Reisekrav

Før du drar ut på ditt livs eventyr, anbefaler vi at du setter av noen minutter til å gjøre deg kjent med informasjonen om visum og obligatoriske reisedokumenter. Merk: Det er ditt ansvar å identifisere og innhente alle nødvendige dokumenter.

Hva vi gjør om bord for å seile tryggere sammen

Pass og visa

Et gyldig pass er vesentlig fordi det er det eneste godkjente identifikasjonsdokumentet. Passets gyldighet må være i samsvar med nasjonale krav i landet/landene du skal besøke. I tillegg må passet ditt ha minimum 6 måneder gjenværende gyldighet på slutten av cruiset ditt.

For å overholde innreisekrav på enkelte reisemål, innhenter vi gjesters pass under innsjekking. Du kan være trygg på at passet ditt blir oppbevart på et sikkert sted under hele ekspedisjonscruiset.

Vi kan ikke påta oss ansvar hvis du blir nektet adgang til en flyvning eller innreise til et land, eller på annen måte får vanskeligheter eller kostnader som følge av at passet ditt ikke blir godkjent eller at du ikke kan fremvise nødvendig dokumentasjon. Det er ditt ansvar å sikre at du på reisetidspunktet oppfyller alle obligatoriske krav til visum eller reisedokumentasjon som er påkrevd.

Skipsmanifest – informasjonsskjema

Skipsmanifestets informasjonsskjema er påkrevd for alle ekspedisjonscruise. Dette inkluderer seilinger på: MS Fram, MS Roald Amundsen, MS Nordstjernen, MS Fridtjof Nansen, MS Spitsbergen, MS Maud, MS Otto Sverdrup og MS Santa Cruz II.

Fyll ut dette skjemaet med STORE bokstaver.Dette skjemaet må leveres til oss så snart som mulig og minst åtte uker før avreisedato. Merk at vi vil nekte ombordstigning på skipene våre hvis vi ikke har mottatt dette.

Du kan fylle ut Skipsmanifestets informasjonsskjema ved å klikke på lenken nedenfor og laste det ned. Deretter sender du skjemaet til e-postadressen som står nederst på skjemaet.

Du kan laste ned informasjonskjema for skipsmanifest her: 

 

Skjema for medisinsk kontroll

For noen avsidesliggende destinasjoner, som Antarktis, Nordvestpassasjen, Nordøst-Grønland og transatlantiske sjøreiser, må alle gjester sende inn et skjema for medisinsk kontroll. Skjemaene registreres av den medisinske partneren vår, Vikand. Det at du får tillatelse til å gå om bord betyr ikke at det nødvendigvis er tilrådelig eller trygt for deg å delta på et ekspedisjonscruise eller aktiviteter relatert til et ekspedisjonscruise. Du må stole helt og fullt på råd fra fastlegen din om det er tilrådelig eller trygt for deg å delta på et ekspedisjonscruise.

Skjemaet for medisinsk kontroll består av to deler. Både del A og B må sendes inn og lastes opp. Del B må signeres av legen din, og kan signeres digitalt (legens e-postadresse må fylles ut før du signerer skjemaet). Hvis legen din ikke ønsker å bruke det digitale verktøyet, kan du velge alternativet «analog signatur» før du signerer skjemaet. Skjemaet vil da bli sendt til deg på e-post så du kan printe det ut og få legen til å signere det. Skjemaet må signeres av legen din mellom 4-12 uker før avreise.

Skjemaet krever tofaktorautentisering der du vil motta en verifiseringskode til mobilen din for å fullføre den digitale signeringen. Etter at du har fylt ut skjemaet, må det lastes opp på portalen til Vikand 4–8 uker før avreise – du kan bli bedt om å sende inn på nytt hvis påkrevd informasjon mangler.

Klikk på lenken nedenfor for å fylle ut skjemaet:

Vaksinasjoner og virus

For krav relatert til COVID-19, se her.

Det er noen andre rutinevaksiner du kanskje må ta, men sjekk med legen din for å se hvilke du trenger. Det er ellers to vaksiner vi anbefaler at du også søker medisinske råd om. Les mer nedenfor.

Gulfeber

Noen deler av Sør- og Mellom-Amerika, i tillegg til destinasjoner i Vest-Afrika, er klassifisert som «endemiske soner for gulfeber». Dette betyr at alle som er over 9 måneder gamle, og som skal reise til disse destinasjonene, må ta gulfebervaksinen. Dette er obligatorisk før avreise

Sertifikatet for gulfebervaksinen er kun gyldig fra 10 dager etter at du har tatt vaksinen. Hvis du ikke har tatt vaksinen i tide kan du bli nektet innreise til disse områdene, eller måtte være i karantene i opptil seks dager. Hvis en slik situasjon oppstår, kan ikke Hurtigruten Expeditions påta seg noe ansvar.

Hvis du trenger et vaksinesertifikat for landet du skal besøke, men ikke kan ta vaksinen på grunn av medisinske årsaker, kontakt et vaksinesenter eller fastlegen din. De kan utstede et unntakssertifikat, som i noen tilfeller aksepteres av myndighetene i landene som vanligvis krever et vaksinesertifikat. 

Zikavirus

Zikavirus finner man også  i Mellom- og Sør-Amerika og Afrika, så vi anbefaler at du konsulterer med fastlegen din for å forstå risikoen, spesielt hvis du er eller prøver å bli gravid.

Du kan lese mer på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/ og https://www.fhi.no/sv/reiserad/

Landsspesifikke innreiseregler

Få de siste offisielle oppdateringene fra IATA om innreiseregler.

 

 

Viktig: Informasjonen i kartet er nøyaktig på publiseringstidspunktet og er kun gitt som veiledning. Det er ditt ansvar å sjekke innreise- og transittkrav. Dette verktøyet dekker ikke de regionale reglene for ombordstigningsstedet ditt, så du anbefales å sjekke det også. Husk at krav kan endres raskt, og obligatorisk dokumentasjon må kanskje fylles ut innen en bestemt tid før ankomst.