Fra Bridgetown til Reykjavik – Hav, natur og velvære

Fra Bridgetown til Reykjavik – Hav, natur og velvære

Fra Bridgetown til Reykjavik – Hav, natur og velvære

Fra Bridgetown til Reykjavik – Hav, natur og velvære

Reiseinformasjon 14 dager MS Fram
Avgang
25. april 2023
Pris fra
kr 21 024
Frokost, lunsj og middag inkludert

Få en dypere forståelse for verdenshavene våre på dette 14-dagers vitenskapsfokuserte cruiset til havs, og berik samtidig ditt eget velvære.

Før reisen over Atlanterhavet starter, vil vi besøke den billedskjønne øya Dominica med berglendte, vulkanske landskaper.

Få en forståelse av havene våre

Mens vi seiler fra Bridgetown til Reykjavik vil du kunne ta del i et engasjerende program med foredrag, kurs og annen undervisning, som dekker temaer som marinbiologi og historien om navigering til sjøs fra vikingtiden og frem til i dag.

Lær fra det entusiastiske ekspedisjonsteamet som er håndplukket for deres ekspertise, og bruk mikroskopene i skipets vitenskapssenter til å utforske havets skjulte økosystem. Det vil også være vitenskapsprogrammer du kan delta i, knyttet til viktig pågående forskning over hele verden.

Finn din indre ro

Det handler imidlertid ikke bare om fakta og tall. Hvile og avslapning er også viktig. Ta deg tid til å stoppe opp, se ut på bølgene, reflektere og nyte kjærkommen egentid.

Du vil også ha muligheten til å nullstille kropp, sinn og sjel gjennom yoga, meditasjon og bevegelse, guidet av et velværeteam med spesialiserte instruktører. Hvis du heller synes at kunst er mer beroligende, kan du kanalisere din indre kunstner i et av kunst- og håndverkskursene våre.

Det kan hende du er en ny versjon av deg selv når reisen kommer til veis ende, med større glede og mye ny kunnskap.

Fra Bridgetown til Reykjavik – Hav, natur og velvære Fra Bridgetown til Reykjavik – Hav, natur og velvære
 • Dag 1
  Bridgetown, Barbados

  Ombordstigning i Barbados

  25. april 2023

  Ekspedisjonen starter i Barbados, den østligste øya i Karibia. Barbados har vært uavhengig siden 1966, og er et ungt, engelskspråklig land med en fargerik historie. Øya ble først bebodd av arawakene, deretter kalinafolket, før den ble invadert av spanjolene, navngitt av portugiserne, og til slutt kolonisert av britiske emigranter og vest-afrikanske slaver.

  Skipet vil legge til kai i Bridgetown, øyas hovedstad som blant de lokale kalles ‘Town’. Bridgetowns historiske sentrum er kompakt nok til å utforske til fots, og tilbyr en spennende blanding av gammelt og nytt. Her finner du enestående eksempler på britisk koloniarkitektur fra 1600–1800-tallet, og bygninger på UNESCOs verdensarvliste vel verdt en nærmere titt.

  Hvis du har tid før ombordstigning, bør du utforske gamlebyen i Bridgetown. Ta en spasertur i det indre havneområdet på Careenage, og se parlamentsbygningene som står på UNESCOs verdensarvliste og er blant de eldste i den engelskspråklige verden. Dra til Garrison Historic Area, der det står mer enn 70 originale bygninger og fort fra 1700-tallet. Hvis du har lyst til å gå dypere i øyas historie, bør du besøke Barbados Museum.

  Barbados har imidlertid mer å by på enn Bridgetown, som sjarmerende fiskerhavner, gamle plantasjehus, historiske destillerier, fantastiske strender og dype grotter fylt med dramatiske formasjoner. For å få mest mulig ut av oppholdet, kan du bestille førprogrammet vårt og tilbringe noen ekstra dager med å utforske denne vakre øya.

  Enten du tar deg tid til å utforske øya eller drar direkte til havnen, ser vi frem til å ønske deg velkommen om bord!

  Dag 1
  Bridgetown, Barbados

  Ombordstigning i Barbados

 • Dag 2
  Portsmouth, Dominica

  Fjellparadis ved havet

  26. april 2023

  Det er flere fjell, vulkaner og jungler på Dominica enn noe annet sted i De små Antiller, og denne øya er anløpshavnen vår i dag. Hvis du er ute etter et fjellparadis ved havet er Dominica stedet!

  Det offisielt engelskspråklige Samveldet Dominica ligger i Windwardøyene mellom de franske øyene Guadeloupe og Martinique. Dominica er en del av den vulkanske øykjeden De små Antiller, og er nokså aktiv. Det siste betydelige vulkanutbruddet var så nylig som i 1997, og vulkanske underverker som Boiling Lake – verdens nest største termisk aktive innsjø, Morne Diablotins – en 1447 meter høy vulkan og dermed den høyeste på øya, og Morne Trois Pitons – en aktiv 1387 meter høy vulkan, er hovedattraksjonene i en nasjonalpark som står på UNESCOs verdensarvliste.

  Det kuperte landskapet er Dominicas hovedtrekkplaster, etterfulgt av basaltisk stein, termiske innsjøer, svovelholdige fumaroler, høye vulkaner og jungler. Dominica er grønn og frodig – hele to tredjedeler av øya er vill og dekket av frodige fjellregnskoger med mange endemiske planter, dyr og fuglearter.

  Vi legger til kai i Portsmouth, den nest viktigste byen i Dominica. Portsmouth ligger inne i Prince Rupert Bay på den nordvestlige delen av øya – et perfekt utgangspunkt for å utforske den spektakulære naturen på Dominica. Neset La Pointe og de historiske levningene etter Fort Shirley fra 1700-tallet, begge en del av Cabrits nasjonalpark, ligger bare et par kilometer fra landingsområdet vårt. Den tropiske skogen, våtmarkene, sandstrendene og korallrevene i Cabrits nasjonalpark er noen av høydepunktene på den nordlige halvdelen av Dominica, og det perfekte stedet for naturvandringer og fugletitting.

  Bli med på en av de valgfrie utfluktene våre for å reise rundt øya og utforske spennende høydepunkter. Vi tar deg til det flotte fjellandskapet på indre Dominica, der du vil se innsjøer og fossefall, besøke en fjellandsby, kjøre gjennom regnskogen og lære om tradisjonene til øyboerne. Det bor fortsatt en gruppe av det prekolumbiske kalinafolket her, hovedsakelig på den østlige delen av øya i det såkalte Kalinago-territoriet.

  • Inkludert Historiske Cabrits og Fort Shirley
  Dag 2
  Portsmouth, Dominica

  Fjellparadis ved havet

 • Dag 3
  Til sjøs

  Finn roen i naturens rytmer

  27. april 2023

  Det er tid for å slappe av, roe ned og komme i cruise-modus om bord på det koselige skipet vårt. Gjør deg kjent med fasilitetene om bord, som boblebadet, treningsrommet og badstuen, slapp av i salongen med en bok, og bli kjent med dine medreisende.

  Du vil møte ekspedisjonsteamet, eksperter innen blant annet havforskning, marinbiologi og ornitologi, i tillegg til velværeinstruktører som alle har blitt håndplukket for dette unike ekspedisjonscruiset. De vil introdusere deg for vitenskap-, natur-, navigasjon- og velværeaktivitetene som vil være tilgjengelig underveis.

  Din tid til sjøs er en mulighet til å komme i kontakt med naturen. En viktig brikke til vårt mentale og fysiske velvære ligger i å øke bevisstheten og verdsettelsen av det naturlige miljøet rundt oss. Ekspedisjonsteamet vil være tilgjengelig underveis for å gjøre din oppdagelse av naturen enda mer interessant, for eksempel ved å hjelpe deg med å identifisere sjøfuglene som noen ganger følger skipet, eller vise deg rundt i skipets vitenskapssenter.

  På kveldene kan du slappe av i salongen, og glede deg til morsomme aktiviteter når ekspedisjonsteamet arrangerer quiz, spørsmålsrunder, filmkvelder og improviserte foredrag om området vi seiler i.

  Dag 3
  Til sjøs

  Finn roen i naturens rytmer

 • Dag 4-12
  Til sjøs

  Havet, naturen og deg

  28. april 2023 - 6. mai 2023

  Over de neste dagene vil du være opptatt med en rekke spennende aktiviteter.

  Oseanografi og forskning til sjøs

  Mens vi seiler fra den kjølige kysten av Nova Scotia til det varme, tropiske klimaet i Panama, vil du studere endringene i havet og effekten av havstrømmene, som Golfstrømmen, gjennom foredrag og kurs. Lær om forskjellene mellom marint liv langs kontinentalsokkelen og i dyphavet sammen med ekspedisjonsteamet. Dette kan innebære å observere sjøfugler eller analysere sjøvannprøver i vitenskapssenteret.

  Navigasjon på gammelt og nytt vis

  Du vil utforske astronavigasjon, astronomi, og hvordan dette kan sammenlignes med moderne elektroniske instrumenter. Lær hvordan de gamle oppdagelsesreisende navigerte havene ved bruk av en sekstant, og hvordan vikingene brukte optisk kalsitt og stjernene.

  Bevaring og forskningsprogrammer

  Du vil lære om problemstillinger som plastforurensning og hva vi kan gjøre for å redusere dette. Vi vil forklare engasjementet vårt for å bevare miljøet, og stegene vi tar mot å bli en ener innen bærekraftige ekspedisjonscruise.

  Du kan bli med på vitenskapsprosjekter der du studerer hval for Happywhale – en global sporing, du kan rapportere sky- og himmelforhold for GLOBE observer i samarbeid med NASA, eller bli med på sjøfugltellinger.

  Forskning og kunst

  Før oppfinnelsen av mikrofotografi, måtte vitenskapelige forskere male sine egne prøver da de var ute på ekspedisjoner. Bli med på et unikt malekurs der du undersøker prøver i mikroskopet og selv prøver å male dem. Du kan også la deg inspirere av naturen rundt deg og male det du opplever.

  Velvære og natur: en god sirkel

  Lær om det symbiotiske forholdet vårt til naturen, der vårt eget velvære har en direkte og positiv innvirkning på helsen til planeten vår. Studier viser at regelmessig samhandling med naturen gjør oss friskere og gladere. Forskning viser også at mennesker som føler en tilknytning til naturen med mer sannsynlighet vil opptre på måter som fremmer miljøet, for eksempel gjennom bevaringsaktiviteter. Lær om hva du kan gjøre for å opprettholde denne gode sirkelen.

  Helse og velvære

  Du vil få mange muligheter til å bli med på velværeaktiviteter og forsterke din tilknytning til naturen. Du kan praktisere yoga daglig, lære mindfulness og meditasjonsteknikker, og bli med ekspedisjonsteamet på en lengre morgentur ute på dekk. Vi vil også ha et utvalg sunne og deilige vegetariske og plantebaserte menyvalg, i tillegg til ferske smoothies, juicer og næringsrik snacks tilgjengelig om bord.

  Kunst og håndverk

  Kunst- og håndverkskursene våre gir en fin mulighet til å koble av stress fra det moderne liv og finne tilbake til deg selv. Håndverksbaserte aktiviteter har blitt påvist å fremme avslapning, redusere angst, forbedre kognitive ferdigheter og øke generell lykkefølelse. Du kan teste dette selv under cruiset ditt med oss.

  Dag 4-12
  Til sjøs

  Havet, naturen og deg

 • Dag 13
  Til sjøs

  Funn og konklusjoner

  7. mai 2023

  Mens vi seiler mot Island på den siste dagen vår til sjøs, avslutter vi programmet vårt om bord. Kanskje du ønsker å diskutere tall og funn fra vitenskapsprogrammene med ekspedisjonsteamet, eller ta en siste titt på det fascinerende livet i havet under mikroskopet i vitenskapssenteret. Eller kanskje du bare ønsker å roe ned og slappe av i boblebadet, badstuen eller salongen?

  Sett av litt tid til å observere og nyte synet av den vakre naturen rundt deg. Ta inn over deg hvor majestetisk havet faktisk er, og det samme med skyene over deg. Hold utkikk etter dyreliv fra dekk mens du nyter det varmere klimaet i Karibien. Kanskje du får øye på delfin, flygefisk eller sjeldne sjøfugler. Observer harmonien i bevegelsene deres, og kjenn hvor avslappende det er.

  Ekspedisjonsteamet vil holde en presentasjon om programmets høydepunkter og oppsummere det vi har lært underveis. Det kan hende offiserene blir med på avskjedsmiddagen, og kanskje mannskapet til og med slår til med litt underholdning.

  Dag 13
  Til sjøs

  Funn og konklusjoner

 • Dag 14
  Reykjavik 

  Slutten på eventyret

  8. mai 2023

  Vi avslutter reisen og tar farvel med skipet når vi ankommer Reykjavik, den nordligste hovedstaden i verden. Denne lille byen har den perfekte størrelsen for utforsking til fots, så hvis du har tid kan du oppleve et bredt spekter av kunst, kultur og historie.

  Ta en spasertur i Laugavegur, hovedhandlegaten, med forskjellige typer butikker. Hvis du er interessert i kunst kan du besøke Reykjavik kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og de mange mindre galleriene og museene rundt omkring i byen. Reykjavik byr på museer for enhver smak, fra det omfattende nasjonalmuseet til det sjarmerende Icelandic Punk Museum.

  Byen fikk navnet «Røykvik» av vikingene som så dampen som steg opp fra geotermisk aktivitet i området, og den ligger bare noen få timer unna Islands sagnomsuste laguner, geysir, varme kilder og fossefall.

  Islands overflod av geotemiske energikilder har ført til en sterk tradisjon med offentlig bading i svømmebasseng og badestamper, kjent som «heittur pottur» på islandsk. De er det pubene er for britene – en perfekt måte å møte venner på, og slappe av etter en lang dag. Ta med badetøy hvis du vil ta et bad i et av byens 18 svømmebasseng. Mange av dem har også badstue og heittur pottur.

  Den blå lagune er kanskje Islands mest kjente heittur pottur. Beliggenheten i et vidstrakt 800 år gammelt lavafelt og vannblandingen som består av silika, alger og mineraler, har sikret stedet en plass på National Geographics liste over verdens 25 underverker. Det er lite som topper følelsen av å synke ned i dette avslappende vulkanske vannet, omgitt av et helt unikt landskap og med noe godt å drikke i hånda. Det er den perfekte måten å runde av eventyret på Island.

  Etterprogram Vi anbefaler at du utvider oppholdet med etterprogrammet vårt som lar deg utforske mer av Islands unike natur. Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise videre, og ser frem til å se deg på neste eventyr!

  Dag 14
  Reykjavik 

  Slutten på eventyret

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
25.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Velværecruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde

Interessante aktiviteter og foredrag om bord

 • Demonstrasjoner av navigasjon, havforskning og marinbiologi med forskeren vår om bord
 • Observasjoner av fugle- og dyreliv ute på dekk med våre naturforskere
 • Stjernekikking og informative foredrag
 • Informasjon om bærekraftig seiling og Hurtigrutens engasjement for miljøet
 • Yoga, meditasjon og annen undervisning med erfarne, internasjonale instruktører
 • Sunne og deilige vegetariske og plantebaserte menyvalg, i tillegg til ferske smoothies og juicer
 • Inspirerende og informative foredrag om helse og velvære
 • Kurs om prinsippene bak yoga, meditasjon, mindfulness, pusteteknikker og holistisk velvære
 • Daglige meditasjonsøkter for å gi slipp på stress og roe ned sinnet
 • Daglige spaserturer og tøyeøkter ute på dekk
 • Kunst- og håndverkskurs
 • Fotokurs med våre profesjonelle naturfotografer.

Fasiliteter om bord

 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologiske og geologiske prøver
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie før- og etterprogrammer med våre lokale partnere

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: