Isbjørn på Svalbard
Bilde: Rinie van Meurs Bilde

Utforsk magiske Svalbard

Planlegger du en sommerferie helt utenom det vanlige? Da lar du deg kanskje friste av en ekspedisjon til Norges arktiske juvel, Svalbard.

Ingen dager er like på Svalbard, halvveis mellom Norge og Nordpolen. Og det er spesielt sommeren som sjarmerer de besøkende: midnattssolen skinner selv om det er full vinter her oppe - en unik kombinasjon som du ikke får oppleve med noen andre enn oss. 

Spitsbergen, den største øya på Svalbard bader i den surrealistiske midnattssola fra juni til slutten av august, noe som gjør det mulig for aktive opplevelser hele døgnet for de ekstra eventyrlystne.

Sommerreiser til Svalbard med Hurtigruten

Som en av de mer avsidesliggende, mystiske og ekstreme stedene i Europa, har interessen for Svalbard økt som reisedestinasjon i 2017. Derfor tilbyr vi ekspedisjoner som tar deg nærmere isbreer, dyreliv, kulinariske opplevelser, den gjestfrie stemningen - og kongen av arktis, isbjørnen.

Du kan utforske Svalbard på tre ulike måter med Hurtigruten i 2017:

1. Ekspedisjonsseilinger med MS Fram (10-12 dager)
2. Ekspedisjonsseilinger med MS Nordstjernen (6 dager)
3. Nordlys og Svalbard til lands

1. Ekspedisjonsseilinger med MS Fram

Sommeren 2017 kan vi tilby tre ekspedisjoner med det ultimate ekspedisjonsskipet MS Fram. Disse reisene er for deg som virkelig ønsker å oppleve alt Svalbard har å by på. Uansett hvilken du velger, er det landinger hver dag og vårt erfarne ekspedisjonsteam gir reisen en ekstra dimensjon.

På ekspedisjonen En arktisk seilas får du et fantastisk eventyr når vi seiler rundt Svalbards største øy, Spitsbergen. Denne 12-dagers turen tar deg med over 80º nord til Polhavets iskant. Avreise 4. og 18. august 2017. Fly til/fra Oslo inkludert i prisen.

Seilasen I isbjørnens rike byr på ekspedisjoner på land, fotturer, kajakkpadling og andre aktiviteter – og alt dette under midnattssolen med lange dager og lyse netter. 
Avreise 3., 11., 19. og 27. juli 2017. Fly til/fra Oslo inkludert i prisen.

Seil fra Tromsø i mai på reisen Et polareventyr på Svalbard. Denne 10-dagers reisen tar deg opp til sagnomsuste Bjørnøya og videre til Nordvest Spitsbergen Nasjonalpark. På veien tilbake til fastlands-Norge, seiler vi også innom Nordkapp. Avreise 18. og 27. mai fra Tromsø.

 2. Ekspedisjonsseilas med MS Nordstjernen

En reise med MS Nordstjernen er noe helt utenom det vanlige, og kombinasjonen mellom nostalgi og unik atmosfære er perfekt for reiser til vestkysten av Svalbard. Vi tilbyr to 6-dagers reiseruter fra juni til midten av september. Avreise er hver torsdag til tirsdag og mandag til lørdag. Pris fra 10699,-.

> Les mer om reisen: Svalbard og isbjørner - et arktisk eventyr

MS Nordstjernen passerer et isfjell ved Spitsbergen.
MS Nordstjernen passerer et isfjell ved Spitsbergen. Bilde: Trym Ivar Bergsmo Bilde

3. Nordlys og Svalbard til lands

1300 km fra Nordpolen ligger Svalbard, det ultimate reisemålet for å oppleve nordlyset. Etter kun 3 timers flytur fra Oslo – eller 1 time og 40 minutter fra Tromsø – befinner du deg i den arktiske magien. Hurtigruten Svalbard (tidligere Spitsbergen Travel) tilbyr fly, hotell og aktiviteter på land, og vi kan skreddersy et program for dine grupper.

På jakt etter lyset

Mørketiden på Svalbard er en helt spesiell opplevelse. Se hvordan stjernene lyser opp Longyearbyen, og la deg facinere av det fantastiske nordlyset. Dra på jakt etter nordlyset på en hundesledetur eller scootertur i polarnatten. Stjernehimmel, måneskinn og nordlyset lyser opp det trolske landskapet noe som skaper en helt spesiell og magisk opplevelse.

Overnatting på Svalbard

Velg mellom det historiske Spitsbergen Hotel eller det rimeligere alternativet Coal Miners’ Cabins. Spitsbergen Hotel var fra gammelt av representasjonssenteret for Store Norske Kulkompani Spitsbergen. I bygningene hvor Coal Miners’ Cabins befinner seg bodde gruvearbeiderne. Rommene er hyggelige og man finner minner fra gruvearbeidernes tid overalt.

> Les mer og bestill på Hurtigruten Svalbards hjemmesider

Bilde: ®Incredible Arctic-Shutterstock, ®Hanne Feyling_Spitsbergen Travel og ®Spitsbergen Travel

Hvorfor Svalbard?

  • Longyearbyen er den byen i verden som har flest nordlystimer i døgnet
  • Under polanattsesong kan du se nordlys også på dagtid
  • Stort tilbud av nordlysaktiviteter
  • Kulinariske opplevelser av topp kvalitet
  • Fantastiske hoteller med alle fasiliteter
  • Opplev gjestfriheten – her vil du føle deg som hjemme

Vil du lese mer om Svalbard? 

> Destinasjon: Svalbard
> Planlegg din ferie på Svalbard og Spitsbergen
> På utkikk etter isbjørnen i Arktis
> Se alle reiser til Svalbard med Hurtigruten