Spitsbergen og isbjørn - et arktisk eventyr (Torsdag-Tirsdag)

Dette eventyrlige cruiset om bord på MS Nordstjernen er den ultimate Spitsbergen-opplevelsen. Tilbring en natt på land og resten til sjøs mens vi seiler langs vestkysten av Spitsbergen. Vi utforsker vakre isbreer og fjorder, og studerer det rike dyrelivet. Hvis vi er heldige ser vi selve kongen av Arktis – isbjørnen.

 • Muligheter for å se isbjørn
 • Vi krysser 80° N og går i land for å utforske den arktiske villmarken
 • Opplev midnattssolen (frem til 23. august), som gjør at du kan utforske Svalbard i dagslys hele døgnet
 • Se det utrolige landskapet og fjordene fra det nostalgiske skipet MS Nordstjernen

Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise Mai - september 2020 (Torsdag)

Avreisehavn Longyearbyen, Svalbard
Oversikt

Kronen av det arktiske Norge

Svalbard er selve kronen av det arktiske Norge – en kupert og vakker øygruppe i Nordishavet, med en langstrakt tundra og et fantastisk dyreliv.

Longyearbyen og Barentsburg

Denne turen til Svalbard starter i Longyearbyen, som i lang tid var en gruveby som du kan høre mer om på Svalbard Museum. Derfra seiler vi til det «russiske» tettstedet Barentsburg, hvor du kan velge å besøke Pomor Museum før vi fortsetter ut Isfjorden på vei nordover.

Vi krysser 80° N

Vi seiler inn i Magdalenefjorden og får se kulturell arv som en hvalstasjon fra 1500-tallet. Hold utkikk etter dyr som hvalross under hele ekspedisjonen, og spesielt ettersom vi kommer så langt nord som til 80 breddegrader hvis forholdene tillater det.

Vakre fjorder og Ny-Ålesund

Woodfjorden og Liefdefjord nord på Spitsbergen har et vakkert landskap – fra sletter og vulkaner til den nordligste varme kilden på jorden. På vei mot Monacobreen kan det hende at vi er heldige og får se en isbjørn.

Vi seiler videre til Kongsfjorden, den største fjorden på nordvestkysten, med den majestetiske Kongsbreen. Vi håper å kunne stoppe i Ny-Ålesund, en av verdens nordligste samfunn som er bebodd hele året. På vei tilbake til Longyearbyen seiler vi inn i det mest prominente fjordsystemet på Svalbard for å beundre de dype dalene med sine isbreer.

Dag 1: Longyearbyen, Svalbard

Gruvedrifthistorie og arktisk natur

Hotell

Eventyret ditt starter med en overnatting slik at du kan nyte Longyearbyens gallerier, puber, restauranter og fantastiske omgivelser rett i utkanten av villmarken. Minner om gruvedriften er overalt i denne lille byen. Reisen inkluderer en overnatting på Radisson Blu Polar Hotel, verdens nordligste fullservicehotell. Bestiller du en lugar med felles fasiliteter om bord på MS Nordstjernen, er en overnatting i en sjarmerende kullgruvehytte, Coal Miners' Cabins, inkludert. Hotelloppgradering er tilgjengelig på forespørsel.

Dag 2: Longyearbyen og Barentsburg

Tettstedene lengst nord

Etter frokost kan du velge å bli med på en guidet tur som inkluderer et besøk til Svalbard Museum og Camp Barentz. Etterpå er det på tide å gå om bord i MS Nordstjernen som setter kurs inn Isfjorden til tettstedet Barentsburg med nesten utelukkende russiske innbyggere. Her kan du utforske russiske gjenstander og arkitektur, bli med på et folklore-show eller få et inntrykk av den russiske atmosfæren på en lokal pub.

Dag 3: Magdalenefjorden og området lengst nordvest

Magdalenefjorden

Dette området har rikelig med øyer, fjorder og strender, og interessante minner fra tidligere tider, som en hvalstasjon og gravplass som stammer fra 1500-tallet. Vi håper å kunne gå i land her for å utforske den arktiske villmarken. Husk å holde utkikk etter isbjørn, hval og sel.

Dag 4: Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80° nord

På utkikk etter isbjørn

Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark kan skryte av et flott terreng, Monacobreen som beveger seg i relativ høy hastighet til å være en isbre og Jotunkjeldene varme kilder. Kanskje ser vi en isbjørn som leter etter fugleegg i nærheten. Vær også på utkikk etter hval og sel. Hvis forholdene tillater det krysser vi 80° nord.

Dag 5: Kongsfjorden og Ny-Ålesund

Fjorder, breer og forskning

Vi besøker Kongsfjorden som er den største fjorden på nordvestkysten av Spitsbergen, og som er der vi finner den majestetiske Kongsbreen. Senere på dagen besøker vi Ny-Ålesund. Byen ligger ved 78º 55 'N, og er dermed et av verdens nordligste samfunn som er bebodd hele året. Stedet er i dag en avansert arktisk forskningsstasjon.

Dag 6: Longyearbyen

Flyturen hjem

Det arktiske eventyret avsluttes i Longyearbyen. En buss vil ta deg til flyplassen tidlig om morgenen.

Ankomst Mai - September 2020 (Tirsdag)

Sted Longyearbyen
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar inkludert helpensjon
 • Transport fra flyplassen til hotellet i Longyearbyen
 • En hotellovernatting inkludert frokost og lunsj i Longyearbyen før reisen
 • Tre timers sightseeing inkludert Camp Barentz og museum som ender på brygga når vi skal gå om bord
 • Transport fra skipet til flyplassen i Longyearbyen

KOMFORT OM BORD

 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som turer i land med ekspedisjonsteamet
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Utlån av staver og varmedress du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet og andre ansatte
 • Lite bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Alle planlagte aktiviteter er væravhengige
Praktisk informasjon