Norskekysten og Spitsbergen - Et arktisk eventyr med fjorder og isbjørn

Hamburg - Longyearbyen

Legg ut på et episk eventyr som starter i Hamburg, går via den norske kysten før du får utforske den fjerne øya Spitsbergen. Vi tar deg med til de mest spektakulære fjordene i Norge, helt opp til Nordkapp og over Barentshavet. La deg forbløffe av Spitsbergens arktiske villmark, kun bebodd av fugl, sel, hvalross og isbjørn.

 • Seil inn i Norges og Svalbards vakre fjorder på et ekspedisjonscruise
 • Kryss 80° N og få muligheten til å se isbjørn
 • Seil med vakre MS Nordstjernen og nyt utsøkte måltider
 • Delta på spennende landganger i polarcirkel-båter der du opplever nærkontakt med natur og dyreliv

Oversikt

Mange av høydepunktene langs kysten

Reisen starter i Hamburg, og på vei opp norskekysten til Nordkapp kommer vi til å utforske flere fjorder. Du får se både den vakre Lysefjorden og den verdensberømte Hardangerfjorden. Vi drar innom flotte Flåm, som ligger i en dyp dal omkranset av bratte fjell og fossefall. Vi anbefaler at du tar en tur med Flåmsbana for å få med deg noe av det villeste og mest storslåtte landskapet vi har her i landet. I Nærøyfjorden får du utsikt til bratte fjell med snø på toppen, ville fosser og frodige områder hvor små gårder klamrer seg fast. Geirangerfjorden sies å være verdens vakreste fjord, og dette er virkelig en opplevelse du bør få med deg. Deretter får du mulighet til å se den vakre jugendarkitekturen i Ålesund, Nidarosdomen i Trondheim og et fiskevær i Lofoten før turen går til Tromsø, porten til Arktis. Til slutt runder vi Nordkapplatået før vi setter kursen mot Svalbard. 

En flott opplevelse på Spitsbergen

Det tar en dag å krysse Barentshavet til Spitsbergen. Vel fremme kommer vi til å utforske de tre bosetningene der, Longyearbyen, Barentsburg og Ny-Ålesund. Du får også god tid til å beundre den arktiske villmarken langs vestkysten av Spitsbergen. Her er det fantastiske fjorder, majestetiske fjell og storslagen villmark som kun fugler, seler, hvalross og isbjørn overlever i. To av høydepunktene er Magdalenefjorden og Moffen, som ligger ved 80. nordlige breddegrad.

 Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonsseiling i valgt lugar med fullpensjon om bord
 • Sightseeing i Longyearbyen på dag 12 under din reise
 • Transfer fra skip til hotell og fra hotell til flyplass i Longyearbyen etter reisen
 • Lunsj på hotellet i Longyearbyen
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, sam deltar på ilandstingninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord
 • Suiter har en rekke inkluderte tilleggstjenester som drikke til måltider og en velkomstgave 

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips 
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil være avhengig av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endring i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugar på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.
Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

19. mai 2017

Avreisehavn Hamburg, Tyskland
Dag 1
1200x600_Hamburg_©Shutterstock_day1.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Eventyret begynner


Sted: Hamburg, Tyskland

Reisen starter i Hamburg, hvor Nordstjernen ble "født" i 1956, for 60 år siden. På ettermiddagen seiler vi ned den vakre elven Elbe mot åpent hav. Elbe er en travel havn og vi kan forvente å se mange ulike typer fartøy.

Dag 2
1200x600_Sea_©Trym_Ivar_Bergsmo_day2.png
Bilde: Trym Ivar Bergsmo Bilde

På vei nordover


Sted: Esbjerg, Danmark

Denne morgenen legger vi til i Esbjeg i Danmark. Dette er en travel havn på vestkysten av Danmark, berømt for sine mange fiskefartøyer og travel trafikk til og fra den fornybare industrien. Om ettermiddagen seiler vi videre mot Norge.

Dag 3
1200x600_Stavanger_©Tori Hogan_day3.png
Bilde: Tori Hogan Bilde

Til fjordenes land


Sted: Stavanger og Lysefjorden, Norge

Vi starter dagen med å seile inn den praktfulle Lysefjorden, kjent for sine naturskjønne attraksjoner, blant annet den verdenskjente Prekestolen som reiser seg 604 meter over fjorden. Senere samme dag vil du ha muligheten til å utforske byen Stavanger, Norges oljehovedstad.

Dag 4
Bergen_©Altafoto_Day 8_1200x600.png
Bilde: Altafoto Bilde

Byliv på vestkysten


Sted: Bergen og Hardangerfjorden, Norge

Vi reiser mot Bergen hvor vi vil seile via Karmsundet og inn i Hardangerfjorden. Tidlig om morgenen vil vi krysse Lukksundet på veien til Bergen. Nyt dagen i denne internasjonale byen med småby-sjarme, omgitt av syv fjell. Spaser gjennom de pittoreske gatene i Bergen og nyt velkjente severdigheter som Håkonshall og Rosenkrantztårnet, Mariakirken, Bergen havn og det berømte fisketorget. Bergen ble grunnlagt i 1070 og vi anbefaler et besøk til de kjente husene på Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 5
1200x600_Flam_©Steffi_Wiegand_day5.png
Bilde: Steffi Wiegand Bilde

Et norsk paradis


Sted: Flåm, Norge

Vakre Flåm ligger helt innerst i Aurlandsfjorden, en sidefjord til den 204 kilometer lange, og opptil 1308 meter dype Sognefjorden. Omgitt av bratte fjellsider, brølende fossefall og dype daler er Flåm et paradis for alle som er ute etter en unik naturopplevelse. Vi anbefaler virkelig en tur med Flåmbanen - en utrolig togreise fra fjellstasjonen ved Myrdal på Bergensbanen og ned til Flåm stasjon helt innerst i hjørnet av Aurlandsfjorden. Togreisen byr på noen av Norges villeste og mest storslåtte naturlandskap. Som et alternativ vil vi foreslå at du tar deg en tur på egenhånd rundt i Flåm. Vi forstsetter seilasen mot Gudvangen i Nærøyfjorden. Her kan du nyte utsikten av bratte fjell dekket av snø, ville fossefall og levende kulturlandskap med små gårder som klamrer seg fast til fjellsidene. Nærøyfjorden er 17 kilometer lang og kun 250 meter bred på det smaleste, og er kandidat til UNESCOs verdensarvliste.

Dag 6
1200x600_Geiranger_©Hurtigruten_day6.png
Bilde: Hurtigruten Bilde

Verdens varkreste fjord


Sted: Geirangerfjorden og Ålesund, Norge

Geirangerfjorden kalles verdens vakreste fjord, og det med god grunn. Her finner du natur som vil ta pusten fra deg, og blant andre severdigheter vil vi få se de berømte fossefallene De syv søstre. Vi seiler videre til Ålesund, hvis vakre jugendstil er viden kjent. De utallige tårn, spir og vakre ornamentur som gir byen sitt særpreg er som tatt ut av et eventyr. Vi går i land og kan delta i en guidet tur i byen, eller vi kan bruke tiden på egenhånd.

Dag 7
Trondheim_ ©Jan Menge_Day 7_1200x600.png
Bilde: Jan Menge Bilde

Norges første hovedstad


Sted: Trondheim, Norge

Trondheim har en speisell plass i norsk historie og kultur. Det var landets første hovedstad, og er fortsatt stedet hvor nye konger mottar deres seremonielle velsignelse. I dag er Trondheim en moderne by, et kunnskapssenter med et høyt respektert universitet, mange populære høyskoler og et av Europas høyest rangerte forskningsmiljøer. Den velkjente katedralen Nidarosdomen er bare en av mange severdigheter verdt å besøke i Trondheim.

Dag 8
Lofoten_ ©Wolf-Reimer Schmidt_Day 5_1200x600.png
Bilde: Wolf-Reimer Schmidt Bilde

Magiske øyer og dramatisk natur


Sted: Lofoten, Norge

Vakre Reine er det første stedet hvor vi får et glimt av Lofoten. Vi seiler langsomtfor å beundre dette spektakulære området, inkludert den 100 kilometer lange Lofotveggen som stiger opp fra havet. Det er en tilsynelatende solid, taggete fjellkjede som skjermer de mange fiskeværene, blant annet Stamsund og Svolvær, fra havet mot vest. Etter å ha besøkt Svolvær drar vi nordover mot den vakre Trollfjorden og Vesterålen. I tillegg til det dramatiske landskapet er Trollfjorden velkjent for slaget i 1880 mellom fiskere som brukte dampskip og fiskere som fortsatt brukte de tradisjonelle båtene (ro- og seilbåter). Trollfjorden ligger på vestsiden av Raftsundet, mellom Lofoten og Vesterålen. Fjorden er to kilometer lang, 100 meter bred ved munningen og har en maksimal dybde på 62 meter.

Dag 9
Tromsø_ ©Laura Lombardi_Day 4_1200x600.png
Bilde: Laura Lombardi Bilde

Porten til Arktis


Sted: Tromsø, Norge

Vi passerer Bjarkøy, like utenfor Harstad. Denn kommunen består av 365 øyer, og alle er varierte og spesielle på sin egen måte. Landskapet varierer fra store fjell til åser, skog og svaberg. Om sommeren kan du nyte en av de vakre hvite strendene her. På nordsiden av Bjarkøy finner vi fuglefjellene Krykkjeberg. Her hekker opp til 10 000 fugler, og vi krysser stredet for å oppleve det fantastiske fuglelivet på nært hold. Forbered deg på å bli overrasket over Tromsø, porten til Arktis. Med mest nordlys i verden, to måneder med midnattssol, en livlig og fargerik bykjerne rik på arktisk hisorie, omgitt av de dramatiske Lyngsalpene, blå fjorder og hundrevis av øyer, er Tromsø en perle av en by bare 2000 km fra Nordpolen.

Dag 10
1200x600_Honnigsvag_©Hurtigruten_day10.png
Bilde: Hurtigruten Bilde

Nordkapp


Sted: Honningsvåg, Norge

Honningsvåg er den nordligste byen, ved breddegrad 71° nord. Kommunen strekker seg ut over 924 km² med storslått og røff kystnatur. Her finner du Europas nordligste punkt, Nordkapp, som reiser seg 308 majestetiske meter over Barentshavet. Nordkapp har alltid vært et viktig orienteringspunkt for seilere i de nordligste områdene og en stor attraksjon for mennesker fra hele verden.

Dag 11
1200x600_At sea_ ©Odd Iversen_Day 12.png

For fulle seil


Sted: Norges kyst

Nyt en avslappende dag mens vi legger den norske kysten bak oss og seiler mot Svalbard. Om bord vil det være spennende foredrag som tar for seg regionens polarhistorie, og flora og fauna som venter oss på øygruppen.

Dag 12
1200x600_Longyearbyen_©Linda_Rayner_day15.png
Bilde: Linda Rayner Bilde

Arven etter kulldriften


Sted: Longyearbyen og Barentsburg, Svalbard

Vi ankommer den norske bosettingen som ofte refereres til som Svalbards hovedstad. Her finner du alle fasilitetene til en moderne småby, midt i et fantastisk arktisk landskap. Longyearbyens historie er like mye kulldriftens historie og områdets gruvedrift-arv kan sees overalt. Reisen fortsetter til den russiske bosettingen, Barentsburg. Her vil du få muligheten til å besøke Pomormuseet og se et livlig folklore-show.

Dag 13
Monaco glacier_©Martin Johansen_day 5_1200x600.png
Bilde: Martin Johansen Bilde

På utkikk etter isbjørn


Sted: Woodfjord, Leifdefjord, Moffen og 80° nord

Om isforholdene ligger til rette for det, seiler vi mot Monacobreen denne dagen. Kanskje har vi også såpass flaks at vi får øye på isbjørn. Avhengig av isforholdene kan vi seile forbi 80. nordlige breddegrad og mot Moffen, en liten øy hvor hvalrossen trives godt. På vei sørover igjen drar vi forbi den vakre Magdalenefjorden på natten.

Dag 14
1200x600_Kongsfjorden_©Esther_Kokmeijer_day14.png
Bilde: Esther Kokmeijer Bilde

Landskap i utvikling og forskningsstasjoner


Sted: Kongsfjord, Svalbard

Kongsfjorden er den største fjorden på nordvestkysten. Det er også mulig at vi seiler innom Krossfjorden. Landskapet her varierer fra mektig tundra til høyfjell med dramatiske isbreer som stuper ned i havet. Innerst i Kongsfjorden ligger den majestetiske Kongsbreen. Senere legger vi til i Ny-Ålesund, som er en av verdens nordligste helårsbosetninger. Tidligere var dette et gruvesamfunn, men nå finnes det en avansert arktisk forskningsstasjon her. Ny-Ålesund var utgangspunktet for mange ekspedisjoner med Nordpolen som mål. Navn som Amundsen, Ellsworth og Nobile har sterke forbindelser til dette stedet, og du kan fremdeles se fortøyningsmasten som luftskipet Norge var festet til før den første flyturen over Nordpolen i 1926. Flere land har nasjonale forskningsstasjoner her, og det er høy aktivitet om sommeren.

Dag 15
1200x600_Longyearbyen_©Linda_Rayner_day15.png
Bilde: Linda Rayner Bilde

Eventyret slutter


Sted: Longyearbyen, Svalbard

Isfjorden ligger midt på Spitsbergen, og dette er det største fjordsystemet på Svalbard. Morgenen går med til å seile mot Longyearbyen. Landskapet endres tydelig når vi seiler inn i Isfjorden. Området preges av imponerende U-daler som ble dannet av isbreene som dekket området for mer enn ti tusen år siden. Vi ankommer Longyearbyen fredag morgen klokken 10.00, og det flotte eventyret vårt er dermed over.

2. juni 2017

Sted Longyearbyen, Svalbard
Om bord

Våre skip som seiler denne ruten

Legg ut på ekspedisjon med MS Nordstjernen, som til tross for modernisering, fortsatt innehar auraen til et gammelt atlanterhavsskip med ny messing, klassisk treinteriør og all hennes originale kunst.

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan oppleve om bord - og reis med selvtillit på MS Nordstjernen

Opplevelser

Artikler

Lær mer om opplevelsen av å seile gjennom Svalbards arktiske villmark

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Svalbard

Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Hamburg eller Longyearbyen