Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående)

Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående)

Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående)

Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående)

Reiseinformasjon 15 dager MS Spitsbergen
Avganger
23. september 2023
11. september 2024
Pris fra
kr 59 896
Frokost, lunsj og middag inkludert

15-dagers ekspedisjonscruise fra Longyearbyen til Island, Færøyene og Shetlandsøyene, før vi avslutter i Bergen.

Norge og Island

Fly fra Oslo til Longyearbyen – verdens nordligste by – og bli med på et ekspedisjonscruise for å oppdage Spitsbergens landskap der isbjørnen bor. Opplev Islands vulkanske terreng, og se etter kvitnos og havneniser, knølhval, vågehval og den sjeldne blåhvalen.

Øysamfunn

Nyt en smak av livet på Færøyene med besøk til hovedstaden Tórshavn og den lille landsbyen Elduvík. På Shetlandsøyene kan du lære om den norrøne arven og lokale skikker, som å lage nydelige shetlandske blindesjal. Fuglekikkere bør holde øye med smålom, rødstilk og storspover.

Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående) Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående)
 • Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Utforsk kosmopolitiske Oslo

  Nyt tiden i Oslo før du flyr til Svalbard

  Ekspedisjonen begynner i den nydelige hovedstaden vår. Hvis du har tid før flyturen, bør du benytte muligheten til å utforske sentrum.

  Oslo er en fascinerende by med en rik historie og fasjonable kunstscener. Du finner museer, gallerier og fantastisk arkitektur, som alle ligger i nærheten, som det vakre operahuset og det nye Munch-museet.

  Ta en spasertur i Ekebergparken skulpturpark, besøk Akershus festning eller slapp av i en flytende badstue. Utforsk moderne Sørenga og nyt urbant strandliv, eller prøv ny, nordisk mat før du flyr til Longyearbyen i Svalbard.

  Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Utforsk kosmopolitiske Oslo

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Eventyr i Longyearbyen

  Estimert tid for avreise er 20:00

  Utforsk fargerike Longyearbyen

  Etter frokost er det på tide å utforske verdens nordligste by – en fargerik bosetting der det er flere snøscootere enn folk.

  Longyearbyen er perfekt for å utforske til fots. Hvis du spaserer ned hovedgaten, kan det godt være at du får se en Svalbardrein slentre forbi. Selv om de er ville, er de nysgjerrige og tamme. Se den flotte isbjørninspirerte kunsten, eller besøk North Pole Expedition Museum.

  Før du går om bord på skipet ditt om ettermiddagen og fortsetter den arktiske oppdagelsen, kan du bli med på en inkludert utflukt etter lunsj, eller prøve en valgfri elektrisk sykkel, hundeslede eller fottur.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Eventyr i Longyearbyen

 • Dag 3-4
  Svalbard

  Naturskjønne Spitsbergen

  Et landområde med spektakulær skjønnhet

  Spitsbergen gir deg arktisk og uberørt skjønnhet. Her får du oppleve storslått villmark med bratte fjell, flotte isbreer og stemningsfulle vakre øyer. Du får besøke noen av verdens mest dramatiske fjorder, enorme U-formede daler, og isbreer klare for å kalve isfjell i havet. Gled deg over den enestående muligheten til å se rovdyrene øverst i matkjeden – den praktfulle isbjørnen – og det i sitt naturlige miljø. De går på isen langs kysten, på jakt etter sel.

  Benytt enhver anledning til å gå i land med ekspedisjonsbåtene for å være med på gåturer og andre aktiviteter. Hvis vi kan, sjøsetter vi kajakkene våre for å nyte naturen i perfekt ro.

  Dag 3-4
  Svalbard

  Naturskjønne Spitsbergen

 • Dag 5
  Til sjøs

  En dag til sjøs

  På tide å slappe av og gjøre seg klar for eventyrene som venter

  Mens vi seiler mot Jan Mayen, kan du nyte en dag til havs.

  Det er mye å gjøre om bord. Du kan f.eks. speide etter marint dyreliv fra dekk, nyte panoramabadstuen eller ta et bad i en boblebad. Besøk Vitenskapssenteret for å få innsikt om reisemålene som ligger fremfor deg på dette ekspedisjonscruiset der vi reiser fra øy til øy.

  Få med deg et fascinerende foredrag fra ekspedisjonsteamet, eller bidra til å samle inn viktige data til vitenskapsprosjekter. Fotografentusiaster kan plukke opp noen nyttige tips fra fotografen vår om hvordan de kan ta bilder av dyreliv og landskap. Du kan sette deg godt til rette i Explorer Lounge, som er et flott sted for å lese, prate med andre gjester eller bare se verden gli forbi.

  Dag 5
  Til sjøs

  En dag til sjøs

 • Dag 6
  Jan Mayen

  Vulkanske Jan Mayen

  Besøk en aktiv vulkan som er et fristed for fugleliv

  Jan Mayen har ingen permanente bosatte, og det er sjelden noen besøker øya. Faktisk er vi noen av de få som forsøker å gå i land her. Hvis forholdene tillater det, får du sette foten på ett av jordens mest avsidesliggende steder.

  Jan Mayens surrealistiske landskap er dekket med mose og lav, og domineres av den vulkanske konusen Beerenberg. Det er verdens nordligste aktive vulkan og den hadde sist et utbrudd i 1985.

  Du finner ingen landpattedyr her, men øya er et viktig fugleområde med store flokker nordlige havhester, polarlomvier og alkekonger. Hold også utkikk etter en overflod av marineliv i havet rundt, som hvaler og seler.

  Dag 6
  Jan Mayen

  Vulkanske Jan Mayen

 • Dag 7
  Til sjøs

  Til Islands nordkyst

  Nyt en avslappende dag mens vi seiler mot Island

  Når vi seiler fra Jan Mayen mot Akureyri, har du tid til å lene deg godt tilbake og utveksle historier om eventyrene dine så langt. Hold øynene åpne mens du er på dekk, for et fantastisk marint liv og sjøfugler kan dukke opp. Hvis du vil, kan du gjøre det fra boblebadet.

  Bli med ekspedisjonsteamet i Vitenskapssenteret når de gir ekstra motivasjon for neste etappe av ekspedisjonen. Lær om Islands fantastiske landskap, kulturer og tro – som de islandske alvene eller «skjulte folk». Eller prøv noe nytt i strikkeverkstedet!

  Dag 7
  Til sjøs

  Til Islands nordkyst

 • Dag 8
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

  Se dramatiske månelandskap og fosser

  Se ut over snødekkede topper mens vi cruiser langs Eyjafjörður, Islands lengste fjord. Det er et av de beste stedene i Europa for å se knølhval, kvitnos og havneniser. Hold også utkikk etter spekkhoggere, blå- og finnhvaler her.

  Islands «nordlige hovedstad», Akureyri, ligger i bunnen av fjorden. Her kan du nyte oasen i en botanisk hage, og besøke førsteklasses spisesteder og museer.

  Litt lenger unna kan du besøke den pittoreske Goðafoss, der turkis vann stormer mot sorte steiner. Du kan også holde utkikk etter ærfugl og harlekinender på innsjøen Mývatn, i et av Islands mer aktive vulkanske områder.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

 • Dag 9
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

  Islands beste sted for hvalsafari

  I dag vil du oppdage Húsavík, en fascinerende liten by som er et av de beste stedene i verden å se hvaler fra.

  Fra Húsavík har du utsikt ut mot Skjálfandi-bukten som ofte får besøk av hvalarter som knølhval, vågehval, kvitnos, havnenise, og til og med den enorme blåhvalen. Hvis du er heldig, kan det hende du får øye på en eller flere av disse havets kjemper. Lær mer om dem på Húsavíks hvalmuseum.

  Det er til og med et romutforskningsmuseum her. NASA mente at Húsavíks geologi lignet månesteiner og sendte astronauter fra Apollo-oppdraget for å trene. Du kan også nyte de geotermiske kildene i Geosea, med utsikt utover Skjálfandi-bukten, og nyte en forfriskende øl på det lokale mikrobryggeriet.

  • Inkludert Besøk hvalhovedstaden på Island
  Dag 9
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

 • Dag 10
  Bakkagerði

  Fottur i Bakkagerði

  Islandscruiset ditt fortsetter til Bakkagerði, en bitteliten bosetting utenfor allfarvei. I følge folkloren er Bakkagerði bebodd av en stor befolkning av lokale landånder eller alver, kjent som huldufólk, som betyr «skjult folk». Vandre rundt i byen for å utforske dette magiske stedet.

  Et populært område for fotturer, her kan du vandre gjennom frodige, grønne daler og vakkert landskap blant fargerike ryolittsteiner. Kystklippene er hjem til havhest, krykkje, ærfugl og lundefugl. Vi vil kanskje også besøke kolonien av atlanterhavslundefugl på Hafnarhólmi –en ekte juvel for naturelskere og dyrelivsfotografer.

  • Inkludert En smakebit av hverdagen i Bakkagerði
  Dag 10
  Bakkagerði

  Fottur i Bakkagerði

 • Dag 11
  Til sjøs

  Nyt en dag til sjøs

  Lær om Færøyene og slapp av om bord

  I dag seiler vi fra Island mot Færøyene. Benytt dagen til å nyte all komforten ekspedisjonsskipet ditt har å tilby, og gjør deg klar for dagene som kommer.

  Du har kanskje spørsmål om ting du har sett på Island, eller om det som venter deg på Færøyene. Ekspedisjonsteamet er alltid til stede, og de holder forelesninger og gir innsikt om disse bemerkelsesverdige øyene.

  Det er også masse å ta seg til i Vitenskapssenteret. Tren i treningsstudioet eller slapp av i panoramabadstuen, der du kan se utsikten mens du slapper av. Hold utkikk etter fugler og dyreliv fra dekk, eller bare ta deg tid til å sortere gjennom alle bildene du har tatt.

  Dag 11
  Til sjøs

  Nyt en dag til sjøs

 • Dag 12
  Elduvík

  Lille, fredelige Elduvík

  Lytt til lyden av færøysk natur

  Ekspedisjonscruiset kommer til Færøyene, som tilhører Danmark. Vi stopper for å utforske den lille landsbyen Elduvík som bare har 23 innbyggere. Selv om bygda er liten, er den komplett med skole, kirke, kai og brygge. Fra kaia kan du nyte roen og utsikten til den nærliggende øya Kalsoy på den andre siden av det glitrende vannet.

  Lytt til sjøfuglene, brekingen fra sauer og bølgene fra fjorden som treffer land mens du går gjennom de sjarmerende gatene her. Mange av hustakene er bygget i islandsk stil, dekket av gress istedenfor takstein, som gir ekstra isolering og beskyttelse mot været.

  Dag 12
  Elduvík

  Lille, fredelige Elduvík

 • Dag 13
  Tórshavn, Færøyene

  Tórshavn fra 900-tallet

  Et besøk til Streymoy på Færøyene.

  Tórshavn ligger på Streymoy, den største av Færøyene. Tórshavn ble grunnlagt av vikingene på 900-tallet, og er én av Nord-Europas eldste hovedsteder.

  Vandre rundt i de brosteinsbelagte smågatene og gled deg over de fargerike husene med torvtak som finnes her. På de lokale museene kan du lære om byens opprinnelse, samt floraen, faunaen og geologien på Færøyene.

  Omtrent 800 m utenfor byen, bruser Svartafossen over mosedekkede steiner. Og mens du vandrer langs sjøpromenaden, kan du holde utkikk etter ærfugl og den distinkte færøyske svalen med beige vingespisser.

  • Inkludert Utforsk Tórshavn (byvandring)
  Dag 13
  Tórshavn, Færøyene

  Tórshavn fra 900-tallet

 • Dag 14
  Lerwick

  Shetlandsøyene

  Oppdag den nordligste bebodde øya i Skottland

  Velkommen til Shetlandsøyene. Hovedstaden, Lerwick, er en vennlig, viktoriansk-influert fiskeby beliggende i et vakkert landskap.

  Ta en spasertur i de smale gatene og besøk små butikker som selger lokal whiskey, ullgensere og karamell. Ved det gamle havneområdet finner du Shetlandmuseet, som viser frem piktiske utskjæringer og blondesjal. I nærheten kan du se Fort Charlotte og det flotte rådhuset.

  Hold kikkerten din i nærheten for å speide etter grå- og vanlig sel langs Lerwicks strender, i tillegg til lokalt fugleliv som smålom, rødstilker og storspover.

  Dag 14
  Lerwick

  Shetlandsøyene

 • Dag 15
  Bergen

  Ankomst i Bergen

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Besøk Bryggen som er på UNESCO-listen, og Fløyfjellet

  Ekspedisjonscruiset avsluttes i Bergen. Billedskjønne Bergen var tidligere Norges hovedstad, og ligger omgitt av fjell og hav.

  Bli med på en guidet fottur i etterprogrammet vårt. Ta Fløybanen til toppen av Fløyfjellet og nyt fantastisk utsikt over byen.

  Eller utforsk byen på egenhånd med en spasertur gjennom UNESCO-listede Bryggen og se de fargerike trebygningene. De mange håndverkbutikkene selger suvenirer som du kan kjøpe til deg selv, eller gi bort som gaver.

  Dag 15
  Bergen

  Ankomst i Bergen

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
23.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
11.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Flygninger

 • Fly i økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen før ekspedisjonscruiset

Transport

 • All transport i Longyearbyen, inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset

Hotell

 • Overnatting i Longyearbyen før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. På Svalbard er det ingen WiFi- og mobildekning med unntak av i Longyearbyen.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av eksperter på ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Vitenskapsprogram der du kan hjelpe med pågående forskningsprosjekter
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer for hånden for å hjelpe deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle visum- og innreisekrav
 • Tips er ikke forventet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: