I isbjørnens rike

Oslo/Longyearbyen - Longyearbyen/Oslo

Delta på et ekstraordinært ekspedisjonscruise med Hurtigruten, som seiler rundt Svalbards største øy, Spitsbergen, som ligger på den sydligste kanten av det frosne Nordishavet. Spitsbergen kan by på ekspedisjoner på land, fotturer, kajakkpadling og andre aktiviteter i Europas største arktiske villmark.

 • Seil rundt Svalbards største og mest kosmopolitiske øy, Spitsbergen
 • Lytt til ekspedisjonsteamets fascinerende foredrag om spennende temaer
 • Se naturlige underverk som Alkefjellet, Edgeøya og Monacobreen
 • Muligheter for å se kongen av Arktis - isbjørnen

Oversikt

Et cruise rundt Spitsbergen gir deg rikelige muligheter til å utforske alle aspekter ved dette frosne øyriket, og noen av de mest spektakulære arktiske høydepunktene. Vår ambisjon er å ta deg med forbi den åttiende breddegrad, så nært som 600 nautiske mil fra den geografiske Nordpolen. Dette østlige området av Svalbard er et mer goldt og høyarktisk landskap enn noen andre steder vi besøker med MS Fram, men er likevel rikt på dyreliv og kulturminner. Bli med i land på spennende utflukter og aktiviteter, til fots eller i kajakk – så nært naturen du tør å komme.

Spitsbergens byer og innbyggere

Longyearbyen er eventyrernes by, og har uten tvil Norges mest unike beliggenhet.Polarbyen har en overraskende kosmopolitisk atmosfære, mens den russiske bosettingen Barentsburg er en gruveby. Her kan du kjenne på litt ekte russisk pubstemning eller utforske gjenstander og arkitektur fra det gamle Russland. For eksempel på Pomormuseet. Eller du kan besøke Ny-Ålesund, en av verdens nordligste permanente bosettinger. Dette lille stedet på 78º 55’ N var en gang et kullgruvesamfunn. I moderne tid har byen fått nytt liv som avansert forskningsstasjon. 

Fjorder, breer og bjørner

I løpet av denne reisen vil du se de mest storslåtte fjordene som finnes her på Spitsbergen. Den østlige delen av Svalbard er hovedsakelig delt i store naturreservater. Til sammen utgjør de ett av de største, urørte villmarksområdene i Europa. Den tverrgående store fjorden øst for Spitsbergen gir deg en overveldende utsikt over øyas østkyst, med hundrevis av isbreer og majestetiske fjelltinder. Hvis vi er heldige kan vi komme nært på store havpattedyr som hvalross og seler, og der det finnes is finnes det også store sjanser for å se isbjørn.

Siste sjanse!

Spar 20 % på ekspedisjonsseilas

Dra på en uforglemmelig reise til de mest eksotiske destinasjonene i verden. Når har vi tilbud på flere av våre ekspedisjoner til Antarktis, Grønland, Canada og Svalbard i 2017.

Les mer om tilbudet her.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonsseiling i valgt lugar med fullpensjon om bord
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, sam deltar på ilandstingninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord
 • Fly t/r fra Oslo til Longyearbyen
 • En hotellnatt inkl. frokost, lunsj og bysightseeing i Longyearbyen før seilingen
 • Transport fra flyplass til hotellet, fra hotell til skip og fra skip til flyplass

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips 
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil være avhengig av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endring i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugar på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

3. juli 2017, 11. juli 2017, 19. juli 2017, 27. juli 2017

Avreisehavn Fly fra Oslo til Longyearbyen, Svalbard
Dag 1
Longyearbyen_©shutterstock_Tyler Olson_day_1200x600.png
Bilde: Tyler Olson / Shutterstock Bilde

Fra byen til det storslåtte Arktis


Sted: Fly fra Oslo til Longyearbyen, Svalbard

Det arktiske eventyret begynner med et kveldsfly fra Oslo. Før avreise kan du tilbringe litt tid i denne vakre byen omgitt av fjord, fjell, skog og innsjøer. Oslo kan by på variert arkitektur, et stort utvalg kafeer og barer, restauranter i verdensklasse og store shoppingmuligheter. Kontrasten blir stor når du lander i Longyearbyen noen timer senere. Denne lille bosetningen kan likevel by på alle de samme fasilitetene som en moderne by, i tillegg til sin vakre beliggenhet i et vilt arktisk landskap. 

Dag 2
Barentsburg_ ©Ester Kokmeijer_day 2_1200x600.png
Bilde: Ester Kokmeijer Bilde

Utforsk historiske bosettinger


Sted: Longyearbyen, Svalbard

Etter å ha overnattet på et av hotellene våre, kan du dra på en spennende utflukt i Longyearbyen og omgivelsene. Denne norske bosetningen er en helt unik liten by. Den er åpenbart påvirket av sin arktiske beliggenhet, men her er det også et overraskende urbant miljø med kunstgallerier, puber, omfattende vinkart på restaurantene, butikker og et lite kjøpesenter. Den blir ofte kalt en motpol mot det moderne livet, og er et populært reisemål for eventyrlystne mennesker. Man kan fortsatt se spore etter kullgruvedriften over hele byen. Barentsburg er en russisk bosetning som er kjent for kullgruvene og den sovjetiske arkitekturen. Stedet er veldig annerledes enn Longyearbyen. Museet, biblioteket og det nyåpnede bryggeriet fungerer som samlingssteder, og en forskningsstasjon er under oppføring. Se en fargerik folkloreforestilling, og besøk hotellet og museet. Opplev en annen side av Svalbard her i dette lille russiske hjørnet av Arktis. 

Dag 3-5
Ny-Ålesund_©Agurtxane Concellon_day 4_1200x600.png
Bilde: Agurtxane Concellon Bilde

Fjorder, isbreer og fjell


Sted: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark, Svalbard

Kongsfjorden og det omkringliggende området er kjent som et av de vakreste fjordområdene på Svalbard. Innerst i fjorden ligger det store isbreer som kalver ut i sjøen. Fjorden er omgitt av karakteristiske fjellformasjoner.

Dag 6-8
Edgeøya_©Tori Hogan_day 7_1200x600.png
Bilde: Tori Hogan Bilde

Inn i den uberørte villmarken


Sted: Øst-Svalbard naturreservat og Sør-Spitsbergen nasjonalpark, Svalbard

Det østlige Svalbard kan skryte av øygruppens største bestand av isbjørner. Vi håper virkelig at vi vil få muligheten til å se en på denne reisen! I dag utforsker vi Sorgfjorden, som grenser til Nordøst-Spitsbergen naturreservat, og som var stedet for et kjent slag mellom hvalfangere i det 17. århundret. Nyt utsikten fra dekk mens vi passerer det spektakulære fuglefjellet Alkefjellet, et av de største i sitt slag. Edgeøya er den tredje største øya på Svalbard. På dens vestlige kyst, er det stort sett isfritt, i motsetning til de fleste steder på østsiden av Spitsbergen. Kapp Lee er et fantastisk sted med kulturarv fra alle epoker av menneskets utforsking av Svalbard. Vi fortsetter til Sørkapp, Spitsbergens sydligste spiss, hvor vi finner Hormsund med store variasjoner i landskapet og geologien innenfor korte avstander. Is som raser ut i fjorden tidlig i sesongen tiltrekker seg isbjørner som jakter på isen.

Dag 9
Isfjord_©Camille Seaman_day 11_1200x600.png
Bilde: Camille Seaman Bilde

Arktisk landskap og villmark


Sted: Isfjord, Svalbard

Isfjorden er det største fjordsystemet på Svalbard. Vi bruker dagen på å utforske både de ytre og indre delene. Ytterst i fjorden finner vi det flotte Alkhornet, der tusenvis av polarlomvi bygger rede om sommeren. I de indre delene av Isfjorden endrer landskapet seg. I de store U-dalene som ble dannet av de enorme isbreene som dekket området for mer enn ti tusen år siden, går det store flokker med svalbardrein. Senere finner vi oss en fin fjordarm og arrangerer en avskjedsgrillfest i vakre, arktiske omgivelser. 

Dag 10
Longyearbyen_©Dominic Barrington_day 12_1200x600.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Tilbake til sivilisasjonen


Sted: Longyearbyen, Svalbard, fly til Oslo

Alle oppdagelsesreiser må en gang ta slutt. Du kommer sannsynligvis til å tenke at tiden har flydd av gårde. Den herlige følelsen av å ha vært på toppen av verden, bare noen få hundre kilometer fra den geografiske nordpol, henger igjen. Tidlig om morgenen setter vi kurs mot flyplassen og flyr tilbake til Oslo.

11. juli 2017, 19. juli 2017, 27. juli 2017, 5. august 2017

Sted Longyearbyen, Svalbard, fly til Oslo
Om bord Opplevelser

Artikler

Lær mer om opplevelsen av å seile gjennom Svalbards arktiske villmark

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Svalbard

Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Oslo