Spitsbergen rundt– I isbjørnens rike

Spitsbergen rundt– I isbjørnens rike

Spitsbergen rundt– I isbjørnens rike

Spitsbergen rundt– I isbjørnens rike

Reiseinformasjon 11 dager MS Fram
Avganger
7. juni 2023
15. juni 2023
23. juni 2023
Pris fra
kr 61 953
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med når vi forsøker oss på en full rundseiling av Spitsbergen og opplever majestetiske isbreer, fredfylte fjorder og arktisk dyreliv under midnattssolen.

Verdens nordligste by

Etter en flytur fra Oslo starter ekspedisjonen i Longyearbyen, byen på toppen av verden. Få en følelse av hvordan det er å leve så langt nord når du møter de tilpasningsdyktige innbyggerne i denne unike byen. Herfra seiler vi til vakre Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark. Utforsk billedskjønne fjorder, bratte fjell og vakre øyer mens du holder utkikk etter dyreliv i landskapet.

Vi holder utkikk etter isbjørn og fugler

Den østlige delen av Svalbard har den høyeste bestanden av isbjørn på øygruppen. I løpet av våre tre dager med utforsking av Spitsbergens østlige kystlinje vil vi holde utkikk etter disse ikoniske, men sky rovdyrene. Klippene i denne regionen tiltrekker seg enorme mengder fugl, blant annet tusenvis av polarlomvi, måke og krykkje.

Spitsbergen rundt– I isbjørnens rike Spitsbergen rundt– I isbjørnens rike
 • Dag 1
  Longyearbyen

  En liten storby i Høyarktis

  Ekspedisjonen starter i Longyearbyen, byen på toppen av verden. Longyearbyen ligger midt i den arktiske villmarken, og er overraskende moderne og kosmopolitisk, med et godt utvalg av restauranter, puber og butikker. Selv med 2000 innbyggere er det færre mennesker her enn snøscootere, og det er helt vanlig å møte reinsdyr midt i sentrum.

  Få en følelse av hvordan det føles å leve i denne unike arktiske byen når du spaserer nedover hovedgaten og beundrer de fargerike bygningene. Legg turen innom North Pole Expedition Museum, og lær mer om Svalbards historie rundt ekspedisjoner til Nordpolen. Her finner du gamle aviser, bilder, postkort, flere timer med originale videoopptak og spennende historiske gjenstander fra de sagnomsuste polarekspedisjonene.

  Besøk Svalbard Bryggeri, og bli med på ølsmaking av øl brygget i Arktis. Du vil ikke bare smake utmerkede ølsorter, men også få muligheten til å slå av en prat med innbyggerne i Longyearbyen. Kanskje du møter naturentusiaster og oppdagelsesreisende som deg selv, eller forskere og ingeniører knyttet til forskjellige prosjekter, som for eksempel Svalbard Globale frøhvelv.

  Det er skikk å ta av skoene når du går inn i de fleste offentlige bygninger. Dette er en gammel skikk som skulle forhindre at kullstøvet fra gruvene ble dratt med innendørs, og er en av måtene byens gruvedriftshistorie fortsatt påvirker kulturen på.

  Pakken inkluderer transport fra flyplassen, og to netter på hotell inkludert frokost. Det moderne og komfortable hotellet ligger i vakre omgivelser, og er den perfekte basen for opplevelser i og rundt Longyearbyen. Slapp av og nyt hotellets fasiliteter.

  Dag 1
  Longyearbyen

  En liten storby i Høyarktis

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Utflukt med hybridkatamaranen MS Bard

  I dag vil du bli med på et unikt båtcruise om bord på MS Bard, den splitter nye hybridkatamaranen vår som er spesialdesignet for å utforske polregionene. Dette skipet mer enn klarer målet om å ta folk med ut på sjøen med et så lite fotavtrykk som mulig. Kom tett på den arktiske villmarken fra flere utendørsdekk. Store panoramavinduer sikrer at du ikke går glipp av noe hvis du heller ønsker å nyte utsikten innendørs.

  På denne turen får du sjansen til å se noe av det beste av Svalbards spektakulære kystlandskap. Kapteinen setter kurs etter vær- og vindforholdene, noe som gjør at ingen turer blir helt like. Vi følger ingen fast rute. Målet for turen er å gi deg den aller beste opplevelsen tilgjengelig der og da.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Utflukt med hybridkatamaranen MS Bard

 • Dag 3
  Longyearbyen

  Ekspedisjonen starter

  Etter frokost kan du ta livet med ro og utforske denne interessante byen. Ta turen gjennom hovedgaten, og se de fargerike husene. Stikk innom butikkene og finn den perfekte suveniren eller gaven fra verdens nordligste by. En kort spasertur tar deg opp til kirken. Kanskje du møter noen svalbardrein på veien, de vandrer nemlig ofte rundt i byen. Selv om de er ville, vil du se at de er nysgjerrige og til en viss grad tamme.

  Dagens utflukt vil gi deg en god introduksjon til det arktiske miljøet og historien til Svalbard. Bli med på en guidet utflukt som inkluderer et besøk på Svalbard Museum – et must for besøkende i Arktis. Her vil du lære mer om Svalbards historie, geologi og dyreliv.

  Utflukten inkluderer også en kjøretur i vakre omgivelser inn i Adventdalen, der vi vil besøke unike Camp Barentz. Det er alltid et høydepunkt å møte en flokk energiske huskyer, og en erfaren hundekjører vil fortelle oss mer om disse spesielle hundene. Mens du er her vil du også lære mer om kongen av Arktis – isbjørnen. Som alltid vil vi holde utkikk etter dyreliv, som svalbardrein, rype og polarrev.

  Eller du kan velge blant et utvalg valgfrie utflukter før sjøreisen starter.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din og finne deg til rette i lugaren, før du blir med på den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjonen. Gjør deg kjent med hvor restaurantene, vitenskapssenteret, observasjonsdekkene og Explorer-salongen og baren er – du kommer til å tilbringe mye tid her. Vi tar deretter farvel med Longyearbyen og starter vår egen oppdagelsesreise.

  Dag 3
  Longyearbyen

  Ekspedisjonen starter

 • Dag 4-6
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Utforsk fantastiske fjorder med en fascinerende historie

  Vi legger den lille bosettingen bak oss, og går inn i ekspedisjonsmodus. I disse vakre, fjerntliggende områdene er det ikke verken internett eller telefonstolper som gir mobildekning.

  Uten e-post og tekstmeldinger er dette derfor en sjelden mulighet til å koble deg av den moderne verden. Det er tid for å fokusere på det som virkelig betyr noe.

  Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark byr på den vakre arktiske naturen i all dens kuperte, uberørte prakt. Her finner vi bratte fjell, flotte isbreer og vakre mindre øyer. Det er også et av de sjeldne stedene i verden som kombinerer vakker natur og fascinerende historie. Her finner du nemlig den største konsentrasjonen av graver, spekkovner og andre kulturskatter fra Svalbards første oppdagelsesreisende.

  Vær- og sjøforholdene vil bestemme hvilke områder vi forsøker å besøke. Kongsfjorden er et av de vakreste fjordområdene på Svalbard, med en frodig tundra og panoramautsikt over kysten. Fjorden er innrammet av dramatiske fjellformasjoner, og kanskje du får se isbreer som kalver isfjell ned i vannet.

  Det kan hende vi anløper Ny-Ålesund, en kulturrik tidligere gruveby som nå er et internasjonalt forskningssenter. Denne bosettingen byr på en vakker blanding av gamle og nye bygninger, og her er det forskningsstasjoner fra forskjellige land dedikert til å studere glasiologi, dyreliv og klimaendringer.

  Nordvesthjørnet er fugletitterens mekka i sommermånedene. Du vil også holde utkikk etter dyreliv som hval, storkobbe, hvalross, svalbardrein og kongen av Arktis selv – den majestetiske isbjørnen. Med litt flaks vil du se en eller flere av disse toppredatorene når de beveger seg rundt isen langs kysten på jakt etter sel.

  Det vakre terrenget i denne regionen gjør det perfekt for villmarksaktiviteter. Vi forsøker å dra nytte av alle mulighetene som kommer vår vei. Det kan være vi bruker ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land for en fottur, eller kanskje vi deltar i en strandrydding eller setter kajakkene på vannet.

  Dag 4-6
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Utforsk fantastiske fjorder med en fascinerende historie

 • Dag 7-8
  Øst-Svalbard naturreservat

  Nyt dagene på ekspedisjonen i Arktis

  Den østlige delen av Svalbard har den høyeste bestanden av isbjørn på øygruppen. Vi håper at vi vil få se den sagnomsuste ‘Kongen av Arktis’ i løpet av de neste tre dagene.

  Nordishavet i denne delen av Svalbard er fullt av drivis, og det frosne sjølandskapet endrer seg hele tiden. Kapteinen og ekspedisjonsteamet er moderne oppdagelsesreisende, og de vil bruke avansert sonarteknologi og satellittbilder til å analysere tykkelsen og bevegelsene til sjøisen. De vil bestemme hvilken del av den arktiske villmarken vi vil utforske på landinger, fotturer og valgfrie kajakkturer.

  Hvis forholdene er på vår side, krysser vi 80° N, seiler gjennom Hinlopenstredet og fortsetter sørover mens vi holder utkikk etter hvalross og sjøfugler. I denne regionen holder tusenvis av polarlomvi, måke og krykkje til.

  Når vi seiler gjennom Freemansundet, vil du høre og se sjøfuglene som svever oppe i luften mot panoramaet foran oss. Freemansundet separerer Barentsøya fra Edgeøya.

  Vi vil forsøke å lande langs kysten av Edgeøya eller Barentsøya. Kanskje vi utforsker Kapp Lee, et spennende sted der du finner kulturarv fra alle epokene av menneskelig utforskning av Svalbard. Hvis vi er heldige får vi også se noen av de marine pattedyrene på Svalbard, når vi beveger oss mot Sørkappøya.

  Dag 7-8
  Øst-Svalbard naturreservat

  Nyt dagene på ekspedisjonen i Arktis

 • Dag 9

  Ekspedisjonen fortsetter

  Målet vårt i dag er å nå den sørligste tuppen av Spitsbergen. Utforsk det varierte landskapet og geologien i Hornsund, en del av Sør-Spitsbergen nasjonalpark. For mange er dette Svalbards vakreste fjord.

  De kuperte, bratte fjellene, den frodige, fargerike vegetasjonen og utformingen på fjorden gjør den til et av verdens vakreste steder. På vei inn i denne rundt 30 kilometer lange fjorden kan det hende du får se at isbreene kalver is ned i vannet. På en klar dag ser vi kanskje også Hornsundtind, som ruver 1431 meter over havet.

  Gjødsel fra alkekonge-koloniene her er ansvarlig for de overraskende grønne områdene du kanskje vil se under en landing. Den frodige tundraen rundt fuglekoloniene tiltrekker seg dyreliv som svalbardrein og polarrev. Når vi seiler kan du holde utkikk etter andre dyr som sel og hval.

  Hornsunds andre beboere er forskerne som holder til på den polske polarstasjonen. Stasjonen ble etablert her i 1957, og fungerer som forskningssenter for faggrener som klimaendringer, glasiologi og seismologi.

  Om kvelden starter vi reisen nordover når vi seiler forbi Bellsund mot Isfjorden.

  Dag 9

  Ekspedisjonen fortsetter

 • Dag 10
  Isfjorden

  Fjorder og villmark

  I dag seiler vi inn i den vakre Isfjorden, det mest prominente fjordsystemet på Svalbard. Fjorden fører inn til mange mindre fjorder, og former et frodig og vakkert økosystem rikt på dyreliv og vegetasjon. Her vil vi utforske de enorme u-formede dalene som isbreene skar ut av fjellene for rundt ti tusen år siden.

  Mot nord i fjorden ligger det iøynefallende landemerket Alkehornet. Det er et imponerende eksempel på karbonatbergart, med en hornformet fjelltopp. Dyrelivet rundt har erobret det. Polarreven kan ses her, i tillegg til svalbardrein og tusenvis av lomvi og krykkje.

  Det er bemerkelsesverdig hvor tydelig sporene etter menneskelig tilstedeværelse er bevart i Isfjorden. Langs strendene og buktene kan du se kulturelle levninger etter Svalbards historie som hvalfangst- og jaktsted, som spekkovner og jaktstasjoner.

  Et mer moderne kulturikon ligger lenger sør i fjorden. Her ligger nemlig bygningene til Isfjord Radio, en tidligere radio- og værstasjon som ble etablert i 1933, og som nå huser et hotell som kanskje har den vakreste beliggenheten i verden.

  Landskapet i de indre delene av Isfjorden endrer seg hele tiden. Vi har uansett flere gode landingssteder i dette området, og vil bestemme hvor vi drar og hva vi gjør basert på været- og isforholdene når vi kommer frem.

  Dag 10
  Isfjorden

  Fjorder og villmark

 • Dag 11
  Longyearbyen

  Slutten av ekspedisjonen

  Det arktiske eventyret er over for denne gang. Nå er det tid for å fordøye og se tilbake på alle de spennende opplevelsene du har hatt, og kjenne på den fantastiske følelsen over bokstavelig talt å ha vært «øverst i verden».

  Etter å ha tatt farvel med skipet og besetningen, blir du transportert til flyplassen for flygningen hjem. Hvis du har tid kan du se noen av Longyearbyens landemerker. Mange steder her er verdens nordligste i sitt felt. Verdens nordligste kino, kirke, bibliotek, videregående skole og supermarked – de er alle her.

  Hvis du har tid, bør du ta turen innom de lokale butikkene og kjøpe med deg en suvenir før du reiser hjem. Gaver i form av en varm og god Svalbard-genser eller en eske lokal, håndlaget konfekt vil garantert glede venner og familie hjemme. Svalbard er en avgiftsfri sone, og Longyearbyen har et godt utvalg av sports- og friluftsbutikker, så se om du finner det du trenger til neste eventyr!

  Hvis du har lyst til å tilbringe litt mer tid i Longyearbyen, kan du utvide oppholdet ditt med et av etterprogrammene våre for virkelig å bli kjent med området. Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise videre, og vi ser frem til å se deg igjen!

  Dag 11
  Longyearbyen

  Slutten av ekspedisjonen

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juni:
7.
15.
23.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Transport

 • All transport i Longyearbyen mellom skip, hotell og flyplass før og etter ekspedisjonscruiset

Utflukter

 • 2 utflukter før ekspedisjonscruiset

Hotell

 • 2 overnattinger inkl. frokost i Longyearbyen før ekspedisjonscruiset og lunsj på hotellet på ombordstigningsdagen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkludert for suitegjester (kun på MS Fram)
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. Mens vi er på Svalbard er det kun WiFi og mobildekning i Longyearbyen og Barentsburg.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Utforsk andre destinasjoner: