Hav, natur og velvære

Hav, natur og velvære

Hav, natur og velvære

Hav, natur og velvære

Reiseinformasjon 10 dager MS Fram
Avganger
20. september 2022
17. september 2023
Pris fra
kr 13 115
Frokost, lunsj og middag inkludert

Få en dypere forståelse om havene våre på dette ti-dagers vitenskapsfokuserte cruiset, og berik samtidig ditt eget velvære.

Få en forståelse av havene våre

Mens vi seiler fra Nova Scotia til Panama, vil du kunne ta del i et engasjerende program med foredrag, kurs og annen undervisning, som dekker temaer som marinbiologi og historien om navigering til sjøs fra vikingtiden og frem til i dag.

Lær fra det entusiastiske ekspedisjonsteamet som er håndplukket for deres ekspertise, og bruk mikroskopene i skipets vitenskapssenter til å utforske havets skjulte økosystem. Det vil også være vitenskapsprogrammer du kan delta i, knyttet til viktig pågående forskning over hele verden.

Finn din indre ro

Det handler imidlertid ikke bare om fakta og tall. Hvile og avslapning er også viktig. Ta deg tid til å stoppe opp, se ut på bølgene, reflektere og nyte kjærkommen egentid.

For å hjelpe deg med å nullstille sinn, kropp og sjel, vil det være daglige yoga- og meditasjonstimer om bord, med erfarne instruktører. Disse øktene vil gi deg en følelse av ny energi og ro i sjelen, så du er klar for nye eventyr.

Det kan hende du er en ny versjon av deg selv når reisen kommer til veis ende, med større glede og mye ny kunnskap.

Hav, natur og velvære Hav, natur og velvære
 • Dag 1
  Halifax, Canada

  Den pulserende hovedstaden i Nova Scotia

  Reisen starter med en overnatting i Halifax, den kosmopolitiske hovedstaden i Nova Scotia. Denne kanadiske byen ligger midt på regionens østkyst, og er en viktig havneby med utsikt over en av verdens største naturlige havner.

  Den historiske byen Halifax med karakteristiske røde mursteinsbygninger er det perfekte utgangspunktet for en oppdagelsesreise.

  Besøk det historiske Halifax-bryggeriet fra 1820, eller gå opp til byens kjente landemerke, Citadel Hill National Historic Site, for å se den flotte stjerneformede festningen med flott utsikt over Halifax. Du kan besøke Army Museum og se vaktskiftet, artilleridemonstrasjoner eller sekkepipespill.

  Ta en spasertur i Halifax Common, Canadas eldste urbane park som åpnet i 1763. Hvis du liker kunst, kan du besøke Art Gallery of Nova Scotia. Her kan du se en omfattende samling av samtidsverker fra over 2000 kunstnere, med fokus på regionens kulturhistorie.

  Halifax Waterfront Boardwalk syder av liv, og er et godt sted for å titte på folkelivet. Du kan besøke Maritime Museum of the Atlantic, som har en stor utstilling om Titanic. Ikke langt fra der vi legger til kai finner du Canada’s Museum of Immigration. Museet ligger ved Pier 21, «Canadas Ellis Island», der tusenvis av immigranter ankom fra hele verden.

  Dag 1
  Halifax, Canada

  Den pulserende hovedstaden i Nova Scotia

 • Dag 2
  Saint Pierre et Miquelon

  En liten bit av Frankrike i Amerika

  Om morgenen vil du bli transportert fra hotellet til flyplassen, og herfra vil du fly til Saint-Pierre et Miquelon.

  Saint-Pierre et Miquelon ligger rett sør for Newfoundland. Øygruppen er oppkalt etter fiskernes skytshelgen, St. Peter, og har vært i både franske og britiske hender. I dag er øygruppen et av Frankrikes oversjøiske territorier, og hjem til en liten befolkning hovedsakelig basert i Saint-Pierre.

  Siden øygruppen ligger så nær Newfoundland, ville du kanskje forvente at øyene har mange likhetstrekk med naboen. Likheten stopper imidlertid ved klima og geografi. Saint-Pierre et Miquelon er en karakteristisk og unik øygruppe. Ikke bare har de sin egen tidssone, men både kulturen, språket, musikken og kjøkkenet er fransk.

  Saint-Pierre er perfekt å utforske til fots. Vær midt i historien og kulturen når du vandrer gjennom de brosteinsbelagte gatene og ser den iøynefallende europeiske og kanadiske arkitekturen.

  Maten er naturligvis magnifique. Duften av ferskbakt brød og deilige kaker strømmer ut i de livlige gatene fra sjarmerende bakerier. Fargerike matboder og restauranter frister med fransk mat med en lokal vri. Fisket er fortsatt grunnpilaren til øyene, så hvis du ønsker å smake fantastisk hummer har du kommet til rett plass.

  Etter en god dose severdigheter og sjarm i Saint-Pierre and Miquelon, er det tid for å gå om bord på MS Fram. Her står en helt annen type sansereise foran deg, med fokus på personlig velvære og naturvitenskap.

  Dag 2
  Saint Pierre et Miquelon

  En liten bit av Frankrike i Amerika

 • Dag 3
  Til sjøs

  Finn roen i naturens rytmer

  Det er tid for å slappe av, roe ned og komme i cruise-modus om bord på det koselige skipet vårt. Gjør deg kjent med fasilitetene om bord, som boblebadet, treningsrommet og badstuen, slapp av i salongen med en bok, og bli kjent med dine medreisende.

  Du vil også møte ekspedisjonsteamet, eksperter innen blant annet havforskning, marinbiologi og ornitologi, i tillegg til en velværeinstruktør, som alle har blitt håndplukket for dette unike ekspedisjonscruiset. De vil introdusere deg for vitenskap-, natur-, navigasjon- og velværeaktivitetene som vil være tilgjengelig underveis.

  Din tid til sjøs er en mulighet til å komme i kontakt med naturen. En viktig brikke til vårt mentale og fysiske velvære ligger i å øke bevisstheten og verdsettelsen av det naturlige miljøet rundt oss. Ekspedisjonsteamet vil være tilgjengelig underveis for å gjøre din oppdagelse av naturen enda mer interessant, for eksempel ved å hjelpe deg med å identifisere sjøfuglene som noen ganger følger skipet, eller vise deg rundt i skipets vitenskapssenter.

  På kveldene kan du slappe av i salongen, og glede deg til morsomme aktiviteter når ekspedisjonsteamet arrangerer quiz, spørsmålsrunder, filmkvelder og improviserte foredrag om området vi seiler i.

  Dag 3
  Til sjøs

  Finn roen i naturens rytmer

 • Dag 4-8
  Til sjøs

  Havet, naturen og deg

  Over de neste dagene vil du være opptatt med en rekke spennende aktiviteter.

  Oseanografi og forskning til sjøs

  Mens vi seiler fra den kjølige kysten av Nova Scotia til det varme, tropiske klimaet i Panama, vil du studere endringene i havet og effekten av havstrømmene, som Golfstrømmen, gjennom foredrag og kurs. Lær om forskjellene mellom marint liv langs kontinentalsokkelen og i dyphavet sammen med ekspedisjonsteamet. Dette kan innebære å observere sjøfugler eller analysere sjøvannprøver i vitenskapssenteret.

  Navigasjon på gammelt og nytt vis

  Du vil utforske astronavigasjon, astronomi, og hvordan dette kan sammenlignes med moderne elektroniske instrumenter. Lær hvordan de gamle oppdagelsesreisende navigerte havene ved bruk av en sekstant, og hvordan vikingene brukte optisk kalsitt og stjernene.

  Bevaring og forskningsprogrammer

  Du vil lære om problemstillinger som plastforurensning og hva vi kan gjøre for å redusere dette. Vi vil forklare engasjementet vårt for å bevare miljøet, og stegene vi tar mot å bli en ener innen bærekraftige ekspedisjonscruise.

  Du kan bli med på vitenskapsprosjekter der du studerer hval for Happywhale – en global sporing, du kan rapportere sky- og himmelforhold for GLOBE observer i samarbeid med NASA, eller bli med på sjøfugltellinger.

  Forskning og kunst

  Før oppfinnelsen av mikrofotografi, måtte vitenskapelige forskere male sine egne prøver da de var ute på ekspedisjoner. Bli med på et unikt malekurs der du undersøker prøver i mikroskopet og selv prøver å male dem. Du kan også la deg inspirere av naturen rundt deg og male det du opplever.

  Velvære og natur: en god sirkel

  Lær om det symbiotiske forholdet vårt til naturen, der vårt eget velvære har en direkte og positiv innvirkning på helsen til planeten vår. Studier viser at regelmessig samhandling med naturen gjør oss friskere og gladere. Forskning viser også at mennesker som føler en tilknytning til naturen med mer sannsynlighet vil opptre på måter som fremmer miljøet, for eksempel gjennom bevaringsaktiviteter. Lær om hva du kan gjøre for å opprettholde denne gode sirkelen.

  Helse og velvære

  Du vil få mange muligheter til å bli med på velværeaktiviteter og forsterke din tilknytning til naturen. Du kan praktisere yoga daglig, lære mantraer og meditasjonsteknikker, og bli med ekspedisjonsteamet på en lengre morgentur ute på dekk. Vi vil også ha et utvalg sunne og deilige vegetariske og plantebaserte menyvalg, i tillegg til ferske smoothies, juicer og næringsrik snacks tilgjengelig om bord.

  Dag 4-8
  Til sjøs

  Havet, naturen og deg

 • Dag 9
  Til sjøs

  Funn og konklusjoner

  På vei mot Panama på vår siste dag til sjøs, avslutter vi programmet vårt om bord. Kanskje du ønsker å diskutere tall og funn fra vitenskapsprogrammene med ekspedisjonsteamet, eller ta en siste titt på det fascinerende livet i havet i mikroskopet i vitenskapssenteret. Eller kanskje du bare ønsker å roe ned og slappe av i boblebadet, badstuen eller salongen?

  Sett av litt tid til å observere og nyte synet av den vakre naturen rundt deg. Ta inn over deg hvor majestetisk havet faktisk er, og det samme med skyene over deg. Hold utkikk etter dyreliv fra dekk mens du nyter det varmere klimaet i Karibien. Kanskje du får øye på delfin, flygefisk eller sjeldne sjøfugler. Observer harmonien i bevegelsene deres, og kjenn hvor avslappende det er.

  Ekspedisjonsteamet vil holde en presentasjon om programmets høydepunkter og oppsummere det vi har lært underveis. Det kan hende offiserene blir med på avskjedsmiddagen, og kanskje mannskapet til og med slår til med litt underholdning.

  Dag 9
  Til sjøs

  Funn og konklusjoner

 • Dag 10
  Colón, Panama

  Flere opplevelser i horisonten

  Estimert ankomsttid er 13:00

  Vi avslutter ekspedisjonscruiset i den livlige havnebyen Colón, med et beriket sinn, en sunnere kropp og mye å reflektere over. Colón ligger ved den karibiske inngangen til Panamakanalen, og er et godt utgangspunkt for å utforske Panama, Karibien eller Sør-Amerika videre.

  Hvis du har lyst til å kombinere sjøreisen med et landeventyr, kan du legge til tre ekstranetter med etterprogrammet vårt, og overnatte på en eksotisk jungelhytte i regnskogen ved elva Chagres. Her vil du besøke et regnskogsenter og en gård som jobber med gjenoppbygging av skog. Du vil også utforske jungelen på en båtsafari om kvelden, og nyte utsikten over området fra en kabelbane.

  Et annet populært etterprogram går til Casco Viejo, som udiskuterbart er det mest karismatiske nabolaget i Panama City. Ta en spasertur på gamle brosteinsbelagte gater, stopp opp på sjarmerende plazaer og beundre koloniarkitekturen på kirker, herregårder og Catedral Basílica Santa María la Antigua de Panamá. Husk å smake på noen av de lokale spesialitetene, som kaffe og kakao.

  Du kan også bestille et annet ekspedisjonscruise med oss fra Colón for å utforske den fascinerende kystlinjen langs Sør-Amerika, der du opplever kystbyer, dyreliv i jungelen og små landsbyer. Opplev det imponerende mesterverket innen ingeniørkunst, Panamakanalen, mens vi seiler gjennom det fantastiske systemet av sluser og ut til Stillehavet på motsatt side.

  Uansett hva du velger håper vi at du er inspirert, har en dypere kunnskap om havene våre, en større tilknytning til naturen og en bedre forståelse av hvordan ditt velvære kan ha en positiv påvirkning på planeten vår, når du reiser hjem. Vi ønsker deg en trygg reise videre, og ser frem til å utforske med deg på neste reise.

  Dag 10
  Colón, Panama

  Flere opplevelser i horisonten

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
20.

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
17.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Overnatting i Halifax før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Transport

 • Transport fra hotellet til flyplassen i Halifax før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra Saint Pierre lufthavn til skipet

Flygning

 • Flygning i økonomiklasse fra Halifax til Saint Pierre et Miquelon

Ekspedisjonscruise

 • Velværecruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde

Interessante aktiviteter og foredrag om bord

 • Demonstrasjoner av navigasjon, havforskning og marinbiologi med forskeren vår om bord
 • Observasjoner av fugle- og dyreliv ute på dekk med våre naturforskere
 • Stjernekikking og informative foredrag
 • Informasjon om bærekraftig seiling og Hurtigrutens engasjement for miljøet
 • Yoga, meditasjon og annen undervisning med erfarne, internasjonale instruktører
 • Sunne og deilige vegetariske og plantebaserte menyvalg, i tillegg til ferske smoothies og juicer
 • Inspirerende og informative foredrag om helse og velvære
 • Kurs om prinsippene bak yoga, meditasjon, mindfulness, pusteteknikker og holistisk velvære
 • Daglige meditasjoner for å gi slipp på stress og roe ned sinnet
 • Daglige spaserturer og tøyeøkter ute på dekk

Fasiliteter om bord

 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie før- og etterprogrammer med våre lokale partnere

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: