Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Reiseinformasjon 12 dager MS Fram
Avgang
29. mai 2024
Pris fra
kr 53 097
Frokost, lunsj og middag inkludert

12-dagers ekspedisjonscruise som inkluderer Island, Jan Mayen og Spitsbergen

«Landet av is og ild»

Ekspedisjonscruiset ditt rundt de arktiske øyene starter i Reykjavík, hovedstaden på Island. Først vil du seile til vakre Patreksfjörður, kjent for sitt idylliske landskap. Senere utforsker vi Akureyri og de omkringliggende omgivelsene, før vi leter etter atlanterhavslundefugler og krysser den nordlige polarsirkel på øya Grímsey.

Arktiske høydepunkter

Cruiset ditt fortsetter til den isolerte øya Jan Mayen, hjem til en aktiv vulkan, marint dyreliv og tusenvis av fugler. Herfra fortsetter vi nordover i Arktis til Svalbard. Opplev fantastiske fjorder og ruvende fjell i Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark, før cruiset ditt avsluttes i Longyearbyen.

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående) Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)
 • Dag 1
  Kosmopolitiske Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavik

  29. mai 2024

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Det arktiske ekspedisjonscruiset ditt starter i Reykjavík, en by full av kunst, kultur og historie. Det er mye å se her før vi setter seil. Du kan besøke Islands mest berømte geotermiske spa – Den blå lagune – og oppleve blandingen av silika, alger og mineraler i det varme vannet.

  I sentrum kan du vandre langs Laugavegur, hovedhandlegaten, og deretter dra til den fantastiske Hallgrímskirkja. Eller hvorfor ikke utforske byens gallerier og museer.

  MS Fram venter på deg i Reykjavik havn. Hent den medfølgende ekspedisjonsjakken din, finn deg til rette i lugaren og gjør deg klar for eventyr.

  Hvis du ønsker å oppdage mer av Island, kan du forlenge oppholdet ditt ved å bestille førprogrammet vårt.

  Dag 1
  Kosmopolitiske Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøya

  30. mai 2024

  Porten til spektakulære Snæfellsnes

  Det er som om tiden har stått stille ved Stykkishólmur, den lille fiskebyen i Breiðafjörður-bukta, der fargerike hus står i kontrast til fjellene langt borte.

  Ikke langt unna finner du Snæfellsnes-halvøya nasjonalpark, med den fantastiske Snæfellsjökull-vulkanen med snøkalotten på halvøyas vestre spiss. Den har fått kallenavnet «Lille Island» på grunn av sine mange vulkanlandskaper.

  I nasjonalparken kan du besøke Djúpalónssandurs sorte sandstrender og basaltklippene Lóndrangar. Eller hvorfor ikke kjøre snøskuter til toppen av isbreen Snæfellsjökull, eller ta en guidet kystvandring med en tur i en isbregrotte.

  • Inkludert Oppdagelsesvandring Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøya

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  Vakre Patreksfjörður

  31. mai 2024

  En fantastisk strand, fosser og enestående forhold for fugletitting

  Patreksfjörður er uforglemmelig vakker. Her vil du lære alt om fisketradisjonene i Europas vestligste landsby.

  Utforsk det omkringliggende området på en gåtur ved fjordene, eller se selene på stranden Rauðasandur. Du kan også bli med på en tur til Dynjandi-fossefallene – seks fosser som sammen utgjør det største og mest spektakulære fossefallet i Vestfjordene.

  Fugletittere bør ikke gå glipp av et besøk til Látrabjarg, der lundefugler, havsuler, lomvier og alker klynger seg til Europas største fuglefjell.

  • Inkludert Patreksfjörður – Oppdagelse av landsbyen som ligger lengst vest i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  Vakre Patreksfjörður

 • Dag 4
  Akureyri

  Eyjafjörður til Akureyri

  1. juni 2024

  Varme kilder, fossefall og vulkanske månelandskap

  Ekspedisjonscruiset vårt fortsetter til Islands «nordlige hovedstad», Akureyri, omgitt av vakre vulkanske landskap. Det er også ett av de beste stedene i Europa for å se hvaler, kvitnos og havneniser.

  Ta en tur rundt i byen og besøk den fredelige oasen i den botaniske hagen. Du kan lære mer om byen og livet i Arktis på Akureyri og Norðurslóð museene.

  Du kan også besøke det imponerende Goðafoss-fossefallet; Mývatn-naturbad eller Eyjafjörður – Islands lengste fjord. Eller hvorfor ikke ta en ridetur eller utforske i terrenget i en 4x4.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 4
  Akureyri

  Eyjafjörður til Akureyri

 • Dag 5
  Grímsey

  Lundefuglene på Grimsey

  2. juni 2024

  Kryss den nordlige polarsirkel og se atlanterhavslundefuglene

  Grímsey er gjennomsyret av folklore, som historier om øyas første bosetter, Grímur. Denne avsidesliggende og vindblåste øya med bare 60 innbyggere, er berømt for to ting: Koloniene av atlanterhavslundefugler og at den nordlige polarsirkelen går gjennom den.

  Vi går i land på Grímsey med de små ekspedisjonsbåtene våre. Der kan du bli med på en spesiell seremoni for å krysse den nordlige polarsirkel. Hvorfor ikke gå en tur til Orbis et Globus-skulpturen? Det er en enorm betongsfære som flyttes hvert år for å passe med den nordlige polarsirkel, som flytter seg nordover.

  • Inkludert Vi krysser den nordlige polarsirkel og feirer med en seremoni
  Dag 5
  Grímsey

  Lundefuglene på Grimsey

 • Dag 6
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

  3. juni 2024

  Nyt en avslappende dag mens vi seiler til Jan Mayen

  En dag med seiling gjennom det arktiske farvannet lar deg slappe av og samle krefter for de kommende dagene. Nyt komforten og panoramautsikten, og prat med de andre gjestene i Explorer Lounge og Bar. Eller hvorfor ikke synke ned i et boblebad på dekk mens du ser etter sjøfugler.

  Ikke gå glipp av de fascinerende forelesningene om tema som lokalhistorie, geologi eller arktisk dyreliv, holdt av medlemmer i ekspedisjonsteamet. Besøk Vitenskapssenteret for mer dyptgående innsikt om Jan Mayen og Spitsbergen, og kanskje delta i et vitenskapsprogram som bidrar til pågående vitenskapelig forskning.

  Dag 6
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

 • Dag 7
  Jan Mayen

  Vulkanske Jan Mayen

  4. juni 2024

  Besøk en aktiv vulkan som er et fristed for fugleliv

  Jan Mayen har ingen fast bosetning og det er sjelden noen besøker øya. Faktisk er vi noen av de få som forsøker å gå i land her. Hvis forholdene tillater det, får du sette fot på ett av jordens mest avsidesliggende steder.

  Jan Mayens surrealistiske landskap er dekket med mose og lav, og domineres av vulkanen Beerenberg. Det er verdens nordligste aktive vulkan, og hadde sist utbrudd i 1985.

  Det er ingen landpattedyr her, men øya er regnet som et viktig fugleområde, med store bestander av nordlige havhester, polarlomvier og alkekonger. Hold også utkikk etter marineliv i havet omkring, som hvaler og seler.

  Dag 7
  Jan Mayen

  Vulkanske Jan Mayen

 • Dag 8
  Til sjøs

  Seiling mot Svalbard

  5. juni 2024

  Slapp av og gjør deg klar for mer eventyr

  Bli med ekspedisjonsteamet i Vitenskapssenteret for å lære mer om det spektakulære arktiske dyrelivet og landskapene du har sett så langt, og finn ut hva du kan forvente å oppleve når dere kommer til Svalbard.

  En dag til sjøs er også den ideelle muligheten til å sortere gjennom bildene på kameraet ditt, og plukke opp noen tips fra fotografen vår om bord mens vi seiler mot Spitsbergen.

  Dag 8
  Til sjøs

  Seiling mot Svalbard

 • Dag 9
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Tid for ekspedisjon

  6. juni 2024

  Opplev den uberørte arktiske villmarken

  Utforsk den naturlige skjønnheten og tundraen i Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark. I denne villmarken med bratte fjell, isbreer og vakre øyer langs kysten skal vi se etter arktiske dyr, som hvaler, seler, hvalross og reinsdyr.

  Dette er et sted der naturlig skjønnhet og fascinerende historie møtes, og du kan se kulturelle relikvier fra Svalbards første utforskere.

  Gjør deg klar for eventyr. Vi benytter enhver anledning til å sette ut kajakkene våre, eller bruke de små ekspedisjonsbåtene og gå i land for gåturer eller for å delta i en strandrydding.

  Dag 9
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Tid for ekspedisjon

 • Dag 10
  Longyearbyen

  Tilbake til Longyearbyen

  7. juni 2024

  Avslutt eventyret ditt med et høydepunkt

  Ekspedisjonen til de arktiske øyene avsluttes med to dager i Longyearbyen, en fargerik bygd ut mot naturen der det er flere snøscootere enn folk.

  I dag blir det en guidet tur, inkludert et besøk på Svalbard Museum, hvor du kan lære om øygruppens historie, geologi og dyreliv. Du kjører også inn i Adventdalen og besøker Camp Barentz, som har en flokk huskyer. Du får lære om isbjørn og lete etter reinsdyr, ryper og rev, og du kan velge fra et utvalg av valgfrie eventyr for å toppe opplevelsen din.

  Du kommer deretter tilbake til hotellet ditt hvor du kan slappe av i de nydelige omgivelsene.

  Dag 10
  Longyearbyen

  Tilbake til Longyearbyen

 • Dag 11
  Seiling med MS Bard

  Seiling med MS Bard

  8. juni 2024

  Seil Svalbards kyst om bord på denne hybrid-elektriskekatamaranen

  I dag får du bli med på en seiling om bord på MS Bard, den splitter nye hybridkatamaranen vår. MS Bard er spesialdesignet for polarutforskning, og har flere utendørs dekk og store panoramavinduer. Det betyr at du kan nyte den fantastiske naturskjønne utsikten inne eller ute.

  På denne turen får du oppleve det aller beste av Svalbards spektakulære kystlandskap. Uten fast rute eller reisemål kan du forvente det uventede og en helt unik opplevelse. Kapteinen din setter kursen etter dagens forhold og hvor det er sannsynlig å finne dyreliv, og sikrer at vi får med oss det beste dagen har å by på.

  Dag 11
  Seiling med MS Bard

  Seiling med MS Bard

 • Dag 12
  Vi forlater Longyearbyen

  Vi forlater Longyearbyen

  9. juni 2024

  En siste dag på toppen av verden

  Ekspedisjonscruiset på de arktiske øyene går mot slutten. Du reiser hjem med mer kunnskap om arktiske dyr, historie, polaris og klimaendringer, og du sitter igjen med minner fra en utrolig opplevelse.

  Hvis du har tid, hvorfor ikke handle litt i de lokale butikkene før du drar, kanskje en varm Svalbardgenser eller en eske med håndlaget sjokolade. Eller du kan se noen av Longyearbyens landemerker og ta en obligatorisk selfie. Her er også verdens nordligste kino, kirke, bibliotek, videregående skole og supermarked.

  Etter å ha tatt farvel, blir du transportert til flyplassen for flyet hjem.

  Dag 12
  Vi forlater Longyearbyen

  Vi forlater Longyearbyen

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
29.

Hva er inkludert

Inkludert

Transport

 • All transport i Longyearbyen mellom skip, hotell og flyplass etter ekspedisjonscruiset

Hotell

 • To overnattinger inkludert frokost i Longyearbyen etter ekspedisjonscruiset. Lunsj er også inkludert på hotellet på dagen vi går i land.

Utflukter

 • To utflukter etter ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. Mens vi er på Svalbard, er det ingen WiFi- og mobildekning med unntak av i Longyearbyen.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket, og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Vitenskapsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, badstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer tilgjengelig for å hjelpe deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: