  Dag 12-13
  Svalbard

  Naturskjønne Spitsbergen

 • Dag 14
  Longyearbyen/Oslo

  Longyearbyen

  14. juni 2024
  Estimert ankomsttid er 06:00

  En siste dag på toppen av verden

  Det arktiske eventyret ditt avsluttes i Longyearbyen.

  Du har tid til å se litt mer av Longyearbyen og shoppe litt før flyturen tilbake til Oslo – kanskje en god og varm svalbardgenser.

  Du reiser hjem med mer kunnskap om arktiske dyr, historie, polaris og klimaendringer enn da du ankom, og du har minner om en utrolig opplevelse.

  Dag 14
  Longyearbyen/Oslo

  Longyearbyen

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juni:
1.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Flyvninger

 • Fly på økonomiklasse fra Longyearbyen til Oslo etter ekspedisjonscruiset

Transport

 • Transport fra skipet til flyplassen i Longyearbyen etter ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar av ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. Mens vi er på Svalbard, er det ingen WiFi- og mobildekning med unntak av i Longyearbyen.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: