Norskekysten og Svalbard - I polarheltenes farvann

En kort, arktisk ekspedisjon full av spenning! Stå på Europas nordligste punkt, gå i land på Bjørnøya og tilbring to og en halv dag langs Svalbards vakre kyst og smale fjorder. Underveis kan du bli med på utflukter som fotturer, kajakkpadling og et besøk til en forskningsstasjon. Husk også å speide etter den majestetiske isbjørnen i løpet av reisen.

 • Besøk Nordkapp – det nordligste punktet i Europa
 • Opplev Nordvest-Spitsbergen – stappfull av historie og dyreliv
 • Sjanser for å se isbjørn
 • Opplev midnattssolen i den uberørte arktiske villmarken
Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 21. juli 2019

Avreisehavn Tromsø
Oversikt

Eventyret begynner i Tromsø, som har vært startpunktet til noen av historiens største ekspedisjoner og hvalfangere – noe du kan lære mer om på det fascinerende Polarmuseet i byen.

Neste morgen går vi i land i Skarsvåg. Herfra tar vi oss til Nordkapp, som er det nordligste punktet i Europa, og som har vært en populær destinasjon for eventyrere opp gjennom tidene. Nyt utsikten og følelsen av å stå på klippen som ruver 307 meter over Nordishavet, og som markerer enden av det europeiske kontinentet.

Videre seiler vi mot Svalbard og forsøker å gå i land på Bjørnøya underveis. Den øde øya ligger midt mellom Nordkapp og Svalbard.

Til slutt gjør vi oss klare for to og en halv dag på Spitsbergen, hvor vi utforsker kysten og spektakulære fjorder. Spitsbergen er den største øya på Svalbard.

Utforsk flotte nasjonalparker og noen av de mest spektakulære høydepunktene i Arktis. Du skulle kanskje tro at det er uutholdelig kaldt så langt nord, men takket være Golfstrømmen har Svalbard et overraskende varmt klima om sommeren. I områdene vi utforsker finnes det både sel, tusenvis av sjøfugler, polarrev, reinsdyr og ikke minst (men størst), isbjørn.

Om sommeren er Svalbard dekket av vakre farger og kontraster – dramatiske isbreer, majestetiske fjell, dype fjorder, yrende fugleklipper og endeløs arktisk tundra med forskjellige planter og blomster. På grunn av midnattssolen er dagene enda lengre, noe som gir deg mer tid til fantastiske opplevelser i nord. 

Dag 1
Troms
Troms Bilde

En by full av polarhistorie

Tromsø

Ekspedisjonen vår begynner hvor så mange andre ekspedisjoner har begynt før oss, nemlig Tromsø. Byen er full av butikker, restauranter og flotte attraksjoner, men ligger samtidig tett på vakker villmark.

I et gammelt, tradisjonelt hus fra 1830-årene ligger Polarmuseet, hvor du kan lære mer om byens polarhistorie. Opplevelsessenteret Polaria ligger fem minutter unna sentrum. Her kan du se et arktisk akvarium, lærerike utstillinger, panoramakino og en suvenirbutikk. Byens mest kjente landemerke er den gjenkjennelige Ishavskatedralen, som ble bygd i 1965. Den trekantede østveggen på kirken er dekket av glassmosaikk. 

Hvis du tar Fjellheisen opp til Fløyfjellet (240 m), blir du belønnet med en fantastisk utsikt over byen, fjell og fjorder. 

Dag 2
Nordkapp platået
Nordkapp platået Bilde

Det nordligste punktet i Europa

Skarsvåg

Et par timer før vi ankommer Skarsvåg seiler vi forbi det spektakulære Nordkapp-platået, med mulighet for å se det kjente landemerket med egne øyne. Skarsvåg er en liten bygd på nordkysten av Magerøya, som hevder de er verdens nordligste fiskevær. Bli gjerne med på en valgfri utflukt til Nordkapp og kjenn på følelsen av å stå på verdens ende. På platået ligger det et kombinert restaurant-og museumsbygg. Her kan du lære mer om gamle polfarere, samt se en film som tar deg gjennom de fire årstidene i landskapet her oppe i nord – et landskap fullt av kontraster, vakkert lys og utrolig natur.

Dag 3
1200x600_bjørnøya.jpg

Midt i Nordishavet

Bjørnøya

Bjørnøya er den sørligste øya på Svalbard og ligger helt isolert midt i Nordishavet. Her bor det bare rundt 10 personer, men øya er kjent for å huse den største bestanden av sjøfugler på den nordlige halvkulen. Her møtes nemlig det kalde Nordishavet og den varme Golfstrømmen – noe som gjør at det næringsrike vannet presses opp til overflaten og danner en smaksrik buffet for de 126 forskjellige fugleartene som holder til i området. Hvis været er på vår side, går vi i land på Bjørnøya. 

Dag 4-5
Ny-Ålesund_ST.Dag-4-002142©Ragnar-Hartvig.jpg
Bilde: Ragnar Hartvig Bilde

Utrolige fjorder og fascinerende historie

Vestkysten av Spitsbergen

Videre seiler vi nordover fra Bjørnøya. Kapteinen og ekspedisjonslederen om bord vil utnytte naturforholdene til gjestenes beste. Kanskje cruiser vi inn i Hornsund og utforsker fjorden, som er full av is, i småbåter. Eller, vi går i land og går tur opp til et utkikkspunkt som gir deg utsikt over isbreen. Ekspedisjonsteamet vil fortelle historier fra området, blant annet historien om Wanny Woldstad – den første kvinnelige jegeren som bodde her på 1930-tallet.

Vi observerer ofte isbjørn på denne reiseruten, men ikke hver dag og sjelden på kloss hold. Som de fleste andre ting her i livet er det ingen absolutte garantier, men jo flere øyne som ser, jo større er sjansen for at vi faktisk ser kongen av Arktis. 

Kanskje besøker vi også Kongsfjorden, kjent som en av de vakreste fjordene på Spitsbergen. Her kalver mektige isbreer ned i havet, omgitt av fantastiske fjell. Det er også i dette området Ny-Ålesund ligger. Denne byen var tidligere kjent for gruvedrift, i dag er det forskning som preger byen. Her finner du en flott blanding av gamle og nye bygg. 

Dag 6
Longyearbyen_HRT_375.jpg

Siste ilandstigning og Isfjorden

Longyearbyen/Oslo

Dessverre tar alle eventyr slutt. Mange av gjestene våre forteller at de føler seg energiske etter denne reisen, delvis fordi de har vært så langt nord og derfor så nærme Nordpolen.

Den siste dagen går vi først land om morgenen, før vi etter hvert seiler inn i Isfjorden – det mest omfattende fjordsystemet på Svalbard. Sent på ettermiddagen ankommer vi Longyearbyen og kjører deg til flyplassen. Herfra flyr du med nattfly til Oslo. 

Dag 7
oslo_shutterstock_9460360.jpg

Ekspedisjonen er over

Vi lander i Oslo tidlig om morgenen. Herfra kan du enten fly hjem, eller tilbringe litt tid i hovedstaden.

Vi lander i Oslo tidlig om morgenen. Herfra kan du enten fly hjem, eller tilbringe litt tid i hovedstaden.

Ankomst 27. juli 2019

Sted Oslo
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Transport fra skipet til flyplassen i Longyearbyen
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips
Om bord Kontakt oss

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til bestillingen, eller om du vil bestille tur/retur fly , samt transfer til og fra flyplassen.