Svalbard og isbjørner - et arktisk eventyr (torsdag til tirsdag)

Longyearbyen - Longyearbyen

Denne reisen med MS Nordstjernen gir deg den perfekte opplevelsen av Svalbard. Du overnatter en natt på land, og tilbringer resten av reisen til sjøs mens vi seiler langs vestkysten av Svalbard. Utforsk det utrolige arktiske landskapet med isbreer, fjorder og dyreliv. Hvis vi er skikkelig heldige kan det hende vi ser kongen av Arktis: isbjørnen.

 • Mulighet for å se isbjørn
 • Kryss 80° N og bli med i land for å utforske den arktiske villmarken
 • Opplev midnattssolen (frem til 23. august) som gir deg 24 timer med dagslys, slik at du virkelig får oppleve Svalbard
 • En ekspedisjon om bord på nostalgiske MS Nordstjernen

Oversikt

Svalbard er juvelen i nord – en øy formet av vind, hav, is og snø. Her møtes det kalde polhavet og den varme Golfstrømmen. I tillegg til en endeløs, uberørt villmark har Svalbard et stort biologisk mangfold. Tundraen og de mektige isbreene danner et forbløffende rikt utvalg av landksapsformasjoner og kulturelle skatter.

Longyearbyen og Barentsburg

Bosetningene på Svalbard har sin egen, unike atmosfære. Dette eventyret starter i norske Longyearbyen, som ofte blir referert til som Svalbards hovedstad. I et fantastisk arktisk landskap kan du nyte moderne fasiliteter. Longyearbyen har en rik historie med tradisjon for gruvedrift, og rester fra tidligere gruvedrift finner du flere steder i byen. I russiske Barentsburg kan du besøke Pomormuseet og se et livlig folkeshow. Videre reiser vi nordover ut av Isfjorden og langs Prins Karls Forland. 

Vi krysser 80° N

Vi seiler inn i Magdalenafjorden. Dette er et område rikt på kulturarv, blant annet en hvalfangststasjon fra 1500-tallet. Vi tar frem småbåtene våre for å gå i land her. Moffen er en høytliggende holme, som ligger over den 80. breddegrad. Holmen er populær blant hvalrosser og vi forsøker å komme oss så langt nord som mulig – hvis været og isen tillater det. 

Flotte fjorder og Ny-Ålesund

Woodfjorden og Liefdefjorden er to store fjorder nord på Svalbard med et vakkert og variert landskap - fra store enger til rester av gamle vulkaner og verdens nordligste varme kilde. Er vi heldige får vi se isbjørn på jakt etter sel eller fugleegg når vi seiler mot Monacobreen. Kongsfjorden er den største fjorden på nordvestkysten, med landskap som varierer fra tundra til høye fjelltopper med dramatiske isbreer som går rett ut i havet. Innerst i fjorden ligger den majestetiske Kongsbreen. På 78º 55’ N  ligger Ny-Ålesund, en av verdens nordligste bosetninger. Dette var i gamle dager en gruveby, men i dag er stedet dedikert til forskning. En rekke land har sine egne forskningsstasjoner her, med særlig stor forskningsaktivitet om sommeren. På vei tilbake til Longyearbyen seiler vi inn i det mest fremtredende fjordsystemet på Svalbard. La deg imponere av de U-formede dalene, skåret ut av fjellet av enorme isbreer som dekket området for ti tusen år siden. 

En nostalgisk reise

Utforsk denne arktiske verdenen med MS Nordstjernen – et skip med masse karakter og en aura av nostalgi. Skipet ble bygget for Hurtigruten i 1956, men har senere blitt modernisert. Det klassiske interiøret av tre kombinert med moderne fasiliteter gir en helt spesiell atmosfære om bord. Fordi MS Nordstjernen er et lite fartøy kan hun ta oss til de mindre tilgjengelige perlene langs den vakre kystlinjen – noe som gir deg en helt uforglemmelig opplevelse. 

Programmet vårt på reisen gir deg mange muligheter til å komme tett på det arktiske dyrelivet på Svalbard, og til å oppleve kulturskatter fra den tidligere hvalfangstperioden. 

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Transport fra flyplass til hotell i Longyearbyen
 • En natt på hotell i Longyearbyen, inkludert frokost og lunsj
 • 3 timer sightseeing, inkludert Camp Barentz og museumsbesøk som ender ved havnen hvor vi går om bord
 • Transport fra skip til flyplass i Longyearbyen
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te 

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve. 

Mai - September 2018

Avreisehavn Longyearbyen
Dag 1
Longyearbyen_Natalia_Davidovich_shutterstock_130174376_Day-2.jpg
Bilde: Natalia Davidovich Bilde

Gruvedrifthistorie og arktisk natur


Sted: Longyearbyen

Reisen din starter med en overnatting i Longyearbyen. Denne norske bosetningen er en unik liten by. Til tross for at de arktiske omgivelsene dominerer, er dette et overraskende urbant sted med kunstgallerier, puber, stort vinutvalg på restaurantene, butikker og et minikjøpesenter. Longyearbyen blir ofte omtalt som motgiften til hverdagsstress, et hovedmål for mange besøkende på jakt etter eventyr. Du kan fortsatt se spor etter kullgruvedriften over hele byen. Da Gruve 1 ble åpnet på 1930-tallet, flyttet arbeiderne inn i skrøpelige brakker. Da andre verdenskrig herjet i Europa, ble også Svalbard påvirket. Nybyen ble satt fyr på i 1943. Etter krigen flyttet gruvearbeiderne inn i nye brakker. Disse brakkene har senere blitt fullstendig renovert for å tilby gjestene våre et komfortabelt opphold på Coal Miner’s Cabins.

Du kan også velge å bo på Radisson Blu Polar Hotel, verdens nordligste fullservicehotell, som ligger i hjertet av Longyearbyen. I Restaurant Nansen får du panoramautsikt mot toppen av Hiorthfjellet og en arktisk meny med godt vinutvalg. Hotellet stod ferdig bygd i mars 1995. Du tilbringer en natt på et av disse hotellene.

Dag 2
Barentsburg_A0004905.jpg

Opplev to svært forskjellige bosetninger


Sted: Longyearbyen og Barentsburg

Etter frokost blir du invitert til en guidet tur i Longyearbyen som inkluderer besøk til Svalbardmuseet og Camp Barentz. Dette fantastiske museet er definitivt verdt et besøk, da du får en god del bakgrunnsinformasjon om det du skal oppleve i løpet av ekspedisjonen. Deretter er det på tide å gjøre seg klar for eventyret, og vi går om bord på MS Nordstjernen. Vi seiler sørover i Isfjorden mot den russiske bosetningen Barentsburg. Bosetningen har vært russisk siden 1932, og i dag bor det rundt 500 mennesker her. Stedet er kjent for kullgruvene og den sovjetiske arkitekturen. Her kan du utforske den eksotiske samlingen av russiske gjenstander og arkitektur, bli med på et russisk folkloreshow, eller oppleve den ekte russiske atmosfæren på lokalpuben.

Dag 3
2012-08-06-065-Monacobreen.jpg
Bilde: Karsten Bidstrup Bilde

Muligheter for å se isbjørn


Sted: Magdalenefjorden, nordvesthjørnet, Moffen og 80°Nord

Dette området er lokalt kjent som nordvesthjørnet – et område rikt på øyer, fjorder og strender. I Magdalenefjorden besøker vi en gammel hvalfangststasjon fra 1500-tallet, samt en kirkegård der døde hvalfangere hviler. Vi ankommer området om morgenen og gjør vår første ilandstigning for å utforske den vakre arktiske villmarken. I fjorden kan det være vi ser både isbjørn, vågehval og sel.

Dag 4
Krossfjorden_P1010486.jpg
Bilde: Nina Helland Bilde

80° Nord


Sted: Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80°Nord

Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark består av øyer, fjorder og strender og er rik på ekspedisjonshistorie. Da Willhelm Barentz først observerte Svalbard i 1956 var Spitsbergen den første landmassen han så. Han ga det nye stedet navnet ”Spitzbergen”, på grunn av de skarpe, bratte fjellene i området. Gjør deg klar for å utforske noen av Nord-Spitsbergens mest spektakulære fjorder. Dypt inne i det massive Woodfjordsystemet ligger den gigantiske og raskt bevegende Monacobreen. Foran denne oppsprukne isbreen er det alltid issørpe og større isbiter som har ”kalvet” av breen. Noen ganger besøker vi også Jotunkjeldane, verdens nordligste dokumenterte varme kilder. Disse fjordene byr på variert landskap – fra den største flate marken på Svalbard (Reinsdyrflya) til rød sandstein fra devontiden og vulkanrester. Vi bruker dagen til å seile mot Monacobreen og passerer flere små holmer hvor ærfuglen har redene sine om sommeren. Er vi heldige ser vi isbjørn som jakter på fugleegg. Ser du utover havet kan det hende du får et glimt av vågehvalen eller en sel som soler seg på isen foran isbreen. Er vær- og isforholdene bra nok seiler vi forbi 80° N til øya Moffen, der det er en stor hvalrosskoloni.

Dag 5
Krossfjorden_Fff010_just.jpg
Bilde: Camille Seaman Bilde

Fjorder, isbreer og forskning


Sted: Kongsfjorden og Ny-Ålesund

Kongsfjorden er den største fjorden på nordvestkysten av Svalbard. Den er også kjent som King’s Bay. Her er det gode sjanser for at vi seiler inn i en stor sidefjord kalt Krossfjorden. Naturen varierer fra store vidder til høye fjell med dramatiske isbreer som går rett ut i havet. Hold utkikk etter fjellet Mitra – oppkalt etter en ”Mitre”, et katolsk hodeplagg – som ligger ved inngangen til Kongsfjorden. Innerst i fjorden ligger den majestetiske Kongsbreen som har tre tydelige topper: Norda, Dana og Svea, navngitt etter de tre skandinaviske landene. Senere legger vi til i Ny-Ålesund. På 78º 55’ N er dette en av verdens nordligste samfunn. Dette var en gruveby i gamle dager, men i dag er stedet dedikert til forskning. Flere land har sine egne forskningsstasjoner her, med særlig stor forskningsaktivitet om sommeren.

Dag 6
Longyearbyen_A0001043.jpg
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Fly hjem fra Arktis


Sted: Longyearbyen

Ekspedisjonen på Svalbard er over. En buss tar deg med til flyplassen tidlig om morgenen hvor flyet ditt venter.

Mai - September 2018

Sted Longyearbyen
Om bord Opplevelser Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Longyearbyen