New England til Panama – Forbinder hav, natur og velvære

New England til Panama – Forbinder hav, natur og velvære

New England til Panama – Forbinder hav, natur og velvære

New England til Panama – Forbinder hav, natur og velvære

Reiseinformasjon 10 dager MS Fram
Avgang
18. september 2023
Pris fra
kr 16 506
Frokost, lunsj og middag inkludert

Få en dypere forståelse om havene våre på dette ti-dagers vitenskapsfokuserte cruiset, og berik samtidig ditt eget velvære.

Få en forståelse av havene våre

Mens vi seiler fra New England til Panama, vil du kunne ta del i et engasjerende program med foredrag, kurs og annen undervisning, som dekker temaer som marinbiologi og historien om navigering til sjøs fra vikingtiden og frem til i dag.

Lær fra det entusiastiske ekspedisjonsteamet som er håndplukket for deres ekspertise, og bruk mikroskopene i skipets vitenskapssenter til å utforske havets skjulte økosystem. Det vil også være vitenskapsprogrammer du kan delta i, knyttet til viktig pågående forskning over hele verden.

Finn din indre ro

Det handler imidlertid ikke bare om fakta og tall. Hvile og avslapning er også viktig. Ta deg tid til å stoppe opp, se ut på bølgene, reflektere og nyte kjærkommen egentid.

For å hjelpe deg med å nullstille sinn, kropp og sjel, vil det være daglige yoga- og meditasjonstimer om bord, med erfarne instruktører. Disse øktene vil gi deg en følelse av ny energi og ro i sjelen, så du er klar for nye eventyr.

Det kan hende du er en ny versjon av deg selv når reisen kommer til veis ende, med større glede og mye ny kunnskap.

New England til Panama – Forbinder hav, natur og velvære New England til Panama – Forbinder hav, natur og velvære
 • Dag 1
  Boston

  Historiske Boston

  18. september 2023

  Start eventyret ditt i den historiske byen Boston. Her kan du besøke stedet for det berømte Tea Party, og vandre Freedom Trail for å lære om byens revolusjonære rolle i å forme dagens USA.

  Du må også prøve byens kulinariske klassikere – dampende boller med sjømatchowder og stekte kamskjell. Og hvis du ser etter en hyggelig bar, vil du kanskje ta turen til Cheers, baren som inspirerte det legendariske TV-showet.

  Oppdag kolonitids- og revolusjonær historie i overflod eller besøk noen av verdens mest respekterte og innflytelsesrike universiteter før du hygger deg med en overnatting på et sentralt plassert hotell.

  Dag 1
  Boston

  Historiske Boston

 • Dag 2
  Boston

  Gå om bord i ekspedisjonsskipet ditt

  19. september 2023

  Etter frokost vil vi ta deg på en sightseeingtur i byen. Bostons rike historie brer seg ut i de mange distriktene, der man finner storslåtte bygninger fra kolonitiden i et svært moderne bysentrum.

  Ekspedisjonsskipet ditt, MS Fram, vil vente på deg i havnen etter turen din. Bli kjent med skipets fasiliteter og finn restaurantene, loungene og vitenskapssenteret om bord. Deretter har vi avreise fra New Englands kyst for starten på din reise sydover.

  Dag 2
  Boston

  Gå om bord i ekspedisjonsskipet ditt

 • Dag 3
  Til sjøs

  Finn roen i naturens rytmer

  20. september 2023

  Det er tid for å slappe av, roe ned og komme i cruise-modus om bord på det koselige skipet vårt. Gjør deg kjent med fasilitetene om bord, som boblebadet, treningsrommet og badstuen, slapp av i salongen med en bok, og bli kjent med dine medreisende.

  Du vil også møte ekspedisjonsteamet, eksperter innen blant annet havforskning, marinbiologi og ornitologi, i tillegg til en velværeinstruktør, som alle har blitt håndplukket for dette unike ekspedisjonscruiset. De vil introdusere deg for vitenskap-, natur-, navigasjon- og velværeaktivitetene som vil være tilgjengelig underveis.

  Din tid til sjøs er en mulighet til å komme i kontakt med naturen. En viktig brikke til vårt mentale og fysiske velvære ligger i å øke bevisstheten og verdsettelsen av det naturlige miljøet rundt oss. Ekspedisjonsteamet vil være tilgjengelig underveis for å gjøre din oppdagelse av naturen enda mer interessant, for eksempel ved å hjelpe deg med å identifisere sjøfuglene som noen ganger følger skipet, eller vise deg rundt i skipets vitenskapssenter.

  På kveldene kan du slappe av i salongen, og glede deg til morsomme aktiviteter når ekspedisjonsteamet arrangerer quiz, spørsmålsrunder, filmkvelder og improviserte foredrag om området vi seiler i.

  Dag 3
  Til sjøs

  Finn roen i naturens rytmer

 • Dag 4-8
  Til sjøs

  Havet, naturen og deg

  21. september 2023 - 25. september 2023

  Over de neste dagene vil du være opptatt med en rekke spennende aktiviteter.

  Oseanografi og forskning til sjøs

  Mens vi seiler fra den kjølige kysten av Nova Scotia til det varme, tropiske klimaet i Panama, vil du studere endringene i havet og effekten av havstrømmene, som Golfstrømmen, gjennom foredrag og kurs. Lær om forskjellene mellom marint liv langs kontinentalsokkelen og i dyphavet sammen med ekspedisjonsteamet. Dette kan innebære å observere sjøfugler eller analysere sjøvannprøver i vitenskapssenteret.

  Navigasjon på gammelt og nytt vis

  Du vil utforske astronavigasjon, astronomi, og hvordan dette kan sammenlignes med moderne elektroniske instrumenter. Lær hvordan de gamle oppdagelsesreisende navigerte havene ved bruk av en sekstant, og hvordan vikingene brukte optisk kalsitt og stjernene.

  Bevaring og forskningsprogrammer

  Du vil lære om problemstillinger som plastforurensning og hva vi kan gjøre for å redusere dette. Vi vil forklare engasjementet vårt for å bevare miljøet, og stegene vi tar mot å bli en ener innen bærekraftige ekspedisjonscruise.

  Du kan bli med på vitenskapsprosjekter der du studerer hval for Happywhale – en global sporing, du kan rapportere sky- og himmelforhold for GLOBE observer i samarbeid med NASA, eller bli med på sjøfugltellinger.

  Forskning og kunst

  Før oppfinnelsen av mikrofotografi, måtte vitenskapelige forskere male sine egne prøver da de var ute på ekspedisjoner. Bli med på et unikt malekurs der du undersøker prøver i mikroskopet og selv prøver å male dem. Du kan også la deg inspirere av naturen rundt deg og male det du opplever.

  Velvære og natur: en god sirkel

  Lær om det symbiotiske forholdet vårt til naturen, der vårt eget velvære har en direkte og positiv innvirkning på helsen til planeten vår. Studier viser at regelmessig samhandling med naturen gjør oss friskere og gladere. Forskning viser også at mennesker som føler en tilknytning til naturen med mer sannsynlighet vil opptre på måter som fremmer miljøet, for eksempel gjennom bevaringsaktiviteter. Lær om hva du kan gjøre for å opprettholde denne gode sirkelen.

  Helse og velvære

  Du vil få mange muligheter til å bli med på velværeaktiviteter og forsterke din tilknytning til naturen. Du kan praktisere yoga daglig, lære mantraer og meditasjonsteknikker, og bli med ekspedisjonsteamet på en lengre morgentur ute på dekk. Vi vil også ha et utvalg sunne og deilige vegetariske og plantebaserte menyvalg, i tillegg til ferske smoothies, juicer og næringsrik snacks tilgjengelig om bord.

  Dag 4-8
  Til sjøs

  Havet, naturen og deg

 • Dag 9
  Til sjøs

  Funn og konklusjoner

  26. september 2023

  På vei mot Panama på vår siste dag til sjøs, avslutter vi programmet vårt om bord. Kanskje du ønsker å diskutere tall og funn fra vitenskapsprogrammene med ekspedisjonsteamet, eller ta en siste titt på det fascinerende livet i havet i mikroskopet i vitenskapssenteret. Eller kanskje du bare ønsker å roe ned og slappe av i boblebadet, badstuen eller salongen?

  Sett av litt tid til å observere og nyte synet av den vakre naturen rundt deg. Ta inn over deg hvor majestetisk havet faktisk er, og det samme med skyene over deg. Hold utkikk etter dyreliv fra dekk mens du nyter det varmere klimaet i Karibien. Kanskje du får øye på delfin, flygefisk eller sjeldne sjøfugler. Observer harmonien i bevegelsene deres, og kjenn hvor avslappende det er.

  Ekspedisjonsteamet vil holde en presentasjon om programmets høydepunkter og oppsummere det vi har lært underveis. Det kan hende offiserene blir med på avskjedsmiddagen, og kanskje mannskapet til og med slår til med litt underholdning.

  Dag 9
  Til sjøs

  Funn og konklusjoner

 • Dag 10
  Colón, Panama

  Flere opplevelser i horisonten

  27. september 2023
  Estimert ankomsttid er 13:00

  Vi avslutter ekspedisjonscruiset i den livlige havnebyen Colón, med et beriket sinn, en sunnere kropp og mye å reflektere over. Colón ligger ved den karibiske inngangen til Panamakanalen, og er et godt utgangspunkt for å utforske Panama, Karibien eller Sør-Amerika videre.

  Hvis du har lyst til å kombinere sjøreisen med et landeventyr, kan du legge til tre ekstranetter med etterprogrammet vårt, og overnatte på en eksotisk jungelhytte i regnskogen ved elva Chagres. Her vil du besøke et regnskogsenter og en gård som jobber med gjenoppbygging av skog. Du vil også utforske jungelen på en båtsafari om kvelden, og nyte utsikten over området fra en kabelbane.

  Et annet populært etterprogram går til Casco Viejo, som udiskuterbart er det mest karismatiske nabolaget i Panama City. Ta en spasertur på gamle brosteinsbelagte gater, stopp opp på sjarmerende plazaer og beundre koloniarkitekturen på kirker, herregårder og Catedral Basílica Santa María la Antigua de Panamá. Husk å smake på noen av de lokale spesialitetene, som kaffe og kakao.

  Du kan også bestille et annet ekspedisjonscruise med oss fra Colón for å utforske den fascinerende kystlinjen langs Sør-Amerika, der du opplever kystbyer, dyreliv i jungelen og små landsbyer. Opplev det imponerende mesterverket innen ingeniørkunst, Panamakanalen, mens vi seiler gjennom det fantastiske systemet av sluser og ut til Stillehavet på motsatt side.

  Uansett hva du velger håper vi at du er inspirert, har en dypere kunnskap om havene våre, en større tilknytning til naturen og en bedre forståelse av hvordan ditt velvære kan ha en positiv påvirkning på planeten vår, når du reiser hjem. Vi ønsker deg en trygg reise videre, og ser frem til å utforske med deg på neste reise.

  Dag 10
  Colón, Panama

  Flere opplevelser i horisonten

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
18.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Overnatting i Boston før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Transport

 • Transport fra hotellet til flyplassen i Boston før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Velværecruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde

Interessante aktiviteter og foredrag om bord

 • Demonstrasjoner av navigasjon, havforskning og marinbiologi med forskeren vår om bord
 • Observasjoner av fugle- og dyreliv ute på dekk med våre naturforskere
 • Stjernekikking og informative foredrag
 • Informasjon om bærekraftig seiling og Hurtigrutens engasjement for miljøet
 • Yoga, meditasjon og annen undervisning med erfarne, internasjonale instruktører
 • Sunne og deilige vegetariske og plantebaserte menyvalg, i tillegg til ferske smoothies og juicer
 • Inspirerende og informative foredrag om helse og velvære
 • Kurs om prinsippene bak yoga, meditasjon, mindfulness, pusteteknikker og holistisk velvære
 • Daglige meditasjoner for å gi slipp på stress og roe ned sinnet
 • Daglige spaserturer og tøyeøkter ute på dekk

Fasiliteter om bord

 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie før- og etterprogrammer med våre lokale partnere

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: