Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Reiseinformasjon 15 dager MS Fram
Avgang
28. mai 2023
Frokost, lunsj og middag inkludert

Opplev billedskjønne fjorder, majestetiske isbreer, fjellkjeder og et rikt dyreliv på en fantastisk ekspedisjon til fjerntliggende øyer i Arktis.

Landet av is og ild

Reisen starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Byen ligger nær mange av Islands kjente laguner, geysir, varme kilder og fossefall, og du kan finne hvilepulsen i fjerntliggende fiskerlandsbyer som Stykkishólmur og Patreksfjördur før du utforsker de vakre omgivelsene.

Sjeldent besøkte arktiske øyer

Nyt atmosfæren i Islands livlige ‘nordlige hovedstad’ Akureyri, før vi endrer tempoet i fjerntliggende Grimsey, der det er store lundefuglkolonier. På vidstrakte Jan Mayen vil du se den nordligste aktive vulkanen i verden – majestetiske Beerenberg. Det er ikke ofte mennesker besøker Jan Mayen. Det kuperte terrenget og de uforutsigbare forholdene gjør at vi er noen av de få som forsøker å lande her.

Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark på Svalbard viser uberørt arktisk natur på sitt aller beste. Se billedskjønne fjorder, majestetiske fjell og vakre øyer mens du holder utkikk etter dyrelivet. Ekspedisjonen avsluttes i Longyearbyen, byen på toppen av verden. Få en følelse av hvordan det er å leve så langt nord når du utforsker denne unike bosetningen.

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående) Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Starten på eventyret

  Oppdagelsesreisen vår starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er både en sjarmerende og kosmopolitisk by. Denne lille byen har den perfekte størrelsen for utforsking til fots, og du kan oppleve kunst, kultur og historie.

  Ta en spasertur i hovedhandlegaten Laugavegur med forskjellige typer butikker. Eller gå mot det arkitektoniske mesterverket Hallgrimskirkja. Kunstentusiaster kan besøke Reykjavik kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og de mange mindre galleriene og museene rundt i byen. Her er det museer for enhver smak, fra det omfattende nasjonalmuseet til det interessante Icelandic Punk Museum.

  Overfloden av geotermiske energikilder på Island har ført til en sterk tradisjon med offentlig bading i svømmebassenger og badestamper, kjent som “«heittur pottur» på islandsk. De er det pubene er for britene – en perfekt måte å møte venner på, og slappe av etter en lang dag. Reykjavik har 18 offentlige svømmebasseng, mange med badstuer og heitur pottur.

  Listen over muligheter slutter imidlertid ikke her. Navnet Reykjavik betyr «røykvik». Byen fikk navnet «Røykvik» av vikingene som så dampen som steg opp fra geotermisk aktivitet i området. Her er du bare timer unna Islands berømte laguner, geysir, varme kilder og fossefall. Hvis du har tid, anbefaler vi at du bestiller et førprogram med oss for å utforske området.

  Den gylne sirkel er en rute til tre av Islands viktigste attraksjoner. Þingvellir nasjonalparks unike geologi og natur gir den en nesten overjordisk skjønnhet. Naturen viser krefter på det spektakulære fossefallet Gullfoss. Det geotermiske området ved Geysir med en rekke varme kilder er siste del av trekløveret.

  Dag 1
  Reykjavik

  Starten på eventyret

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Velkommen til Sagaland

  Stykkisholmur er en liten fiskerlandsby som gir utsikt til utallige holmer i den billedskjønne bukta Breiðafjörður. Med et folketall på rundt tusen mennesker, null trafikk og en tilbakelent, rolig atmosfære, får du følelsen av å være et sted der tiden har stått stille.

  Stykkisholmurs mest definerende kjennetegn er antakelig de godt bevarte husene i det gamle sentrumsområdet. De fargerike husene står i vakker kontrast til fjellkjedene i bakgrunnen. Husene har fått nye bruksområder, og det tidligere biblioteket er nå en kunstinstallasjon, det gamle rekreasjonssenteret er nå et vulkanmuseum, og den gamle fiskefabrikken er nå en restaurant som serverer en deilig fiskesuppe.

  Et annet høydepunkt er Norwegian House, oppkalt etter det norskimporterte treverket som ble brukt til å bygge huset i 1832. Det regionale museet til Snæfellsnes har base her, med skiftende utstillinger og håndverk til salgs. For flott utsikt over byen, kan du ta en fottur opp til toppen av klippene med det lille oransje fyrtårnet.

  De fleste kommer imidlertid hit for å oppleve den fantastiske nasjonalparken Snæfellsnes. Den har fått tilnavnet ‘Lille Island’ siden alt landet har å by på også finnes her, som fjorder, fjell, fossefall, vulkaner, lavafelter og mer.

  En valgfri utflukt til Snæfellsnes tar deg til noen av de mest ikoniske severdighetene, som den svarte sandstranden Djúpalónssandur, der du kan prøve deg på ‘vektløfting’ av steinene som vikingene plasserte her. Den tyngste steinen veier 154 kilo!

  Vi stopper også ved basaltklippene ved Lóndrangar, der store steinformasjoner danner et perfekt fotomotiv. En interessant faktaopplysning: den massive Snæfellsjökull-vulkanen som ruver over landskapet, er settingen til den klassiske science fiction-romanen Reisen til Jordens indre av Jules Verne.

  Dag 2
  Stykkishólmur

  Velkommen til Sagaland

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  Vest i Vestfjordene

  Da Orlygur Harppsson så dagens destinasjon første gang på 800-tallet, ga han den like godt navnet Patreksfjördur, ‘fjorden til St. Patrick’, etter sin åndelige veileder. Grunnen til at stedet i dag er populært er akkurat like ukomplisert – denne bosettingen på vestkysten av Island er simpelthen fantastisk vakker.

  Opplev freden og stillheten i en rolig fiskerlandsby. Byen har blitt formet av en rik maritim historie, siden den var en fiskerhavn allerede på 1500-tallet. Patreksfjördur fungerte som base for engelske, franske og tyske fiskere, handelsmenn og sjømenn i gamledager.

  Når du utforsker den livlige havnen vil du lære om byens lokale fisketradisjon og de forskjellige fiskene som finnes i farvannet her. Du kan også velge å ta en dukkert i utendørsbassenget, et nytt tilskudd til byen med vakker utsikt over fjorden. Denne regionen byr på svært vakker natur, og når været tillater det er det et fantastisk sted for en fottur.

  Som en valgfri utflukt kan du besøke Latrabjarg, Europas største fuglefjell og vestligste punkt. Her holder millioner av fugler til, blant annet lundefugl, havsule, lomvi og alke. Fugletitting i dette området er en spektakulær opplevelse. På de bratte klippene er fuglene trygge for polarrev, og du får utmerkede fotomuligheter.

  Drømmestranda Raudsandur ligger også i nærheten. I motsetning til andre strender på Island som er svarte og av vulkansk sand, er fargene på Raudsandur rosafarget med gylne toner.

  Dynjandi-fossefallene er også et stort trekkplaster i dette området, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Seks forskjellige fossefall kombinert utgjør det største fossefallet i Vestfirðir-regionen, med en kumulativ høyde på 100 meter. I et land som er kjent for fossefall er dette et av de mest imponerende.

  Dag 3
  Patreksfjördur

  Vest i Vestfjordene

 • Dag 4
  Akureyri

  Den nordlige «hovedstaden» på Island

  Akureyri ligger nær basen av Eyjafjörður, den lengste fjorden på Island. Når vi seiler i denne fjorden, vil du ha en fantastisk utsikt over snødekte fjell og en frodig kystlinje. Farvannet her er fullt av liv, og derfor er det også et av de beste stedene i landet for å se hval og delfin. Regelmessige gjester er knølhval, kvitnos og havnenise, men du kan også være så heldig å få se spekkhugger, blåhval og finnhval.

  Akureyri kalles ‘Islands nordlige hovedstad’, og er en livlig universitetsby. Med et folketall på nesten 20 000 er dette den største byen utenfor den bebodde sørvestlige regionen, og byen har mye å by på, som fantastiske spiserier og museer. Besøk Akureyri Museum, som gir deg et innblikk i hvordan islenderne pleide å leve i denne regionen. Nordurslod Museum, et museum for naturhistorie, kombinerer utstillinger om det lokale miljøet og historien til bosetterne.

  I den botaniske hagen vil du bli overrasket over å se mengden og utvalget av blomster og bladverk. Hagen er som en fredfylt oase av frodig grønt i en usannsynlig setting. Mens du utforsker byen bør du se den flotte arkitekturen på Akureyri kirke, som ble designet av den kjente arkitekten Gudjon Samuelsson.

