Tryggere sammen

Når vi nå forbereder oss på en trygg oppstart av ekspedisjonscruisene våre igjen, har vi introdusert strenge tiltak på alle ekspedisjonsskipene våre for å redusere risikoen for covid-19.

Lesetid: fem minutter

Din sikkerhet er vår høyeste prioritet.

Vår høyeste prioritet er sikkerheten til gjestene våre, de ansatte og lokalsamfunnene vi besøker. Vi har gått sammen med eksperter innen helse og sikkerhet for å utforme nye protokoller og prosedyrer så vi kan være tryggere sammen når vi gjenopptar ekspedisjonsreisene våre.

Vi vil kontinuerlig evaluere helse- og sikkerhetsprosedyrene våre og oppdatere informasjonen på denne siden. De spesifikke tiltakene kan variere i henhold til forskjellige seilinger, nasjonale forskrifter, siste vitenskapelige og medisinske råd samt forholdene på seilingstidspunktet. Vi vil informere deg om de spesifikke tiltakene som gjelder for reisen din før avreise.

Hva vi gjør

Helsesjekk ved ombordstigning

Vi har innført strenge krav til ombordstigning for både gjester og besetning. De spesifikke kravene kan variere på forskjellige seilinger, men kan inkludere testing før reisen, helsesjekk og vaksinebevis.

Nye helse- og sikkerhetsprotokoller

I tillegg til forbedret rengjøring og desinfisering har vi introdusert nye protokoller, blant annet krav til bruk av munnbind, kapasitetsbegrensninger og andre tiltak i tråd med lokale krav.

Kontinuerlig overvåking for å identifisere risiko og handle raskt

Vi vil jevnlig overvåke helsen til gjestene og besetningen under hver sjøreise. Ved behov vil vi iverksette de robuste prosedyrene våre for forebygging og respons på utbrudd.

Medisinsk senter om bord med behandling og ekspertise av høy kvalitet

Vi har utvidet det medisinske tilbudet vårt om bord. Ekspedisjonsskipene våre har et velutstyrt medisinsk senter bemannet med en lege og sykepleier som er tilgjengelig til enhver tid.

Hva du gjør

Innreisekrav

Vi forventer at du følger alle gjeldende reise- eller karantenebestemmelser du er underlagt, enten hjemme eller på reisemålet.

Innreisetiltak

Få de siste offisielle oppdateringene fra IATA om innreisetiltak.

 

Helsesjekk ved ombordstigning

Vi vil informere deg om kravene til ombordstigning for sjøreisen din – sørg for at du oppfyller alle krav før du reiser. Vi ber deg også om at du ankommer tildelt innsjekkingstidspunkt for å kunne opprettholde kravene til fysisk avstand.

Helse- og sikkerhetsprotokoller

I løpet av sjøreisen vil du måtte følge alle retningslinjer rundt fysisk avstand, bruk av munnbind og håndvask for å bidra til sikkerheten til oss alle.

Overvåking og testing

Vi ber alle gjester om å være oppmerksomme på symptomer på covid-19, og å følge alle prosedyrer for å informere personalet vårt så snart eventuelle symptomer utvikler seg.

Bli med på en ekspedisjon med Hurtigruten

Krav til ombordstigning

Før avreisedatoen vil vi informere deg om de siste kravene for den spesifikke sjøreisen du skal være med på. Helsesjekken under ombordstigning kan variere i henhold til forskjellige seilinger, lokale forskrifter, siste vitenskapelige og medisinske råd samt forholdene på seilingstidspunktet.

Vår standard reisedokumentasjon er også påkrevd for hver sjøreise. Dette inkluderer en legeerklæring for fjerntliggende destinasjoner som Antarktis, Nordvestpassasjen, Nordøst-Grønland og transatlantiske overfarter.

Det er spesifikke krav for hver av havnene våre før avreise

Reiser du fra Dover er det obligatorisk å ta en PCR-test på havnen før du får lov til å gå om bord i fartøyet. Kostnaden for denne testen er 145 euro, og du vil bli tildelt en tid basert på innsjekkingstiden din. Resultatet vil foreligge innen 90 minutter, og hvis det er negativt vil du få lov til å gå ombord. Vi vil sørge for et venteområde og forfriskninger mens du venter på resultatene dine.

Reiser du fra Hamburg må du ,på grunn av offentlige forskrifter, ta en antigenttest og ha negativt resultat før du ankommer havnen. I tillegg er du pålagt å ta en obligatorisk PCR-test i havnen før du får lov til å gå om bord i fartøyet. Kostnaden for denne testen er 145 euro, og du vil bli tildelt en tid basert på innsjekkingstiden din. Resultatet kommer innen 90 minutter, og hvis det er negativt vil du få lov til å gå ombord. Vi vil sørge for et venteområde og forfriskninger mens du venter på resultatene dine.

Hvis resultatene dine kommer tilbake positivt, er vi selvfølgelig behjelpelige med å booke deg om til en fremtidig seiling.

Innsjekking

Innsjekkingsprosessene har blitt endret for å legge til rette for fysisk avstand og helsesjekk under ombordstigning. Gulvmarkeringer er på plass og hånddesinfisering vil være tilgjengelig. Gjester, besetning og innsjekkingspersonale må bruke munnbind under innsjekkingsprosessen. Kun medisinske munnbind eller FFP2, KN95 og N95-munnbind er tillatt om bord. Vi godtar ikke bruk av stoffmunnbind, hjemmelagede munnbind, ansiktsskjermer eller visir.

For å legge til rette for fysisk avstand under innsjekking, vil du bli tildelt et tidspunkt for innsjekking før avreisedatoen.

Livet om bord

Munnbind om bord

På nåværende tidspunkt må du bruke munnbind i fellesområder innendørs, unntatt når du spiser og drikker. Ute dekk kan du ta av munnbindet hvis det er mulig å holde god avstand fra andre. Retningslinjene kan variere på forskjellige destinasjoner, i tråd med lokale tiltak.

Kun medisinske munnbind eller FFP2, KN95 eller N95-munnbind er tillatt om bord. Vi godtar ikke bruk av stoffmunnbind, hjemmelagede munnbind, ansiktsskjermer eller visir.

Fysisk avstand

Vi planlegger å seile med redusert passasjerkapasitet for å gjøre det enklere å holde avstand om bord. Vi har også redusert gjestekapasiteten i fellesområder som restaurantene og foredragssalen, slik at alle gjester kan benytte seg av tjenestene og aktivitetene våre om bord på en komfortabel måte.

Rengjøring og hygiene

Vi har forbedret standardprosedyrene våre med ekstra rengjøringsprotokoller for å redusere risikoen for covid-19 og andre smittsomme sykdommer.

Alle fellesområder blir jevnlig rengjort og desinfisert i løpet av dagen, og hånddesinfisering er tilgjengelig over hele skipet. Vi har økt hyppigheten på alle rengjøringsprosedyrer, spesielt områder som berøres ofte.

Gjestelugarene rengjøres og desinfiseres daglig. Rengjøringspersonalet er utstyrt med personlig verneutstyr (PVU) og er opplært i nye metoder for å redusere risikoen for covid-19.

Ekspedisjonsforedrag og -aktiviteter

Et av høydepunktene på et ekspedisjonscruise med Hurtigruten er det brede utvalget av ekspedisjonsaktiviteter vi tilbyr om bord, fra foredrag til aktiviteter i vitenskapssenteret. For å unngå store forsamlinger vil alle forelesninger de første fem dagene av ekspedisjonscruiset ditt streames til lugaren din. Du vil fortsatt få den samme flotte innsikten fra vårt team av eksperter, men samtalene vil ikke finne sted personlig.

Vi har introdusert forbedrede rengjørings- og desinfiseringstiltak i fellesområder som for eksempel vitenskapssenteret. Hånddesinfisering vil være tilgjengelig, og berøringspunkter vil bli rengjort jevnlig. 

Bespisning

Vi har endret på serveringen av mat og drikke for å redusere risikoen for covid-19.

Vi har redusert setekapasiteten og utvidet åpningstidene i restaurantene for å øke avstanden mellom bordene. Det nye reservasjonssystemet vårt for restaurantene minimerer ventetiden. Ved inngangen til restaurantene kan gjestene forvente å finne dispensere med hånddesinfisering og få temperaturen sjekket med en kontaktløs temperaturmåler.

Vi har tilpasset menyene og tjenestene våre for å kunne tilby individuelle retter fremfor selvbetjente buffeter. Vi tilbyr også takeaway for gjester som ønsker å spise på lugaren.

Explorer-salongen og bassengbaren vil, der dette er gjeldende, kun ha bordservering.

Hotell- og velværefasiliteter

Bassenget, spaet og andre velværefasiliteter vil være åpne på alle skipene der dette er tilgjengelig. Bruk av disse fasilitetene og visse tjenester kan være begrenset.

Vi har introdusert nye prosedyrer i disse områdene, blant annet har vi forbedret rengjøring og desinfisering samt begrenset gjestekapasiteten. I noen tilfeller må du bestille time på forhånd.

Medisinske tjenester

Ekspedisjonsskipene våre har en liten sykestue om bord tilgjengelig til enhver tid. Hvert skip har et medisinsk team med en lege og minst én sykepleier, med døgnåpen støtte fra dedikerte landbaserte eksperter. Det medisinske personalet kan utføre en covid-19-hurtigtest om bord, og er opplært i forebygging og respons på utbrudd.

Utforsking på land

Aktiviteter, landinger og utflukter på land

Vi planlegger å tilby utflukter på land, ekspedisjonslandinger og ekspedisjonsaktiviteter i små grupper når vi starter opp ekspedisjonscruisene våre igjen. I tillegg til å bli med på en av de organiserte aktivitetene våre eller utfluktene på land, vil du kunne utforske på egenhånd i havner der dette er mulig. Spesifikke tilbud og tilgjengelighet avhenger av reiseruten og forholdene på seilingstidspunktet.

Vi følger alle krav fra lokale myndigheter og lokalsamfunn når vi utforsker på land, og justerer planer og prosedyrer deretter. I noen tilfeller betyr det at noen aktiviteter eller uavhengig utforsking er begrenset.

Sikkerhetstiltak på land

Vi har endret prosedyrene våre for ekspedisjonslandinger og ekspedisjonsaktiviteter i små grupper, som kajakkpadling og fotturer. Disse omfatter nå rengjørings- og desinfiseringstiltak for utstyr og ekspedisjonsbåter, fysisk avstand og bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde avstand.

Vi jobber tett med lokale partnere for å implementere retningslinjer for helse- og sikkerhet på alle utflukter på land. Dette kan omfatte begrenset gjestekapasitet på utflukter og transport, og nye prosedyrer for rengjøring og desinfisering.

Når vi besøker lokalsamfunn, enten med ekspedisjonsteamet eller under en utflukt på land, må du bruke munnbind. På naturlandinger og i villmarksområder kan du ta av munnbindet hvis det er mulig å holde god avstand fra andre.

Kun medisinske munnbind eller FFP2 KN95 eller N95-munnbind er tillatt om bord. Vi godtar ikke bruk av stoffmunnbind, hjemmelagede munnbind, ansiktsskjermer eller visir.

Ombordstigning

Vi har strenge krav før ombordstigning for å redusere risikoen for covid-19. Når vi starter opp igjen planlegger Hurtigruten Expeditions å kreve:

  • Bevis på negativ covid-19 PCR-test tatt maksimalt 72 timer før ankomst på skipet, med unntak for avganger fra Hamburg hvor testen må være tatt innenfor 48 timer.
  • Helse- og temperatursjekk, inkludert et signert egenerklæringsskjema Du kan bli nektet ombordstigning hvis du har symptomer på covid-19, har vært i nær kontakt med noen som har fått bekreftet smitte av covid-19 de siste 14 dagene, eller hvis du er underlagt isolasjon, karantene eller andre lignende restriksjoner av myndighetene.
  • Gratis covid-19 hurtigtest tilbys ved ombordstigning.
  • Bevis på at du er fullvaksinert mot covid-19 på alle seilinger med avreise i 2021 og 2022. Gjestene må kunne bevise at de er fullvaksinert med en covid-19-vaksine som er autorisert av Det europeiske legemiddelbyrået (EMA). Gjestene må anses for å være fullvaksinerte av helsemyndighetene i hvert land på reiseruten.

Helsesjekken og de spesifikke kravene til ombordstigning kan variere i henhold til forskjellige seilinger, nasjonale krav, siste vitenskapelige og medisinske råd samt forholdene på seilingstidspunktet. Spesifikke krav for fremtidige seilinger vil kunngjøres nærmere avreisedatoen. Vi utvikler fortsatt planene våre for ekspedisjonscruise til Antarktis i takt med at situasjonen endrer seg, og vil dele mer informasjon om dette så snart som mulig.

Standarddokumentasjon er fortsatt nødvendig for hvert ekspedisjonscruise, inkludert en legeerklæring for fjerntliggende destinasjoner som Antarktis, Nordvestpassasjen, Nordøst-Grønland og transatlantiske sjøreiser.

Gjestene vil bli tildelt et ankomsttidspunkt for innsjekking på skipet. Gulvmarkeringer vil være på plass for å bidra til å opprettholde fysisk avstand, og hånddesinfisering vil være tilgjengelig. Gjester, besetning og innsjekkingspersonale må bruke munnbind under innsjekkingsprosessen.

På nåværende tidspunkt krever vi at gjestene har med et bevis på en negativ covid-19 PCR-test tatt i løpet av de siste 72 timene, med unntak for avganger fra Hamburg hvor testen må være tatt innenfor 48 timer. Vi krever også en negativ hurtigtest utført i forbindelse med ombordstigning. Hurtigtesten blir tatt ved ombordstigning.

De spesifikke kravene kan variere i henhold til forskjellige seilinger, nasjonale krav, siste vitenskapelige og medisinske råd samt forholdene på seilingstidspunktet.

Om bord

På nåværende tidspunkt er munnbind påkrevd for gjester og besetning ved flere situasjoner i løpet av sjøreisen. Du må bruke munnbind i fellesarealer innendørs, unntatt når du spiser og drikker. Ute på dekk kan du ta av munnbindet dersom det er mulig å holde god avstand til andre.

Vi vil evaluere retningslinjene våre for bruk av munnbind kontinuerlig i takt endringer i helse- og sikkerhetsprosedyrer. Retningslinjene kan variere på forskjellige destinasjoner, i tråd med lokale tiltak.

Kun medisinske munnbind eller FFP2-munnbind er tillatt om bord. Vi godtar ikke bruk av stoffmunnbind, hjemmelagede munnbind, ansiktsskjermer eller visir.

Hurtigruten Expeditions opererer relativt små skip. Ved normal drift har de største skipene våre en maksimal kapasitet på rundt 530 gjester. For tiden opererer vi med redusert kapasitet på alle skip for å legge til rette for bedre fysisk avstand om bord.

Kapasitetsrestriksjonene varierer på forskjellige skip, og kan variere på forskjellige seilinger hvis vi må justere retningslinjene våre i henhold til regionale krav.

Vi planlegger å seile med redusert passasjerkapasitet, og har også redusert kapasiteten i fellesarealer som restaurantene og foredragssalene, for å begrense antall personer på samme sted til samme tid.

Vi har gjort flere justeringer til den vanlige mat- og drikkeserveringen vår for å redusere risikoen for covid-19, samtidig som vi sikrer at gjestene våre kan nyte de deilige måltidene våre om bord. Vi vil fortsette med å oppdatere tjenestene og prosedyrene våre i takt med at de generelle helse- og sikkerhetsprosedyrene våre endrer seg.

Nye prosedyrer:

  • Redusert setekapasitet og utvidede åpningstider i restaurantene for å øke avstanden mellom bordene
  • Nytt reservasjonssystem for å minimere kødannelse
  • Tilpassede menyer og tjenester for å kunne tilby individuelle retter fremfor selvbetjente buffeter
  • Takeaway-tilbud for gjester som ønsker å spise på lugaren

Explorer-salongen og bassengbaren (der dette er gjeldende) vil kun ha bordservering.

Ved inngangen til restaurantene kan gjestene forvente å finne hånddesinfisering og få temperaturen sjekket ved hjelp av en kontaktløs temperaturmåler. Kjøkkenet vårt følger som alltid de høyeste standarder for hygiene og kvalitet. Berøringspunkter i restaurantene og på kjøkkenet rengjøres og desinfiseres hyppig.

Vi planlegger å ha disse fasilitetene åpne på alle skip der dette er tilgjengelig. Bruk av disse fasilitetene og visse tjenester kan være begrenset når vi gjenopptar driften.

Vi har introdusert nye prosedyrer i disse områdene, blant annet har vi forbedret rengjørings- og desinfiseringsprosedyrer og begrenset gjestekapasiteten. I noen tilfeller vil gjestene måtte reservere tid på forhånd for å redusere kødannelse og opprettholde fysisk avstand.

Vi planlegger å tilby de vanlige ekspedisjonsaktivitetene våre om bord, inkludert vitenskapssenteret og foredragene, når vi starter opp igjen.

Vi har introdusert nye prosedyrer i disse fellesarealene, blant annet har vi forbedret rengjørings- og desinfiseringsprosedyrer og begrenset gjestekapasiteten i områder som foredragssalene. Hånddesinfisering vil være tilgjengelig, og berøringspunkter vil bli rengjort jevnlig.

Setekapasiteten i foredragssalene har blitt justert, og på noen skip tilbyr vi strømming av foredrag til lugarene.

Vi har forbedret standardprosedyrene våre og fått på plass ekstra rengjøringsprosedyrer for å forhindre spredningen av covid-19, basert på siste teknologi og medisinske og vitenskapelige råd.

Alle fellesarealer blir jevnlig rengjort og desinfisert i løpet av dagen. Vi har økt hyppigheten på alle rengjøringsprosedyrer, spesielt områder som berøres ofte.

Gjestelugarene rengjøres og desinfiseres daglig. Rengjøringspersonalet er utstyrt med personlig verneutstyr (PVU) og er opplært i nye protokoller for å redusere risikoen for covid-19.

Ekspedisjonscruisene våre seiler med en liten sykestue om bord som er tilgjengelig døgnet rundt. Hvert skip har et medisinsk team med en lege og minst én sykepleier, med døgnåpen støtte fra dedikerte landbaserte eksperter. Det medisinske personalet kan utføre en covid-19-hurtigtest om bord, og er opplært i forebygging og respons på utbrudd.

På land

I havner der dette er mulig, planlegger vi at gjestene våre kan utforske på egenhånd, i tillegg til å bli med på aktiviteter eller utflukter organisert av Hurtigruten Expeditions. I noen tilfeller kan utforsking på egenhånd være begrenset på grunn av lokale krav eller forhold.

Ved landsetting og i villmarksområder kan gjestene utforske fritt innenfor et område som ekspedisjonsteamet har utpekt.

Når vi besøker lokalsamfunn, enten med ekspedisjonsteamet eller under en utflukt på land, må gjestene bruke munnbind.

Utendørs på ilandsettinger og i villmarksområder kan du ta av munnbindet hvis det er mulig å holde god avstand fra andre. Munnbind er også påkrevd på ekspedisjonsbåtene våre, når det ikke er mulig å holde god avstand fra andre.

Vi vil evaluere retningslinjene våre for bruk av munnbind kontinuerlig i takt med endringer i helse- og sikkerhetsprosedyrer. Retningslinjene kan variere i forskjellige havner, i tråd med lokale krav.

Kun medisinske munnbind eller FFP2, KN95 og N95-munnbind er tillatt om bord. Vi godtar ikke bruk av stoffmunnbind, hjemmelagede munnbind, ansiktsskjermer eller visir.

Vi samarbeider med lokale partnere for å implementere nye helse- og sikkerhetsprotokoller for alle aktiviteter på land. Dette kan innebære å begrense gjestekapasiteten på utflukter og busser for å legge til rette for fysisk avstand, nye rengjørings- og desinfiseringsprosedyrer, samt andre endringer på tjenester og opplevelser.

Vi har endret prosedyrene våre for ekspedisjonslandinger og ekspedisjonsaktiviteter i små grupper, som kajakkpadling, fotturer og tur med truger. Dette omfatter nye rengjørings- og desinfiseringstiltak for utstyr og ekspedisjonsbåter, fysisk avstand, og bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde avstand fra andre.

Vi følger alle krav fra lokale myndigheter og lokalsamfunn når vi utforsker på land, og justerer planer og prosedyrer etter behov. I noen tilfeller vil det betyr at noen aktiviteter blir begrenset.

Når vi starter opp igjen vil transportbussene ha redusert kapasitet for å legge til rette for fysisk avstand. Vi har implementert nye helse- og sikkerhetsprosedyrer med leverandørene våre, og bussene vil bli desinfisert jevnlig.

Covid-19-vaksinasjon

Ja. Hurtigruten Expeditions vil kreve bevis på vaksinasjon mot covid-19. Disse retningslinjene gjelder for alle seilinger med Hurtigruten Expeditions med avreise i 2021 eller 2022.

For alle Hurtigruten ekspedisjonscruise i 2022, krever vi at alle gjester (inkludert barn under 18 år) er fullvaksinerte mot covid-19 med en WHO-godkjent vaksine. I tillegg må vaksinen og koronasertifikatet oppfylle lokale krav i området for cruiset.

Reiserestriksjoner og regler er i stadig endring. Gjestene er ansvarlige for å sikre at de anses for å være fullvaksinerte av helsemyndighetene i hvert land på sjøreisen, uavhengig av om de planlegger å gå i land.

Hurtigruten Expeditions forbeholder seg retten til å nekte ombordstigning til gjester som ikke oppfyller gjeldende forskrifter til hvert land på sjøreisen, på tidspunktet for ombordstigning.

Hurtigruten Expeditions vil følge med kontinuerlig på lokale krav og siste vitenskapelige og medisinske råd for fremtidige ekspedisjonscruise. Reisende bør søke helseinformasjon og råd fra helsepersonell angående vaksinasjon.

Fra november 2021 gjelder disse retningslinjene for alle seilinger med Hurtigruten Expeditions som har avreise i 2021 or 2022. Vi vil fortsette med å evaluere retningslinjer og prosedyrer for fremtidige seilinger med Hurtigruten Expeditions.

Dette vaksinekravet gjelder ikke for reiser langs norskekysten.

For alle Hurtigruten ekspedisjonscruise i 2022, krever vi at alle gjester (inkludert barn under 18 år) er fullvaksinerte mot covid-19 med en WHO-godkjent vaksine. I tillegg må vaksinen og koronasertifikatet oppfylle lokale krav i området for cruiset.

Hurtigruten Expeditions vil følge med kontinuerlig på lokale krav og siste vitenskapelige og medisinske råd for fremtidige seilinger for å evaluere hvilke vaksiner vi godtar. Reisende bør søke helseinformasjon og råd fra helsepersonell angående vaksinasjon.

Reiserestriksjoner og regler er i stadig endring. Mange land har forskjellige retningslinjer for om en kombinasjon av vaksiner anses for å være full vaksinering eller ei. I noen tilfeller aksepteres kun noen spesifikke vaksinekombinasjoner som fullvaksinering.

Gjestene er ansvarlige for å sikre at de anses for å være fullvaksinerte av helsemyndighetene i hvert land på reiseruten, uavhengig av om de planlegger å gå i land. Hurtigruten Expeditions forbeholder seg retten til å nekte ombordstigning til gjester som ikke oppfyller gjeldende forskrifter til hvert land på sjøreisen på tidspunktet for ombordstigning.

Reiserestriksjoner og regler er i stadig endring. Vi forstår at noen land på nåværende tidspunkt anser personer som kan dokumentere at de har gått gjennom covid-19-infeksjon som fullvaksinerte, med kun én av to doser av en vaksine.

Gjestene er ansvarlige for å sikre at de anses for å være fullvaksinerte av helsemyndighetene i hvert land på reiseruten, uavhengig av om de planlegger å gå i land. Hurtigruten Expeditions forbeholder seg retten til å nekte ombordstigning til gjester som ikke oppfyller gjeldende forskrifter til hvert land på sjøreisen på tidspunktet for ombordstigning.

Vi vil bekrefte hva som er godkjente vaksinebevis før avreisedatoen. Et vaksinebevis vil være påkrevd ved ombordstigning, og du kan i tillegg måtte vise det i løpet av ekspedisjonsreisen hvis medisinsk personale eller helsemyndigheter ber om det.

For seilinger med avreise i 2021 og 2022 kan vi kun ta imot gjester som anses for å være fullvaksinert av helsemyndighetene i alle landene på sjøreisen. Dette gjelder gjester i alle aldre, uavhengig om de planlegger å gå i land.

Gjester som ikke kan vaksineres oppfordres til å kontakte Hurtigruten Expeditions for å diskutere alternativer for ombooking til en fremtidig avreise.

Fra 1. juli 2021 er vaksinasjon kun påkrevd for gjester på seilinger med avreisedato i 2021 og 2022. Kontakt Hurtigruten Expeditions så snart som mulig for å høre mer om hvilke alternativer du har.

Hvis bestillingen ble gjort før disse nye retningslinjene trådte i kraft 1. juli 2021, og du ikke rekker å bli vaksinert før avreise eller få vaksinebevis, ta kontakt med Hurtigruten Expeditions for å snakke om hvilke alternativer du har med tanke på refusjon eller ombooking til en fremtidig dato.

Vi har sørget for å tilby covid-19-vaksine til alle Hurtigruten Expeditions’ besetningsmedlemmer. Når vi starter opp igjen vil alle skipene våre seile med fullvaksinerte gjester og besetning.

I tillegg vil besetningen følge en rekke strenge retningslinjer ved ombordstigning og i løpet av reisen, inkludert testing, karantene, fysisk avstand og jevnlig overvåkning om bord.

Generelt

Vi forventer at gjester som reiser med Hurtigruten Expeditions opptrer med respekt for medreisende, ansatte og partnere, samt lokalsamfunnene vi besøker.

Gjestene forventes å overholde alle gjeldende reiserestriksjoner eller karantenebestemmelser på seilingstidspunktet, i tillegg til protokollene som Hurtigruten Expeditions har implementert.

Du finner de siste kravene våre til ombordstigning på nettstedet vårt, og du vil få de spesifikke kravene for sjøreisen din før avreise. Disse kravene kan inkludere testing, et obligatorisk egenerklæringsskjema og andre prosedyrer for å redusere risikoen for covid-19.

Hurtigruten Expeditions vil kontinuerlig følge med på lokale krav og siste vitenskapelige råd i takt med at disse endrer seg. Alle våre helse- og sikkerhetsprotokoller, inkludert krav til ombordstigning, vil justeres i henhold til forholdene på seilingstidspunktet.

Ja, alle gjester må følge kravene våre til ombordstigning.

Disse kravene kan inkludere testing, et obligatorisk egenerklæringsskjema og andre prosedyrer for å redusere risikoen for covid-19. Alle våre helse- og sikkerhetsprotokoller, inkludert krav til ombordstigning, vil justeres i henhold til forholdene på seilingstidspunktet.

Ja, på nåværende tidspunkt er munnbind påkrevd for gjester og besetning i flere situasjoner i løpet av sjøreisen.

Du må bruke munnbind i fellesarealer innendørs, unntatt når du spiser og drikker. Ute på dekk kan du ta av munnbindet hvis det er mulig å holde god avstand fra andre.

Når du besøker lokalsamfunn må du bruke munnbind. Utendørs på naturlandinger og i villmarksområder kan du ta av munnbindet hvis det er mulig å holde god avstand fra andre.

Vi vil evaluere retningslinjene våre for bruk av munnbind kontinuerlig i takt med at helse- og sikkerhetsprosedyrene våre endrer seg. Retningslinjene kan variere på forskjellige destinasjoner, i tråd med lokale tiltak.

Kun medisinske munnbind eller FFP2, KN95 og N95-munnbind er tillatt om bord. Vi godtar ikke bruk av stoffmunnbind, hjemmelagede munnbind, ansiktsskjermer eller visir.

I tillegg til en grundig helsesjekk ved ombordstigning, overvåker vi helsen til alle om bord i løpet av sjøreisen. Rundt på skipet og ved inngangen til restaurantene våre har vi installert kontaktløse temperaturmålere som tar feberen på gjestene daglig. Vi foretar også jevnlige helse- og temperatursjekker på besetningen.

Det medisinske personalet vårt kan utføre en covid-19-hurtigtest om bord. Du kan bli bedt om å ta en covid-19-test i løpet av sjøreisen, for eksempel hvis dette er påkrevd av lokale myndigheter eller hvis du opplever symptomer på covid-19.

Du må isolere deg på lugaren og ringe resepsjonen øyeblikkelig hvis du får symptomer på covid-19, som hoste, kortpustethet, vanskeligheter med å puste, feber eller kuldefølelse, tap av smak eller lukt, oppkast eller diaré. Det medisinske personalet vårt kan utføre en covid-19-hurtigtest om bord. Om nødvendig har vi robuste prosedyrer for forebygging og respons på utbrudd.

Hvis gjester får beskjed om at de er «nærkontakt» via kontaktsporing, vil de bli bedt om å isolere seg på lugaren og ringe resepsjonen øyeblikkelig. Det medisinske personalet vårt kan utføre en covid-19-hurtigtest om bord. Om nødvendig har vi robuste prosedyrer for forebygging og respons på utbrudd.

Gjester som tester positivt vil bli isolert på en lugar i skipets røde sone. Dette gjelder både asymptomatiske gjester og gjester med symptomer. Gjester som identifiseres som nærkontakt må være i karantene i skipets røde sone, uansett testresultat. Det medisinske personalet og besetningen vil være tilgjengelig for å ta vare på gjestene og svare på spørsmål de måtte ha.

Der dette er mulig vil alle gjester i den røde sonen bli flyttet over på et karantenehotell på land som drives av lokale myndigheter. I noen land vi besøker kan dette medføre en ekstrakostnad. Lokale myndigheter vil bestemme lengden på isolasjons- og karanteneperioden. I tillegg til de strenge tiltakene våre for infeksjonskontroll, etterlever vi også alle isolasjons- og karantenebestemmelser som landene vi besøker har vedtatt.

Det er noen ganger kun mulig å flytte over på et karantenehotell når vi ankommer den siste anløpshavnen vår, siden flere av ekspedisjonscruisene våre foregår i fjerntliggende områder.Hvis du ikke har fullført den obligatoriske isolasjons- eller karanteneperioden ved slutten av ekspedisjonscruiset, vil du bli flyttet over på et karantenehotell der du vil oppholde deg resten av isolerings- eller karantenetiden. Vit at Hurtigruten-teamet vil være tilgjengelig for deg døgnetrundt, og vi vil hjelpe deg med å komme deg hjem når isolasjons- eller karantenetiden er over.

Hurtigruten Expeditions har strenge tiltak for å beskytte gjester og besetning på alle ekspedisjonscruise. Det grundige testregimet vårt – både før ombordstigning og i løpet av ekspedisjonscruiset – i tillegg til tiltakene våre rundt infeksjonskontroll, er utformet i samarbeid med ledende eksperter innen helse og sikkerhet. Hvis noen om bord skulle teste positivt for covid-19, vil de og deres nærkontakter bli flyttet til den røde sonen, der vi vil være tilgjengelige for å hjelpe dem døgnet rundt.

Den røde sonen er en del av skipet som har blitt klargjort spesifikt for gjester som tester positivt for covid-19 eller gjester som anses for å være nærkontakter. Når den røde sonen er aktivert, kan ingen besøkende eller medreisende gå inn i denne sonen. Kun medisinsk personell og utvalgte besetningsmedlemmer kan gå inn i den røde sonen. De må bruke personlig verneutstyr (PVU) og alltid følge strenge prosedyrekoder.

Vi forstår at noen gjester kan trenge en negativ covid-19-test for å reise hjem eller fortsette reisen internasjonalt etter en sjøreise. Vi utfører covid-19-tester om bord som en del av den pågående helseovervåkningen og planen vår for forebygging og respons på utbrudd. På nåværende tidspunkt tilbyr vi imidlertid ikke dokumentasjon for gjestenes videre reiser, med unntak av reiser med MS Fram eller MS Roald Amundsen til Antarktis.

Reiserestriksjoner verden over er i stadig endring, og når vi planlegger oppstart av driften vår igjen, vurderer vi disse behovene og hvilke alternativer vi har for å innfri dem.

Vi vil kontinuerlig oppdatere tiltakene våre i henhold til siste medisinske og vitenskapelige råd samt tilgjengelig teknologi.

Når vi starter opp ekspedisjonsreisene våre igjen til destinasjoner verden over, vil helse- og sikkerhetsprotokollene våre variere fra sjøreise til sjøreise, basert på de endrende kravene til lokale myndigheter.

Vi er i gang med å oppdatere helse- og sikkerhetsprosedyrene våre for den kommende sesongen i Antarktis, og de unike kravene til seiling her. Dette vil mest sannsynlig involvere ekstra tiltak, spesielt for den obligatoriske delen av reisen før/etter sjøreisen (hotell, charterflygning etc.) som er inkludert.

Gjestene vil fortsatt motta reisedokumentene tre til fire uker før avreise. Disse reisedokumentene vil inkludere viktig informasjon om ombordstigning, ankomst og avreise, samt helse- og sikkerhetsprosedyrer.