Innreisekrav for reisen din

Bruk noen minutter på å gjøre deg kjent med påkrevde reisedokumenter du vil bli bedt om å vise før du går om bord i skipet. Som gjest er det ditt ansvar å finne informasjon om og innhente alle nødvendige reisedokumenter og ha dem tilgjengelig når det er nødvendig.

Sist oppdatert: 26.11.2021 09:31

Covid-relaterte innreisekrav Antarktis reiser 2021/22

Pass og visa

Pass er eneste gyldige identifikasjon. For noen destinasjoner må passet være gyldig i mer enn seks måneder etter retur til hjemlandet ditt. Ved innsjekking vil alle pass bli samlet inn av mannskapet om bord i skipet, slik at de kan ta seg av grense- og tollkontroller underveis. Passene vil bli oppbevart under hele reisen. Vi kan dessverre ikke påta oss ansvar hvis du blir nektet adgang til en flygning eller innreise til et land, eller på annen måte får vanskeligheter eller ekstrakostnader som et resultat av at passet ditt ikke blir godkjent eller at du ikke kan fremvise nødvendig dokumentasjon. Det er enhver passasjers ansvar å sikre at de på reisetidspunktet oppfyller alle krav til innreisevisum.

Skipsmanifest – informasjonsskjema

Skipsmanifestets informasjonsskjema er påkrevd for alle ekspedisjonscruise. Dette inkluderer seilinger på: MS Fram, MS Roald Amundsen, MS Nordstjernen, MS Fridtjof Nansen, MS Spitsbergen, MS Maud, MS Trollfjord og MS Otto Sverdrup.

Fyll ut dette skjemaet med STORE bokstaver og returner det til Hurtigruten Expeditions etter at bestillingen er bekreftet. Dette skjemaet må leveres til Hurtigruten Expeditions så snart som mulig og minst åtte uker før avreisedato. Merk at vi ikke kan sende deg reisedokumentene dine før vi har mottatt dette skjemaet, og at vi kan nekte deg ombordstigning på skipene våre.

Du kan fylle ut Skipsmanifestets informasjonsskjema ved å klikke på lenken nedenfor og laste det ned. Deretter sender du skjemaet til e-postadressen som står nederst på skjemaet.

 

 

Skjema for medisinsk kontroll

Når du reiser til noen av de mer fjerntliggende destinasjonene våre, er vi forpliktet til å ta godt vare på gjester og besetning. En del av dette er å sikre at du er erklært helsemessig skikket til å delta på cruise til Antarktis, Nordvestpassasjen, Nordøst-Grønland og på havkrysninger.

Hurtigruten er forpliktet til å gjennomføre en medisinsk kontroll på deg i forkant av disse seilingene. Samarbeidspartneren vår, Vikand, spesialiserer seg på dette, og er en ledende ekspert innen globale medisinske løsninger for maritim industri.

For å starte denne prosessen må du laste ned skjemaet som du finner via lenken nedenfor, og senere laste det opp i Vikand-portalen. Lenken til portalen finner du på skjemaet. Skjemaet må signeres av deg og legen din, og kan signeres digitalt (legens e-postadresse må fylles ut før signering). Skjemaet krever tofaktorautentisering der du vil motta en verifiseringskode til mobilen din for å fullføre den digitale signeringen.

Hvis legen din ikke ønsker å bruke det digitale verktøyet, kan du velge alternativet «analog signatur» før du signerer skjemaet. Skjemaet vil da bli sendt til deg på e-post så du kan printe det ut og få legen til å signere det.

Merk at skjemaet må lastes opp på portalen til Vikand 4–8 uker før avreise. Vi kan ikke sende reisedokumentene dine før vi har mottatt de utfylte skjemaene.

Sist oppdatert: 21.09.2021 14:36

Hva vi gjør om bord for å seile tryggere sammen

Vaksinasjoner og virus

For alle Hurtigruten ekspedisjonscruise i 2021 og 2022, krever vi at alle gjester er fullvaksinerte mot covid-19 med en WHO-godkjent vaksine. I tillegg må vaksinen og koronasertifikatet oppfylle lokale krav i området for sjøreisen.

Det er noen andre rutinevaksiner du kanskje må ta, men sjekk med legen din for å se hvilke du trenger. Det er ellers to vaksiner vi anbefaler at du også søker medisinske råd om. Les mer nedenfor.

Gulfeber

Noen deler av Sør- og Mellom-Amerika, i tillegg til destinasjoner i Vest-Afrika, er klassifisert som «endemiske soner for gulfeber». Dette betyr at ALLE som er over 9 måneder gamle, og som skal reise til disse destinasjonene, må ta gulfebervaksinen. Dette er obligatorisk.

Sertifikatet for gulfebervaksinen er kun gyldig fra 10 dager etter at du har tatt vaksinen. Hvis du ikke har tatt vaksinen i tide kan du bli nektet innreise til disse områdene, eller måtte være i karantene i opptil seks dager. Hvis en slik situasjon oppstår, kan ikke Hurtigruten påta seg noe ansvar.

Hvis du trenger et vaksinesertifikat for landet du skal besøke, men ikke kan ta vaksinen på grunn av medisinske årsaker, kontakt et vaksinesenter eller fastlegen din. De kan utstede et unntakssertifikat, som i noen tilfeller aksepteres av myndighetene i landene som vanligvis krever et vaksinesertifikat.

Zikavirus

Akkurat som gulfeber, er zika også funnet i Amerika og Afrika, så vi anbefaler at du tar en prat med fastlegen din for å forstå risikoen, spesielt hvis du er eller prøver å bli gravid.

Du kan lese mer på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/ og https://www.fhi.no/sv/reiserad/

Det er andre rutinevaksiner du kanskje må ta, men sjekk med legen din for å se hva du trenger.

Argentina

Du finner mer info om innreisekrav til Argentina på nettsiden til den argentinske ambassaden.

Det er kun informasjonen fra konsulatet til landet du planlegger å besøke som er oppdatert, offisiell og korrekt.

Chile

Med mindre du har unntak fra visumordningen, trenger du et visum for å besøke Chile. Chilenske myndigheter har gjort prosessen med å få innreisevisum til Chile rask og enkel. Du kan søke online hjemmefra på https://tramites.minrel.gov.cl/.

Sist oppdatert: 26.11.2021 09:31

Covid-relaterte innreisekrav Antarktis reiser 2021/22

Hvis du ikke har unntak fra visumordningen må du søke om visum minst 30 dager før du planlegger å reise. Hvis du ikke rekker denne fristen vil chilenske myndigheter ikke behandle søknaden din.

Reisende som har unntak fra visumordningen vil få et turistkort ved ankomst i Chile, i form av en kvittering med en strekkode. Du må alltid ha turistkortet med deg, og du vil bli bedt om å levere det tilbake når du forlater landet. Hvis du av en eller annen grunn mister kortet må du kontakte det lokale Policia Internacional så snart som mulig.

Reisende som har unntak fra visumordningen er innbyggere fra følgende områder:

 • Sør-Amerika
 • EU og Storbritannia
 • USA og Canada
 • Australia og New Zealand
 • Alle land som opprettholder diplomatiske relasjoner med Chile.

Merk at passet ditt må være gyldig i seks måneder etter at du forlater landet, og ha minst to blanke sider.

Chile har strenge protokoller når det gjelder hvilke ting du kan ta med inn i landet. Vi anbefaler at du sjekker www.gob.cl for å se hva som er lov å ta med, i tilfelle du er usikker. Hvis du stoppes med ulovlige produkter vil de bli konfiskert, og du vil bli bøtelagt.

Du vil bli bedt om å fylle ut et erklæringsskjema før du ankommer Chile, og dette får du vanligvis om bord på flyet. Du kan også laste ned skjemaet her.

Canada

Fra 15. mars 2016 trenger personer som har unntak fra visumordningen, og som skal fly eller reise gjennom Canada, en Electronic Travel Authorization (eTA). Unntak gjelder for innbyggere fra USA og reisende med et gyldig visum. Når du ankommer med skip er det imidlertid ikke alltid nødvendig for visse nasjonaliteter å ha et eTA. Følgende lenke gir deg mer informasjon om eTA: http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas-all.asp

Sjekk nettstedet http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp for mer informasjon og hvordan du kan søke om eTA. Gebyret er ca. 7 canadiske dollar (kan bli endret) og autorisasjonen må bevilges før du kan fly til Canada. Vi kan dessverre ikke påta oss ansvar hvis du blir nektet adgang til en flygning, skipet eller innreise til Canada, eller på annen måte får vanskeligheter eller ekstrakostnader som et resultat av at passet ditt ikke blir godkjent eller at du ikke kan fremvise det påkrevde eTA, visum eller annen dokumentasjon.

Galápagosøyene

For å reise til Galápagosøyene må du først reise til Ecuador, der du får et «Turistvisum for Ecuador». Få passet ditt stemplet – du kan ikke besøke øyene uten dette stempelet.

Passet ditt må være gyldig i minst seks måneder fra datoen for innreise til Ecuador. Du vil bli nektet innreise til landet hvis passet har kortere gyldighet.

For å besøke øyene er det obligatorisk å ha reiseforsikring.

Norge

Alle som reiser inn til Norge etter 26. november 2021 er pliktet til å fylle ut en påmelding via denne siden. Dette vil gjelde alle gjester og mannskap.

Grunnet spredningen av den nye Omikron-varianten kan gjester bli nektet ombordstigning på MS Maud eller MS Otto Sverdrup dersom de har reist til noen av de følgende landene de siste 14 dagene:

 • Angola
 • Botswana
 • Eswatini
 • Lesotho
 • Malawi
 • Mozambique
 • Namibia
 • Nigeria
 • Sør Afrika
 • Zambia
 • Zimbabwe

Peru

Peru er et land det er enkelt å reise inn i. Du trenger kun en kopi av passet ditt, og den eneste betingelsen er at passet har gyldighet på seks måneder fra innreisedatoen til Peru.

Russland

Et innreisevisum er påkrevd for de fleste land ved innreise til Russland. Russland har imidlertid etablert et visumfritt regime med flere land i Europa, Asia og Sør-Amerika. For å sjekke om det visumfrie regimet gjelder for deg, anbefaler vi at du kontakter nærmeste russiske konsulat. Du finner det nærmeste konsulatet via følgende lenke: https://www.russianembassy.net/

For å få innreisevisum til Russland må du først ha en invitasjon (visumstøtte) utstedt av en autorisert organisasjon. Vi har en samarbeidspartner som vil hjelpe deg med dette. Når denne invitasjonen er behandlet og innvilget, vil du kunne søke om visum via ditt lokale konsulat.

For å søke om invitasjonsbrevet må du gi oss

 • en skannet kopi av fotosiden i passet ditt.
 • Passet må være gyldig i seks måneder etter at sjøreisen er avsluttet.

Når dette er mottatt, sendes papirene til samarbeidspartneren vår som vil utarbeide invitasjonen for at du skal kunne reise inn i Russland. Når du får invitasjonen, vil du kunne søke om visumet fra konsulatet. For å gjøre dette trenger du følgende:

 • Invitasjonsbrev
 • Utfylt søknadsskjema som du kan fylle ut på nett. Informasjonen nedenfor må fylles ut:
 • Reiserute (Russland krever alle detaljer om reisen)
 • Fødselsnummer
 • Du finner den andre informasjon de trenger i søknadsprosessen.
 • Et passfoto
 • Kredittkort

Når du har fylt ut skjemaet vil du bli bedt om å delta på et intervju der du få utstedt reisevisumet. Visumet er et såkalt engangsvisum – dette er den mest vanlige typen visum du trenger for å reise inn i russisk territorium.

Vær klar over at når du reiser til Russland må du ha minst to ubrukte sider i passet ditt – den ene brukes til stempelet når du reiser inn i Russland, og den andre når du reiser ut igjen.

Når du har mottatt visumet, trenger vi en kopi av dette minst 20 dager før reisen.

Hvis du har spørsmål eller bekymringer – nøl ikke med å ta kontakt med oss, så vil vi hjelpe deg i søknadsprosessen.

Storbritannia

Vennligst gjør deg kjent med innreisekravene til Storbritannia. Hvis du må ta en test så kan du gjøre dette ombord mot et gebyr på 95 euro. Dette kan arrangeres med mannskapet ombord.

USA

Utlendinger på korte reiser til USA, for eksempel for turisme, besøke familie og venner eller medisinsk behandling, trenger besøksvisum med mindre de kvalifiserer for Visa Waiver Program. Alle kvalifiserende internasjonale reisende som ønsker å reise til USA under Visa Waiver Program må søke om autorisasjon (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/). For mer informasjon, se USAs utenriksdepartement (www.travel.state.gov/ ). Vær oppmerksom på at kravene for å få komme inn i USA er i stadig utvikling, i takt med at nasjonale sikkerhetsreguleringer endrer seg. Alle reisende må dobbeltsjekke gjeldende krav til visum og pass før de reiser til USA.

Vest-Afrika og Kapp Verde

Du vil reise gjennom flere land på vei til de vestafrikanske øygruppene. Flyet ditt vil lande i Dakar, hovedstaden i Senegal, men du trenger ikke visum for å reise inn i dette landet. Du vil imidlertid reise inn i Gambias og Guinea-Bissaus territorier, og for disse områdene trenger du visum.

Visumet vil også gjelde for sjøterritoriene til disse landene som vi seiler inn i under sjøreisen, så du kan nyte cruiset uten bekymringer.