Tryggere sammen

Vi har introdusert tiltak på alle ekspedisjonsskipene våre, utformet for å redusere risikoen for covid-19.

Din sikkerhet er vår høyeste prioritet

Vår prioritet er sikkerheten til våre gjestene, ansatte og lokalsamfunnene vi besøker. Vi har gått sammen med eksperter innen helse og sikkerhet for å utforme og implementere protokoller og prosedyrer over hele ekspedisjonsflåten vår. *

Vi vil kontinuerlig evaluere helse- og sikkerhetsprosedyrene våre og oppdatere informasjonen på denne siden. Derfor kan prosedyrene bli endret. De spesifikke tiltakene kan variere på forskjellige seilinger på grunn av lokale forskrifter, oppdateringer i vitenskapelige og medisinske råd samt forholdene på seilingstidspunktet. Vi vil gjøre vårt beste for å informere deg om de spesifikke tiltakene som gjelder for reisen din før avreise.

Hva vi gjør

Vi iverksatte ombordstigningskrav for både gjester og besetningsmedlemmer, som kan variere etter seiling eller reisemål. Vi benytter også forsterkede rengjørings- og desinfiseringsprotokoller om bord. I tillegg overvåker vi helsen til gjester og besetning, og hvis påkrevd vil vi innlede de robuste prosedyrene vi har etablert for forebygging og respons på utbrudd.

Hva du gjør

Vi forventer at du følger alle gjeldende reise- eller karantenebestemmelser du kan være underlagt, enten hjemme eller på ekspedisjonsreisemålet. Vi ber også alle gjester om å være oppmerksomme på COVID-19-symptomer, og å følge prosedyrer for å informere besetningen vår hvis du utvikler symptomer.

Merk at prosedyrene og kravene våre til ombordstigning kan være strengere enn nasjonale regler. Derfor er det viktig at du leser informasjonen nedenfor, der vi gir en oversikt over prosedyrene og kravene våre.

Interaktivt reisekart

Bruk vårt interaktive kart for å holde deg oppdatert på hvilke land som er åpne for reise akkurat nå og få informasjon om potensielle innreisekrav.

 

Bli med på en ekspedisjon med Hurtigruten

Følgende avsnitt (krav til ombordstigning, vaksinasjon for ekspedisjonscruise, krav om booster-dose, testkrav og bevis på bedring etter smitte) er gyldige for alle ekspedisjoner med MS Fram, MS Otto Sverdrup og MS Roald Amundsen med avreise før 28. september 2022 og alle andre skip med avreise før 1. oktober 2022.

Krav til ombordstigning

Nedenfor finner du viktig informasjon om krav rundt ombordstigning på cruiset ditt. Prosessen med helsesjekk ved ombordstigning kan variere på forskjellige seilinger på grunn av forskjellige lokale regler, oppdateringer av vitenskapelige og medisinske råd og forholdene på seilingstidspunktet. Instruksjoner fra lokale helsemyndigheter og endringer i forskrifter kan også påvirke prosedyrene og hvordan vi håndterer spesifikke tilfeller. Hvis det gjøres endringer før seilingen, vil vi gjøre vårt beste for å informere deg om de siste kravene for cruiset ditt før avreise.

Vaksinasjon for ekspedisjonscruise

Merk: Du er ansvarlig for å sikre at du anses for å være fullvaksinert av helsemyndighetene i hvert land på seilingen, uavhengig av hvorvidt du planlegger å gå i land. Du bør søke helseinformasjon og råd fra helsepersonell angående vaksinasjon.

FAQ

Alle gjester som er 3 år eller over må dokumentere at de har tatt den primære covid-19-vaksinasjonsserien. En gyldig QR-kode eller vaksinesertifikat godtas. Vennligst les testkravene for Galápagosøyene hvis du ikke er fullvaksinert.

Gjester under 3 år trenger ikke å fremvise covid-19-sertifikater for å gå om bord på skipet.

Vi krever at alle gjester over 12 år har fullført grunnvaksinasjon mot covid-19 med WHO-godkjente vaksiner.

Gjester på fem til elleve år må ha minst én vaksine eller bevis på bedring etter covid-19 datert i 2022. Et grønt pass, et sertifikat, en legeerklæring eller et positivt testresultat med navn og en dato minst 10 dager før ombordstigning er godkjent bevis på bedring etter smitte.

 

Du anses for å ha fullført grunnvaksinasjon 14 dager etter å ha fått siste dose av en WHO-godkjent vaksine. Merk: En grunnvaksinasjon viser til antall innledende påkrevde doser. Det inkluderer ikke oppfriskningsdoser. For eksempel består grunnvaksinasjon fra Moderna og Pfizer av to doser.

Vaksinen og vaksinesertifikatet må oppfylle lokale krav i cruiseområdet.

Krav om oppfriskningsdose

 • Gjester som har fullført grunnvaksinasjon for mer enn 150 dager siden, må vise bevis på at de også har tatt oppfriskningsdosen.
 • Det er ikke pålagt at gjester har tatt en booster-vaksine.
 • Gjester over 12 år som har fullført grunnvaksinasjon for mer enn 270 dager siden, må vise bevis på at de også har tatt oppfriskningsdosen.
 • Gjester som har blitt frisk etter covid-19 i 2022, trenger ikke en boosterdose. De må imidlertid legge frem bevis på bedring etter smitte. Et positivt testresultat med navn og dato ikke mindre enn 10 dager før er godkjent bevis på bedring etter smitte.

Hurtigruten Expeditions forbeholder seg retten til å nekte ombordstigning til gjester som ikke oppfyller gjeldende forskrifter til hvert land på seilingen, på tidspunktet for ombordstigning.

Hvis du ikke kan vaksineres, ber vi deg kontakte oss for å snakke om mulighetene du har for ombooking. Hvis din bestilling ble gjort før retningslinjene trådte i kraft 1. juli 2021, og du ikke rekker å bli vaksinert før avreise eller få vaksinebevis, ber vi deg kontakt oss for å snakke om alternativer for refusjon eller ombooking til en fremtidig avreise.

Dette vaksinekravet gjelder ikke for Hurtigrutens sjøreiser langs norskekysten.

Ved innsjekk og ombordstigning

Våre innsjekkingsprosesser er modifisert for å redusere risikoen for infeksjon. Prosessen kan avhenge av stedet for cruiset ditt, men kan inkludere tilordnede tidspunkt for ombordstigning, en helse- og temperatursjekk, et helseerklæringsskjema før ombordstigning og gjennomgang av COVID-19 tester og/eller vaksinasjonsstatus (se ovenfor for mer informasjon).

Regioner

Alle gjester over 5 år ta en obligatorisk hurtigtest i havnen. Hvis testresultatet er negativt, vil du få tillatelse til å gå om bord. Testen koster 65 EUR og belastes kontoen din om bord. Du kan bruke om bord-kreditt til å betale for testen.

Alle gjester over 5 år vil ta en obligatorisk hurtigtesthotellet i Longyearbyen. Hvis testresultatet er negativt, vil du få tillatelse til å gå om bord. Testen koster 30 EUR og belastes kontoen din om bord. Du kan bruke om bord-kreditt til å betale for testen.

Alle gjester over fem år må vise bevis på negativ antigen/hurtigtest tatt senest 72 timer før ombordstigning. Testsertifikatet må være utstedt av et laboratorium eller en testleverandør.

Hvis du er bosatt i Longyearbyen vil du bli testet på kaia før ombordstigning.

Alle gjester over 5 år vil ta en obligatorisk hurtigtest før ombordstigning.

 • Hvis du går om bord i Vancouver, Anchorage eller Seward, vil testen din finne sted på et testsenter som er spesifisert i reisedokumentene dine.
 • Hvis du går om bord i Nome, vil du ta en covid-19-test i Vancouver før ombordstigning på charterflygningen til Alaska.
 • Hvis du går om bord i Cambridge Bay, vil du ta en covid-19-test i Edmonton før ombordstigning på charterflygningen til Cambridge Bay.

Testen koster 75 euro, og blir belastet om bord-kontoen din. Du kan bruke om bord-kreditt til å betale for testen.

Gjester som anses som fullvaksinerte trenger ikke ta en test før de går om bord på skipet. Les ovennevnte ombordstigningskrav for Galápagosøyene for mer informasjon.

Gjester som ikke anses som fullvaksinerte fremvise bevis på en negativ PCR-test eller hurtigtest tatt mindre enn 72 timer før de går om bord på flyvningen fra Quito til Galápagosøyene. Selvtester godtas ikke; testsertifikatet må være utstedt av et laboratorium eller en testleverandør.

Testkrav 

Følgende informasjon gjelder for alle ekspedisjoner, med unntak av de om bord i MS Santa Cruz II:

 • Fra 4. september 2022 må alle gjester fremlegge en negativ covid-19-test under ombordstigningen.
 • Hurtigruten Expeditions utfører ikke lenger testing under ombordstigning.
 • Derfor må gjester fremvise dokumentasjonen før ombordstigning.
 • Vi aksepterer enten et PCR- eller et hurtigtestsertifikat som er sertifisert av et laboratorium eller testleverandør:
  • PCR-testen må være tatt innen 72 timer før ombordstigning i skipet.
  • Hurtigtesten må være tatt innen 48 timer før ombordstigning i skipet.
 • Sertifikatet må være utstedt av et laboratorium eller testleverandør, selvtester utført uten tilsyn aksepteres ikke
 • Følgende informasjon må finnes på testresultatdokumentet:
  • Type test
  • Enhet som utsteder resultat
  • Innhentingsdato for prøve
  • Fullt navn
  • Fødselsdato

Merk: Du finner informasjonen i reisedokumentene om hvor du kan ta en test i landet for ombordstigning dersom du ankommer utenfor tidsperioden nevnt ovenfor.

Bevis på bedring etter smitte

Som bevis på at du har gjennomgått COVID-19, må gjester fremvise et sertifikat på en positiv PCR- eller hurtigtest. Du vil da være fritatt for testingen som er nevnt ovenfor. Vi krever at alle gjester overholder vaksinasjonsretningslinjene våre, selv om de presenterer et sertifikat som bevis på bedring etter smitte. Sertifikatet for bevis på bedring etter smitte må dateres som følger:

 • For cruise med avreise fra Europa må sertifikatet for bevis på bedring etter smitte være datert ikke mindre enn 10 dager og ikke mer enn 180 dager før ombordstigning.
 • For cruise med avreise fra Nord-Amerika må sertifikatet for bevis på bedring etter smitte være datert ikke mindre enn 10 dager og ikke mer enn 90 dager før avreise.

Uten bevis på bedring etter smitte i henhold til det ovenstående kan du ikke reise hvis du tester positivt eller inkonklusivt. Hvis resultatet er positivt, kan du naturligvis ombestille reisen til en fremtidig seiling.

Du kan bli bedt om å vise ulike skjemaer under ombordstigning. Du vil motta mer informasjon om dette i reisedokumentene som sendes til deg tre til fire uker før ekspedisjonscruiset.

Standardskjemaene våre er fortsatt påkrevd for hvert ekspedisjonscruise, inkludert en legeerklæring for fjerntliggende destinasjoner som Antarktis, Nordvestpassasjen, Nordøst-Grønland og transatlantiske sjøreiser.

Følgende informasjon er gyldig for alle ekspedisjoner med MS Fram, MS Otto Sverdrup og MS Roald Amundsen med avreise fra 29. september 2022 og alle andre skip med avreise etter 1. oktober 2022.

Nedenfor finner du de viktigste kravene for ombordstigning. Screeningprosessen ved ombordstigning kan variere mellom ekspedisjoner på grunn av forskjellige lokale regler, oppdateringer av vitenskapelige og medisinske råd, og forholdene på seilingstidspunktet. Instruksjoner fra lokale helsemyndigheter og endringer i lovgivning kan også påvirke prosedyrene våre og hvordan vi håndterer spesifikke tilfeller. Hvis det gjøres vesentlige endringer i forkant av ekspedisjonen din, vil vi gjøre vårt beste for å for å informere deg om de siste kravene for ekspedisjonscruiset ditt før avreisedato.

Ekspedisjoner til Antarktis:

 • Vi krever at alle gjester i alderen 12 år og eldre har fullført sin primære vaksinasjonsserie mot COVID-19 med WHO-godkjente vaksiner, eller i henhold til de lokale reglene for der du reiser, avhengig av hva som er strengere.
 • En booster-dose er ikke lenger påkrevd for å gå om bord i skipene våre. Enkelte land du besøker kan imidlertid kreve en booster-dose for innreise. Sjekk før du reiser.
 • Alle gjester må vise bevis på en negativ COVID-19-test for å kunne gå om bord i skipet.
  • COVID-19 testing for gjester på charterflyvningen vår fra Buenos Aires eller Santiago vil bli gjennomført og kommunisert på forhånd.
  • Gjester som reiser til Ushuaia eller Punta Arenas på egen hånd må selv sørge for å ta test. Både PCR- og hurtigtest er akseptert. PCR-testen må være tatt innen 72 timer før ombordstigning i skipet. Hurtigtesten må være tatt innen 48 timer før ombordstigning i skipet.
 • En positiv test er kun tillatt hvis man kan vise et godkjent sertifikat for bedring etter smitte datert ikke mindre enn 10 dager og ikke mer enn 90 dager før ombordstigningsdatoen.

Resten av verden

 • Vi krever at alle gjester i alderen 12 år og eldre har fullført sin primære vaksinasjonsserie mot COVID-19 med WHO-godkjente vaksiner, eller i henhold til de lokale reglene for der du reiser, avhengig av hva som er strengere.
 • En booster-dose er ikke lenger påkrevd for å gå om bord i skipene våre. Enkelte land kan imidlertid kreve en booster-dose for innreise. Sjekk før du reiser.
 • Vi anbefaler sterkt at alle gjester tester seg selv for COVID-19 før de blir med på ekspedisjonen sin. Det er imidlertid ikke lenger obligatorisk å vise bevis på en negativ COVID-19 test ved ombordstigning, med unntak av ekspedisjoner til Antarktis.

Nektet ombordstigning – retningslinjer rundt utelukkelse

Du kan bli nektet ombordstigning i løpet av ombordstigningsprosessen hvis du ikke oppfyller kravene i henhold til prosedyrene våre. Vi tenker spesielt på følgende:

 • Gjester som ikke overholder vaksinasjonsreglene vil bli nektet ombordstigning.
 • Gjester som tester positivt for covid-19 eller har et inkonklusivt resultat vil bli nektet ombordstigning. Det samme gjelder for gjester som har vært i nærkontakt med en smittet person.
 • Etter en medisinsk vurdering, kan gjester som opplever følgende symptomer bli nektet ombordstigning på skipene:

  • Hoste
  • Kortpustethet
  • Pustevansker
  • Feber eller frysninger
  • Tap av smaks- eller luktesans
  • Oppkast eller diaré

Livet om bord

Munnbind om bord

Vi anbefaler alle gjester over 6 år å bruke medisinsk munnbind når de beveger seg rundt på skipet.

Munnbind er fortsatt obligatoriske under ombordstignings- og ilandstigningsprosessen i Nord-Amerika.

Det kan være påkrevd at alle gjester bruker munnbind hvis det er et høyt antall av positive tilfeller om bord.

For tiden krever vi at besetningen bruker munnbind**.

Rengjøring og hygiene

Vi har forbedret standardprosedyrene våre med ekstra rengjøringsprotokoller for å redusere risikoen for covid-19 og andre smittsomme sykdommer.

Alle fellesområder blir jevnlig rengjort og desinfisert i løpet av dagen, og hånddesinfisering er tilgjengelig over hele skipet. Vi har økt hyppigheten på alle rengjøringsprosedyrer, spesielt områder som berøres ofte og velværefasiliteter.

Gjestelugarene rengjøres og desinfiseres daglig. Rengjøringspersonalet er utstyrt med personlig verneutstyr (PVU), og er opplært i nye metoder for å redusere risikoen for covid-19.

Medisinske tjenester

Ekspedisjonsskipene våre har en liten sykestue om bord tilgjengelig til enhver tid. Alle skipene våre har et medisinsk team med en lege og minst én sykepleier, med døgnåpen støtte fra dedikerte landbaserte eksperter. Det medisinske teamet kan utføre en hurtigtest eller PCR-test for COVID-19*** om bord, og er opplært i forebygging av og respons på utbrudd.

Testing

Du kan bli gjenstand for testing om bord i løpet av cruiset. Ytterligere testing kan være nødvendig, for eksemepel hvis et positivt tilfelle oppdages i løpet av cruiset ditt.

Positive tilfeller, isolasjon og karantene

Gjestene må isolere seg på lugaren og ringe resepsjonen øyeblikkelig hvis de får symptomer på covid-19, som hoste, kortpustethet, vanskeligheter med å puste, feber eller kuldefølelse, tap av smak eller lukt, oppkast eller diaré. Det medisinske teamet vil utføre en hurtigtest for covid-19 om bord hvis gjester eller besetning utvikler symptomer på covid-19. Ved behov har vi robuste prosedyrer for forebygging og respons på utbrudd.

Siden covid-19-pandemien er i stadig utvikling, evaluerer vi jevnlig prosedyrene våre for isolasjon og karantene. Prosedyrene våre er basert på lokale forskrifter, medisinske råd og risikovurderinger. Isolasjons- og karanteneperioden kan bli redusert eller fjernet, og kan variere avhengig av hvor ekspedisjonscruiset går til.

For tiden opererer vi med følgende standarder:

 • Gjester som har symptomer og tester positivt for COVID-19, vil isolere seg i 5 x 24 timers perioder fra tidspunktet symptomene startet.
 • Asymptomatiske gjester som tester positivt for COVID-19 vil isolere seg i 5 x 24 timer fra tidspunktet for den første positive testen deres.
 • Gjester kan komme ut av isolasjon på dag 5gitt at de er feberfrie og at symptomene deres er forbedret.
 • Gjester som tester positivt vil flyttes til en enkeltlugar, hvis tilgjengelig. Hvis en enkeltlugar ikke er tilgjengelig, vil de isolere seg i sin gjeldende lugar.
 • Hvis gjesten blir i sin gjeldende lugar vil personen de deler med anses som en nærkontakt og må ta en hurtigtest hver dag i 5 dager. De må også bruke maske mens de beveger seg rundt på skipet.
 • Nærkontakter som ikke deler lugar med en gjest som tester positivt for COVID-19 trenger ikke gå i karantene. De må imidlertid ta én hurtigtest etter å ha blitt definert som nærkontakt og en ny test på dag 3. De må også bruke maske når de beveger seg rundt på skipet.

Alternativt kan gjester som tester positivt eller er definert som nærkontakt velge å forlate skipet for egen regning.

Gjester positive for COVID-19
Hvis isolasjonsperioden avsluttes mens du er i amerikansk farvann, gjelder følgende prosedyrer:

 • Gjester som tester positivt for COVID-19 må isolere seg i minimum 5 x 24 timer fra symptomene startet.
 • Asymptomatiske gjester som tester positivt for COVID-19 vil bli isolert i minimum 5 x 24 timer fra tidspunktet den første positive testen deres ble tatt.
 • Gjester som tester positivt vil flyttes til en enkeltlugar, hvis tilgjengelig. Hvis en enkeltlugar ikke er tilgjengelig, vil de isolere seg i sin gjeldende lugar.
 • Gjester kan kun komme ut av isolering på dag 5 hvis de er feberfrie i 24 timer uten bruk av feberreduserende legemidler og andre symptomer er forbedret.
 • Positive gjester vil bli i isolasjon i maksimalt 10 dager hvis feberen deres og/eller andre symptomer fortsetter.
 • Det er ingen krav for ytterligere testing etter det innledende bekreftende resultatet.

Nærkontakter

Nærkontakter av et positivt tilfelle av COVID-19 trenger ikke gå i karantene. De må imidlertid ta hurtigtester daglig i 5 dager etter å ha blitt definert. De må også bruke maske når de beveger seg rundt i offentlige områder de neste 5 dagene.

Nærkontakter med symptomer kan bli satt i karantene hvis skipets lege mistenker starten på COVID-19, selv om gjesten har et negativt testresultat. Karantenevarigheten er etter legens eget skjønn.

 

Nærkontakter

 • Nærkontakter trenger ikke å gå i karantene hvis de tester negativt på én hurtigtest, siden alle gjester og hele besetningen er vaksinert.
 • Testen skal utføres så raskt som mulig etter at gjesten er identifisert som nærkontakt.
 • De må også bruke maske når de beveger seg rundt i offentlige områder de neste 5 dagene.

Positivt covid-19 testresultat

Hvis isolasjonsperioden avsluttes mens du er i kanadisk farvann, gjelder følgende prosedyrer:

 • Gjester som tester positivt for covid-19 vil bli flyttet til en enkeltlugar for isolasjon, der de må oppholde seg i minimum 10x24 timer fra symptomene startet.
 • For å gå ut av isolasjon på dag 10, må gjesten være feberfri uten bruk av febernedsettende medisin.

Mistanke om COVID-19

Gjester som viser symptomer på COVID-19 vil bli testet av legen om bord. Hvis testresultatet er positivt eller inkonklusivt, vil lokale myndigheter bli kalt til fartøyet for å utføre en offisiell test.

Hvis gjesten tester positivt, vil de bli satt i isolasjon på én av de større øyene i 7 dager eller til en negativ test er utført, avhengig av hva som kommer først. Isolasjonsperioden regnes fra tidspunktet for det offisielle testresultatet.

Nærkontakter

 • Gjester som anses som en nærkontakt vil bli testet. Forutsatt at testen er negativ, kan de fortsette sjøreisen. Hvis de tester positivt, må de settes i isolasjon som angitt ovenfor.

The following procedures will be in place for all MS Fram, MS Roald Amundsen and MS Otto Sverdrup expeditions that depart from 29 September 2022 and all other ships that depart after 1 October 2022.

Close contacts

 • Close contacts of a COVID-19 positive case will not need to quarantine as they are fully vaccinated.
 • However, they are required to take antigen tests once per day for 5 days after being identified.
 • They are also required to wear a mask when moving around public areas for the next 5 days.

Positive COVID-19 case

 • Guests who test positive for COVID-19 will isolate for 5 x 24-hour periods from symptoms onset.
 • Asymptomatic guests who test positive for COVID-19 will isolate for 5 x 24-hour periods from the date of their first positive test.  
 • Guests who test positive will move to a single cabin, if availability permits. If a single cabin is not available, they will isolate in their current cabin.
 • Guests in isolation will take an antigen test on day 3 and 4. They can leave isolation on day 4 if both tests are negative. If an antigen test returns a positive result, the guest will stay in isolation.
 • Guests are permitted to leave isolation on day 5 if they are fever-free for 24 hours without the use of fever-reducing medication and other symptoms have improved. There is no requirement for any further testing.
 • Guests that disembark the ship before completing their isolation period may need to isolate shoreside as per local regulations. Please note that the isolation period differs from country to country, meaning persons may have to isolate for longer than 5 days in total.
 • Guests will have the option to disembark at their own expense or remain onboard as above.

Utforsking på land

Aktiviteter, landinger og utflukter på land

Vi følger alle mandater fra lokale myndigheter og lokalsamfunn når vi utforsker på land, og justerer planer og prosedyrer deretter. Dette kan bety at noen aktiviteter eller uavhengig utforsking er begrenset i noen tilfeller.

Til informasjon

* Selv med prosedyrer for infeksjonskontroll er det en uunngåelig risiko forbundet med ekspedisjonsreiser for passasjerer og eiendeler. Dette kan for eksempel være sykdom forårsaket av eksponering for virus, bakterier eller patogener, inkludert koronaviruset, til tross for helsekontroller, testing og andre tiltak vi iverksetter for å redusere disse risikoene.

Hvis noen om bord i et skip tester positivt for covid-19 og/eller utvikler symptomer på covid-19, kan lokale myndigheter kreve karantene på syv dager eller mer for alle personer på skipet, enten om bord eller på et annet sted. Hurtigruten Expeditions har ingen kontroll over slike krav, og må følge ordre fra lokale myndigheter.

Hurtigruten Expeditions er ikke ansvarlig for fordringer, krav og/eller tap som oppstår fra, eller relatert til, eksponering av koronaviruset og/eller smitte av annen sykdom som et resultat av slik eksponering, inkludert, men ikke begrenset til, covid-19, av passasjerer eller andre personer. 

**Våre ekspedisjoner til Galápagosøyene følger COVID-19 reguleringer satt av de ecuadorianske myndighetene. Dette gjelder derfor ikke for ekspedisjoner om bord på MS Santa Cruz II.
***PCR-testing er ikke tilgjengelig om bord på MS Santa Cruz II.