Innreisekrav for reisen din

Før du drar ut på ditt livs eventyr, anbefaler vi at du setter av noen minutter til å gjøre deg kjent med informasjonen om visum og obligatoriske reisedokumenter. Merk: Det er ditt ansvar å identifisere og innhente alle nødvendige dokumenter.

Interaktivt reisekart

Bruk vårt interaktive kart for å holde deg oppdatert på hvilke land som er åpne for reise akkurat nå og få informasjon om potensielle innreisekrav.

Hva vi gjør om bord for å seile tryggere sammen

Pass og visa

Et gyldig pass er vesentlig fordi det er det eneste godkjente identifikasjonsdokumentet. Passets gyldighet må være i samsvar med nasjonale krav i landet/landene du skal besøke. I tillegg må passet ditt ha minimum 6 måneder gjenværende gyldighet på slutten av cruiset ditt.

For å overholde innreisekrav på enkelte reisemål, innhenter vi gjesters pass under innsjekking. Du kan være trygg på at passet ditt blir oppbevart på et sikkert sted under hele ekspedisjonscruiset.

Vi kan ikke påta oss ansvar hvis du blir nektet adgang til en flyvning eller innreise til et land, eller på annen måte får vanskeligheter eller kostnader som følge av at passet ditt ikke blir godkjent eller at du ikke kan fremvise nødvendig dokumentasjon. Det er ditt ansvar å sikre at du på reisetidspunktet oppfyller alle obligatoriske krav til visum eller reisedokumentasjon som er påkrevd.

Skipsmanifest – informasjonsskjema

Skipsmanifestets informasjonsskjema er påkrevd for alle ekspedisjonscruise. Dette inkluderer seilinger på: MS Fram, MS Roald Amundsen, MS Nordstjernen, MS Fridtjof Nansen, MS Spitsbergen, MS Maud, MS Otto Sverdrup og MS Santa Cruz II.

Fyll ut dette skjemaet med STORE bokstaver.Dette skjemaet må leveres til oss så snart som mulig og minst åtte uker før avreisedato. Merk at vi vil nekte ombordstigning på skipene våre hvis vi ikke har mottatt dette.

Du kan fylle ut Skipsmanifestets informasjonsskjema ved å klikke på lenken nedenfor og laste det ned. Deretter sender du skjemaet til e-postadressen som står nederst på skjemaet.

Du kan laste ned informasjonskjema for skipsmanifest her: 

 

Skjema for medisinsk kontroll

For noen avsidesliggende destinasjoner, som Antarktis, Nordvestpassasjen, Nordøst-Grønland og transatlantiske sjøreiser, må alle gjester sende inn et skjema for medisinsk kontroll. Skjemaene registreres av den medisinske partneren vår, Vikand. Det at du får tillatelse til å gå om bord betyr ikke at det nødvendigvis er tilrådelig eller trygt for deg å delta på et ekspedisjonscruise eller aktiviteter relatert til et ekspedisjonscruise. Du må stole helt og fullt på råd fra fastlegen din om det er tilrådelig eller trygt for deg å delta på et ekspedisjonscruise.

Skjemaet for medisinsk kontroll består av to deler. Både del A og B må sendes inn og lastes opp. Del B må signeres av legen din, og kan signeres digitalt (legens e-postadresse må fylles ut før du signerer skjemaet). Hvis legen din ikke ønsker å bruke det digitale verktøyet, kan du velge alternativet «analog signatur» før du signerer skjemaet. Skjemaet vil da bli sendt til deg på e-post så du kan printe det ut og få legen til å signere det. Skjemaet må signeres av legen din mellom 4-12 uker før avreise.

Skjemaet krever tofaktorautentisering der du vil motta en verifiseringskode til mobilen din for å fullføre den digitale signeringen. Etter at du har fylt ut skjemaet, må det lastes opp på portalen til Vikand 4–8 uker før avreise – du kan bli bedt om å sende inn på nytt hvis påkrevd informasjon mangler.

Klikk på lenken nedenfor for å fylle ut skjemaet:

Vaksinasjoner og virus

For krav relatert til COVID-19, se her.

Det er noen andre rutinevaksiner du kanskje må ta, men sjekk med legen din for å se hvilke du trenger. Det er ellers to vaksiner vi anbefaler at du også søker medisinske råd om. Les mer nedenfor.

Gulfeber

Noen deler av Sør- og Mellom-Amerika, i tillegg til destinasjoner i Vest-Afrika, er klassifisert som «endemiske soner for gulfeber». Dette betyr at alle som er over 9 måneder gamle, og som skal reise til disse destinasjonene, må ta gulfebervaksinen. Dette er obligatorisk før avreise

Sertifikatet for gulfebervaksinen er kun gyldig fra 10 dager etter at du har tatt vaksinen. Hvis du ikke har tatt vaksinen i tide kan du bli nektet innreise til disse områdene, eller måtte være i karantene i opptil seks dager. Hvis en slik situasjon oppstår, kan ikke Hurtigruten Expeditions påta seg noe ansvar.

Hvis du trenger et vaksinesertifikat for landet du skal besøke, men ikke kan ta vaksinen på grunn av medisinske årsaker, kontakt et vaksinesenter eller fastlegen din. De kan utstede et unntakssertifikat, som i noen tilfeller aksepteres av myndighetene i landene som vanligvis krever et vaksinesertifikat. 

Zikavirus

Zikavirus finner man også  i Mellom- og Sør-Amerika og Afrika, så vi anbefaler at du konsulterer med fastlegen din for å forstå risikoen, spesielt hvis du er eller prøver å bli gravid.

Du kan lese mer på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/ og https://www.fhi.no/sv/reiserad/

Argentina

Du finner mer info om innreisekrav til Argentina på nettsiden til den argentinske ambassaden.

Det er kun informasjonen fra konsulatet til landet du planlegger å besøke som er oppdatert, offisiell og korrekt.

Chile

Med mindre du har unntak fra visumordningen, trenger du et visum for å besøke Chile. Chilenske myndigheter har gjort prosessen med å få innreisevisum til Chile rask og enkel. Du kan søke online hjemmefra på https://tramites.minrel.gov.cl/.

Hvis du ikke har unntak fra visumordningen må du søke om visum minst 30 dager før du planlegger å reise. Hvis du ikke rekker denne fristen vil chilenske myndigheter ikke behandle søknaden din.

Reisende som har unntak fra visumordningen vil få et turistkort ved ankomst i Chile, i form av en kvittering med en strekkode. Du må alltid ha turistkortet med deg, og du vil bli bedt om å levere det tilbake når du forlater landet. Hvis du av en eller annen grunn mister kortet må du kontakte det lokale Policia Internacional så snart som mulig.

Reisende som har unntak fra visumordningen er innbyggere fra følgende områder:

  • Sør-Amerika
  • EU og Storbritannia
  • USA og Canada
  • Alle land som opprettholder diplomatiske relasjoner med Chile.

Merk at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter at du forlater landet, og ha minst to blanke sider.

Chile har strenge protokoller når det gjelder hvilke ting du kan ta med inn i landet. Vi anbefaler at du sjekker www.gob.cl for å se hva som er lov å ta med, i tilfelle du er usikker. Hvis du stoppes med ulovlige produkter vil de bli konfiskert, og du vil bli bøtelagt.

Du vil bli bedt om å fylle ut et erklæringsskjema før du ankommer Chile, og dette får du vanligvis om bord på flyet. Du kan også laste ned skjemaet her.

Canada

Personer som har unntak fra visumordningen, og som skal fly eller reise gjennom Canada, trenger en Electronic Travel Authorization (eTA). Unntak gjelder for innbyggere fra USA og reisende med et gyldig visum. Når du ankommer med skip er det imidlertid ikke alltid nødvendig for visse nasjonaliteter å ha et eTA. Følgende lenke gir deg mer informasjon om eTA: http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas-all.asp

Sjekk nettstedet http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp for mer informasjon og hvordan du kan søke om eTA. Gebyret er ca. 7 canadiske dollar (kan bli endret) og autorisasjonen må bevilges før du kan fly til Canada.

Galápagosøyene

For å reise til Galápagosøyene må du først reise til Ecuador, der du får et «Turistvisum for Ecuador». Få passet ditt stemplet – du kan ikke besøke øyene uten dette stempelet.

Passet ditt må være gyldig i minst seks måneder fra datoen for innreise til Ecuador. Du vil bli nektet innreise til landet hvis passet har kortere gyldighet.

Det kreves også at passinformasjon og Skipsmanifest - informasjonskjema er hos oss 45 dager før avreisedato.

For å besøke øyene er det obligatorisk å ha helse-og reiseforsikring.

Norge

EU og EØS borgere og statsborgere fra land med avtaler med Norge kan reise visumfritt. For å sjekke om ditt land er unntatt fra å søke om visum, kan du besøke den offisielle nettsiden til Utlendingsdirektoratet: https://www.udi.no/en/word-definitions/persons-who-do-not-need-a-visa-to-visit-norway-/

Svalbard 

For å redusere risikoen for spredning av COVID-19, anbefaler vi på det sterkeste at våre gjester tester seg, enten med en PCR test eller en selvtest, før avreise til Svalbard. Hvis du tester positivt kan du ta kontakt med oss.

Peru

Peru er et land det er enkelt å reise inn i. Du trenger kun en kopi av passet ditt, og den eneste betingelsen er at passet har gyldighet på minst seks måneder fra innreisedatoen til Peru.

Storbritannia

 Du kan sjekke om det er krav om visum og/eller andre reisedokumenter for innreise til Storbritannia på den offisielle nettsiden: https://www.gov.uk/check-uk-visa/y

USA

Utlendinger på korte reiser til USA, slik som for eksempel for turisme, trenger besøksvisum med mindre de kvalifiserer for Visa Waiver Program. Alle kvalifiserende internasjonale reisende som ønsker å reise til USA under Visa Waiver Program må søke om autorisasjon (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/). For mer informasjon, se USAs utenriksdepartement (www.travel.state.gov/ ). Vær oppmerksom på at kravene for å få komme inn i USA er i stadig utvikling, i takt med at nasjonale sikkerhetsreguleringer endrer seg. Alle reisende må dobbeltsjekke gjeldende krav til visum og pass før de reiser til USA.

Vest-Afrika og Kapp Verde

Du vil reise gjennom flere land på vei til de vestafrikanske øygruppene. Flyet ditt vil lande i Dakar, hovedstaden i Senegal, men du trenger ikke visum for å reise inn i dette landet. Du vil imidlertid reise inn i Gambias og Guinea-Bissaus territorier, og for disse områdene trenger du visum.

Du vil få utstedt visum for disse territoriene når du går inn i deres territorialfarvann under reisen mens du er om bord på skipet, slik at du kan nyte cruiset uten bekymringer.