Fra Buenos Aires til Lisboa – Holistisk velvære retreat til sjøs

Fra Buenos Aires til Lisboa – Holistisk velvære retreat til sjøs

Fra Buenos Aires til Lisboa – Holistisk velvære retreat til sjøs

Fra Buenos Aires til Lisboa – Holistisk velvære retreat til sjøs

Reiseinformasjon 19 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
1. april 2023
Pris fra
kr 22 944
Frokost, lunsj og middag inkludert

Finn tilbake til naturen og deg selv på en unik 19-dagers velværeretreat til sjøs, der du følger et holistisk rense- og vitalitetsprogram med ledende eksperter.

Seil mot en bedre livsbalanse

På denne sjøreisen fra Buenos Aires til Lisboa vil du lære hvordan du kan oppnå og opprettholde en sunnere livsstil sammen med helse- og velværeinstruktører, massasjeterapeuter og naturforskere.

Vår unike velværeretreat til sjøs er en mulighet til å dra ut på en reise for å berike kropp og sinn, og finne en bedre balanse i livet. Det er en perfekt reise hvis du trenger å koble av, stresse ned og rense kropp og sjel fra hverdagens stress, eller er klar til å gjøre positive livsstilsendringer. Du vil utforske hvordan naturen beriker vårt mentale og fysiske velvære, og hvordan vi kan beskytte planeten vår.

Fire sykluser med egenpleie

Velværeretreaten foregår om bord et av verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, som er utstyrt med basseng, treningsrom og velværeområder. Her tar du del i et ni-dagers, tredelt velværeprogram med rens, fornyelse og balanse, og fem ekstra dager for å finne tilbake til naturen og deg selv. Du kan glede deg til en rekke næringsrike menyer, inkludert deilige vegetariske og plantebaserte alternativer som støtter opp om renseprosessen.

Du vil reise hjem rolig, restituert og med ny energi, og ha en ny forståelse for dine egne velværebehov, en mer positiv innstilling, og verktøy og øvelser for egenpleie så du kan opprettholde en sunnere livsstil. Du vil også ha fått en sterkere forbindelse til naturen, som i sin tur fører til bedre helse og større glede.

Fra Buenos Aires til Lisboa – Holistisk velvære retreat til sjøs Fra Buenos Aires til Lisboa – Holistisk velvære retreat til sjøs
 • Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  Vi starter på rett fot

  1. april 2023
  Estimert tid for avreise er 16:00

  Eventyret starter i Buenos Aires, den pulserende hovedstaden i Argentina. Ta en spasertur gjennom byens vakre parker, og beundre den godt bevarte italienske og franske Belle Époque-arkitekturen, før du slår deg ned på en av byens gamle kaféer for en kopp te.

  Om kvelden kan du spise middag ute på en av Buenos Aires’ mange førsteklasses restauranter, for eksempel med en argentinsk biff av høy kvalitet. Dette er også tangoens hjemby, og du kan se den sensuelle og uttrykksfulle dansen på et show, eller besøke en lokal milonga for en mer autentisk danseopplevelse.

  Buenos Aires er en spennende og pulserende by med mye å tilby. Hvis du har tid til overs, anbefaler vi at du tilbringer noen dager her til å utforske byen og dens severdigheter før velværecruiset. Bli med på et av førprogrammene våre, enten et kort program med én overnatting i Buenos Aires eller et lengre program med to netter i Buenos Aires og to netter i Iguazu for å besøke verdens største og mest imponerende fossefall!

  Når du er mettet av spennende inntrykk, lyder og smaker i Buenos Aires, er det tid for å gå om bord i MS Fridtjof Nansen. Over de neste 19 dagene vil du oppleve en helt annen type sanseopplevelser, med fokus på egenpleie.

  Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  Vi starter på rett fot

 • Dag 2
  Til sjøs

  Finn roen i naturens rytmer

  2. april 2023

  Den første dagen til sjøs er en overgang. Det er tid for å slappe av og roe ned, og begynne prosessen med å gi slipp på livet på land og finne roen i havets rytmer og livet om bord på skipet. Du står foran noen spennende uker med fokus på personlig vekst, og du kan bruke denne tiden til å kjenne på følelsene dine og gjøre deg klar for å åpne opp for nye muligheter.

  Ta deg tid til å bli kjent med fasilitetene våre om bord – treningsrommet, bassenget, spaet, dekkene og salongene. Du vil også møte velværeteamet, erfarne instruktører inne helse og trening, håndplukket for denne retreaten. De vil introdusere deg for programmet og aktivitetene innen ernæring og livsstil som du kan delta på.

  Du kan også bli kjent med dine medreisende. Dere vil alle ha deres egen motivasjon for å bli med på denne retreaten. Kanskje du ønsker å komme i gang med en sunnere livsstil, kanskje du ønsker å koble av, stresse ned og rense kropp og sinn, eller kanskje du ønsker en introspektiv reise for å finne en bedre balanse i livet.

  Vi anbefaler også at du tilbringer tid ute på dekk. Sjøluften er full av negative ioner som er bra for ditt velvære. Selv om det ikke er noen mirakelkur, har studier har vist at negative ioner har en positiv effekt på stress, at de kan forbedre humøret og immunforsvaret, i tillegg til å regulere døgnrytmen så du sover bedre.

  Din tid til sjøs er også en mulighet til å komme i kontakt med naturen. En viktig brikke til vårt mentale og fysiske velvære ligger i å øke bevisstheten og verdsettelsen av naturmiljøet rundt oss. Naturforskerne våre, eksperter innen ornitologi og marinbiologi, vil også være tilgjengelig for å gjøre din oppdagelse av naturen enda mer interessant under sjøreisen.

  Dag 2
  Til sjøs

  Finn roen i naturens rytmer

 • Dag 3-5
  Til sjøs

  Rens (fase 1)

  3. april 2023 - 5. april 2023

  Strukturen på det holistiske vitalitetsprogrammet er basert rundt konseptet av sykluser, et sentralt prinsipp innen yogafilosofien. Sykluser er en fundamental del av livet, og hver syklus har en begynnelse, et midtparti og en avslutning. Når vi lever i tråd med livets sykluser, kan vi oppnå balanse.

  Programmet strekker seg over ni av dagene på velværecruiset, og er delt inn i tre deler. I dag starter den første fasen … rens.

  Over de neste tre dagene vil du fokusere på å rense kropp, sjel og sinn – frigi toksiner fra kroppen og gi slipp på stress, negative tanker og følelser. Du blir invitert til å ta del i foredrag og aktiviteter som er utformet for å gi slipp på negativ energi og fjerne fysiske og mentale blokkeringer.

  Start dagen tidlig med en lengre spasertur på dekk (1,6 km) for å klarne tankene, eller bli med på en spesiell yoga- og tøyetime for å løsne opp ledd og muskler. Du kan også bestille en time med massasjeterapeutene våre for å løse opp muskelspenninger og slappe av. Du kan også besøke massasjeterapeutene våre for å løse opp muskelspenninger og slappe av. Ernæringsekspertene våre vil vise deg hvordan du kan bruke mat til å rense kroppen, og også gi råd om det beste kostholdet for dine mål.

  Som en del av programmet vil vi servere sunne og deilige menyer i restaurantene våre om bord. Du vil ha et bredt utvalg av smakfulle vegetariske retter og plantebaserte alternativer tilgjengelig. Vi vil også tilby næringsrike fiske- og kjøttretter. Du kan i tillegg velge mellom en rekke grønnsaksjuicer, smoothies og urteteer, som alle inneholder helbredende egenskaper som støtter opp om målene dine for rensen.

  Digital avhengighet er en last i vår moderne tidsalder. Når vi renser sinnet får vi mer plass til å reflektere og finne klarhet. Du vil bli oppfordret til å koble av internett og legge vekk den digitale verden under sjøreisen, for å støtte opp om din holistiske rens og være mer tilstede i naturen.

  Dag 3-5
  Til sjøs

  Rens (fase 1)

 • Dag 6-8
  Til sjøs

  Fornyelse (fase 2)

  6. april 2023 - 8. april 2023

  Nå som du har renset kroppen, gitt slipp på stress og negative følelser, er du klar for neste fase av vitalitetsprogrammet … Fornyelse.

  Her har vi fokus på å endre negative vaner, og skape nye, positive vaner som fremmer egenpleie og mer bevisst atferd. Over disse tre dagene vil alle aktiviteter og foredrag være sentrert rundt fornyelse av kropp, sjel og sinn, for å gi ny energi til livet.

  Velværeinstruktørene vil holde foredrag og kurs i hvordan endre vaner som er dårlige for deg, og hvordan skape nye tankemønstre og rutiner som støtter opp om ditt mentale og fysiske velvære.

  Du vil lære om prinsippene bak yoga, og hvordan de kan hjelpe deg med å oppnå en sunnere tilstand. Deretter kan du sette dette ut i praksis i våre daglige yogatimer. Disse er tilgjengelige for alle nivåer, og instruktørene vil guide deg gjennom økter som er fokusert på å åpne opp og tøye kroppen.

  Ekspertene våre vil introdusere deg for veiledende prinsipper for ernæring, og hvordan du gir kroppen riktig næring. Du vil lære grunnprinsippene for et sunt, plantebasert kosthold, og hvordan bruke mat som medisin, på kurs og økter med matvitenskap. Oppdag fordelene med naturlige råvarer og levende mat i kurs med ernæringseksperter og kokken vår.

  Når du kommer i kontakt med naturen kommer du i kontakt med deg selv. Frisk opp kropp og sinn på utendørsaktiviteter, eller slapp av ute på dekk og finn roen i lyden av vinden og bølgene. Hvis været tillater det, vil det være daglige spaserturer ute på dekk, i tillegg til meditasjons- og yogaøkter. Ellers byr naturforskerne på fugle- og sjøobservasjoner på dagtid og stjernekikking på nattehimmelen.

  Dag 6-8
  Til sjøs

  Fornyelse (fase 2)

 • Dag 9-11
  Til sjøs

  Balanse (fase 3)

  9. april 2023 - 11. april 2023

  Likevekt er grunnsteinen til helse og lykke. Når du har oppdaget hvilke positive mønstre som fungerer best for deg, vil du i denne fasen lære verktøy og teknikker som kan hjelpe deg med å opprettholde en sunnere livsstil. Foredragene og aktivitetene i denne fasen fokuserer på å hjelpe deg med å oppnå bedre balanse i livet gjennom bedre styring av tid og energi.

  Yogatimene våre vil sikte mot å lære deg puste- og energiteknikker for å håndtere stress og negative følelser. Lær å sentrere deg selv med tai chi, som forbedrer stabilitet, fleksibilitet og konsentrasjon. I meditasjonstimene vil du bruke mindfulness og pusteteknikker for å lære å være mer tilstede.

  Lær mantraer for å klarne sinnet og løfte sjelen, eller bli med på spesielle avslapningsøkter. Du kan oppleve spesielle økter med musikk, lydhelbredelse og historiefortelling, eller bare nyte lyden og synet av Atlanterhavets safirblå vann.

  Bærekraft er sentralt i en sunn livsstil, og det er også kjernen i Hurtigrutens reisefilosofi. Ekspedisjonsteamet vil forklare Hurtigrutens engasjement til miljøet, og stegene vi tar for å bli en leder innen bærekraftig reise. Vi har alle ansvar for å beskytte planeten vår, og vi håper at denne retreaten vil inspirere deg til å bli en ambassadør for bærekraftig reise.

  Dag 9-11
  Til sjøs

  Balanse (fase 3)

 • Dag 12
  Til sjøs

  Restituert, med ny energi

  12. april 2023

  Gratulerer! Du har fullført vitalitetsprogrammet på denne holistiske retreaten. I dag runder vi av noen av praksisene og øktene.Mens vi seiler mot Kapp Verde utenfor kysten av Afrika, håper vi har du føler deg rolig, restituert, og med ny energi.

  Du kan bruke litt tid på å reflektere over reisen eller diskutere det du har lært så langt med dine medreisende, mens du ser frem mot neste fase av reisen.

  Dag 12
  Til sjøs

  Restituert, med ny energi

 • Dag 13
  Praia, Kapp Verde

  Solnedgang i Santiago

  13. april 2023

  Kapp Verde ligger utenfor vestkysten av Afrika, og er en øygruppe med 12 subtropiske og vulkanske øyer. Noen få gjester forlater cruiset vårt her. Kapp Verdes nasjonalmotto er «Null stress», så det er virkelig det perfekte stedet å avslutte velværeretreaten på vei tilbake til livet på land.

  Vi seiler inn til Praia på øya Santiago sent på ettermiddagen. Idet vi kommer inn i Praia havn, vil du se Farol de Dona Maria Pia, et fyrtårn på neset Ponta Temerosa på den sørligste delen av øya. Det oktogonale tårnet ble bygget i 1881, og er oppkalt etter Maria Pia av Savoy, dronningen av Portugal på den tiden.

  Praia er den største byen og hovedstaden på øygruppen Kapp Verde, og herfra får du vakker utsikt over bukta. Platô, platået der den tidligere hovedstaden Cidade Velha ligger, kan ses fra skipet på en klar dag. Byen står på UNESCOs verdensarvliste.

  Se solnedgangen over øya fra skipet, og ta farvel med gjestene våre som går av her. Det blir ikke mye tid til å utforske Praia siden vi ankommer sent på dagen og det ikke anbefales å spasere rundt alene etter mørkets frembrudd. Hvis du fortsetter reisen din med oss, kan du forsøke å legge merke til effekten som den korte pausen vår i Praia har på sansene dine før vi returnerer til roen på havet.

  Dag 13
  Praia, Kapp Verde

  Solnedgang i Santiago

 • Dag 14-18
  Til sjøs

  Finn tilbake (fase 4)

  14. april 2023 - 18. april 2023

  Det tar tid å skape nye vaner, og disse neste dagene til sjøs vil gi deg tid og sted for å øve på nye ferdigheter og la dem bli en del av din daglige rutine. Fortsett med yoga- og meditasjonsøkter ute på dekk, og nyt oppmerksom spising (mindful eating) på restaurantene våre.

  Denne fasen handler om å finne tilbake. Finne tilbake til deg selv og naturen. Tenk over hva som har endret seg for deg over de siste to ukene, og omfavn ny læring og nye ting du har oppdaget om deg selv. Du kan tenke over hvordan du ønsker å fortsette din velværereise etter at du har kommet hjem igjen.

  Naturen har en helbredende effekt. Stadig flere studier viser at det å regelmessig samhandle og tilbringe tid i naturen gjør oss friskere og gladere. Jo mer tid vi bruker ute i naturen, desto mer oppmerksomme blir vi på hvor fantastisk den er. Dette i sin tur starter en prosess der vi samhandler med naturen på en dypere og mer meningsfylt måte.

  Det finnes knapt noe bedre sted enn langt ute på havet, vekk fra alle forstyrrelser i hverdagen, til å oppleve roen som naturen gir – der du vil du kunne kjenne rytmen i bevegelsen til bølgene, høre hviskingen til vinden, og studere hvordan skyene former seg over deg. Hold utkikk etter dyreliv ute på dekk. Kanskje du får øye på delfiner, flygefisk eller sjeldne sjøfugler. Observer harmonien i rytmen og bevegelsene deres.

  Du vil lære om det symbiotiske forholdet vårt til naturen. Forskning har konkludert med at når vi samhandler med naturen begynner vi å oppføre oss på måter som støtter opp om helsen til planeten vår, for eksempel gjennom resirkulering eller bevaring. Lær om hva du kan gjøre i eget liv for å opprettholde denne gode sirkelen.

  Når vi seiler mot Lisboa kan du slappe av og kjenne hvordan kropp og sinn er i balanse.

  Dag 14-18
  Til sjøs

  Finn tilbake (fase 4)

 • Dag 19
  Lisboa, Portugal

  Vi seiler oppover Tejo

  19. april 2023
  Estimert ankomsttid er 11:00

  De som står opp tidlig vil bli belønnet med vakker utsikt over Lisboa når vi seiler oppover elva Tejo, før vi avslutter velværereisen vår i Portugals vakre hovedstad.

  Du kommer ut av denne reisen med ny energi og en dypere forståelse for dine velværebehov, med verktøy for egenpleie, praksiser som hjelper deg med å opprettholde en sunn livsstil samt en sterkere forbindelse til naturen.

  Hvis du ønsker å utforske Lisboa og omegn før du reiser hjem, anbefaler vi at du blir med på det todagers etterprogrammet vårt. Du vil ikke bare se Lisboas fascinerende historiske bydeler, du vil også utforske kongelige reisemål utenfor byen, som UNESCO-byen Sintra, palasset Monserrate og strendene i Cascais, under en guidet utflukt. Etterpå vil du returnere til Lisboa der du tilbringer natten.

  Dag 19
  Lisboa, Portugal

  Vi seiler oppover Tejo

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
1.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Velværecruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • Gratis WiFi om bord, selv om vi anbefaler en pause fra den digitale verden som en del av programmet. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde

Engasjerende foredrag og aktiviteter om bord rundt velvære og rens

 • Yoga-, meditasjon- og tai chi-undervisning med erfarne, internasjonale instruktører
 • Sunne og deilige vegetariske retter og plantebaserte alternativer. Deilige ferske smoothies og rensende juicer
 • Inspirerende og informative foredrag om helse og velvære Mulige temaer: yoga, meditasjon og mindfulness, ernæring, holistisk helse, massasje, alternativ behandling og bærekraftige praksiser.
 • Et tredelt vitalitetsprogram for å rense kropp og sinn
 • Kurs om prinsippene bak yoga, meditasjon, mindfulness, pusteteknikker og holistisk velvære
 • Foredrag om grunnsteinene i et sunt kosthold, ernæring, naturlig matlaging, massasje, medisinske planter og mer
 • Informasjon om bærekraftig seiling og Hurtigrutens engasjement for miljøet
 • Daglige meditasjonsøkter for å gi slipp på stress og roe ned sinnet
 • Daglige spaserturer og tøyeøvelser ute på dekk
 • Aromaterapi med eteriske oljer på utvalgte steder om bord i takt med dagens rytmer: oppfriskende og oppkvikkende oljer om morgenen, og avslappende oljer om kvelden.
 • Stjernekikking og informative foredrag med astronomene våre
 • Observasjoner av fugle- og dyreliv ute på dekk sammen med naturforskerne våre

Fasiliteter om bord

 • Velværeområde med massasjerom
 • Førsteklasses skandinavisk badstue med glassvegger for panoramautsikt
 • Endeløst basseng og boblebad
 • Fullt utstyrt treningsrom
 • Løpe- og spaserbane på øvre dekk
 • Foredragssal med havutsikt
 • Fellesområder utformet i nordisk stil med nøytrale farger, myke tekstiler og tre – et interiør for maksimal komfort og varme
 • Plastfri om bord-policy

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie før- og etterprogrammer med våre lokale partnere
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: