Norskekysten og Svalbard – i polarheltenes farvann

Denne ekspedisjonen inneholder rikelig med historie og dyreliv, vakre omgivelser og spennende opplevelser. Vi har seilt denne ruten siden 1896, og nå er det din tur til å utforske den vakre øya Spitsbergen! Hold utkikk etter isbjørn på Bjørnøya og beundre Nordkapp, før vi kommer til turens siste destinasjon som er Tromsø.

 • Seil Hurtigrutens historiske rute fra 1896
 • Se etter isbjørn og annet dyreliv på Bjørnøya
 • Gå til Nordkapp som de tidlige oppdagerne
 • Utforsk hyggelige og historiske Tromsø
LANSERINGSTILBUD

Spar 5 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 5 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 25. august 2020

Avreisehavn Oslo / Longyearbyen
Oversikt

Den historiske “Sportsruten”

Hurtigrutens historie om ekspedisjonscruisene til Svalbard dateres helt tilbake til 1896. På denne reisen følger vi det som ble kjent som «Sportsruten» for mer enn hundre år siden, og kan glede oss til å utforske naturen og dyrelivet på Svalbard.

Uberørt natur så langt øyet kan se

Vi seiler langs nordvestkysten av Spitsbergen, et langstrakt område med uberørt natur og fantastisk geologi. Når vi dreier sydover kommer vi til Bellsund, som var et engelsk hvalfangststed i det 18. århundre, og videre til Hornsund.

Bjørnenes øy og Nordkapp

Neste stopp på reisen er Bjørnøya, som ligger isolert midt i Barentshavet. Hold utkikk etter fugler og isbjørn, og få et første glimt av Nordkapp-platået, det nordligste punktet i Europa. Når vi kommer dit kan du velge å gå den bratte veien opp til Nordkapp-monumentet, eller du kan slappe av og la en komfortabel buss gjøre jobben!

Inngangsporten til Arktis

Reisen avsluttes i Tromsø, også kalt inngangsporten til Arktis. Besøk den historiske Ølhallen, som tidligere var møtested for alle de modige oppdagerne og fangstfolkene som kom tilbake etter en lang vinter med isbjørnjakt på Svalbard.

Dag 1: Oslo / Longyearbyen

Fra 59º N til 78º N

Hotell - Fly og overnatting

Før du flyr fra Oslo til Longyearbyen, kan du gjerne utforske noen av høydepunktene i hovedstaden. Når du kommer til Svalbard blir du møtt av en helt annen verden – en liten by ved kanten av den store, arktiske tundraen. Besøk museet, eller velg blant en rekke barer og restauranter. Turen går videre til hotellet, hvor det blir en overnatting.

Dag 2: Longyearbyen

En norsk høyborg i Arktis

Neste dag kan du bli med på en spennende utflukt etter lunsj for å bli bedre kjent med Longyearbyen, et ettertraktet reisemål for eventyrere fra hele verden. Opplev den unike atmosfæren i denne fargerike byen før du går om bord i skipet.

Dag 3-7: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark
Høydepunkt

Vakre fjorder og fascinerende historie

På Nordvest-Spitsbergen finner vi en rekke øyer, fjorder og strender. Oppdagelsesreisende og hardføre hvalfangere var de første som satte sin fot her. Vi respekterer naturen og jobber med elementene for å sørge for en trygg og spennende reiserute.

Vi håper å gå i land for å se hvalfangstbosetninger, eller besøke Kongsfjorden som er kjent som et av de vakreste fjordområdene i Spitsbergen, med mektige isbreer som kalver isfjell i sjøen. Den gamle gruvedriftbosetningen i Ny-Ålesund er et annet mulig reisemål. Nå er dette et internasjonalt forskningssenter, og stedet har en sjarmerende blanding av gamle og nye bygninger.

I Magdalenafjorden og Gravneset kan det hende at du får mulighet til å ta et bad og få et sjeldent arktisk svømmesertifikat. Det blir også spennende turer i land, og muligheter for å padle kajakk i naturskjønne omgivelser.

Dag 8-9: Vi seiler sørover mot Bellsund, etterfulgt av Hornsund med sitt varierte landskap og imponerende geologi. På en klar dag kan du se flotte Hornsundtind, 1431 meter over havet. Dette området var populært for isbjørnjegere frem til 1973. Hurtigrutens gamle dampskip D / S Lyngen hadde jevnlige stopp i området for å hente og bringe jegere. Vi håper å se en isbjørn her også!

På vei sørover

Vi seiler sørover mot Bellsund, etterfulgt av Hornsund med sitt varierte landskap og imponerende geologi. På en klar dag kan du se flotte Hornsundtind, 1431 meter over havet. Dette området var populært for isbjørnjegere frem til 1973. Hurtigrutens gamle dampskip D / S Lyngen hadde jevnlige stopp i området for å hente og bringe jegere. Vi håper å se en isbjørn her også!

Dag 10: Bjørnøya

Dyreliv på Bjørnøya

Denne isolerte øya sies å ha den største konsentrasjonen av sjøfugl på den nordlige halvkule, samt en stor bestand med isbjørner. På nordsiden av øya sørger Bjørnøya Meteorologiske Stasjon for viktige data til forskere. Vind- og værforholdene bestemmer hva vi gjør i løpet av dagen.

Dag 11: Hornvika, Skarsvåg, Gjesvær

Nordkapp og fugleklippen

Tidlig om morgenen seiler vi forbi Nordkapp, og det blir muligheter for å bli med på en bratt gåtur opp til platået fra Hornvika, eller å besøke Nordkapp med buss fra Skarsvåg. Skipet fortsetter til Gjesvær, hvor de som har vært på utflukt returnerer til skipet. Videre seiler vi forbi Gjesværstappan, en fugleklippe som er hjemsted for en av de største sjøfuglkoloniene i Norge.

Dag 12: Tromsø

Inngangsporten til Arktis

Avstigning og fly

Ekspedisjonen ender i fargerike Tromsø, også kalt inngangsporten til Arktis. I tidligere tider var byen full av jegere og eventyrere  som etterlot sine kjære her for å prøve lykken i det fjerne nord, og mye av den pionerånden finnes fortsatt i byen.

Ankomst 5. september 2020

Sted Tromsø
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • Fly fra Oslo til Longyearbyen på økonomiklasse
 • En overnatting på hotell i Longyearbyen før reisen, inkludert frokost og lunsj
 • All transport i Longyearbyen inkludert en utflukt før reisen

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Alle planlagte aktiviteter er væravhengige
Praktisk informasjon