Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (onsdag–mandag)

Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (onsdag–mandag)

Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (onsdag–mandag)

Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (onsdag–mandag)

Reiseinformasjon 6 dager MS Nordstjernen
Avganger
16 avganger mellom mai 2023 og aug 2023
Pris fra
kr 15 465
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med på en ekspedisjon til Spitsbergen, og få muligheten til å se ruvende isbreer, dramatiske fjellformasjoner og isbjørn under midnattssolen.

Verdens nordligste by

Eventyret starter i unike Longyearbyen, som ligger midt i den arktiske villmarken. Bli med på en guidet tur som inkluderer et besøk på Svalbard Museum før vi opplever den vakre naturen i Isfjorden med båt. Gled deg til å se fantastiske brefronter, arktisk dyreliv og historiske landemerker. Du vil også lære om historien og kulturen til de som først oppdaget Svalbard.

En kombinasjon av vakker natur og historie

Kapteinen og ekspedisjonsteamet vil bestemme hvilke deler av det sagnomsuste Nordvest-hjørnet vi vil utforske. Vi vil forsøke en landing ved Magdalenefjorden. Denne spektakulære fjorden er rammet inn av taggete fjelltopper og isbreer, og du vil sette fot på en øy med en fascinerende historie av ekspedisjoner og hvalfangst. Hvis forholdene ligger til rette, planlegger vi å seile nord for 80° nord, og dermed befinner vi oss under 600 nautiske mil fra Nordpolen.

Dramatiske fjorder og isbreer

Vi planlegger å utforske Kongsfjorden, også kjent som King’s Bay, som er den største fjorden på nordvestkysten av Spitsbergen. Kanskje du får se isbreer som kalver ismasser ut i havet i det vi entrer fjorden, og hvis vi er heldige får vi se isbjørn på drivisen langs kysten på jakt etter sel. Ekspedisjonscruiset avsluttes der det startet, i Longyearbyen.

Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (onsdag–mandag) Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (onsdag–mandag)
 • Dag 1
  Longyearbyen, Svalbard

  Gruvedriftshistorie og arktisk natur

  Eventyret starter med en overnatting i Longyearbyen, der du får muligheten til å besøke gallerier, puber og restauranter i denne fascinerende byen som ligger midt i den arktiske villmarken. Du vil se påminnelser om byens gruvedriftshistorie overalt. Selv med 2000 innbyggere er det færre mennesker her enn snøscootere, og det er helt vanlig å møte reinsdyr midt i sentrum. Disse er for øvrig merket med nummer.

  Få en følelse av hvordan det føles å leve i denne unike arktiske byen når du spaserer nedover hovedgaten og beundrer de fargerike bygningene. Legg turen innom North Pole Expedition Museum, og lær mer om Svalbards historie rundt ekspedisjoner til Nordpolen. Her finner du gamle aviser, bilder, postkort, flere timer med originale videoopptak og spennende historiske gjenstander fra de sagnomsuste polarekspedisjonene.

  Besøk Svalbard Bryggeri, og bli med på ølsmaking av øl brygget i Arktis. Du vil ikke bare smake utmerkede ølsorter, men også få muligheten til å slå av en prat med innbyggerne i Longyearbyen. Kanskje du møter naturentusiaster og oppdagelsesreisende som deg selv, eller forskere og ingeniører knyttet til forskjellige prosjekter, som for eksempel Svalbard Globale frøhvelv.

  Det er skikk å ta av skoene når du går inn i de fleste offentlige bygninger. Dette er en gammel skikk som skulle forhindre at kullstøvet fra gruvene ble dratt med innendørs, og er en av måtene byens gruvedriftshistorie fortsatt påvirker kulturen på.

  Cruise-pakken inkluderer en overnatting på et hotell med moderne komfort i historiske omgivelser. For en unik kulinarisk opplevelse kan du prøve kongekrabbe på Funktionærrmessen Restaurant, før du tar turen videre til en av de mange kaféene og barene i Longyearbyen.

  Dag 1
  Longyearbyen, Svalbard

  Gruvedriftshistorie og arktisk natur

 • Dag 2
  Longyearbyen – ombordstigning

  Bosettinger i Høyarktis

  Estimert tid for avreise er 17:00

  Etter at du har funnet deg til rette, seiler vi til Isfjorden, det mest prominente fjordsystemet på Svalbard. Fjorden fører inn til mange mindre fjorder, og former et frodig og vakkert økosystem rikt på dyreliv og vegetasjon. Her vil vi se majestetiske brefronter og enorme u-formede daler som isbreene skar ut av fjellene for rundt ti tusen år siden.

  Mot nord i fjorden ligger det iøynefallende landemerket Alkehornet. Det er et imponerende eksempel på karbonatbergart, med en hornformet fjelltopp. Dyrelivet rundt har erobret det. I denne regionen holder polarrev, svalbardrein og kolonier med lomvi og krykkje til.

  Hold utkikk etter bygningene til Isfjord radio når vi kommer lenger sør i fjorden. Denne tidligere radio- og værstasjonen er nå et stilfullt og komfortabelt hotell for den moderne oppdagelsesreisende.

  Dag 2
  Longyearbyen – ombordstigning

  Bosettinger i Høyarktis

 • Dag 3
  Magdalenefjorden og Nordvesthjørnet

  Inn i den arktiske villmarken

  Vi legger den lille bosettingen bak oss, og går inn i ekspedisjonsmodus. I disse vakre, fjerntliggende områdene er det ikke verken internett eller telefonstolper som gir mobildekning.

  Uten e-post og tekstmeldinger er dette derfor en sjelden mulighet til å koble deg av den moderne verden. Det er tid for å finne tilbake det som virkelig betyr noe.

  Navnet Spitsbergen hentyder til “spisse fjell.” Hvis det er ett sted som gjenspeiler dette bedre enn andre, må det være Magdalenefjorden. Denne fantastiske fjorden er rammet inn av spektakulære, taggete fjelltopper og isbreer. Det er nesten noe alpinsk ved det, til tross for den fjerntliggende beliggenheten i det høye nord-vest. Med den nærmest perfekte gjenspeilingen av de snødekte fjellene i den speilblanke vannoverflaten, er dette utvilsomt et av Svalbards mest ikoniske steder.

  Vi ankommer om morgenen, og håper å gjøre en landing for å utforske dette vakre, arktiske villmarksområdet. Har vi hellet med oss, vil du sette fot på en øy med en fascinerende historie av ekspedisjoner – Magdalenefjorden har tiltrukket seg polfarere i flere århundrer. Willem Barents, for eksempel, kom hit i 1596, og kalte stedet for Tusk Bay på grunn av alle støttennene fra hvalross som han fant her.

  Den vakre stranden er fylt med levninger fra en hvalfangststasjon fra 1600-tallet, med spekkovner, en kirkegård med 130 graver og et minnesmerke for hvalfangerne som jobbet her.

  Lenge før oppdagelsesreisende kom til Magdalenefjorden, var området utelukkende forbeholdt dyrelivet. Skråningene er hekkested for et stort antall alkekonger. Rødnebbterne, rovmåke, ærfugl og hvitkinngås er bare noen av de mange fugleartene du vil kunne få øye på her. I farvannet svømmer vågehval og hvithval i sommermånedene. Hold utkikk etter sel på den flytende havisen, og hvis du er heldig får du også se isbjørn.

  Dag 3
  Magdalenefjorden og Nordvesthjørnet

  Inn i den arktiske villmarken

 • Dag 4
  Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80° nord

  På utkikk etter isbjørn

  Svalbard er rik på kontraster. I det vidstrakte fjordsystemet i Woodfjorden finner vi et variert og unikt landskap med særpregede, røde fjell av devonsk sandstein, kjegleformede levninger etter tre vulkaner, og varme kilder. Den vakre tundraen ved Woodfjorden byr på et mangfoldig dyreliv beriket av den oksiderte jorden i området. En fottur her byr på fantastiske landskaper pyntet med lilla rødsildre-blomster og grønnrenner.

  Det imponerende landskapet fortsetter videre inn i Liefdefjorden, som betyr «kjærlighetsfjorden». Det antas at fjorden er oppkalt etter et nederlandsk skip, men det kan like godt være at den fikk navnet på grunn av den fantastiske naturen. Røde åser baner vei mot snødekte fjell lenger inn.

  Området omkring Liefdefjorden er også et spennende sted å holde utkikk etter dyreliv. Synet og lydene av tusenvis av sjøfugler som krykkje, terne og ærfugl fyller himmelen. Som alltid vil været og isen avgjøre hvor vi kan lande og hvilke aktiviteter vi kan gjøre.

  Hvis forholdene ligger til rette, planlegger vi å seile nord for 80° nord, og dermed befinner vi oss under 600 nautiske mil fra Nordpolen. Såpass langt nord skinner solen døgnet rundt, og under den vakre midnattssolen har du enda mer tid til å nyte den fantastiske utsikten fra dekk.

  Like over 80° nord ligger Moffen. Denne lille, nakne øya er kjent for å ha en stor hvalrossbestand. De samles i store flokker på sydspissen av øya. Det er alltid et høydepunkt å se og høre disse svære marine pattedyrene langs kysten. Vi vil nærme oss øya på trygg avstand for ikke å forstyrre disse sårbare dyrene.

  Dag 4
  Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80° nord

  På utkikk etter isbjørn

 • Dag 5
  Kongsfjorden og Ny-Ålesund

  Fjorder, isbreer og forskning

  Kongsfjorden, også kjent som King’s Bay, er den største fjorden på nordvestkysten av Spitsbergen. Ved munningen til fjorden tårner to enorme isbreer – Kongsvegen og Kongsbreen. Når vi stille seiler her kan det hende du hører at isbreen knaker og knirker som et forvarsel på at breen er i ferd med å kalve store ismasser ned i havet. Området er innrammet av vakre fjellformasjoner, og er utvilsomt et av Svalbards vakreste steder.

  En fottur over den frodige tundraen tar deg tettere på fuglene i uberørt natur. Kongsfjorden er nemlig en perle for fugleentusiaster. Havhest, svartfotkrykkje, lundefugl og lomvi er bare noen av de mange fugleartene du kan se her i sommermånedene. Et fuglereservat på rundt ti øyer ligger innerst i fjorden. Her lever og hekker vernede fuglearter som kortnebbgås og ærfugl.

  Senere legger vi til kai i den gamle gruvebosettingen Ny-Ålesund. På 78º 55’ N er dette et av verdens nordligste helårssamfunn. Bosettingen er nå et internasjonalt forskningssenter hvor det forskes på glasiologi, dyreliv og klimaendringer på de flere forskningsstasjonene fra forskjellige land. Det bor rundt 30–35 mennesker her i en vakker blanding av gamle og nye bygninger, blant annet en kafé og verdens nordligste postkontor.

  Du vil oppdage en fascinerende historie når du utforsker bosettingen. Ny-Ålesund og omegn har en høy konsentrasjon av vernede bygninger og kulturgjenstander som står igjen etter Svalbards første nybyggere.

  Lær mer om den spennende polfarerhistorien på museet. Denne bitte lille bosettingen har en sterk link til historiske forsøk på å nå Nordpolen. Se fortøyningsmasten fra Roald Amundsens luftskip «Norge», før du sender et postkort fra verdens nordligste postkasse!

  Dag 5
  Kongsfjorden og Ny-Ålesund

  Fjorder, isbreer og forskning

 • Dag 6
  Longyearbyen, Svalbard

  Flyturen hjem fra Arktis

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Det arktiske eventyret rundt Svalbard er over for denne gang. Nå er det tid for å fordøye og se tilbake på alle de spennende opplevelsene du har hatt, og kjenne på den fantastiske følelsen over bokstavelig talt å ha vært «øverst i verden».

  Etter å ha tatt farvel med skipet og besetningen, blir du transportert til flyplassen for flyreisen hjem.

  Hvis du har tid, bør du ta turen innom de lokale butikkene og kjøpe med deg en suvenir før du reiser hjem. Gaver i form av en varm og god Svalbard-genser eller en eske lokal, håndlaget konfekt vil garantert glede venner og familie hjemme. Svalbard er en avgiftsfri sone, og Longyearbyen har et godt utvalg av sports- og friluftsbutikker, så se om du finner det du trenger til neste ekspedisjonscruise.

  Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise videre, og vi ser frem til å se deg igjen!

  Dag 6
  Longyearbyen, Svalbard

  Flyturen hjem fra Arktis

Avganger

2023

Mai:
17.
24.
31.
Juni:
7.
14.
21.
28.
Juli:
5.
12.
19.
26.
August:
2.
9.
16.
23.
30.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Én overnatting på hotell i Longyearbyen før ekspedisjonscruiset, inkludert en lett middag, frokost og lunsj

Transport

 • Transport fra flyplassen til hotellet i Longyearbyen
 • Tre timers sightseeing i Longyearbyen – inkl. Svalbard Museum og Camp Barentz – som avsluttes på kaia
 • Transport mellom skipet og Longyearbyen flyplass

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag
 • Kaffe og te uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • WiFi om bord uten kostnad. Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. Mens vi er på Svalbard er det kun WiFi og mobildekning i Longyearbyen.

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er på Svalbard
 • Lån av vandrestaver og varmedrakter til aktiviteter

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Med forbehold om at aktivitetene kan bli endret
 • Sørg for at du oppfyller alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
Magdalenefjord
Bilde: Photo competition
MS Nordstjernen passerer et isfjell ved Spitsbergen.
Bilde: Trym Ivar Bergsmo
MS Nordstjernen.
Bilde: Hans Jacobsen - Guest image
Ditt skip

MS Nordstjernen

Byggeår 1956
Skipsverft Blohm & Voss
Passasjerkapasitet 108
Senger 150
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 2191
Lengde 80,77 m
Skipsbredde 12,6
Fart 15 knop
Magdalenefjord
Bilde: Photo competition

MS Nordstjernen ble oppkalt etter Nordstjernen, som var kjent for å hjelpe sjømenn med å finne veien hjem og vikingene med å navigere i nord.

Les mer om MS Nordstjernen

Ombord MS Nordstjernen er det en god gammeldags speedometer.
Bilde: Spitsbergen Travel
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: