Innreisekrav for reisen din

Vennligst bruk noen minutter å bli kjent med de nødvendige reisedokumentene du vil bli bedt om ha med deg om bord i skipet. Som gjest er det ditt ansvar å finne informasjon om og innhente alle nødvendige reisedokumenter, og ha dem tilgjengelig når det er nødvendig.

Pass og visa

Pass er eneste gyldige legitimasjon på alle reiser med ekspedisjonsskip og på eksedisjonsreiser. ID-kort godtas ikke. Passet må være gyldig i mer enn seks måneder etter at du kommer hjem igjen. Ved innsjekking vil alle pass bli samlet inn av mannskapet, slik at de kan ta seg av grensekontrollene underveis. Passene vil bli beholdt gjennom hele reisen og returneres ved reisens slutt. Vennligst ta med deg en kopi av passet ditt. Alt ettersom hvilket land du kommer fra, er det flere land som krever innreisevisum, og som gjest er det ditt ansvar å innhente alle reisedokumenter, og ha dem tilgjengelig til en hver tid. Hurtigruten AS kan dessverre ikke ta noe ansvar eller påta oss noen kostnader hvis du blir nektet adgang til en flygning eller innreise i et land der passet ditt ikke blir godkjent eller du ikke kan fremvise nødvendig visa eller annen dokumentasjon.

Informasjonsskjema for skipsmanifest

Vær vennlig og fyll ut dette skjemaet (med STORE bokstaver) snarest, og send det tilbake til Hurtigruten, hvis du har bestilt en av våre ekspedisjonsreiser (gjelder alle seilinger ombord MS Fram, MS Spitsbergen, MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen, MS Nordstjernen, MS Maud, MS Otto Sverdrup eller MS Trollfjord utenom reiser langs norskekysten).

Send dette skjemaet tilbake til Hurtigruten så snart som mulig etter at du har bekreftet bestillingen din, senest åtte uker før reisen. Ingen reisedokumenter kan utstedes og ombordstigning på skipene våre tillatt medmindre denne informasjonen er sendt inn. 

Det er ikke nødvendig å printe ut og signere skjemaet før du sender det tilbake til oss. Bare last ned skjemaet nedenfor, fyll det inn digitalt og send det tilbake til Hurtigruten via epost. 

 Engelsk versjon av skjemaet

Egenerklæringsskjema & Helseklæringsskjema

Et egenerklæringsskjema må fylles ut før avreise for ekspedisjonsreiser.

Dette skjemaet skal bli sendt til deg 24 timer før skipets avgang. Har du ikke mulighet til å fylle det ut digitalt vil du få utlevert egenerklæringsskjemaet når du sjekker inn.

Egenerklæringsskjemaet kan du også fylle ut ved å følge lenken under. For at informasjonen skal være så oppdatert som mulig skal skjemaet ikke fylles ut tidligere enn 24 timer før avreise.

 

Følgende ekspedisjonscruise krever også et helseerklæringsskjema for ombordstigning:

  • Alle Antarktis ekspedisjoner
  • Alle Nordvestpassasjen ekspedisjoner
  • Fra Buenos Aires til Kapp Verde – Holistisk velværeretreat til sjøs
  • Fra Buenos Aires til Lisboa – Holistisk velværeretreat til sjøs
  • Grønland – Den ultimate fjord- og nasjonalpark ekspedisjonen (Reiseplan 1)
  • Grønland og Baffinøya – Den ultimate arktiske ekspedisjonen
  • Grønland og arktiske Canada – Den ultimate fjord- og nasjonalpark ekspedisjonen (Reiseplan 2)

Fyll ut vedlagte helseerklæringsskjema. Helseerklæringen *må fylles ut tidligst åtte uker før avreise.*

Helseerklæringsskjemaet er for tiden under revidering. Kom tilbake på et senere tidspunkt når det oppdaterte helseerklæringsskjemaet er tilgjengelig.

Sist oppdatert: 15.05.2020 09:27

Dette gjør vi om bord for å reise trygt sammen

Vaksinasjon og virus

På noen av reisene er det anbefalt vaksinasjon. Vennligst sjekk med fastlegen din om han/hun anbefaler en vaksine før reisen din. Du bør være oppdatert på rutinemessige vaksinasjoner for reisemålet, som hepatitt A, hepatitt B, tyfus og rabies.

På noen av reisene kreves det vaksinasjon. Alle passasjerer er ansvarlige for at de oppfyller eventuelle krav i reiseperioden. Vaksinasjonsattest må medbringes på turen ettersom du behøver dette for å komme inn i visse land. Vennligst sjekk med fastlegen om de anbefalte vaksinene for din reiss.

Gulfeber er en risiko i visse deler av Sør- og Mellom-Amerika. Turer som krever vaksine mot gulfeber (På publiseringstidspunktet):

Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen. Vennligst merk at gjester som kommer fra land hvor gulfeber forekommer, som Ecuador, Columbia, Peru og Panama, trenger å medbringe et internasjonalt sertifikat mot gulfeber for innreise til Costa Rica, Panama eller Colombia for reisene over. Krav om vaksiner kan endre seg. Det er den reisendes ansvar å sjekke kravene til landet de skal besøke ved å sjekke med det relevante konsulatet eller ambassade. Zikavirus kan forekomme i store deler av Sør- og Mellom- Amerika, gravide kvinner eller kvinner som prøver å bli gravide, bør konsultere med fastlegen før reisen.

En reisende som har en kontraindikasjon mot gulfebervaksine og som ikke kan unngå å reise til et land som krever vaksinasjonen, bør be om et medisinsk sertifikat fra en lege før reisen. Reisende som ankommer i et land som har krav til vaksinering mot gulfeber uten sertifikat som viser at man har tatt gulfebervaksinasjon eller medisinsk sertifikat fra lege, kan være i karantene i opptil 6 dager, nektet innreise eller vaksineres på stedet. Våre skip krever ikke vaksinasjon, men havnemyndighetene kan kontrollere dette. Merk at det er ingen garanti for at myndigheten vil akseptere kontraindikasjon-sertifikatet, men normalt gjør de det.

Innreisekrav for Argentina

Mer informasjon om innreisekrav til Argentina finner du på nettsiden til den argentinske ambassaden: http://cnyor.mrecic.gov.ar/en/node/1817. Kun informasjon fra konsulatet du planlegger å besøke er oppdatert, offisielt og korrekt. 

Innreisekrav for Canada (eTA)

Fra 15. mars 2016 vil visumfrie utlendinger som flyr til eller har transittopphold via Canada ha behov for en elektronisk reiseautorisasjon (eTA). Unntak gjøres for amerikanske innbyggere og reisende med gyldig visum. Se nettsiden http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp for mer informasjon og hvordan du kan søke om eTA. Gebyret er 7 kanadiske dollar og du må ha mottatt eTA før du flyr til Canada. Undersøk om du trenger visum for innreise til Canada. Vi beklager at vi ikke kan påta oss noe ansvar hvis du blir nektet adgang til et fly, skip, eller innreise i Canada, eller hvis du på annen måte blir rammet av problemer eller kostnader som følge av at passet ditt ikke blir godkjent, eller hvis du ikke har fått nødvendig eTA, visum eller annen dokumentasjon.

Innreisekrav for USA (ESTA) 

Utenlandske som reiser til USA for korte besøk, som turisme, ferie, besøke venner og familie, eller medisinsk behandling, trenger visum, med mindre de kvalifiserer for innreise under Visa Waiver Program. Alle kvalifiserte internasjonale reisende som ønsker å reise til USA under Visa Waiver Program må søke/registrere seg på Internett i Esta-databasen https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. For mer informasjon på USAs utenriksdepartements nettsider (The US State Department) www.travel.state.gov/. Vær oppmerksom på at amerikanske innreisekrav forandrer seg som nasjonale sikkerhetsforskrifter endres. Alle reisende bør dobbeltsjekke gjeldende visum og passregler før de reiser til USA.