  På en valgfri utflukt utenfor byen, kan du oppleve naturskatter som ofte anses for å være et must når du er på Island. Ved fossefallet Goðafoss, også kalt ‘gudenes fossefall’, vil du se det krystallklare, turkise vannet kaste seg nedover det svarte fjellet.

  Innsjøen Mývatn ligger i et svært aktivt vulkansk område, og har en unik og vakker geologi, med blant annet glitrende vann og utenomjordiske farger. Det er også et godt sted for fuglene, spesielt ærfugl og harlekinand. De som har sett på TV-serien Game of Thrones kjenner det kanskje igjen.

  Dag 4
  Akureyri

  Den nordlige «hovedstaden» på Island

 • Dag 5
  Grímsey

  Gå over den nordlige polarsirkel

  Når folk ser for seg en forblåst, fjerntliggende islandsk øy, er det gjerne nettopp Grimsey de ser for seg. Vi vil bruke lettbåtene våre til å nå denne lille, grønne og gressdekte øya. Det er kun rundt 60 innbyggere på øya, fordelt på bosettingene i den sørlige og vestlige delen av øya, hovedsakelig rundt den lille havnen.

  Grimsey er fredfull, vakker og fylt av folklore og myter. Hardførheten til de lokale fiskerne tillegges Grimseys første beboer, Grímur. Myten sier at han drepte kjempene og trollene som bodde på øya, og tok en av døtrene deres til brud.

  Grimseys bratte klipper er tilholdssted for store kolonier av sjøfugler – de overgår menneskene med 17 000 til 1 – og om sommeren firer fryktløse øyboere seg nedover bergveggen for å plukke egg, som anses for å være en lokal delikatesse. Muligheten for å se den ikoniske lundefuglen på Grimsey er en stor attraksjon for fugleelskere.

  Grimsey er antakelig best kjent for at den nordlige polarsirkel går tvers over øya – den eneste delen av Island som kan skryte av dette. Du vil få muligheten til å krysse polarsirkelen til fots fra nord til sør.

  Du kan utforske øya til fots, og gå opp til ‘Orbis et Globus’, en ni tonns betongkule som markerer kanten av den nordlige polarsirkel. Spaserturen opp til monumentet gir deg flott utsikt over det forblåste landskapet og en mulighet til å observere fugler. Den tre meter store globusen flyttes litt hvert år av de lokale innbyggerne, siden den nordlige polarsirkel flytter seg sakte nordover rundt 14 meter i året.

  Innen 2050 vil Grimsey ligge utenfor polarsirkelen – så det er enda en grunn til å besøke øya nå.

  Dag 5
  Grímsey

  Gå over den nordlige polarsirkel

 • Dag 6
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

  Nyt en avslappende dag til sjøs med foredrag om bord mens vi setter kursen mot Jan Mayen. Dagene til sjøs kan være akkurat så fylt av aktiviteter eller så avslappende som du ønsker!

  Stikk innom vitenskapssenteret og finn ut mer om stedene du skal reise til. Her har vi førsteklasses vitenskapelig utstyr og et omfattende bibliotek for å gi deg en dypere kunnskap om Svalbards topografi, historie og dyreliv.

  Dessuten bør du ikke gå glipp av de fascinerende foredragene til ekspedisjonsteamet. De vil oppsummere ekspedisjonen så langt, dele av sin kunnskap om regionen, og forberede deg på det som ligger foran deg. Temaene på foredragene vil variere fra lokal historie og historiefortelling til biologi og geologi.

  Mens reisen skrider frem kan du bli bedre kjent med besetningen og dine medoppdagelsesreisende. Slå av en prat i baren og finn ut hva dere har til felles!

  Dag 6
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

 • Dag 7
  Jan Mayen

  Den isolerte arktiske øya med en aktiv vulkan

  Midt i Norskehavet ligger Jan Mayen svøpt i tåke. Det er en delvis snødekt, berglendt øy, dekorert med frodig mose og lav som nærmest gløder mot den svarte steinen. Denne vulkanske øya er omtrent så isolert som den kan få blitt. Her får du uberørt villmark med en surrealistisk atmosfære og ingen permanente innbyggere, noe som gjør den til en uforglemmelig del av det arktiske eventyret ditt.

  Jan Mayen har to hovedområder. Nord-Jan, som er dominert av Beerenberg, den nordligste aktive vulkanen i verden, som for det meste er dekket av is og hadde sitt siste utbrudd i 1985. Og Sør-Jan, som er flatere og har mindre is. Her ligger det en værstasjon som huser rundt 30 personer om sommeren, som alle jobber for Meteorologisk institutt eller Forsvaret.

  Selv om det ikke er noen stedegne pattedyr på Jan Mayen, er øya langt fra tom. Store mengder sjøfugl flokker til de bratte klippene og åsene på Jan Mayen for å hekke, og øya er utnevnt som Important Bird Area (viktig fugleområde). Øya er tilholdssted for fuglebestander som havhest, polarlomvi og alkekonge.

  Det er imidlertid ikke bare en toppdestinasjon for fugletittere, farvannet rundt Jan Mayen er også fylt av liv. Hvis været er rolig kan det hende vi får se én av flere hvalarter i nærheten, eller kanskje sel som fråtser i fisk.

  Det er ekstremt få som besøker Jan Mayen, og Hurtigruten er et av de få rederiene som forsøker å lande på denne arktiske øya. Hvis vi lykkes, vil du sette fot på en av verdens mest isolerte øyer, og se landskaper som få andre har sett. I følge med slik majestetisk, uberørt natur kommer også den spesielle følelsen av total ro.

  Dag 7
  Jan Mayen

  Den isolerte arktiske øya med en aktiv vulkan

 • Dag 8
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

  Dagene til sjøs er en mulighet til å roe ned. Len deg tilbake i panoramasalongen med noe godt å drikke, og nyt utsikten. For en enda dypere avslapning, kan du synke ned i boblebadet og prate om reisen så langt med dine medoppdagelsesreisende.

  Kanskje du heller ønsker å trene? Det kan du gjøre i treningsrommet på dekk 7. Her er det store vinduer, så du kan trene vel vitende om at du ikke går glipp av noe av den fantastiske naturen.

  Bli med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret for å lære mer om hva du vil oppleve på Svalbard under den neste etappen av ekspedisjonen vår. Du kan lære om Svalbards fantastiske landskaper, den rike polfarerhistorien og det sjeldne dyrelivet.

  Dag 8
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

 • Dag 9-12
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Opplevelser i den arktiske villmarken

  Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark byr på den vakre arktiske naturen i all dens kuperte, uberørte prakt. Her finner vi bratte fjell, flotte isbreer og vakre mindre øyer. Det er også et av de sjeldne stedene i verden som kombinerer vakker natur og fascinerende historie. Her finner du nemlig den største konsentrasjonen av graver, spekkovner og andre kulturskatter fra Svalbards første oppdagelsesreisende.

  Vær- og sjøforholdene vil bestemme hvilke områder vi forsøker å besøke. Kongsfjorden er et av de vakreste fjordområdene på Svalbard, med en frodig tundra og panoramautsikt over kysten. Fjorden er innrammet av dramatiske fjellformasjoner, og kanskje du får se isbreer som kalver isfjell ned i vannet.

  Det kan hende vi også anløper Ny-Ålesund, en kulturrik tidligere gruveby som nå er et internasjonalt forskningssenter. Denne bosettingen byr på en vakker blanding av gamle og nye bygninger, og her er det forskningsstasjoner fra forskjellige land dedikert til å studere glasiologi, dyreliv og klimaendringer.

  Nordvesthjørnet på Spitsbergen er en magnet for fugletittere i sommermånedene. Du vil også holde utkikk etter dyreliv som hval, storkobbe, hvalross, svalbardrein og kongen av Arktis selv – den majestetiske isbjørnen. Med litt flaks vil du se en eller flere av disse toppredatorene når de beveger seg rundt isen langs kysten på jakt etter sel.

  Det vakre terrenget i denne regionen gjør det perfekt for villmarksaktiviteter. Vi forsøker å dra nytte av alle mulighetene som kommer vår vei. Det kan være vi bruker ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land for en fottur, eller kanskje vi deltar i en strandrydding eller setter kajakkene på vannet.

  Dag 9-12
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Opplevelser i den arktiske villmarken

 • Dag 13
  Longyearbyen

  En livlig liten by i Høyarktis

  Reisen avsluttes i Longyearbyen, byen på toppen av verden. Longyearbyen ligger midt i den arktiske villmarken, og er overraskende moderne og kosmopolitisk, med et godt utvalg av restauranter, puber og butikker. Selv med 2000 innbyggere er det færre mennesker her enn snøscootere, og det er helt vanlig å møte reinsdyr midt i sentrum.

  Dagens utflukt vil gi deg en god introduksjon til det arktiske miljøet og historien til Svalbard. Bli med på en guidet utflukt som inkluderer et besøk på Svalbard Museum – et must for besøkende i Arktis. Her vil du lære mer om Svalbards historie, geologi og dyreliv.

  Utflukten inkluderer også en kjøretur i vakre omgivelser inn i Adventdalen, der vi vil besøke unike Camp Barentz. Det er alltid et høydepunkt å møte en flokk huskyer, og en erfaren hundekjører vil fortelle oss mer om disse spesielle hundene. Mens du er her vil du også lære mer om kongen av Arktis – isbjørnen. Som alltid vil vi holde utkikk etter dyreliv, som svalbardrein, rype og polarrev.

  Eller du kan velge blant et utvalg valgfrie utflukter når sjøreisen tar slutt.

  Cruisepakken inkluderer to netter på hotell med frokost inkludert. Slapp av og nyt hotellets fasiliteter. Det moderne og komfortable hotellet ligger i vakre omgivelser, og er den perfekte basen for opplevelser i og rundt Longyearbyen.

  Dag 13
  Longyearbyen

  En livlig liten by i Høyarktis

 • Dag 14
  Longyearbyen

  Utflukt med MS Bard – en hybridkatamaran

  I dag vil du bli med på et unikt båtcruise om bord på MS Bard, den splitter nye hybridkatamaranen vår som er spesialdesignet for å utforske polregionene. Dette skipet mer enn klarer målet om å ta folk med ut på sjøen med et så lite fotavtrykk som mulig. Kom tett på den arktiske villmarken fra flere utendørsdekk. Store panoramavinduer sikrer at du ikke går glipp av noe hvis du heller ønsker å nyte utsikten innendørs.

  På denne turen får du sjansen til å se noe av det beste av Svalbards spektakulære kystlandskap. Kapteinen setter kurs etter vær- og vindforholdene, noe som gjør at ingen turer blir helt like. Vi følger ingen fast rute. Målet for turen er å gi deg den aller beste opplevelsen tilgjengelig der og da.

  Dag 14
  Longyearbyen

  Utflukt med MS Bard – en hybridkatamaran

 • Dag 15
  Longyearbyen

  Avreise

  Det arktiske eventyret rundt Svalbard er over for denne gang. Nå er det tid for å fordøye og se tilbake på alle de spennende opplevelsene du har hatt, og kjenne på den fantastiske følelsen over bokstavelig talt å ha vært «øverst i verden».

  Etter å ha tatt farvel, blir du transportert til flyplassen for flyet hjem. Hvis du har tid kan du se noen av Longyearbyens landemerker. Her finner du mange steder som er verdens nordligste i sitt felt. Besøk verdens nordligste kino, kirke, bibliotek, videregående skole og supermarked – de ligger alle her.

  Hvis du har tid, bør du ta turen innom de lokale butikkene og kjøpe med deg en suvenir før du reiser hjem. Gaver i form av en varm og god Svalbard-genser eller en eske lokal, håndlaget konfekt vil garantert glede venner og familie hjemme. Svalbard er en avgiftsfri sone, og Longyearbyen har et godt utvalg av sports- og friluftsbutikker, så se om du finner det du trenger til neste eventyr!

  Hvis du har lyst til å tilbringe litt mer tid i Longyearbyen, kan du utvide oppholdet ditt med et av etterprogrammene våre for virkelig å bli kjent med området. Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise videre, og vi ser frem til å se deg igjen!

  Dag 15
  Longyearbyen

  Avreise

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
28.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Transport

 • All transport i Longyearbyen mellom skip, hotell og flyplass etter ekspedisjonscruiset

Utflukter

 • 2 utflukter etter ekspedisjonscruiset

Hotell

 • 2 overnattinger inkl. frokost i Longyearbyen etter ekspedisjonscruiset, og lunsj på hotellet på ombordstigningsdagen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. Mens vi er på Svalbard er det kun WiFi og mobildekning i Longyearbyen og Barentsburg.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om temaer som er relevante for ekspedisjonen din
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologiske og geologiske prøver
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, badstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Utforsk andre destinasjoner: