Spitsbergen og isbjørn - et arktisk eventyr (Mandag - Lørdag)

Dette eventyrlige cruiset om bord på MS Nordstjernen er den ultimate Spitsbergen-opplevelsen. Tilbring to netter på land og resten til sjøs mens vi seiler langs vestkysten av Spitsbergen. Vi utforsker vakre isbreer og fjorder, og studerer det rike dyrelivet. Hvis vi er heldige ser vi selve kongen av Arktis – isbjørnen.

 • Muligheter for å se isbjørn
 • Vi krysser 80° N og går i land for å utforske den arktiske villmarken
 • Opplev midnattssolen (frem til 23. august), som gjør at du kan utforske Svalbard i dagslys hele døgnet
 • Se det utrolige landskapet og fjordene fra det nostalgiske skipet MS Nordstjernen

Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise Mai - september 2020 (Mandag)

Avreisehavn Longyearbyen
Oversikt

Kronen av det arktiske Norge

Svalbard er selve kronen av det arktiske Norge, og er en vakker øygruppe i ekstreme omgivelser. Området er et biologisk knutepunkt, og har et rikt dyreliv med isbjørnen på toppen av næringskjeden.

Longyearbyen og Barentsburg

De fargerike tettstedene på Spitsbergen ligger rett i utkanten av av den store, arktiske villmarken. Denne reisen til Svalbard starter i den tidligere gruvebyen Longyearbyen, som nå er en overraskende aktiv og urban liten by, og hjemstedet til Svalbard Museum. Vel underveis stopper vi i det «russiske» tettstedet Barentsburg hvor du kan besøke Pomor Museum om du ønsker. 

Vi krysser 80° N

Cruiset langs Spitsbergen fortsetter ut Isfjorden, den den største fjorden på Svalbard, og videre mot Magdalenefjorden og området helt nordvest. Vi håper å kunne gå i land ved hjelp av livbåtene her før vi drar videre mot øya Moffen, som ligger over den 80. breddegrad, og er et yndet sted for hvalross. Vi reiser så langt nord kun hvis vind- og værforholdene tillater det.

Storslåtte fjorder og Ny-Ålesund

Nord på Spitsbergen finner vi et unikt landskap, og vi får kanskje se en isbjørn som jakter på sel her. Vi utforsker vakre Lilliehöökfjord og ser den majestetiske Kongsbreen. Vi håper også å stoppe i Ny-Ålesund, et av de nordligste samfunnene i verden. På vei tilbake mot Longyearbyen seiler vi gjennom vakre fjorder og dype daler med isbreer.

Dag 1: Longyearbyen

Ved enden av villmarken

Hotell

Eventyret ditt starter med en overnatting i Longyearbyen, en overraskende urban liten by med gallerier, puber, restauranter og butikker. Minner om gruvedriften er å finne overalt. Reisen inkluderer en overnatting på Radisson Blu Polar Hotel, verdens nordligste fullservicehotell, når du bestiller en lugar med private fasiliteter om bord, eller en overnatting i en sjarmerende kullgruvehytte, Coal Miners' Cabins, når du bestiller en lugar med felles fasiliteter. Hotelloppgradering er tilgjengelig på forespørsel.

Dag 2: Longyearbyen og Barentsburg

Gruvehistorie og russisk kultur

Etter frokost kan du bli med på en guidet tur som inkluderer et besøk til Svalbard Museum og Camp Barentz. Etterpå er det på tide å gå om bord i MS Nordstjernen som seiler mot den tidligere russiske gruvebyen Barentsburg. Her kan du utforske russiske gjenstander og arkitektur, bli med på et folklore-show eller få et inntrykk av den russiske atmosfæren på en lokal pub.

Dag 3: Magdalenefjorden, nordvestområdet, Moffen og 80° nord

Muligheter for å se isbjørn

Dette området er rikt på øyer, fjorder og strender. I Magdalenefjorden får du se en hvalstasjon fra 1500-tallet. Vi ankommer om morgenen og håper å kunne gå i land for å utforske den arktiske villmarken. Hold utkikk etter isbjørner, vågehval og sel.

Dag 4: Krossfjord, Kongsfjord og Ny-Ålesund

Fjorder, isbreer og forskning

Vi bruker store deler av dagen på å seile inn den vakre Krossfjorden. Landskapet her varierer mellom store sletter med tundra og fjelltopper med dramatiske isbreer som stuper ned i havet. Ved enden av fjorden finner vi den majestetiske Kongsbreen. Senere på dagen besøker vi Ny-Ålesund, som er et av verdens nordligste samfunn som er bebodd hele året.

Dag 5: Isfjorden og Longyearbyen

På vei inn Isfjorden

Neste dag seiler vi inn Isfjorden, et av de største fjordsystemene på Svalbard, og passerer hekkeområdene til tusenvis av sjøfugl. La deg imponere av de dype dalene, gravd ut i fjellene av gigantiske isbreer. Etter at du går av skipet kan du nyte dagen i Longyearbyen før vi samles til en avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 6: Longyearbyen

På vei hjem fra Arktis

Eventyret på Spitsbergen er over for denne gang. Du blir kjørt til flyplassen i god tid før flyet hjem.

Ankomst Mai - September 2020 (Lørdag)

Sted Longyearbyen
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar inkludert helpensjon
 • Transport fra flyplassen til hotellet i Longyearbyen
 • En hotellovernatting inkludert frokost i Longyearbyen før reisen
 • Tre timers sightseeing inkludert Camp Barentz og museum som ender på brygga når vi skal gå om bord
 • Transport fra skipet til flyplassen i Longyearbyen
 • En hotellovernatting i Longyearbyen etter reisen inkludert lett lunsj, middag og tidlig frokost-snack
 • Transport fra hotellet til flyplassen i Longyearbyen

KOMFORT OM BORD

 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som turer i land med ekspedisjonsteamet
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Utlån av staver og varmedress du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet og andre ansatte
 • Lite bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Alle planlagte aktiviteter er væravhengige
Praktisk informasjon